Thursday, December 31, 2009

Catatan....Selamat Tinggal 2009....Selamat Datang 2010



Assalamualaikum.

Sekarang ni jap di laptop menunjukkan pukul 10.51 malam.  Lagi sejam lebih kurang 2009 akan melabuhkan tirainya...dan 2010 akan menjelma. 

Hmm betapa cepat masa berlalu.... Malam ni saya mencuri sedikit masa dengan membaca kenangan-kenangan sepanjang 2009 yang saya coretkan di dalam blog ini.  Hmm... Alhamdulillah ada blog ini memberikan sedikit kesempatan mengimbau memori sepanjang 2009.

Dibawah saya berikan link-link yang saya rasakan peristiwa ini cukup istimewa di hati saya.  Yang saya rasa memberikan cukup kenangan kepada diri saya dan keluarga saya.


Januari



Februari.


March

April


May

Julai

Ogos
Izzati Warded - Full Story September Entry



September


November



 Ini hanyalah rentetan-rentetan peristiwa yang saya kongsikan dengan rakan blogger yang lain.  2009 sebenarnya memberikan saya satu kenangan dan pengalaman yang amat pedih bagi diri saya.  2009 boleh saya simpulkan adalah tahun yang agak 'hitam' bagi diri saya.

Saya mengalami masalah kewangan yang sangat teruk dan kecelaruan fikiran disebabkan masalah ini.  Betapa hidup saya tidak tenteram disebabkan masalah ini.  Betapa saya sering mengalirkan airmata disebabkan permasalahan ini.

Ini adalah masalah yang tidak saya rungkaikan di dalam blog saya ini.  Kerana saya rasa, tidak perlu saya mencanangkan kepada semua.  Kerana saya fikir masalah ini dihadapi oleh setiap manusia, cuma keadaan sahaja yang berbeza.... tetapi yang pastinya saya akan merindui 2009 ini yang memberikan saya ketabahan yang tidak pernah saya fikirkan saya akan perolehi.  Kekuatan diri yang saya fikirkan tidak pernah ada.  Dan kerana permasalahan ini sebenarnya saya rasa semakin dekat dengan Maha Pencipta.

Apa yang saya harapkan 2010 akan memberikan sinar harapan kepada diri saya dan keluarga saya.  Harapan agar saya dapat keluar dari masalah yang membelenggu diri.  Harapan agar saya dan Abie sama-sama meningkatkan hidup kami.  Harapan agar Keimanan dan Kerendahan hati akan sentiasa melingkari diri. Harapan agar hidup kami diberkati Ilahi.  Harapan agar kami bahagia merentasi hidup ini. Harapan agar kami tidak melupakan Yang Maha Esa.  Harapan agar anak-anak kami dilimpahi kerahmatan dan kebahagian...dan seribu macam harapan yang ada di hati ini.

Selamat Tinggal 2009... terima kasih kerana memberikan aku 1001 kenangan....yang tidak mungkin aku lupakan.....kenangan yang memberikan aku ketabahan dan kekuatan.....pemergian mu pasti dirindu....

Selamat datang 2010...semoga kedatangan mu akan memberikan sinar harapan yang cerah.....







http://azimahas.blogspot.com

Catatan....BLOG COKLAT - Melati's Choclair

Kawan-kawan, saya baru sahaja up blog baru....
Siapa-siapa yang berminat mengenai coklat-coklat saya boleh la masuk blog ini
Sebarang pertanyaan you know what to do.




http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Avatar



Assalamualaikum,

Sekarang jam laptop ni menunjukkan pukul 12.15 tengah malam.  Budak-budak dah kene rasuah susu sorang sebotol...harap harapnyer tido la sebab kartun masih lagi mengisi ruang mata dia orang sekarang nieh.  Cuti panjang nie memang kita orang dah 'pajak' ruang tamu jadi tempat tido kami ehehehehe...

Siang tadi berdating dengan Inche Somi.... yer setelah sekian lama kami tak berdating berdua-duaan.... hari nie kami berpeluang nak dating.  Anak-anak awal-awal pagi dah kene pos dengan alasan kononnya Mummy work hari nieh...eheh jangan marah yer anak-anak.

Mula-mula ingat nak register tadika baru Izzati tapi malangnya orang nya tak ada.... so esok je lah..lagipun dekat jek tadika tue ngan rumah kita orang.

