Tuesday, December 30, 2008

Dan akhirnya.......

Dan akhirnya...begini la keadaan rumah haku bila seharian haku tak amik kisah pasal rumah pungggggg...... anak-anak bermaharajalela.....

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......




kain baju pun dapat lipat halfway jek...... pastue abih kene serang dek itu budak-budak...terus haku jadik malehhh lantokkkkkkk........

Melati's Design - Rumah ku diserang garuda....

Salam,




Huhuhuhu..kesuntukan masa, kesihatan tidak mengizinkan..akhirnya semalam dapat la aku memotong kain utk tudung-tudung bagi second batch.... uwaaaa satu hari tue..dari pagi sampai ke malam..keje haku tak buat benda lain..... potong tudung jek...ada dalam 20 pasang lebih...

arggghh 20 pasang amik masa satu hari?? well???..... Iskandar bukan boleh nengok haku pegang gunting..asal aku tuju ke meja makan jek....mula la dia panjat kusi, panjat meja...pastue mulu.. "kunggggg"...nak dukung....huhuhuhuhu..layan dia jek dah berminit-minit....

Kejap2 kang..melalak nak susu...Izzati pulak kejap2 nak itu nak ini..huhuhuhu....

so lihat lah keadaan area ruang makan haku yang dah cam haper jek nieh.....




lihat lah.....macam2 benda atas meja tue....


tak tau nak describe betapa berseleraknyaaaa...


antara tempahan yang baru jek haku potong....


see...see..ngan template sana sini....

Cuti Panjang Part Two - Mari Mandi Manda

Hari Ahad lepas nie pulak Abie ajak anak-anak pegi bermandi manda...... haku nie ikutkan je lah.... mujur this time haku pegi, tak preggy, tak period..so boleh haku terjun sekali masuk kolam.....

Huh Iskandar sampai lebam mandi kolam..excited gila...letih ngantuk ker aper ker tak kisah dah.... dia peduli haper..memang seronok sangat dia dapat mandi kolam.... dah la tue.... ada DJ bagai muzik rancak berputar-putar..pantang dengo muzik mula la nak berjoget...dalam kolam pun dia nak berjoget.....

Seronok tengok anak-anak seronok..... memang puas la dia orang mandi manda nieh.... Izzati tak reti penat langsung..... Iskandar pulak.... nak keluar tue letih sangat..dah tak heran dah..terus tidor.... balik rumah sambung lagik tidur... tapi bila dia terjaga..uwaaa sengsara haku...menangis tak berenti...dekat satu jam gak la..haku kene dukung dia sampai lenguh tengkuk..... bila baringkan dia..dia melalak sampai tersedu-sedu..penat sangat kot... tidur pun tak puas..sudahnya Abie bawak dia keluar pegi jalan2...senyap...dapat bola seketul....lahaiiiii........ hishhhh....



tue tengah berjoget ler tue....


Izzati dan kawan baru nya...alahai nak lupa lak aunty nama nyer..


Abie layan anak bujang sorang..


eh eh...


nak gak tiru kakak meniarap tue...





jadila kamera cap ayam haku nieh..lupa nak bawak kamera...so camerphone je lah..sib baik matahari terik.....nampak la lawo gambanya..kalau tak..hampeh jek.... Mummy was not in the picture because Abie tak koser nak hamaik gambor....nyampesss....

Cuti Panjang Part One - Taman Warisan Pertanian Putrajaya

Salam,

Patut cuti panjang haritue aku kene balik kampung, atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan makanya nak balik kampung tue jadik tak jadik.... err haper aku ckp daaaa..ekekeke...so end up masa Krismas tue we all tak tau nak pegi mana, pegi la jalan-jalan kat Taman Warisan Pertanian Putrajaya.

Tempat tue besar...tapi kita orang tak dapat nak meredah kebesaran tempat tue...so kesian la kat anak2 aku tak dapat nak tengok pokok-pokok yang ada dalam tue...sebabnya masa kita orang sampai masa utk Buggy yang akan bawak we all jalan2 tue....dah berlepas orrr entah la...tengok meja registration pun cam tak dak orang...nak tunggu next buggy....lagi sejam...so maleh nak nungg pegi sinun semata2 makan tengah hari jek....then jalan la tempat2 yang ada pokok sikit-sikit..maybe next time leh pegi sebab rasanya menarik jek Taman Warisan Pertanian nieh...




