Thursday, December 22, 2011

Catatan....Happy 9th Anniversary!!!

Sepatutnya entry nie dibuat semalam tapi entah la...banyak sangat urat yang putus sampai haku terlupa tarikh anniversary sendiri... dok teringat macam lama jek lagik tarikh 21hb nieh... sekali kul 10.30 malam masa on the way nak pickup Abie kat Stn. LRT dapat sms dari Abie.... dia pun sama lupa daaa....ehehehehe..baguih la kan laki bini dedua lupa..





Anyway!!! Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang ke 9 Tahun Abie... Kita dah lalui banyak perkara sepanjang 9 tahun perkahwinan nie Tawa dan tangis mengiringi ikatan ini.... Tiada apa yang saya harapkan melainkan kasih sayang yang berkekalan dan tanggungjawab yang berpanjangan... Moga apa yang berlaku menjadi pengalaman dan pengajaran yang boleh dijadikan panduan dalam kita mendidik anak-anak... Salam kasih sayang.......


 

Monday, December 19, 2011

Catatan....Iqhram in action!!!!


Kesian anak Mami sorang nie...
jarang beno hapdet pasal dia kat blog...

Meh Mami hapdet yer...
tapi banyak gambar parkinson...

pakai hp jek kan....mana ada camera
camera konon dslr tue dia punya cable pulak entah kemana hilangnya..
gambar raya terperam dalam tuh....


dak tecit nie kadang memang buat hal sendiri jek
bila abang ngan kakak main berdua
dia tak heran pun buat hal dia sendiri jek...
main la apa yang patut...

abang ngan kakak layan tivi...haku layan diri yer dek....


kesian..merenung masa depan...eheheh 
ni dok tengok abang ngan kakak main kat luar..
adek tak leh main.... kasut tak ada...
mami tak beli lagik.... eheheh....



tapi tang lappy memang dia cemburu sungguh
tak leh la tengok sesiapa pun mengadap lappy
dia pun nak mengendeng sama....
pastu terjerit2 la kakak ngan abang panggil mami suh ambik adek..

wah ini ambik peluang kakak ngan abang nak tido dah
dia gi duduk..konon nak main la tu..
mami kata kat adek..nanti dek dua tahun sok baru leh main....



lupa nak citer... Iqhram dah leh jalan masa dia berumur setahun lagi sehari nak sebulan..
ehehehehe....
now kedek kedek jalan ...
masa memula dapat kaki macam orang mabuk pun ada..
meronda satu rumah....
tak puas puas....



hah!! hamik!!! tak dapat duduk...haku panjat terus.......
tak bagik lagik saya main.... kan saya dah panjat!!!



wahhhh hemsem tak saya pakai cepek!!!


hahahaha ini gambar seme telah dihaplod ke FB..
mami jek hampeh tak mo haplod kat blog...

sian...gambar2 adik seme dalam hp jek....

now adik cam kene sawan nak dapat adik
tak leh hilang dari pandangan mata 
dia punya melalak makkk oiii..
mami pun jenuh nak layan....

nak mandi nak pi toilet pun seksa dekkkkk....
ini budak manja bucuk sorang nieh...







Catatan....Dialog ngan Kakak


Jap sapu sawang mana yang patut....
bilanya la momentum nak hapdet blog nie datang balik...
asik dok hapdet status kat FB jek...
baik haku hapdet kat blog kan

tapi tue lah..malas dan mood langsung tak ada la skrg nie nak hapdet blog


Gambar kat atas gambar kakak kat Melaka..ikut Ibu dia berjalan...
nak harap aku ngan Abie dia..tak berjalan la bebudak nieh....

Nak citer pasal dok borak ngan dia petang semalam...