Dalam pukul 1 baru la berdesup pergi ke Sunway Pyramid semata-mata nak layan wayang.  Biasa dating buat aper pun, layan wayang je lah.  Dah tak larat nak ukur shopping complex dari utara sampai selatan.  So watching movie is the best thing to do.....

Ponek gak dok pk nak tengok cerita aper.... ramai bagi review kata citer Avatar ni best so kami pun layan la Avatar nieh.

Well out of 10 i give 9.5 stars...its really a great movies.  Aku memang respek giler la dengan dia punya pengarah, scrip-writer or producer sebab boleh menilhamkan cerita cam gitu.  Tak tengok yang 3D punya pun...just tengok yang biasa jek.... itupun 2 jam 45 minit tue tak terasa sangat.....

Really...haku memang recommend la sapa yang tak tengok lagi citer ni pegi la tengok...end of the story.... ada yang tepuk tangan lagi tengok citer nie...its really a great movie..... fuh lama tak layan wayang kan sekali dapat layan wayang...citer best pulak tue..rasa berbaloi la sikit dengan duit yang dikeluarkan....

I just love the jungle yang diilhamkan oleh pengarah....so superb... glow in the dark gituk.... so nice..so beautiful....i'm out of words to describe the jungle.... bahasa yang dituturkan.... binatang-binatang yang diterjemahkan dalam cerita tue memang sangat-sangat menarik. 

Mula-mula memang haku cam reluctant sikit nak tengok Avatar nieh..sebab i'm not so into the futuristik movie..yang jenis muka pelik-pelik sana sini....tapi this movie memang menarik minat aku la....aku dah risau kot kot tertido dalam panggung....but in the end rasa sayang sangat kalau miss certain part dalam movie tu.

How the story is being told..... well aku bukannya pandai nak mengkritik pun aku cakap pun dari apa yang aku rasa.  Cara Jack Sully dididik untuk mendekati dan mendalami hutan dan semangat hutan itu sendiri....

Ada la jugak lovey dovey scene...tapi tak ada la banyak sangat pung....boleh dikatakan cukup rasa la movie nieh.... hahaha over lak kan aku puji puji kan.... dari cam takut-takut nak tengok....aku terus puji melambung-lambung....

Well.... jauh disudut hati aku kan....this movie secara indirectly telah memerli dasar America.... ada part part dialog yang buatkan aku terfikir camtu.... yang boleh aku terjemahkan lebih kurang...

"Walaupun pada dasarnya itu bukan hak kami, tapi jika kami menginginkannya, maka mereka semua harus dihalau...dan seandainya mereka menolak....perang lah jawapannya..."

(lebih kurang laaaaaaaaa....not exact words...)

huhuhuhuhu....walaupun movie ni sebenarnya datang dari sana juga....ngeh ngeh ngeh...






nota kaki:
Ini hanya pandangan peribadi saya sahaja....berkenaan dengan Avatar ini...kalau korang tengok dan rasa tak best..jangan salahkan dennn...ehehehhehe







http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, December 29, 2009

Catatan....Happy Holiday!!!!



Alls....Mummy now will be on leave starting today...till 4th January 2010 yerrrr....

So most probably...i will not blogging for a while..walaupun ku hangkut laptop opis tue bawak balik rumah..sebab bila kat rumah tahap kemalasan nak berblog itu adalah sangat tinggi...volleyyy...

Tapi agak-agak nak berblog tue ku blog sajorkkkk....

Where to this holiday???

Oohhh no where...sekadar perabihkan cuti yang tinggal dua hari setengah ittew sahaja....

Esok nak register Izzati kat tadika baru.... (errrrk.... duit!!!!!)....

Pastu Abie ajak dating berdua-duaan gituk!!!!...

Then the rest of the holiday ku akan hanya terperuk di rumah melayan karenah anak-anak!!!

Nak cuti-cuti Malaysia???? Duit non hadooooo hujung hujung tahun nieh...huish.cam anak sekolah masuk darjah satu kennnnn....

Selamat bercuti ollssss....






http://azimahas.blogspot.com

Monday, December 28, 2009

Catatan....Malas

Minggu ni mood malas saya pulak... malas nak update blog..malas nak klik klik.... adush..kenapa yer...sebab mood cuti kah??