Iskandar nie kan pantang kalau tempat driver tue.... kosong....cepat2 dia nak pegi nak bawak keta...alahai..kocik2 lagik dah pandai..


letih dah kene marah anak dara nieh...ckp makeup tue tak elok....tapi degil nak jugak..tak dibagi melalak cam kene cubit....manja kemain laaa........ bila ckp kata nanti muka tak cantik bila dah besar..ini lah dia jawab.. yelah...yelahhhh....... hish..reti menjawab dahhh


isi perut..... Iskandar sibuk jek nak turun berjalan....main lari-lari..omak eh sibuk nak makan....tak toleh kiri kanan...ekekekeke


kes malas nak amik gambar.....


mmmmmm


alah adik meh la pandang kamera...


oh....bila la aku akan menguruskan badan yerrrr......


my favorite man.....

Fiesta Party 2008 - Part II

Salam,

Saja jek nak share gambar anak-anak masa Division party haku haritue.......


seronok jek anak dara nie dipanggil naik ke pentas join dengan Clown tue...anyhow... Mamat Badut nie charge dia RM600 for one and a half hour..... okeylaaaa lawak gak..leh tahan persembahan dia...


orang lain nak duduk kat lantai dia pun sibuk gak nak join duduk....


biasa la kannnnn.....senyum simpullll


letih nak bawak dia turun dari pentas.... sibuk jek nak naik pentas nak kejar microphone tue..


entah bila masa la dia ambik gambar ni pun tak tau laaa...kemain lagikk


ala..adik tak pandang kamera....

Tuesday, December 23, 2008

Fiesta Party 2008

Salam,

21st December 2008, Division aku ada buat party kat Cyberview Lodge Resort & Spa. Remember haku dok ngomel2 pasal problem...ini ler yang aku kene handle..... dari A sampai Z haku buat... dan dibantu oleh kawan-kawan yang lain...tapi lead committee haku lerrr kan....

Alhamdulillah, walaupun tak la segrand mana....function nie berjalan dengan jayanya..... kalau ada kurang kat mana2 tue adat la kan....ini sikit gambar yang aku ada...ini pun dari camera orang lain..... professional kan...aku suka gambar2 nieh.... gambar dari camera aku soon aku akan uploadkan di sini.....



nampak tak Izzati..mula-mual takut ngan clown..lama2 syok dia tengok clown tue buat lawak...


oh!! si bujang ku sungguh lasak malam itu....... berpeluh ketiak dok kejar dia jek...tak tau takut langsung...



Izzati dok terpinga-pinga sebenarnya..tak tau nak buat aper...dia yang paling last naik stage sebab pegi toilet dulu....masuk2 dewan jek terus haku suruh dia naik stage...


mummy pun nak enterprem gakkk..... tembamnya la mummy nieh...ini kawan2 opis mummy.....
from left.. Ika, Zie, Kak Fidah dan haku lerrrr...

Mimpi

Salam,

Haku tak tau la aper jadik ngan server opis nieh..blog haku nei nampak plain jek....tak nampak pun segala tok nenek background tue bagai..... web web lain pun nampak cam ada kurang jek...tak syiok betul nak bertenet...

Anyway..berbalik pada topik haku diataih nun.... malam tadi haku bermimpi...mimpi yang..entah lah boleh dikatakan mengganggu akal dan fikiran haku jek...orang kata mimpi mainan tidur kan.... tapi tue lah...... nak kata pelik aku pun tak tau la..pelik ke tidak..nak kata tak masuk akal..entah la kan.... mmmm.....

Aku mimpi arwah mak aku pegi haji..... then dalam pada menunggu dia nak balik dari haji tue.... abang aku no. 2 bagi tau.... ibu dah meninggal kat tanah suci....terus2 aku menangis... dan dalam pada aku menangis tue....boleh pulak aku terfikir...eh ibu kan dah lama meninggal....ish... ini yang aku kata pelik...

Entah lah..orang kata mimpi mainan tidur...tapi kenapa sampai sekarang aku masih terfikir mimpi aku tue ek....mmmmmm

Friday, December 19, 2008

Pening or Dizzy Part 2

Salam,

Don't know how to describe my pain ler... bukan la sakit tapi ketidak selesaan haku menghadapi masalah dizziness nieh... Rasa memang tak stabil jek.... terhoyong hayang... rasa nak tumbang.... dah nak seminggu dah nieh...

Pegi klinik haritue pun doktor tak boleh nak ckp pepe...sebab tinger haku tak sakit.... hidung tak tersumbat... dia suruh aku monitor jek dalam dua tiga hari nieh kalau rasa lagik cam nieh suh pi specialist...

