Tuesday, January 6, 2009

Izzati dah sekolah

Semalam memang saja ambik cuti. Orang lain ambik cuti anak sekolah darjah satu, tapi aku ambik cuti sebab anak sekolah Tadika. Dah seminggu aku dok remind Izzati dia akan pergi sekolah. Seems dia pun excited..selalu cakap.. "Mummy, kakak tak pandai belajar, camne nak pegi sekolah" hohoho dia dah salah interprate pasal sekolah nieh..ehek.... Nak pegi sekolah sebab nak belajar laaa.....nanti lama2 pandai la belajar..kan...

Kul 5.30 pagi alarm aku dah menjerit....aku pulak mandai2 pi offkan sebab pala otak tu set hari nie cuti..lambat sikit tak aper....waaah kebetulan anak sedara haku tersalah tekan agaknya tercall hp haku...terus terjaga..tengok2 jam wahhh dah kul 7.00 pagi biar betul....terus kejut Izzati.... miracle.....senang betul nak kejut cik kak nieh.... senang sangat-sangat... suruh mandi.... okey mummy, hari nie pegi school tau.. okey mummy..waaahh....eheheh excited sungguha nak dara ku ini....

Aku pulak yang berdebar-debar gila nak hantar dia pegi Tadika.....sungguh... tak caya jek eh anak ku dah Tadika... well..di sebabkan ekonomi tak berapa nak stabil dan setelah aku fikirkan masak-masak dan setelah aku puas tanya pada Pakcik Gugel.... makanya aku yakin dengan keputusan utk menyekolahkan anak aku kat Pusat Asuhan Tunas Islam atau lebih dikenali denga PASTI. Itupun lepas Abie masam-masam muka gak la ngan Mummy sebab Mummy konon-konon nak sekolah kan Zati kat tadika mahal-mahal....hehehehe.... tapi bila Mummy dah tanya Pakcik Gugel banyak-banyak.... ramai yang bagi good review pasal PASTI nieh...so Mummy pun pasti nak sekolahkan Izzati di PASTI...tak per la nak..biarlah tak dapat tadika glemer-glemer pun yang penting Izzati seronok kat situ kan....

Memang dia seronok pun..sampai2 jek... Cikgu terus tarik tangan dia..jom kita masuk kelas....uwaaa mummy ngan abie dia dah lupakan...sempat gak la Mummy snap gambar Zati dalam kelas tue..memang nampak sangat dia suka..... Mummy ngan Abie registerkan kakak dengan cikgu kat luar...dapat uniform terus Mummy bawak Zati tukar baju.... oh syahdu sungguh Mummy rasa.. well zati...ingat nie tau..Zati tadika jek Mummy dah rasa terharu sangat...... belum lagi kalau Zati berjaya dapat Ijazah..harus banjir agaknya....ehehehehhehe



nak pegi register..mummy nie pening pala tak tau nak pakaikan Izzati baju aper... so pakai la baju raya (izzati ckp) mujur la ada tudung utk dia...


cik kak sorang nie tak kalah gaya...





aksi-aksi kakak dalam kelas...mula2 cam tercengang jugak...tapi lama2 rasa dia boleh cope dengan keadaan kelas tue...


dah pakai uniform pun... huihs..terharu nya mummy... belajar pandai-pandai yer nak...

5 comments:

  1. alamak zea pon teroja lah sekali...shahdu je...

    ReplyDelete
  2. terkenangla plak masa zaman kanak2 dulu...

    ReplyDelete
  3. alalalllaa.. comel zati dah g skul!!
    Haku pon mcm terharu gak kak mah...
    cam tak sabo jer nak anto si dina g skul... huhuuhuhu!!

    ReplyDelete
  4. tue la kan..tak sangka anak ku dah gi skul.....

    ReplyDelete
  5. wah nak pergi tadika ek. sama mcm amna. happy jer nak pergi sekolah. kat pasti kena pakai tudung ek? sweet betui.

    ok what pergi PASTI. jgn under estimate tau tadika2 mcm ni. laki aku pun pergi PASTI gak dulu, boleh jer sampai universiti. hihi.. so dont worry. yg penting, niat tu ikhlas nak didik anak2 kita nih.

    ReplyDelete

please be nice to me