Monday, May 25, 2009

Abie Wat Keje Gila!!!

Kenapa aku kata Abie buat keje gila. Memang Abie buat keje GILA!! hari Ahad semalam. Aduhai...sungguh ku tak sangkap biar betul la Abie nieh..ingatkan dia cakap main-main. Rupanya sungguh-sungguh dia cakap.

Pukul 10 pagi dia ada ajak nak pegi LUMUT..iye kawan-kawan LUMUT. 3 jam perjalanan dari Kajang vice versa, lebih kurang. Mummy wat derk jek, kemas rumah sikit-sikit siapkan susu anak, lebih kurang..... dah masuk kereta abie cakap "Saya cakap betul nie nak pegi Lumut"...memang betul wahai rerakan ku sekelian. Kami ke LUMUT, PERAK semalam.....

Mujur lah Mummy bawak susu extra utk adik..mujurlah Mummy bawak susu utk kakak (kakak nyusu lagi yerr)....if not..harus meroyan mana Mummy nak carik susu tue kalau dia orang berkehendak.....

Alasan Abie pegi Perak..dok mengidamkan sotong kering nak buat masak sambal...adush!!! Mengalahkan haku yang mengandung kalau mengidam.....

Dalam kereta....tengok je lah bujang tue...cepek tue tak tanggal tue....kerek betul muka dia time pakai cepek tue......asal panas jek... "anasssh..nak akai cepekkkk..." sib baik la kereta kecik Abie tue seat belakang leh tarik-tarik..cuma lupa bawak TOTO jek....kalau tak lagi selesa bebudak nie bergumpal kat belakang...sepanjang jalan Iskandar without tired....akan menjerit

"Mummy!! keta Abie...." which is Myvi.....
"Mummy!!!.....keta...ankennnn (uncle)" which is Kembara or Kenari...
"Mummy!!!! bah tulahhh!!!!" whish is Bas Sekolah....
"Mummy!!! keta Ibuuuu..." which is Estima.....
"Mummy!! keta acikkkk..." which is Alphard or Citra

huhuhu letih tau takkkkkk....sampai masuk highway PLUS dah halfway lepas Rawang baru dia diam...agaknya tak banyak kereta dia tak boleh nak memekak....kalau tak selagi tak layan dia tue...menjerit sekuat hati sampai bingit telinga dia panggil kita....

Biasalah kan...dah bukan Mummy yang jadi cameraman....haruslah muka Mummy yang sentiasa enterprem kan...so abaikan segala lekuk-lekuk lemak di badan ku itu..(harus nak inform gak kan...)....baju dah sempit gagah jugak nak pakai...iyolah ku fikir ke PUTRAJAYA jek..mana ku tau sampai ke LUMUT!!..huhuhuhuhu....


And people!! Kami hanya melepak di Lumut lebih kurang satu jam sahaja...iyer..satu jam sahaja...bertolak dari rumah pukul 11.45 pagi..sampai dalam 2.50petang....kul 4.00 dah berangkat balik....mana la ku tak kata kerja gila..... balik tue sempat gak la ajar anak-anak sawah bendang bagai....kang tak kenal la pulak....

Sampai rumah dalam kul 8.00 malam...itupun terus gi umah Mak Long budak-budak nie...Abie request terus masak sambal sotong kering tue.... huh!! muka puas hati betul dapat makan..haku gak tak puas hati ponek!!!........ Iskandar ngan Izzati awal-awal lagi dah pengsan..... balik rumah....kejutkan jugak budak-budak tue kang tido malam mengigau-ngigau.....simbah air sikit2 kat badan dia orang..tukarkan baju..... sib baik boleh sambung tidur balik...kalau tak haku la pulak meroyan tengah-tengah malam melayan dia orang nie.. Abie? sah sah dia layan tido dia.....

Haku lepas layan GHOST... baru tidor....itupun pagi tadi..bercinta nak bangun..huhuhu.. Abie..lepas nie kalau nak pegi jalan jauh-jauh....kalau rasa-rasa nak bawak family inform la awal-awal.....tok sah la buat keje last minute cam gini..teramat la aiii tidak gemo...huhuhuhuhu...


3 comments:

  1. Mah..kalu gini...laki haku sokmo wat keje giler...hahaha...dan2 tu ajak pegi KK (which is 2 hours drive) ....sokmo spontaneous.

    ReplyDelete
  2. huhuhu..tak larat ler weh....anak kecik nieh buas lak tue.... huhuhu tobattttt....2 hours to okey kot...masuk 2.5hourse..huhuh...tak okehhhh...

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:37 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me