Aku pun sebenarnya tak tau camner nak describe apa yang aku alami sekarang nieh..nak kata sakit kepala kaw kaw tue idak la....its just that...dizziness tue... rasa bergoyang2....kalau tengah dok basuh pinggan tue cam rasa ada orang tekan kepala aku jek..... kalau tunduk bila aku pandang atas.... cam berputar2 jek rasa...ish entah le tak reti ler nak khobar...

Malam tadi kemuncak nya....letak jek kepala atas bantal meamng aku hilang terus... badan rasa seberat2nya.... nak bukak mata memang seksa sangat.... nampak cahaya tivi memang rasa berpinar... nak angkat tangan pun memang seksa sangat....... ape kene la ngan haku nieh...

Selagi event ofis nie tak settle.... aku terpaksa la datang keje..kalau tak..memang aku ingat nak mc jek hari nieh.... monday...confirm mc.. uish....iye iye jek..

and Abie.... Mummy mintak maaf banyak-banyak.....ampunnnn.......

Wednesday, December 17, 2008

Pening

Salam,

Hehehe aku rasa sapa yang masuk blog haku nie mesti pening pala..hari hari dok la tukar layout...well saja main2 ngan layout yang ada kat The Cutest Blog On the Block nieh. Pastue ada jek consultant yang bagi tau tak lawo la aper la..suh pilih ini la itu la...

Well jangan pening yer mungkin sehari dua lagi tukar lagik ngeh ngeh ngeh...haku suka kat Cutest Blog nie sebab senang nak ubah..tak yah nak pening2 pegi kat edit html tue bagai..

Masuk hari nie dah 3 hari pala aku weng semacam..apersal ntah....memang weng giler bergoyang2 jek haku rasa dunia nieh.... Abie suh buat thorough checkup..bila masa la aku nak buat...takut blood pressure aku rendah balik jek...haritue dah kene sekali takkan nak kena lagik kot.... huhuhuhu....

pening...

Tuesday, December 16, 2008

Ha????

Salam,

Nak taip aper..nak taip aper..nak taip aper..... no idea..buntu..buntu buntu.....

mmmmmm

okeh... berbalik kepada entry haku sebelum nieh...... point no. 2...legaaaa today everything has been finalised...ada la sikit2 yang nak kene touch up cam nak beli hadiah aper seme...itu seme esok haku plan nak keluar pi carik....

point no. 3.....last night was the night.....nak citer kerr tak payah laaaaa yang penting haku dah luahkan apa yang terbuku dan terpendam.....

tadi sempat la ku berjalan-jalan dari satu blog ke satu blog yang lain....dan secara tak sengaja...aku terjumpa blog ini http://memorizulaikha.blogspot.com once you become a mother you know other mother felt....

salam takziah dan simpati dari saya utk keluarga mereka.... sedih sangat...mungkin kita boleh ambik iktibar atas apa yang berlaku......

Monday, December 15, 2008

Me and Problem

Salam,

Tetiba nak meluah rasa pulak kat sini. Bukan nak luah perasaan pasala aper pun la. Entah lah kenapa hari nie aku rasa macam serabut pulak kepala. Rasa macam, macam-macam benda kat kepala nieh. Kalau tengok meja haku nie berserabut..sama serabut gak ngan kepala aku nieh.

Ada masalah ker?? Entah lerrr.... semua orang aku rasa ada masalah. Sape la kat dalam dunia nie yang tak pernah dilanda masalah. Aku pun tak terkecuali la. Tapi, berat sangat ke masalah aku nieh. Seberat-berat masalah aku, ada lagi yang masalahnya lagi berat dari masalah aku. Nak citer ker tak citer ke tak?

1. Financial!!!

Errrrrr....aku rasa rata-rata semua ada masalah nieh. Seronok jek tengok orang yang berduit, yang keje nya duduk rumah jek tak wat aper.. fulltime housewife...but still everyday.....i repeat yerr everyday...boleh nak shopping-shopping, beli baju sendiri baju anak mainan anak toys anak ape jek yang terlintas kat kepala la...pulak tue beli bukan murah2 lak tue...at least ada nama.... huhuhu when is my time ek kenkawan...laaaaaaama lagi kot orrrr when i'm getting older and older baru merasa kot..older in the sense of having my own grandchildren ler tuh....ngeh ngeh ngeh..... but syukur kepada Allah....sesesak2 aku nie....hutang everywhere and there....aku tak ada la, sampai orang kata....tak cukup makan minum.