Iyer saya akan bercuti bermula esok..walaupun laptop nie dibawa balik kerumah tapi saya asik layan youtube jek...tak hengat nak blog tak hengat nak klik klik..

Jangan wisau..hutang klik tetap saya bayar..dong worry....cepat dan lambat sahaja...

Aper pun...memang mood tengah MIM ALIP LAM SIN......





http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Rentetan Kakak Rindu Mummy









Mummy ingat ada la drama syahdu syahdan...tak ada kaedahnyer.... hari Khamis last week...balik lambat...so amik anak-anak pun malam...

Izzati dari jauh dah tersenyum simpul malu...iyelah seminggu tak nampak mummy...

Tapi nampak Mummy terus peluk.. Mummy pun peluk Kakak..rindu kaedahnyer..

Bahana pergi rumah sepupu-sepupu seminggu..rindu yang teramat sangat.. Kakak jadi manja la sangat ..tak leh tercuit sikit pungggg....

Tanya Kakak..

"Nak pergi lagi ker?"

"Tak nak!!"

heheheh iye ler..nanti kang jumpa sepupu sepupu lupaaaaaaa....






http://azimahas.blogspot.com

Thursday, December 24, 2009

Catatan....Sakit Kepala!!!



Tiba-tiba saya rasa sangat sakit kepala
Kepala sangat mendengap-dengap
Migrain nak menyerang...

Hati resah dan gelisah
Jiwa tidak tenang...

Kepala adalah sangat sakit!!!!!






http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Kakak Rindu Mami!!


Motif gambar cam gini....konon nak tayang betapa sedihnya kakak



Malam tadi.... tengah golek-golek dengan Adik tengok tivi, tiba-tiba Mummy dapat call dalam pukul 11.00 malam.

Mummy: Hello.....


Kakak: Hello mami.....(suara ada sikit bergetar)


Mummy: Hello kakak..naper sayang?


Kakak: Tak ada pepe....kakak nak cakap ngan Mummy jek...(terdengar cam esakan kecil)


Mummy: Kakak nangis ker sayang?


Kakak:  Tak lah.....kakak tak nangis..(menafikan...)


Mummy: Kenapa sayang?? Kakak kenapa nieh?


Kakak:  (terus menangis tersedu sedu).....Kakak rindu mami....kakak nak balik.....


Mummy: Mummy pun rindu kakak jugak....jangan la nangis...nanti Mummy ambik kakak yer...


Kakak: Mami..kakak nak balik.....kakak nak balik hari Jumaat pagi....


Mummy: Okey..nanti Mummy ambik kakak yer....


Kakak: (sambil tersedu-sedu lagi ni dan ubah fikiran)...Kakak nak balik esok la mami....

Mummy pun sebenarnya dah start meleleh dah tue...dengar kakak nangis sampai tersedu-sedu... Mummy pandang Abie.....mohon pengertian....Abie pun cam faham..angguk jek...sambil cakap esok (harinieh) dia gi ambik kakak.....syukur sangat...risau dengar anak dah menangis cam gitu kan..

Mummy: Okey kakak...esok Abie ambik kakak kat rumah Papa yer....dah kakak jangan nangis-nangis..kakak tido dulu..nanti Abie ambik kakak yer...


Kakak: Okey mami.....


Mummy: Okey sayang.... biar Mummy cakap ngan Umi jap....

Lepas borak borak ngan Umi....Mummy tak senang hati sebab dah dengar kakak nangis-nangis nak balik....

Kakak memang homesick sangat lah...tue..

Abie dah pun ambik kakak tadi..dan on the way balik dah pun..... dah cakap ngan kakak...petang nanti Mummy jumpa kakak.... tak per lah ..at least lepas rindu kat adik dulu....

Hmm kakak..kakak....




http://azimahas.blogspot.com

Wednesday, December 23, 2009

Catatan....Rindu Kakak






Ish rindu nya Mummy ngan kakak....rasa macam lamanya kakak duduk umah Ayah Chik, semalam kakak tidor rumah Papa pulak...

Kakak tak ingat Mummy ker... bila Mummy call kakak asik nak main jek.  Tak heran pun ngan Mummy.... rindu betul Mummy nak gaduh ngan kakak.

Tak per..weekend ni Mummy ambik kakak yer....

Layan la gambar-gambar kakak kat sekolah.....