Mami: Kalau kakak dah reti sidai kain leh la tolong mami sidai kain kan

Kakak: tue lah...kakak kene carik kerja dah besar nanti..kalau ada duit boleh bagi mami sikit...kalau tak ada keje terpaksa la kakak jadi pelukis, jual kat orang.... bukak galeri ker (galeri tawwwww....).... tak pun kakak kene pegi paris jual lukisan kat sana..... (pariss tuuuuu)

Mami: dalam hati....tinggi nya cita cita anak dara aku nieh.... motif suh sidai kain ngan jadik pelukis...tak tau mana link dia ehehehehe...

Benonya.... aku cam terkujat dengar dia sebut galeri tue.... dan paris tue...
mana pulak dia tau galeri dan paris, mana dia tau paris ada ramai pelukis...

Dah dua kali dia sebut pasal nak jadik pelukis nie..
eh dia tak kata pelukis tau dia kata artist....
wah!! Mami pun lupa yang artist tue memang pelukis sebenarnya...eheheh..

So far bakat dia dalam lukisan nie aku nampak dari segi mewarna jek lah
lukis betul2..belum lagik...... kalau sungguh dia nak jadik artist nie..tak per lah kan
kalau dah itu minat dia...tapi banyak nau cita-cita dia..

nak jadik doktor la..nak jadik cikgu la...ni nak jadik artis pulak..
tak per..layankan jek....





Thursday, November 10, 2011

Catatan....Bila Tiba Kemuncaknya....




Bila tiba kemuncaknya
aku rasa hati aku seakan mati
seakan kebas...

Ini kah kemuncaknya....
perlu ke aku buat keputusan...

Ada jalan lagi ke utk aku....

Ya Allah...dugaan apa kah ini......

I really need a shoulder to cry on...and on....and on......







Wednesday, November 9, 2011

Catatan....Suci jek muka kan...


Pagi tadi tak ada keje...
ku telek muka anak sorang sorang masa masing-masing tengah tido

aman jek muka masing-masing...
suci jek.....
tak ada masalah langsung kan...
jujur betul muka kanak-kanak tengah tido kan......










Abang tido mata terbukak....
orang kata degil....
memang degil sokmo...



Catatan....3-3 Flat!!! 2 Hari sebelum Raya!!







Ya..gini la rupa budak-budak nie dua hari sebelum raya...
flat abih....

Adik memang dah sedia demam....keluar sepital pun kurang sihat lagik..
so dah start tak sihat...
hari yang tenang....kami anak beranak pegi berbuka puasa di luar...

Izzati dan Iskandar makan benda yang sama
Abie ngan Mami makan hok lain...

Esoknya pagi-pagi kakak muntah dulu..
ingatkan pagi jek...
sekali di susuli pulak dengang abang...
ingatkan kejap jek...

hamik!!! bawak sampai ke petang..... 
muntah-muntah....sib baik dah reti pegi ke toilet..
tapi sekali dua terbabas gak la.....

Iskandar sampai ku bekalkan besen.... utk dia standby...
aper benda tak leh masuk...
air kosong pun keluar balik..aduyaiiii risauuuuu......

Mujur adik memang kene buat nebulizer pagi petang...
iyer lepas keluar sepital kene wat neb gak 6 jam sekali...
(lepas checkup kene neb lagik...)

so neb petang tue sekali harung seme bawak jumpa doktor...
kalau tak klinik tue dia orang yang punya...
pegi haritue seme melepek....

Gambar kat atas tue dua hari tue...dedua hari melepek..
ngan adik adik melepek....

Abie ngan Mami jek prepare utk raya (budak2 biasa selalu menyibuk jek)
sunyi sepi rumah..... memang sunyi sangat...
budak-budak seharian baring jek tido jekk..tak larat..
kalau bangun memang muntah.....

Mujur nak raya masing-masing sihat sudah...
kalau tak.... raya kat rumah jek ler...

(ahaks..lambat tul citer raya nak publish, janji hapdetttt....)