Makan pakai aper seme Alhamdulillah tidak ada yang kurang or terlebih-lebih..... huhuhuhuhu...eh korang to be honest walaupun business Melati's Design aku semakin orang tahu, but still apa sahaja business yang kita start of course la memerlukan modal...dan itu ler masalah paling paling utama haku..huwaaaaaa sedeyyy tauuuuu.....semangat tue ada..modal jek yang melenturkan semangat haku sikit... (weh jgn nak promote haku ngan skim skim aper benda nie ek......tak gemo...let me focus with my Melati's Design ngan Alpha Lipid nie jekkkkk...) kui kui kui..... and Alhamdulilah... Abie dah dapat kerja.... these few months..memang rasa sikit sempit.... .. nothing much to share laaa let me simpan diam2 dalam kotak memori nie and hope it will erase in few times....

2. Kerja

Workload haku tak ada la banyak mana punggg....but sikit sikit makin hari makin bertambah...since dapat new boss dari awal tahun haritue and i'm in the new phase of work and new environment I think I can manage what i'm doing right now itupun kalu haku tidak dikaco oleh anasir-anasir seperti YM, Conference dan Forum (muerkekekekekekek who's fault is that....of course la myself......).... not talking about my work la...tapi more to my adhoc work....

Dari bulan berapa ek tak hengat..before raya la...tiba-tiba aku diamanakah oleh big boss division haku ni to handle event for my division...huwaaaaa haku rasa cam nak pencen jek dari buat kerja2 cam gini although I enjoy it very much....tapi kalau one man show...who can manage?? tell me??.... Pening tau.....big boss awal2 dulu mintak buat macam2..suruh buat overnight laaa pegi sana la pegi sini la..dah la budget RM150 jek utk sorang staff, tapi suruh hangkut family member lagik....where got road??.... mana cukup..kalau nak overnight jek koman2 sorang 300 pluss tau...tak campo nak itu nak ini... penyudahnya haku buat Get Together Gathering jek kat Cyeberview Lodge Resort & Spa this coming Sunday...... huh..pening..since this morning nak finalised kan participant jek pening..nak finalised kan ada ker taka da karaoke pun pening..kalau bajet selepul RM10k dalam tangan sedap jugak...ini ada RM7k jek..itupun 80% dah lebur ker Cyberview tue...huh......

Cannot wait laaaaa when this thin end..... lepas nie tak mo dah nak get involve....tak mo tak mo tak mo......fenin (itu yang haku ckp pun haritue...tapi still orang dok suruh gak haku buat...uwaaaaaaaa)....

3. Other things....

"Other things"...eheheheh nak citer ker tak citer ke tak..rasa cam panjang jek entry haku kali nie.... hok things no. 2 tue tak settle lagik nieh...... other things tue aku harap malam nie akan settle semuanya.... this 'other thing' alway make my blood go upstairts since awal-awal tahun haritue..... pening nak hadap dengan perangai-perangai manusia yang tahunya asik mengondem...dan mengeji...dan mengutuk dan tak pernah faham what are we facing..... perrghh....kalau nak citer haku rasa takkan abih... aku tak penah terfikir akan menghadapi masalah sebegini.... masalah2 ala-ala politik, gila kuasa, gila glemer dan gila.......gila aper ntah..lantok lerrrr..... biar lah aku citer sipi-sipi je lah....haritue aku penah meroyan dalam blog nie pasal people attitude....well aku pun tak ckp la aku ni perfect....but i think aku nie jenis considerate jugak la orangnya...... pk apa yang orang lain pk.... kang pk diri sendiri kata selfish...and kelako jugak last week on Thursday.....we all boleh berperang dalam sms....keh keh keh..... kelako kan....Abie tak bagi pun aku nak reply segala posting-posting menyayat hati tue....ekekekekek kelakar lak aku taip cam gini..... kang lagi berpanjangan...tapi memang bila aku baca memang buat aku gatal jek nak mereply posting seko-seko...dan bila aku meletup...hamikkkkk kooooooo....... tapi malangnya kemeletupan aku tu telah disorokkan....nasib la labuuuuuuuu.....when the time come.....everyone will know the true story....

weh udah laaaa ...penat laaaa bebel.... ckp pun dah broken abih...kang ada je lah si lawyer tue ngutuk haku kang...(ekekekekekekeke...)..... cukup2 la tue.... have to get back to point no. 2.....

daaaaaaa

Bila kakak dan adik berjoget!!