 


http://azimahas.blogspot.com

Catatan.....Trek Pay





Assalamualaikum,

Mood saya sudah terbang ke sana sini.  Susah saya nak tangkap sebab dia lari-lari.  Tak per lah.  Hari ni saya nak cerita pasal Trek Pay.  Mesti korang perasan ada satu link yang saya berikan kat belah kiri blog saya nieh.

Apa benda Trek Pay nie.  Sebenarnya aku pun tak tau...dan tak reti nak explain.  Tapi yang aku tau...kalau kita klik iklan-iklan dia...kita akan dapat kredit dan kredit itu akan ditukarkan kepada duit.  Dan duit itu akan ditransferkan ke akaun Paypal kita.

So khas utk mereka yang ada Paypal boleh la try.  Dah rajin nak klik nuff nuff orang nie, kita tambah lagi satu klik benda ni utk menambahkan pendapatan. Okey apa yang patut kita buat.

Mula mula sila klik link ini

Nanti akan dibawa ke satu page. Cari FREE ACCOUNT so register jek kat situ. Make sure you all ada akaun Paypal yer..sebab payment dia memang through Paypal sahaja.

Okey once dah register. tue...log in Cari BROWSE / SEARCH.

You all dah leh klik klik Iklan.  Dalam BROWSE / SEARCH tue ada iklan-iklan yang dilist kan.  Kadang-kadang berbelas iklan kadang-kadang tak sampai pun 10.

Ada dua jenis iklan SEARCH ngan STANDARD VISITOR

Kalau klik iklan yang  SEARCH..dalam web yang keluar tue..korang kene klik ads yang ada dalam web tue jugak. Kalau STANDARD VISITOR just klik sekali jek...errr agak-agak faham ker..

So buat la hari hari.  Aku lum la dapat payment lagik sebab baru jek start.  Try la..sebab benda nie senang jek....pagi, tengah hari , petang aku masuk.  Nak dapat point pun tak susah cuma aku tak sure camner kiraan point tue bila dah ditukarkan pada duit.

Try la..register.  Amik masa kejap jek nak klik klik iklan tue pun. 

oopss sebelum lupa...dalam masa korang dok browse iklan-iklan tue..kalau terjumpa



gambar macam kat atas ni dalam iklan iklan tue..sila klik yer..kalau tak klik nanti kene penalti...kalau dah banyak penalti nanti kene kick dari program nieh..

So far aku lum jumpa lagik sign di atas...

Tak paham tanya haku yer...no hal...



http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, December 22, 2009

Catatan....Borak Borak Iskandar



Assalamualaikum,

Semalam dok sakan hapdet blog coklat....tak sempat nak update diari sendiri... dan tak sempat nak klik klik nuff rakan taulan sekelian..hari nie saya akan klik klik yer..dong worri...

Kakak tak ada....dah kene pos kat Puchong rumah Ayah Chik dia...seronok la dapat berkumpul ngan kakak sepupu dia.  Iskandar mana leh pos....dok berdiapers dan bersusu lagik...so adik kene tinggal ngan Mummy dan Abie...

Bosan la Adik..Kakak tak ada...tak ada nak bercekau bergaduh.  Senyap sikit rumah tue...tapi Mummy pulak rindu sangat ngan Kakak...huhuhuhu...

Balik dari kerja semalam..hari dah gelap...ada la dialog-dialog busuk ngan Adik...

Iskandar : Mami....tu aper tuh....(sambil tunjuk langit)


Mummy: Itu awan.....(tak sedar sebenarnya dia tunjuk bulan)


Iskandar: Ha??


Mummy: Mana?? Oohhh ....itu bulan dek...


Iskandar: Ha...itu bulan aa mammi...aperlah mami nieh... camner nak naik atash tue mammi?


Mummy: Mana boleh naik atas tue...tinggi sangat la dek....


Iskandar:  Boleh laaaa mammi.....naik tangger lerrrrr......

hahahahahaha.... Mummy gelak je lah....

Biasa malam-malam memang dia pajak tv nak tengok kartun.  Tapi disebabkan malam tadi banyak citer citer fav Mummy ngan Abie so kita orang pujuk dia...hold dulu tengok kartun..padahal by the time cerita-cerita tue habis dah kul 11.30 malam dah..