Tuesday, November 8, 2011

Catatan....Citer lama yang dibarukan

Ntah haper haper jek kan tajuknya..
harus la...baper bulan la pulak tak hapdet blog
citer raya pun tak ada...
raya haji pun tak wish...

susah tul nak dapatkan balik momentum nieh....



iyer..citer lama yang dibarukan....
lama tak lama pun raya puasa haritue lah....
si kecik comel sorang nie....kisahnya kene admit kat sepital
pecah rekod betul....
tak ada sorang pun yang tak pernah kene admit 
seme mesti kene admit..

punca kisahnya...si bujang nieh...batuk ngan selsema..
tapi tengok dia tak ada la teruk sangat..
ku pun tak ada la pulak dengar dia wheezing ker aper ker..

seminggu sebelum raya saja gatal la pegi sepital sebab iyelah
dah lama batuk ngan selsema tak bebaik kan
risau jugak rasa hati...
terus pegi jumpa Mak Afifah kat KPMC tue kan...

huhuhu doktor tak cek pun dengar jek deru nafas bujang kecik nie..
doktor dah start bebel kat haku..huhuhuhu....

mama....anak you ni wheezing nieh....
camner nie mama.... okey kita buat nebulizer..kalau tak okey gak kene admit..
ah sudah..lagik seminggu nak raya..
masa nie ku memang ada amik tempahan buat kuih raya....adoiiii
camno nie boleh ker nak hadap anak masuk sepital ngan nak buat kuih raya nieh...


Abie pulak kata..ikut mana yang terbaik..
sebab kalau duduk rumah 6 jam sekali memang kene buat neb...
so nak tak nak....kene gak la admit...utk  buat neb dua jam sekali...

okey... masuk senin....rabu keluar...
keje mami sepanjang duk sepital nie....
once anak2 dah tido..(seme berumahtangga kat sepital yer)...
mami lari balik rumah buat kuih raya...
perkkh superwoman betul mami masa tuh...

siap kuih raya mandi siap2 bagai sebelum subuh balik sepital balik....
sahur ngan abie, ngan izzati...
then abie ngan izzati balik rumah.... abie gi keje..izzati gi sekolah mami hadap anak2 kat sepital
iskandar tak leh berenggang ngan maminya...



Dak Iqy mujur tak kene drip ker aper ker..
sekadar neb jek masuk ward tue..
kalau kene drip pengsan mami nak jaga...

masa duduk sepital pun melasak tak ingat bujang kecik sorang nieh...




muka budak kene buat nebulizer...
ini masa first day gi klinik sebelum kene masuk ward...
lepas tue asal nak neb jek melalak...
tengok mood...rasa2 okey dia tak nangis
kalau tak melalak tak renti-renti...

treatment sampai la lepas raya....
doktor siapkan bekalkan inhaler lagik
bukan utk prolong use
tapi doktor kata raya nie macam makan takut dia batuk non stop...

alhamdulillah.....lepas raya
cek balik.... wheezing seme dah hilang......
baru la boleh dikatakan discharge from the hospital....
kalau tak harus lepas raya kene admit lagik...

okey lepas nie jangan sesapa admit lagik yer (eceh macam la boleh di agak-agak)..
compassionate leave mami udah abih!!!!




Catatan....Rindu!!!



Rindu ngan dak tecit nieh....
tiga hari tiga malam melayan karenah dia dalam kelembikan
melayan kemabukan...

naik keje hari nie dok teringat rupa cemek dia tuh..
pagi tadi bangun awal.... mami ngan abie kat atas dok siap2 nak gi keje
mami tengah solat dengar bunyi budak panjat tangga..
merengek2...

toleh2 dia dah sampai atas sudah..ngan muka cemek2...
manja sangat budak nieh...
muka serius semedang..susah nak senyum..
tapi kalau ngan keluarga sendiri memang murah senyum...

kalau ngan orang tak biasa.... asik la nak melalak jek...
kakak ku kata nak beradik gitu ler perangai nyer..

tiba-tiba cam sian pulak...
baru setahun dah nak beradik lagik..
cam tak puas jek mami nak kelek adik nieh.....
nak gomol-gomol adik nieh..
next year lum 2 tahun dah dapat adik...

tapi Iqy tetap comel...
mami sayang Iqy gak..... 
sayaaanggg dia!!!!



