Wednesday, January 6, 2010

Catatan....Kucing



Iyer..sangat cute kan..sungguh sungguh cute.... pagi ini tak tau nak story aper..tetiba teringat si Poposh kucing Posh tue..yang gebus la sangat...berat dan gemuk ittew.... eh gambar atas tue bukan gambar Poposh...

Iyer..saya sangat suka kan kucing sebenarnya...saya membesar sambil membela kucing...dulu rumah saya sangat banyak kucing...... kebetulan keluarga saya memang penggemar kucing....

bila tengok Poposh nieh rasa geram balik nak bela kucing.... sebelum saya kawin, Arwah Ibu ada bela seko kucing...diberi nama Dan.... huhuhu...tingat masa mula-mula bela Dan nieh... kuar rumah pun tak leh..... punya la jaga Dan nie...siap bagi makan vitamin segala...makan pun mahal-mahal belaka....

Tapi sekarang tak tau mana Dan menghilang..makin meningkat usia....dia ala-ala nyanyuk..kucing jantan kan... kencing merata.... memang dah lama diberi keluar..bila keluar tak balik-balik...dulu tak boleh keluar rumah bila dah tau tak leh masuk rumah...sebab ada anak-anak kecik dan dia pun sangat-sangat jarang balik rumah.... rasanya Dan dah mati kot..sebab Dan dah tua dah....

Kalau panggil biasanya dia menyaut...tapi dah lama panggil...tak balik-balik....mana la ko mati Dan...

 

Makcik saya di Singapore pun rajin membela kucing....kucing Parsi lagik..sangat-sangat gemuk..... bila dah bela kucing..susah dia nak keluar berjalan..sebab asik dok teringatkan 'anak-anak' jek... kalau nak keluar pun tak leh keluar lama-lama... even kalau datang Malaysia pun..mesti ada orang kat sana tengokkan kucing-kucing dia..... errr cam kata atas tue lah kucing-kucing dia..

Dengar citer.....kucing-kucing dia pun dah tak banyak dah..tinggal seekor je kot....

 

Abang saya kat Sri Damansara pun bela kucing... nama Melody lagi..sangat manja...bila pergi rumah Abang saya....harus saya menggomol-gomol kucing dia....

Baru-baru nie dia dapat lagi seko anak kucing.... bulu cam Melody jugak...nama pun dekat-dekat Melanie...ehehehe....


 


bela kucing Parsi ni susah kan...nak jaga bulu dia lagik aper seme...bela kucing siam or kampung gak best cam Poposh tue.... senang bela.... kalau rajin bagi vitamin cantik gak bulu dia kan...

Hmmm....haruskah ku membela kucing....

ada sesapa nak bagi anak kucing free??

tunggu anak-anak besar lerrr......ehehehe dah la plan nak preggy lagik....ngeh ngeh ngeh...


Diclaimer:
Pictures are taken from Google Image (gua cilok laaaa)


http://azimahas.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

please be nice to me