Mula-mula layan Bones..... Mummy ngan Abie pujuk adek..kejap yer dek....nanti adek tengok kartun...lepas layan Bones...layan NCIS pulak..... okey lah..adek leh sabar lagik..itupun jenuh dok pujuk nak tengok kartun gak...

Mata dah semakin kuyu...tapi hati tue nak gak tengok kartun...sabar je lah sambil layan NCIS ngan Mummy ngan Abie..... cerita lain adik tak kenal...adik kenal cerita CSI jek... (baik Vegas, NY & Miami memang dia kenal itu CSI)....

Habis jek cerita NCIS....terus Criminal Minds keluar pulak kat tv....

terdengar adik cakap..

Iskandar: Haaaaa....ader lagi.....(dengan suara heran dan sayuuu....)

Mummy ngan Abie dah pakat gelak dah....

Adek terus peluk Mummy (dia dah ngantuk dah tue...) sambil cakap..

Keshiannn kat adek......adek nak tengok kartun....

alahaiiiii......

Pastu Adek ngan Mummy sama-sama hanyut.....ntah aper ending Criminal Minds malam tadi pun tak tau.... sampai ke pagi.. Adek tak dapat tengok kartun.....

keshiaaaannnnn....adek...






http://azimahas.blogspot.com

Thursday, December 17, 2009

Catatan....Stress!!

Assalamualaikum,

Macam entry sebelum nie sebenarnya saya sangat buntu nak buat apa-apa entry pun. 
Petang nie rasanya kalau tak tulis apa-apa otak aku lagik buntu kot...

Memang jem sungguh pala nieh...

Aku terkadang terfikir...
bila kita susah ada ker yang boleh bantu kita..
ada ker yang sanggup susah senang ngan kita..

Kadang-kadang kita lupa kita nie ada keluarga kan
kita sakan dok fikir kawan sana sini
tapi end up keluarga sendiri sebenarnya yang ada dibelakang kita
yang membantu kita...

Tapi kan sebenarnya aku ni manusia yang sangat berat mulut...
esp. kalau nak mintak tolong dari keluarga sendiri
rasanya aku rela diamkan segala masalah aku dalam diri aku sendiri
tapi iyelah kalau mintak tolong family pun sampai tahap mana yang dia orang leh tolong
diri sendiri kene cari jalan penyelesaian jugak...
sampai bila nak mengharap orang....

Yang tinggal hanya kesabaran..
kesabaran yang kadang-kadang memang akan lenyap bila kita dah tak berdaya nak menanggung..
tapi apa yang aku ada....hanya kesabaran...
yang entah tak tahu sampai bila....

iyer...saya sangat-sangat stress ketika ini...









http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Buntu

Assalamualaikum,


Tiba-tiba rasa buntu...beku....otak jem....keep on thinking.....how long it will end....adush...pening pening...







http://azimahas.blogspot.com

Wednesday, December 16, 2009

Catatan....The Biggest Loser Asia...



Sebenarnya tak tau nak update apa pagi nieh. No idea...ada la gambar-gambar anak-anak dok amik malam tadi..tapi rasanya petang-petang sikit baru nak blog kan pasal budak-budak tue...

So pagi ni ala-ala kosong pulak..kosong ker? So dok ronda-ronda blog orang sementara klik klik nuffnang... termasuk blog Kaseh....dia citer pasal The Biggest Loser Asia malam tadi..memberikan haku idea utk memblogging...

Sebenarnya haku kan selalu terlupa pasal The Biggest Loser Asia ni setiap Selasa tau...malam tadi mujur budak-budak tak bising nak pajak tv..dapat la tengok...

Yes..the Goddess has been eliminated..... What so Goddess about this Goddess..damn.... ko dah terkeluar banyak pulak membebel-bebel....dah terkeluar sudah ler.,.panjang berjela pulak dia punya komen..orang lain pun naik menyampah dengo ko nyer komen,....agak-agak kalau orang Philippine masuk sini dia paham tak aper aku tulis...ahaksss...

Lantak pi la kan.... time tu la pulak buat luahan perasaan..time tu la pulak nak bagi tau aper tak puas hati..time tue pulak nak kondem ko nyer team mate.....aiyakk....girl.... its a win win situation....either you win or not..you still win something and gain something from that show....what the....eh apasal haku emo lak nieh..ahahhahahaha....mana tak... menyampah pulak dengo dia membebel-bebel tue....