Catatan....Menjerit!!!!



tak tau lah...
tapi rasa nak menjerit jekkkk
menjerit sangat-sangat sampai hilang suara...
adoi.... ini la saat-saat yang ku tak suka sebenarnya...

bukan ada pepe pun tapi rasa libang libu
serba tak kena..
buat ni tak kena buat tue tak kena....
tapi sebenarnya bukan ada pepe pun...

arrggh serius aku rasa nak menjerit jek....
urat atas mata kiri sudah sakit nieh.....
kalau dapat tido bestnya....

eeeeee benci lah rasa cam nieh....




Monday, October 31, 2011

Catatan....Another one is on the way!!!!



Macam aper jek kan tajuk tu....
tengok gambar pun dah tau kan aper yang aku cuba nak sampaikan..

yes...another one is on the way...
yeah!!!!!...... si kecik baru masuk setahun udah nak beradik...
rezeki...asalnya memang ku terkejut jugak bila dah delay tu kan...
plan yang disengajakan...eheh...sebab ingat nak try next year....

Ingatkan memang lambat...masuk dua minggu aish... tak mai mai pulak bestfriend tue kan..
cek cek....positif....kononnya nak rahsia.....
nak tunggu meletup jek baru nak canang...
tetiba...datang pulak masalah problem...
bleeding.....tak ada la banyak....tapi ada la kan...
wah cuak sudah...sebab ikut pengalaman memang tak pernah pun bleeding
kecuali sekali masa keguguran haritue...

Masa tue memang ingat nak tunggu tiga bulan baru nak pegi checkup
tapi sebab bleeding, pergi la jugak jumpa doktor bulan lepas...
plus minus cek cek dengan tarikh last period bagai
aku dalam 7 minggu la masa pegi checkup tu...
pegi ngan gynae biasa aku pergi
doktor kata..... no heartbeat...aku dah macam terkaku dan terdiam...
biasalah kan pergi swasta.... mesti dan dan tue jugak suh cuci kan...

Tapi aku request nak tunggu jatuh sendiri.... bleeding memang tak banyak pun... sikit bebeno
masa pegi doktor tu pun tak bleeding pun....
tapi doktor kata no heartbeat...
termenung jap.... sudahnya mintak referral nak cuci kat Hospital Serdang jek..

Pegi checkup on Monday.... petang tue jugak haku terus terjah Serdang....
pegi O&G klinik dia.... tak dapat jumpa doktor... nurse bagi appointment lagi dua minggu
hati dah sangat-sangat cuak...dan sangat-sangat takut...macam2 rasa terpa....
kenapa nak kene tunggu lama sangat.....

Jumaat tue ajak Abie gak kita terjah jek Serdang lagi sekali...
kali ni pegi lepas office hour... terus terjah emergency jek...
cakap aku bleeding..... perut pun memang masa tu tengah tak selesa...
dan dan aku terus kene masuk wad separa kritikal....

Doktor cek...dia kata..tak per kita tunggu seminggu lagik..
you pun bleeding tak banyak..... i bagi you appointment lagi satu minggu....
jumpa gynae terus....

Okey hati tue sedikit lega...bila doktor kata suh tunggu seminggu...
aku tanya jugak tak apa ker biarkan dalam perut nieh
dia kata no problem..kalau sakit or bleeding banyak terus datang emergency jek...

7 Oktober appointment aku ngan gynae kat Serdang...
dalam pada nak menuju tarikh tue....aku ngan Abie dah pasrah dan redha jek..
yang buat aku tak tahan.....mabuk masih datang... muntah, lembik segala apa yang aku rasa time pregnant
memang aku alami.... otak memang kusut sangat...