Salam,

This entry dah laaaama dah haku nak letak...tapi asik la tak berkesempatan.... sebab nak share ngan kenkawan pasal Iskandar pantang dengar muzik. Kakak tok sah ckp laaaa....

Adik kalau dapat head banging..huh gerun Abie ngan Mummy ekeke tapi video ni tak dapat nak capture kekiutan Iskandar bergelek...sebabnya..dia sibuk nak kacau camera mummy nieh..

Sorry la kualiti gambar out...biasa la kan guna cameraphone jek..mummy mana ada video lagik....

errr abaikan keadaan keliling rumah tue yerrrrr mummy 'rajin' gilerrr....dan sore mummy yang ala-ala gemersik menusuk kalbu...kui kui kui....

Izzati lagik!! Si Kaki Laram

Susah jugak bila anak dara ni kaki laram. Make up haku...seme habih...luckily la dia jenis tak korek2 cam adik dia..reti nak guna bedak tue letak mana..eyeshadow tue nak sapu mana... lipstick tue nak letak mana...

Well aku tak hajau yerrr..dia reti sendiri...tengok omak eh yang suka makeup nieh.... dulu2 haku tak kisah sangat...tapi bila pk2..kulit muka dia yang masih muda dah gebus tue aku kene sekat gak laaaa penggunaan makeup.....itupun sampai melalak-lalak nak jugak..no wayyyy...dan alasan yang selalu aku gunakan..... "muka kakak dah lawa...tak payah nak makeup-makeup dah...nanti kalau kakak makeup jek dah besar muka kakak nanti jadi macam katak..nak ker??"...kejap je lah dia sedar diri pun tapi lepas tue.... nak jugak..

Anyhow..gambar2 nie bukan la nak tunjuk pasal dia bermakeup..nak tunjuk dia perasan dia jadi Heliza AF tue..ekekeke adoi..nak tergelak haku... semalam dia ikut Mak Long ngan Mak Lang dia nak ziarah sedara yang kematian bayi. Sibuk la nak ikut, pakai baju kurung...siap berselendang..so utk merakam kecomelan dia memakai selendang tue...aku ambik la gambar dia guna camera hp cokia haku nieh.... well lihat je lah aksi aksi dia tue.....

Lepas dah ambik tue..dia sibuk nak tengok balik gambar2 yang telah dicapture oleh camerphone aku nieh...dan tak semena meluncur jek dari mulut dia.. "Mummy...macam Heliza laaaa" ekekekekekee...iyelah nak..memang cam Heliza...comel..cute...gitu....




Adake muka anak dara nie macam Heliza... kalau Heliza tengok mesti gelak kot... ekekekekeke


Citer pasal Izzati je lah dua minggu nieh..eheh... Iskandar ada baaaanyak jugak nak update...tapi nanti dulu...... sorang2 dulu eh...

Izzati kerat rambut

Salam Olls,

Haiya so very the busy laaaaa....kenot update the blog so frequent. Padahal jiwa dan napsu nie meronta-ronta nak update blog sebab rasanya banyak citer nak citer.... takut citer2 tue akan terbenam jek dalam kotak memori nieh... pasal Raya Haji pun haku tak cerita..anyhow raya tue pun tak ada cerita benonyer....ngeh ngeh ngeh....


Hari Sabtu haritue berhangkut la aku ngan Izzati ker Taman Bukit Ampang...keh keh keh... iyelah..gara-gara tudung DIY yang menjadi side income aku ler nieh...... balik jek dari Ampang tue Izzati meroyan nak kerat rambut..mulut haku la gatal pepagi sebelum keluar tue tanya dia.... kakak nak gunting rambut ker..dah la sibuk selagi tak dapat selagi tue dia mintak...

So memandangkan omak eh tak ghoti nak menggunting rambut ...potong kain ku reti lerr... so ku hangkut dia ke kedai nyonya tepi sungai kat Kajang nun. Kedai yang biasa aku pegi utk buat macam2 kat rambut haku nieh haa..ekeke bukan la salon canggih manggih punggg tak mampukkkk.....

tadaaaaaa...... ini lah hasilnya...dan omak eh benonya lagi suka tengok anak eh ber rambut panjang..nampak lagi comel dan cute (anak haku yerrr suka haku ler nak pujikkk)....



before...


after

dan aku telah berpesan kepada cek mek nie sebelum gunting..jangan nak menangis bila rambut tue telah digunting....dia kata dia takkan nangisnyerrr....

memang betul pun dia tak nangis bila tengok hasil rambut dia yangdah kene kerat tue...lagi suka lagi ada lerrrrr.... adoi laaa anak..... haku lak yang sedih tengok rambut panjang dia tue kene kerat.....



