Monday, July 6, 2009

Catatan.... Mari makan Supplement

Salam,

Sebelum tue....abaikan link blog yang ada kat gambar-gambar di bawah..sebenarnya...aku nak letak dalam blog lagi satu....tapi sebelum tue ku tepek dulu di blog inieh..

Semenjak jadik member eCosway nie haritue...sakan la aku membeli supplement utk haku ngan anak-anak....iyelah aku dengar supplement dari Cosway ni banyak good review walaupun tidak la digahkan sangat cam produk-produk lain..

sebab Angah (kakak aku...) dia memang rajin amik supplement dari Cosway dan dia pun banyak bagi review okey...plus kawan-kawan dari office pun ramai gak yang amik pun seme kata bagus-bagus pasal supplement Cosway nieh...

so disebabkan haku ni hanya makan Jamu Mak Dara sahaja..haruslah ku pun nak ngambik gak supplement-supplement...sebab nya...aku nie cepat penat...letih..tak bersemangat....dan asik la senang nak kene penyakit bagai....



for starter..aku amik la Spirulina nga Chlorella nieh....pada sesiapa yang ala-ala nak menguruskan badan..these two things can help you know....haku cuma amik setiap satu lima bijik setiap hari...kalau utk kuruskan kan badan amik 10 bijik setiap satu...alah kecik2 jek...bendanya..sekali telan jek..lagipun aku ni memang terkenal hazab nak menelan ubat-ubat....


yang dua di atas..adalah utk kurus...keh keh keh.... tapi aku tak telan lagik..kenapa aku tak telan adalah sebab aku terlupa....kenapa aku lupa..adalah sebab minggu lepas konon-konon puasa....benda nie kene makan sebelum sarapan....dan yang hijau tue, kene makan lewat petang berserta segelas air...aku dapat makan sekali jek haritue.....

err hijau tue dtox yer...yang putih tu fibre...kalau dah dtox ngan fibre tu..rasanya the rest of you all tau la pasal aper ek....

nak tau lebih lanjut ..nanti ku upload penerangannya kat blog lagik satu...


ha..yang chlorophyll nie...aku dah amik dah...campo ngan air...tak rasa aper pun..payau tidak aper pun tidak cuma air tue jek nampak warna hijau.....tapi bila telan memang cam minum air masak jek.......



yang dua diatas adalah utk anak-anak ku...... Mix Berries Plus tue utk mata.... DHA tue pulak utk otak budak-budak tue....tapi DHA tue ala-ala hazab bebudak nie nak makan...haku try sebijik....aku pun hazab gak..sebab minyak ikan kan..memang ada rasa oren...tapi bila dah kemam lama-lama memang ada kureng sedap....still boleh telan lagik laaa tak ada la teruk benooo......tapi Mix Berries tue tak cukup-cukup dia orang nie nak makan.... DHA tue pun elok utk pregnant woman and breastfeed woman....utk otak bayi...


Selalu kita tengok vitamin C cam tablet kan..yang nie cam gummy bear gitu... Rehan..kalau Mencah susah nak makan vitamin....kalau ko bagi nie aku rasa mesti dia okey kot..sebab ala-ala cam gula-gula...advisable pada sapa-sapa anak-anak mereka yang susah nak telan vitamin-vitamin nie...haku pun suka... Iskandar laaaa gi suka.. Izzati..mengada-ngada....tak suka...padahal kalau dibagi telan jek..

Testimoni aku....tak sampai seminggu makan lagik..so tak ada la apa-apa perubahan kot..cuma aku rasa....aku senang berpeluh, iyelah dah macam2 supplement masuk dalam badan kan... aku rasa sebab cholorphyll tue kot...entah ler..mak pun tak tau nyah...

Penerangan lanjut pasal produk..kalau ada free time nanti akan ku terangkan di blog lagi satu...

la nie sampai la hujung bulan tujuh..... ku sibuk nak pindah office.......


3 comments:

  1. Salam Ahcik, kau memang rajin la! Lepas buat bussiness tudung, maxi dress...& etc...lagi. Kau memang sangat rajin. Apa-apa pun aku support kau...Go Ahcik!! Go!!!

    ReplyDelete
  2. ehehe..toceh..toceh..

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:30 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me