Tiba masa....pergi scan 7 Oktober tu....hati aku memang berdebar sangat..
memang ikutkan ku dah pasrah gila....redha  sangat-sangat dah
bila doktor suruh baring....
hati ni tak semena-mena berdoa... Ya Allah...biarlah zuriat ni ada Ya Allah.....

Doktor tanya masalah...bila ku cerita...dia cek..
Eh!!!.... ni ada nieh....heartbeat....cuba Puan tengok....
aku rasa cam nak melompat jek.....
Syukur Ya Allah..... Syukur sangat-sangat........

Tanya period aper seme.... mungkin ada yang tak betul somewhere...
"Ada Puan, ada heartbeat nieh..., okey saya bagi lagi appointment lagi dua minggu ya... kita tengok progress macam mana"

Aku pun okey....cakap ngan En. Abie...kami masih cool jek....awal lagik
28hb Oktober haritue aku pegi lagik Serdang utk second scan...

Scan scan itu lah gambar kat atas tueh...
"Semua nampak okey ya Puan, heartbeat ada.... Puan dah leh bukak buku dah tunjuk gambar scan nie...kita ikut EDD size baby yer Puan, EDD Puan on 26 Mei 2012"

Memang confirm....baby ada...heartbeat nampak..baby pun grow..... Alhamdulillah sangat...
ambik gambar scan tue MMS kat Abie....
ingatan nak rahsia..sekali Abie canang sudah kat facebook...
excited sangat....

Yer...no. 4 is on the way.........

Doakan semua selamat sehingga ke akhirnya ya...

Sedang mengadap fasa lembik yang tak berkesudahan.......






Thursday, October 27, 2011

Catatan....EAR THERMOMETER




PRE ORDER

ETA: END OF NOVEMBER
DUE DATE : 30 OCTOBER (FULL PAYMENT NEEDED)

ETA : END OF DECEMBER.
DUE DATE : 25 NOVEMBER 2011 (50% DEPOSIT UPON ORDER)

BOLEH PILIH MANA-MANA ETA. 
BAGUS UTK IBU IBU YANG ADA ANAK KECIK
CEPAT DAPAT RESULT.


Market Price : RM100-RM200
My Price : Please inbox me (less RM100 - excluding postage)

SAPER SAPER RASA MY BFF LEH DAPAT HARGA BEST....HAHAHAAH SAPER LAH TUH YERRR.... KIDDINGGGG....

BERMINAT SILA SMS TERUS KER 012-3160358 

SPECIFICATION:
Type:Household Thermometers
Place of Origin:China (Mainland)
Material:Plastic
Model Number:#796
Brand Name:hlcs
Thermometer Type:Digital
Thermometer Use:Ear Thermo
Color:White 
Package Weight:0.15kg (0.331lb.)
Package Size:10cm x 10cm x 10cm 

EASY OPERATION:
1.Press the ON/recall button to turn on the thermometer.
2.Press the scan button,release it.when you hear a beep sound, the measurement is complete.
3.Press the On/recall button continously for the last ten memories(NO.9-NO.0)will take turns to display on the LCD.
4.After one minute if not in use, it will shut off automatically.

Features:
1.Display range:34.0'C-44'C(93.2'F~111.2'F)
2.Accuracy:+-0.2'C(+-0.4'F)
3.Min Scale :0.1'C/0.1'F
4.Memory:10 memories
5.Taking times: One Second
6.Auto shut-off in 1min after nonuse
7.Battery : Lithium Battery(CR2032)
8.Battry life: Approx 4000takes
9.Size:110x35x35mm
10.N.W.:80g(include battery)

Return Policy:

* We gurantee that our products has 6 months warranty.

* If there is something wrong with products, we promise to give satisfied solution but a picture is necessary to proof.