Padahal Blue Team sebelum nie tak ada pulak nampak cam bergaduh aper seme bagai...

Fuh nampaknya orang Asia pun dah kurang sopan santun dah...next week tengok promo trailer dia cam ada gaduh-gaduh gak bagai...

Anyhow.... i'm proud to be part of Asia..sepanjang tiga episod aku tengok TBLA nieh... tak nampak lagi yang cam ala-ala time bersenam tue cam nak give up giler giler..compare to the US nyer siri..hahahah bias ker mak...dulik!!! bukan dia orang paham pun...errrrrrrr sekali paham padan muko....

Even Kevin pun walaupun for starter dia tersilap langkah...but still nampak dia tak ada la cam pressure sangat...tapi muka si Kevin tue cam stone jek....eheh..

Ku support Kevin..... memang ku mengharap dia akan pergi ke final... hopefully dia boleh cope dengan seme rutin kat Villa tue...

Well mungkin sebab orang Asia kan..tengok dia nyer trainers pun soft jek.... tak cam si Jillian tue..huhuhuhu..no wonder la siri US dok cam give up jek mula...kene kerah abih-abisan...haku lupa pulak nama trainser TBLA nieh...ehehehe..

Next week kalau tertengok mungkin ada la kot entry pasal TBLA nieh...

eh korang kalau korang suka ngan TBLA nie klik nanag aku 10 kali yer..

kalau tak suke..klik gak.. 20 kali..ehehehehehe...











http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, December 15, 2009

Catatan....Cerita Hindustan

Hahaha..tetiba nak citer apsal citer hindustan kan..

errrk..orang kata  sapa yang minat Hindustan dia tak layan citer citer Korea nieh...eh aku layan..cuma tak ada masa jek nak tengok citer bersiri-siri tue..malas nak download pun satu....mengharap orang..saper nak layan haku....hehehehehhe

Ehehe...tengah hari tadi sakan ku meng youtube lagu lagu citer hindustan...ahahaha...

antara fav movie haku...




Mujhse Dosti Karoge nieh.... okey la..lagu lagu dia aku tak berapa nak ingat..tapi cerita dia aku suka..provided hero pun hemsem..ngeh ngeh ngeh..time nie sanggup beli VCD tue nak tengok nyer pasal..wayang-wayang ampun laaa...non hado la...tak ada masa dah....tapi kan naper cam tak pernah tayang jek kat tv citer nie ek..ker haku yang ala-ala terlepas nak tengok...asik la dok ulang tayang citer yang sama jek




Ini kalau tayang kat tv..kalau boleh..kalau boleh yer...aku memang tak nak lepas peluang la nak tengok....eh I bukan peminat Salman Khan tau... I peminat Ajay Devgan ngan Aishwarya Rai...ngeh ngeh ngeh.... tak tau kenapa minat sangat citer nieh padahal satu hapah lagu dia pun haku tak tau..eh wajib ker kene hapal lagu lagu dari citer hindustan nieh..ngeh ngeh gneh.....mungkin jalan cerita dia yang menyentuh hati...well kalau tak meleleh ayor mata tengok hindustan nie bukan la hindustan namanya..yer dok.....




Iyer....iyer..iyer..lagu-lagu dalam citer ini adalah sangat sedap di dengar..masa mula-mula citer nie keluar dulu......Humko Hamise Churaloooo.....wahhh.....layan perasaan tawwww ah kak.... huhuhuhu walaupun citernye heroin mati..tapi ku sukak..sangat sukak...ehehe time nie En. Abie tengah dok mengorat I....siap belikan lagik VCD original tau...original.....utk dihadiahkan pada I.... err I tak layan wayang... I layan CD jek..ehehehehe....hamsap jek ko ajimah... Aishwariya Rai adalah sangat lawa... gandingan dengan Shah Rukh Khan pun sangat kena....

antara lagu lagu dalam ini pilem...