Tuesday, December 9, 2008

Anak dara ku dah leh di harap!!

Salam,

Wah..bangga tau..... anak dara nie dah leh diharap...offer diri lagik... mak mana la tak bangga....budak umur 4 tahun nak try buat kerja-kerja rumah... harap-harap berkekalan laaa sampai ke besar yer nak...jgn sebab eager nak try jek, tapi bila dah besar maleh...

Izzati nie satu laa..dia tak leh disuruh, kalau disuruh maleh yang amat...tapi kalau dia offer diri....kejap jek....... mula-mual tak mo gak bagi dia buat kerja-kerja nie...tapi nanti kang bila disekat takut sampai ke besar tak mahu...so bagi la jugak.... itupun kengkadang....haku cantas gak.... nak cepat nyer pasal ye lerrr dah umo dia tau tau je lah kalau wat keje tue...

So let the picture do the talking..ngeh ngeh ngeh...




basuh botol susu adik ngan dia.... puting dia pass kat mummy dia.... sebab mummy dia tak puas hati tahap kebersihan puting tue..ekekekeke




mop lantai......ahaksss aku rasa ada berbulan lantai rumah tu tak bermop kottt...nak raya haji haritue baru la mop.... sib baik anak dara nie nak membantu...



buat susu sendiri......... sukati ko la nakkkkkk

Friday, December 5, 2008

Rezeki - Melati's Design

Salam,

Oh my......... lately nie aku tidur lambat jek evernight. Koman-koman kul 2 pagi..paling lewat kul 3 pagi...dan pagi2 mesti terlajak bangun tidur sedo-sedo hari dah cerah..kelam kelibut cam lipas kudung bersiap nak pegi keje...

Sebab apa?? Tempahan tudung makin hari makin banyak, adushhhh...rasa cam tak mampu jek nak handle sorang-sorang. Tapi kenapa mesti nak mengeluh. Ini kan rezeki Allah nak bagi, yang penting, kene buat betul-betul jangan tersekat ditengah jalan, sementara orang nak nie kita buat sahaja lah sambil menambahkan pendapatan yang tak berapa nak ada tue.

Syukur rezeki Allah... saper2 tak tau aper aku ckp leh la pegi kat blog bisnes daku...

Melati's Design

Tuesday, December 2, 2008

Sepetang di KLCC

Salam,

Jalan-jalan kat KLCC last week, tapi tak berkesempatan pun nak tepek these picture. Abie memang suka buat rancangan mengejut. Tetiba jek dia ajak pegi KLCC. So petang Ahad can't remember which Ahad (last two weeks rasanya), kita orang pun pergi lah.

Saja nak bawak anak-anak merasa naik LRT, we park our car at Dang Wangi Station. On weekend tak penuh pun kereta2 kat situ. So bebas memilih di mana sahaja. Iskandar memang tak leh lepas. Lepas jek cam kartun jek dia berlari sana sini. Cam kambing keluar kandang jek lagaknya. Seronok betul. Asik la kejar dia.

Tapi kesian naik LRT pun bukan dapat tengok pemandangan luar tingkap. Naik kat stesen undeground..sampai KLCC pun still undeground lagik. So gelap gelita je lah. But nampak Iskandar cam pelik gak la. Apa benda la yang aku naik nieh.

Sampai KLCC Abie ajak makan dulu, lapar. So isi minyak dulu then baru jalan-jalan. Tak lama pun kat KLCC tue saja jek. Bawak anak-anak keluar rumah. Iskandar tue bukan boleh cepat bosan. Anyhow enjoy the picture.


kat stn. dang wangi. Izzati tue memang kaki posing


my fav picture, mungkin disertakan sekali dengan twin tower tue kot...


duduk depan tasik kejenye asik nak kejo air je lah Iskandar nieh


bawak bekal, nak bagi ini budak duduk dendiam


nyummy.....sundae chocolate


Iskandar & Abie


Abie kata RM4 dok perabih bagi budak ini naik ini micky mouse... sementara tunggu mummy bawak Izzati pegi toilet


Izzati take turn..mana boleh tak naik..kene naik jugak.... dapat merasa sekali round jek..


bye bye..time to go back...kat escalator stn. dang wangi...
Iskandar dok aim jek kakak dia makan lolipop...