Please Note: We do not cover any items for damage after use or as the result of water damage.






Thursday, October 20, 2011

Catatan....Putu piring

Nyammmmmmm tengah hari tadi
Tetiba ternampak org jual putu piring
Ku pandangggggg jek itu orang
Dia tegurrrr

"putu piring kak"
"berapa sekeping?"
"lima posen je kak"

Tengok duit ditangan
Hmmmmm mula teguk liurrr

"bagi dua keping ek"

Hmmm sedapnya

Teringat masa kecik memang sangat suka putu piring
Entah kenapa tiba tiba putu piring ni ingatkan aku
Pada ibu dan ayah.

Jemput makannnnnn
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 19, 2011

Catatan....Iqhram Muammar b. Hisyam

Lama tak citer pasal budak kecik ni kan.
Sampaikan birthday dia yang pertama pun mami tak journalkan. Unfair betul mami nieh.

Ya bujang keduaku ini sudah setahun. Yo be exact 9 Oct haritu. No celebration, its just a love wish from mami and abie to him.

Nanti ya dek, kalau ada masa nanti kita celebrate bukan tak mau buat, kekangan masa tu.

Happy belated birthday darling. You always a sweetheart to mami and abie. We love you soooo very much.

Iqy sekarang belum leh jalan lagi. Tak perlah take you time my dear. Kakak dulu pun lambat, abang pun setahun.

Apa yang mami suka sangat nagan Iqy ni dia ada senyum yang sangat manis. Tengoklah cute face tu, buat mami selalu jek rindu kat ofis.

Balik keja nampak muka dia yang sangat teruja tengok.kita, terbang kejap segala penat.

Iqy tak byk ragam sangat. Dia cuma tak leh tinggal sorang jek and akan melalak kalau nak susu dan tido. The rest dia sangat pandai membawa diri. Mungkin ada sebab kot. Sebab apa? Hahahahaha next story laaaa,kang habih lak cito den.

Mami doakan yang terbaik untu Iqhram. Moga moga menjadi anak yang soleh yang berbakti kepada orang tuanya.

We love you IQY!!!!!!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Catatan - update blog

Salam,

Lama giler aku tak update blog. Bulan september satu entry jek punya la pemaleh nak update.


Kalau ikutkan citer punya la banyak tapi entah kenapa mood nak update blog ni entah hilang kemana.

Susahnya la nak dapat kan balik momentum berblog nie.

Mood dah dapat, tapi masalahnya kat ofis ni bila nak update blog asik la loading je kejenya. Pastu try upload gambar dianya browse sudah kena block la pulak. Terus mood blog aku turun.

Tapi ni aku cuba berblog jugak. Koman koman satu bulan satu entry jadilahkan ahakssss hazabedah betul.

Till then, mintak mintak aku rajin berblog dari rumah pulak. Ada baaaaaaanyak nak story mory the morning glory.

Chow bebeh.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, September 10, 2011

Tuesday, August 2, 2011

Catatan....Iskandar Muammar b. Hisyam


Malasnya nak wat watermark kat gambar...
dapat update blog pun dah cukup bagus..
haritu konon nak membatak buat entry satu hari 10 kan
harammm



Nampak tak kenakalan mukanya..
ini budak baru 4 tahun
tapi mulutnya serius mengalahkan mak nenek....

semalam buka puasa...kami semua senyap jek
tapi mulut dia pot pet pot pet pot pet
ada jek benda yang dia nak cakap...nak menyembang..

dalam kereta pun sama..orang lain diam
dia punya la pung pang pun pang entah apa dibebel pun takt tau..

pastu satu perangai...memang dalam hati ada taman
cumanya bila kene marah ...tak macam kakak dia diam jek
tapi menjawab..adaaaa jek benda nak dijawab nya..
ikut dia macam tak ada pepe lah
tapi kita yang mendengarnya macam haish budak nie menjawab...

tak boleh nak buat dialog la..
kene jumpa dia sendiri dengar sendiri dia bebel
baru tau tahap mak nenek dia nieh camner...

abang...abang....