Humko Hamise Churalo....
Chalte Chalte
Aankhen Kuli...

hero hero filem ini pun lazat berkrim disukai ramai..hahahahahaha....tiru ayat ko zel...err citer ni pun tak tayan kat tivi kerrr....hhhm..sekali sekala kalau layan Mohabbatein ni mesti syahdu kan... ah kak tak subscribe B4U yer....tok sah ckp suh tengok kat situ..lempang kang...(garang ko jimah)




Huhuhuhu..citer nie akak tengok dua kali kat wayang tawwww...... citer ni paling syahdu sekali.... ish ayor mata keluar cam ayor terejunnnn..... tak reti reti nak stop..melimpah ruah cam banyak sangat stok airmata ni taw...... nak nak kalau cerita yang melibatkan family nie..memang syahdu syahdan... ah kak suka gandingan Shah Rukh Khan dan Kajol sangan comel dan sherashi bershama...

lagu favourite ah kak dalam citer nie... BOLE CHUDIYAN...(boleh???) hehehehehe... seronok..time tengok lagu nie pun haku leh meleleh ayaq mata..aper kessss.....tapi citer nie memang best lah..... rasanya citer nie pun time Deepavali jek depa dok tayang....haishhhh....cam tak puas hati je kan haku nieh...awat citer best best susah nau nak tayang kat tivi ek....

and last but not least....MY OLD TIME FAVOURITE....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

TARA!!!!!!!!!!!



(rasanya citer favourite haku mesti ada Shah Rukh Khan dan Kajol)

kalau saper tak layan citer nie haku tak tau lah kan..haku rasa time citer nie keluar dulu meletup-letup kat panggung..... sanggup tau i amik cuti semata-mata nak tengok citer nieh..sanggup tau ku paksa bestpren haku walaupun dia dah tengok nak tengok citer nieh..sanggup taw...ku hangkut anak sedara haku yang umur dia masa tue baru 4 tahun tengok citer nieh..... penyudahnya dia paksa mama dia beli VCD citer nie dia layan citer nie tiap tiap malam..hahahahhah penyudahnyer haku kene marah ngan Mama ngan Papa dia bawak ajaran sesat....kah kah kah.....lawak tul...

And almost all song dalam citer nie masa tue laaa..haku hapal tawwwww.....

Kuch Kuch Hota Hai
Ladki Baadni Anjane Hai
Koi Mil Gaya

and a few more..yang ku lupa taju tapi kalau dengar memang hingat la...

NI LAGU SATU CITER YANG HAKU TAK PENAH NAMPAK KAT TIVI....

errr ah kak ko yang hazab ker...ataupun memang tak pernah keluar tivi...hahahahaha...

adush..cam nostalgik jek pulak ku layan citer citer hindustan nieh..

mana taknya...En. Abie pun kaki hindustan gak..cumanya dia tak mo ngaku jek....

Tapi citer hindustan sekarang tak best cam dulu-dulu la.... ker sebab haku yang dah tak sempat nak layan ek....hhhhmmmm.....





http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Camne Nak Tambah Duit??


 (gambar adalah cilok pakcik gugel)



Assalamualaikum,

Apa yang nak kubebelkan hari nieh.  Tak ada idea langsung.  Weekend lepas tak ada aktiviti pun.  Abie tak ada kat rumah outstation. Nak jalan-jalan ngan anak-anak pun fulus mania alkureng.  Arrgggh....

Cuti tinggal dua hari setengah rasa nak perabihkan cuti jek.... tapi tak tau nak pergi mana..iyelah...fulus mania alkureng.... mana leh nak jalan-jalan...

Citer pasal duit nie kan....korang ada cara tak camner nak dapatkan duit dengan cepat tanpa merompak, meragut, pinjam along dan segala yang haram yang lain....huhuhu

Aku rasa rata-rata memang seme ada financial problem kan..tidak terkecuali haku...ikutkan kiranya haku nie dah ala-ala cam nak terduduk gak la bila kenangkan financial problem nieh...so itu pasal la sakang dok promote suh korang klik nuffnang haku tue...mana tau kot kot dapat duit sampai juta juta ker..(mimpi jelah..eh tapi tak mustahil kannn..ekeke)

Nak tau tak dua tiga minggu ni keje haku dok la surf internet...dok carik carik program yang jana wang nieh (motip?? haruslah nak tambah duit kannn..) Tapi kan..aku masih ragu-ragu pasal program-program nie seme...betoi ka leh buat duit..sungguh ka...harus la keje banyak kan..nak kene spam orang bagai segala dengan email-email kita suh register bagai nie kan....

