Tuesday, December 22, 2009

Catatan....Borak Borak Iskandar



Assalamualaikum,

Semalam dok sakan hapdet blog coklat....tak sempat nak update diari sendiri... dan tak sempat nak klik klik nuff rakan taulan sekelian..hari nie saya akan klik klik yer..dong worri...

Kakak tak ada....dah kene pos kat Puchong rumah Ayah Chik dia...seronok la dapat berkumpul ngan kakak sepupu dia.  Iskandar mana leh pos....dok berdiapers dan bersusu lagik...so adik kene tinggal ngan Mummy dan Abie...

Bosan la Adik..Kakak tak ada...tak ada nak bercekau bergaduh.  Senyap sikit rumah tue...tapi Mummy pulak rindu sangat ngan Kakak...huhuhuhu...

Balik dari kerja semalam..hari dah gelap...ada la dialog-dialog busuk ngan Adik...

Iskandar : Mami....tu aper tuh....(sambil tunjuk langit)


Mummy: Itu awan.....(tak sedar sebenarnya dia tunjuk bulan)


Iskandar: Ha??


Mummy: Mana?? Oohhh ....itu bulan dek...


Iskandar: Ha...itu bulan aa mammi...aperlah mami nieh... camner nak naik atash tue mammi?


Mummy: Mana boleh naik atas tue...tinggi sangat la dek....


Iskandar:  Boleh laaaa mammi.....naik tangger lerrrrr......

hahahahahaha.... Mummy gelak je lah....

Biasa malam-malam memang dia pajak tv nak tengok kartun.  Tapi disebabkan malam tadi banyak citer citer fav Mummy ngan Abie so kita orang pujuk dia...hold dulu tengok kartun..padahal by the time cerita-cerita tue habis dah kul 11.30 malam dah..

Mula-mula layan Bones..... Mummy ngan Abie pujuk adek..kejap yer dek....nanti adek tengok kartun...lepas layan Bones...layan NCIS pulak..... okey lah..adek leh sabar lagik..itupun jenuh dok pujuk nak tengok kartun gak...

Mata dah semakin kuyu...tapi hati tue nak gak tengok kartun...sabar je lah sambil layan NCIS ngan Mummy ngan Abie..... cerita lain adik tak kenal...adik kenal cerita CSI jek... (baik Vegas, NY & Miami memang dia kenal itu CSI)....

Habis jek cerita NCIS....terus Criminal Minds keluar pulak kat tv....

terdengar adik cakap..

Iskandar: Haaaaa....ader lagi.....(dengan suara heran dan sayuuu....)

Mummy ngan Abie dah pakat gelak dah....

Adek terus peluk Mummy (dia dah ngantuk dah tue...) sambil cakap..

Keshiannn kat adek......adek nak tengok kartun....

alahaiiiii......

Pastu Adek ngan Mummy sama-sama hanyut.....ntah aper ending Criminal Minds malam tadi pun tak tau.... sampai ke pagi.. Adek tak dapat tengok kartun.....

keshiaaaannnnn....adek...






http://azimahas.blogspot.com

4 comments:

  1. Salam
    hehe kelakar la.. dialog sayu dia last tu...

    ReplyDelete
  2. kalau dengar live lagi kelakar....

    ReplyDelete
  3. Alah kesiannye die ... takpe, die paham .. ahah !

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:47 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me