Catatan....Hari Pertama Ramadhan

Alhamdulillah,

Hari pertama, izzati berjaya puasa penuh, 
itupun kul 6.30 dah request nak buka huhuhuu
kasi pujuk-pujuk..suh dia baring rehat kan diri
suh dia sabar..akhirnya berjaya jugak dia menghabiskan puasa semalam...

Aku??
dah masuk program diet harus lah mendiet kan..
diet jadah aper.....
sahur semalam sedap betul makan..siap tambah nasi boleh??
padahal lauk ayam goreng jek bukan ada aper pun
oh ngan ikan pekasam...

buka pulak En. Abie masak kerutub udang....
uwaaa udah la favorite kan..tak makan kan kecik ati..
jadiknya harus la ku makan kan...ekekekeke...

Pagi tadi nak sahur....
Izzati dah mula malas dah...
siap cakap tak mo puasa...ececeh...
mana boleh kakak takkan hari kedua dah give up kot...
cuba lagi dan lagi yer...
malas nak bangun sahur tue...

Lepas makan suh dia tido jek...
dapat la setengah jam..

Aku??
Hahahahaha mentekedarah cam biasa jek...
heran betul...biasa sahur nie mana ada selera kan
tapi aku dua hari nie berselero ajekkk...
uwawawaawa....

Kene carik stok roti ngan susu jek lah...
huhuhuhu....
tak guna join program diet tapi makan pun cam tak diet jek....





Monday, August 1, 2011

Catatan....Salam Ramadhan Al Mubarak

Salam Ramadhan semua...

Alhamdulillah panjang umur kita jumpa lagi Ramadhan kali nieh...
Semoga amal ibadat kita diberkati sepanjang bulan mulia nieh..

Izzati excited nak puasa.... pagi tadi bangun habis sepinggan nasi..
udah lauk kene ngan tekak kan....
harap harap dia bertahan sehingga ke hujung hari..

Tahun lepas berlubang 8 hari...
harap-harap tahun ni tak ada berlubang..

Iskandar...ku masih lum asuh nak berpuasa...
masih berbotol susu...macam mana...
tapi hajat besar tu..konon nak puasa...
kejut kan sahur...tak nak dia bangun...
udah la makan sikit....camno...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK SEMUA...
SEMOGA IBADAH KITA DIBERKATI TAHUN NI

JANGAN NAK SIBUK RAYA DULU.....KITA PUASA DULU NA!!...EHEH








Tuesday, July 19, 2011

Catatan....Izzati Maisarah bt. Hisyam

Lama kan tak story mory pasal anak...
so hari nie ku nak membatak membuat entry


Sakan dia nak ngambik gambar kat cup corn nieh......

agak-agak dapat tak 10 entry hari nieh...

iyooo lah tu..

eheh back to the topic....
lama betul tak dating ngan cik kak nie
since ada adik..jarang dating berdua ngan dia
kalau dulu rajin..tak leh la cik kak ni merajuk sikit
mesti ku half day ataupun ku cuti terus
bawak dia gi jalan2...

nowadays...tak ada dah..
haritue masa ambik report card dia...
ku hasut...jangan pegi sekolah agama
ahaks..hampeh nyer mak
bawak dia gi office kejap mentara ku apply EL...

lepas tue bawak dia jalan2, makan-makan kat midvalley
konon nak tengok wayang
tapi tak ada citer best la pulak...
sudahnya jalan2 kejap jek kat midvalley sebab mommy udah ngantuk giler
balik2 ku kebabom tido heheheh sian kakak

tak per kakak nanti kita dating lagik ek..
tunggu ada movie best best yang kene ngan selera mata kakak
kita gie keluar dua ek..
girls day out gitu kekdahnya...