Hhhm....kalau korang masuk blog haku nie..tetiba ada join program-program cam gini....dah dapat duit at least laaaa ratusan ringgit....sila promote ke haku yerrrr..mana tau haku terbuka hati nak join korang...cepat..peluang sekali sahaja..tetiba..sekali tak join haku kene marah ngan korang...

Sila letakkan diruang commentssss..ngeh ngeh ngeh...





http://azimahas.blogspot.com

Monday, December 14, 2009

Catatan....Fuh Keta!!!



haku tak tau model aper.jenis pun haku tak tau...tapi tengah hari tadi nak pegi lunch nampak keta nie park kat bawah bangunan opis haku nieh..

fuh memang cun.....keta sport ek..sorry la haku ni buta keta..mana tau jenis jenis keta nie.yang haku tau..keta buatan Malaysia nie haku kenal la... GO MALAYSIA!!!....(tetiba kan..motip??)

Bila la dapat merasa nak guna keta nie ek...

kesian tak..kesian la..aper lagik....klik klik laa nanag ku....

nak dapat keta camtue sebijik nieh...guna duit nanag..aci????'

yang baca kat FB haku entry nie.korang masuk blog haku.nampak iklan kiri, tengah, atas...klik klik ek..

jeles kat Pn. Zalia nieh.berkat nanag dia masyukkkk.......ahaksss....Mak Mencah pun dengar dengar masyuk jugak...aci ker nak jeles-jeles nieh....





http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Saya Suka Tengok Kartun

Macam ni lah saya kalau tengok kartun...saya sudah tidak hirau orang lain lagik..

Kalau Mummy saya tukar channel lain saya akan marah-marah...sebab saya sangat suka tengok kartun..

Tiap-tiap malam saya sudah pajak television rumah saya utk saya layan kartun....




 

 

kartun favourite saya dalah Handy Manny...saya selalu main dengan kakak saya...

Kakak saya Kelly... Saya Manny....Mummy Saya Mrs. Potiyo...(arggghhhh........)...
tapi kadang-kadang saya jadi Mr. Lompard jugak...ahakssss...

 

 



comel tak saya tengok kartun.....

kalau awak semua rasa saya comel tengok kartun..awak tolong mummy saya klik klik iklan nuffnang yang ada kat blog nie..

Boleh saya pau Mummy saya beli mainan banyak-banyak...


KLIK KLIK YERRR!!!!



http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Mood Malas!!

Sangat malas hendak hapdet blog!!!!





http://azimahas.blogspot.com

Friday, December 11, 2009

Catatan....C99HTN


Assalamualaikum,

Hazabnyer hari nie.. Selangor jek cuti...yang lain mana ada cuti..tapi haku bosan amat sangat..sangap giler...rupanya ramai kawan-kawan kat selangor rupanya...arrgggh..bosan bosan..

Just nak hapdet pasal 99HTN....sebenarnya benda nie ku dah buat pengakuan kat puan organiser....aku pun tau syarat-syarat....just to inform all of you lah kot kot ada yang tertanya-tanya..aper sudah jadik dengan program diet haku nieh....

So dengan ini..sebenarnya haku telah mendisqualifiedkan diri sendiri....tapi don't worry by end of this contest..i know i have to pay...

Sebab-sebab disqualified..... walaupun tak dak surat doktor..haku mengalamai dizziness yang amat teruk...berpusing-pusing berputar-putar jek dunia nieh....so lepas amik karbo nieh..ada kureng ler sikit...(aci tak alasan nieh hahahahahaha)....

Pepepun ku tengah tertarik menarik dengan Program Detox 7 Hari nieh...hhhmm......






http://azimahas.blogspot.com

Thursday, December 10, 2009

Catatan....Bila Adik dan Kakak Tak Tengok Kartun

Gigih pulak buat entry pasal anak-anak kan..iyelah orang lain aper hal pun seme citer kat blog...so nak ke arah pemblogger tegar dan ke arah 16k...ku pun nak jugak jadi pemblogger tegar..

Gini la budak-budak nie kalau tak dapat tengok kartun....

Main..main main..pastu bergaduh...

Ini malam tadi lepak kat bilik kakak...(lum full modified lagik..eheh)

Main masak-masak....lompat-lompat..pastu gaduh berdua...




 



aiyak..banyaknyer baju...ehehehehehhe......



http://azimahas.blogspot.com