Wednesday, February 18, 2009

Trip to Phnom Penh - Part 1

Salam,

Uhuhuhu... tak cerita pun kan pergi berjalan.....saja jek.... hanya orang-orang terdekat jek yang tau pun...lagipun tak syok nak kecoh-kecoh...sebab booking nie pun last year ngan Air Asia kejarkan Free Seating tue.... pastue...time nak pergi... i'm brokeeeeee....tak syok aaa nak shopping sangat....

Anyway this is my second time to Phnom Penh..... pergi on the 6th February and we all balik on the 9th February.....lama kan...ahaksss....... this time Mummy pergi dengan Kak Kasih sefamily....asalnya nak pergi bertiga family....tapi lagi sorang tue..tak dapek nak join disebabkan husband nya kene amik exam...ajak dia pergi sorang tak mo...eksen...so Niza...tengok gambar je lah ek...

Aku terpaksa collage laaa.... banyak sangat nak tepek so amik gambar-gambar yang tertentu sahaja.

So on the 7th February tue memang sehari suntuk we all dok shopping jek..tak berjalan ke mana-mana pun.... shop til you drop...but then again...teramat la tidak bestnyer sebab USD haku teramat lah ciputnya....ngeh ngeh ngeh...


First trip shopping we went to Russian Market, cam kat atas nie.... kat sini mostly best shopping baju budak la....and satu lagi kain-kain pasang..... you can get cheap price.... and worth it la... well Mummy kan dah berkecimpung dalam arena Tudung menudung di kan...so target ku hanya nak beli cambodian silk jek utk awning tudung.....tapi sudahnya....ku terjumpa kain jersey...huwaaaa........ aper lagik..meroyan sakan la Mummy membeli kain jersey.... uhukss.... kalau la duit ribu riban...harus lah Mummy memborong segala jenis design printed jersey di situ.....

Dan kat sini Abie ngan Mummy borong sakan baju-baju anak-anak kami..... huh setahun tak abih pakai kot..... sebab dapat branded baju tapi below RM10...okey ler kan...material pun teramat la berkualiti cuma kedai jek orang yang ada-ada tengok nie kureng selera sikit..ngeh ngeh...tapi Mummy belasah jekkk.......

Second trip pulak we went to Olympic Market..... haku first time datang sini masa first time dulu dalam schedule tak ada pun Olympic Market ini...ikut kata Abie disini lah pusat pemborong...peniaga-peniaga datang sini ler... so aku tak tau nak beli aper pun kat sini.... Abie jelah dok sakan menyopping handbag dak dak opis dia kirim..aku pulak tak berapa teruja nak membeli handbag sebabnya..... kat rumah tue dah melambak-lambak handbag ada...dan tak guna-guna pun.... tapi aku ada berkenan dengan satu beg Burberry tue....huhuhu jangan tak tau...seme kat sini branded tauuuuu.....harga teramatlah berpatutan.... tapi aku tak rembat pun Burberry tue.....koso den.. mak kan pengshopping berhemah ahakssss.....iyo ler tueeeee...


At the end of the day... kami pergi ke Central Market pulak.... actually masa pergi nie..Central Market tengah under renovation...so tak best sangat la nak berjalan....tak tau dah mana hala nak tuju..... tapi tue lah.... Central Market ni syurga pada pencinta-pencinta batu batu permata.... you all kalau nak datang sini..... kene pandai carik kedai dan tawar tau... ada certain kedai claim batu original...tapi sebenarnya tidak....mostly original dia orang tak display...bila kita tanya baru dia display..... sempat gak la Izzati pau Mummy rantai ngan gelang.... beli hok tak ori jek murah sikit..original tue...umangaiiiii mahal nak mampussssss..... kat sini Mummy meroyan beli dresses Burberry utk anak dara tue.... memang lawa-lawa....kat Mesia tak nampak punggg... and harga.... berpatutan laaa.... Mummy ngan Izzati bergaya pakai shades.... Izzati nyer shades tue dua kali beli tauuuuu....satu hilang satu patah..sib baik Abie belikan satu lagi without my knowledge...ada la harta dia di bawak balik kalau tak sibuk nak pau shades Mummy.....


5 comments:

  1. ooooo sal la da lamo x hupdate blog...rupe2nye ada udang dsebalik mee...hehehe

    ntah bile la ze nak sampai ke sana?????

    ReplyDelete
  2. mah.. kita meroyan shopping.. ada orang tu meroyan tengok gambar.. huuhuu...

    ReplyDelete
  3. elehhhhhhhhhhhhh..............shopping pun x ingt nak beli tuk adikmu ini kannnn...xpelah...ku redha....

    ReplyDelete
  4. bukan tak ingat.....duit tak berapa nak cukup....banyak beli kain ler za...

    ReplyDelete

please be nice to me