Thursday, July 30, 2009

Catatan...Pindah Office


Salam,

Hazabnya la haku nak update kisah pasal pindah office.....dari hari selasa nak upload gambar...berejam-rejam jadinya...so hari nie tetiba boleh pulak so kiranya jadik entry tertunggak lah yer...

24hb Julai 2009 haritu start la kita orang berpindah randah ke office baru...

Office lama aku kat Wisma RKT...kat mana? alah kat Jalan Raja Abdullah tue...kat mana? alah jalan nak menghala ke Kg. Baru tue....errr belah mana yer....alah...belakang SME Bank....oo kat kurnia tue yer.....bukan...ala....dekat ngan Wisma Mat Jan....mostly bila sebut Wisma Mat Jan baru la orang tau..padahal building Wisma Mat Jan tue ala-ala bangunan usang jek...gelemer sebab jual senjata api...huhuhuhu...aper hal melalut ke Wisma Mat Jan nieh..

sebelum tue.....gambar kecik hazab...nasib la yer.....ekekeke...

Pagi 24hb tue kita orang beramai-ramai bersarapan pagi di Kg. Baru....yang kelakarnya nyer sepanjang 4 tahun aku kerja kat Wisma RKT tue...sarapan ker lunch ker...tak penah pun ke Kg. Baru tue.....tetiba pagi nak pindah tue pulak sakan berdondon-dondon pegi ke sana.....




ini adalah rakan artis yang sama-sama bersarapan haritue...muakakakakaka....hat lain-lain..tak sampai lagik so hari tue bukan amik attendance pun....so amik kesempatan la sarapan lama-lama.....

balik office..masing-masing sibuk nak pi office baru.....so sebelum ku meninggal.....errr meninggalkan Wisma RKT nie...harus lah kan amik gambar kenang-kenangan di opis lama...



sorry la ku tersalah edit...maleh nak betoikan..itu lah bilik haku dulu...la nie dah tak berbilik so kalau rasa mengantuk tue tak strategik sungguh nak tido...ahahahaha....hampeh ko nie ajimah...



kat atas nie lah Wisma RKT yang kami warga Prasarana dok huni dekat 4 tahun..... masa mula2 dok sini rasa kepayahan...tapi dah lama-lama...aku rasa heaven sangat kat RKT nieh..sebabnya...

Jalan TAR dekat, Jackel dekat, Sogo dekat, Maju Junction dekat, nak borong tudung dekat....nak carik kain dekat...NAK TENGOK WAYANG PUN DEKAT (padahal tak penah pun kute ngok wayang kat capsquare tuh) huhuhuhu..i'm gonna miss my old office....saat-saat aku mengular keluar awal nak pegi merayap ke Jalan TAR....ahaks...

weh Hotmama......lepas nie title Ratu Sogo kene pass kat orang lain la... Layla boleh amik tak title tue....ngeh ngeh ngeh.....

inilah office baru haku...workstation baru haku kat Bangsar nieh..kat mana ek aku pindah...Menara UOA...new building..baru jek siap...mengikut kata orang kami lah orang pertama-tama sekali masuk dalam bangunan nieh...... kat mana Menara UOA nie..exactly sebelah LRT Station Bangsar..... sebelah Dataran Maybank....

bantal bintang itu adalah peneman setia aku dikala susah dan senang...ngeeeeeee......

baru pindah meja dah hazab kan..cam la banyak keje kaedahnya...kikikiki.....



ini adalah antara workstation yang ada kat division haku.....again sorry la gambar kecik....aku rasa kalau korang klik pun dia kecik jugak.....jenuh nak upload banyak2..so ku photoscape kan jek gambar2 ittewww.....

nampak besar ker opis haku tue...ekekek memang besar pun.....compare tu office lama nampak cramp ...tapi ada satu division kat sini memang cramp giler..kesian nengok ehehe.......tak per lah....kita kerja sampai rebah yerrr...


lupa nak kobar.....floor aku di tingkat 22 ..huhuhuhu..tinggi wooooo........ so inilah view dari tingkat 22 tue.....nampak la rail keretapi, rail lrt, jalan telawi, sikit Midvalley....jalan raya sesak tak sesak, jem tak jem......tapi yang pasti..perbelanjaan aku menaiki public transport meningkat.... dari RM2.80 telah naik ke RM5.60, sebab skrg pegi dan balik aku naik komuter....

pagi hazab sikit la nak kejar komuter...balik tue heaven jek tak yah nak menunggu sampai 15 minit nak ke KL Sentral.... 5.30 balik pun leh kejar komuter kul 5.58.

Belum cukup seminggu lagik aku kat Bangsar nieh....so masih panjang lagi perjalanan... Menara UOA ni pun masih belum ramai tenant masuk....

nak tanya korang yang biasa kat Bangsar nie..kot kot ada la orang dari office kat Dataran Maybank or Etiqa..kek mano nak makan best ek....ahakss akan ditanyanyer...

Midvalley dekat wehhhh....tapi yang pasti aku akan merindu BAZAR RAMADHAN di area Masjid India....

huhuhuhuhu...

GOODBYE RKT.....HELLO UOA TOWER...


3 comments:

  1. fuyoh imah lepas ni shopping MV ngan Gardens je la.....up tu.....he he he...ala dah dekat lrt....kira dekat la ngan masjid jamek gak....still boleh maintain title ratu sogo tu....

    ReplyDelete
  2. hahahaha..tapi dah tak leh sekerap dulu ler..harap hari jumaat je lah...

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:21 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me