Catatan....Almond Chocolate!!! Order Sepanjang Tahun!!! Raya pun boleh!!





Almond Chocolate untuk ditempah
50pcs = RM26
Full of chocolate...

anda semua pasti suka lebih lagi utk anak anak
order sepanjang tahun....

Untuk raya Order ditutup pada 10 Ogos 2011
mari order yer...siapa2 yang sekitar Kajang tuh
no delivery, self pickup....





Catatan....Hadiah!!!

Tadi dah sapu sawang...
dah mop lantai dah..
dah buat gitu gini..
bersih dah sikit blog nieh

punya lama giler gua tak hapdet blog...
once you tak aktif...
nak carik momentum tue balik
punya la payah untuk menghapdet ini blog..




untuk sesi memanaskan badan.... sudah sekian lama ku pergi kerja dengan tak pakai jam
sebab seme jam yang ada bateri mampus..
nak beli bateri jam mahal nak mampus..
semenya mampus!! huhuhuhu...

sekarang nie nak keluarkan 5 ringgit pun berkira tau..
apertah lagik nak keluarkan RM12 untuk bateri jam nieh...
mujur la ada jam hp...

okey....dah lama tak merasa dapat hadiah...
tetiba saya dapat hadiah.... 
yeah..dapat jam...

tapi kan camner nak tengok jam tangan tue yer...
ku lemah tul tak dak no. nieh....huhuhu...

siapa present?? ada lerrr........




Testing Entry!!

Ini adalah testing entry.....

tesssssssssssssssssssssssstttttttttttttttttttttttttttttttt




Wednesday, July 6, 2011

Catatan....Lagi Peksa

Jahat Mami ni kan....
result yang no. banyak tu sibuk diwar-warkan

Result sekolah agama apasal tak war-warkan...
padahal result sekolah agama dapat dulu..

Alahai sorry la...anak tiga ni urat dah banyak putussss
banyak nauuu lupaaanyaa...

Kakak kat Sekolah Agama dapat No. 3
ngeh ngeh ngeh...... kene la bangga kan....

Kat Sekolah Agama dia dapat hadiah dah...
Ustazah dah bagi..
masa dapat result tue dia dah tanya...
Mami nak kasi kakak hadiah apa....
tapi Mami jawab..tunggu result sekolah pagi dapat....

Eheheheh dah dapat dah dedua so nak kasi aper?
errrr..kakak postpone dulu boleh....
Tunggu increament yang tak kunjung tiba nieh....huhuhuhuhu



Monday, July 4, 2011

Catatan....Result Peksa Kakak


Jumaat lepas hari men sain report kad anak
plannya Abie sorang jek pegi...
ku pegi keje..

Last last minit Abie tanya, nak pergi tak
harus la nak pergi kan sebab hal anak
nak nak baru anak sorang nie jek yang bersekolah...
Iskandar lagik dua tahun nak masuk sekolah betul pun..

So tiba hari kejadian dup dap dup dap jantung Mami nak pi amik report kad



Kakak memang kami dah hantar dulu awal-awal....
kami memang saja jek pegi lambat...
sampai2 tengok rupanya ramai dah parents yang dah balik dah pun eheh
Izzati ralit main ngan kawan dia dalam kelas..

Sampai giliran kami... berdebar2 jantung nieh
ewah macam la anak aii amik UPSR kan..
baru darjah satu jek pongg..

Tengok result dia semua A alhamdulillah
percentage dia 87%..boleh tahan gak tinggi
sekali tengok kedudukn dalam kelas no. 19
Huhuhuhuhu.... Abie tanya cikgu dia...
budak yang dapat no. satu percentage dia 94%..
fuh!!!! memang terer2 la budak budak kelas kakak nieh..

Cikgu cakap....dia lambat menyalin...
masalah disiplin tak ada pun..
cuma tue lah kuat menyembang...
hahahah ikut sappaaaaaa la nieh!!!!