Wednesday, March 31, 2010

Catatan....My First Checkup

Semalam...after taking UPT test sendiri....first time checkup.... eh officially lah..sebelum ni dah pergi dah kat KPJ....tapi tak mo la kira itu first checkup sebab tak nampak baby.. aci tak?? Pegi KPJ tue pun sebab pegi KPMC doktor tak ada...so semalam baru dapat jumpa Doktor Jamil...

Kad baru kat KPMC.... simple jek... sebelum ni lagi simple....kali ni awal-awal dah dapat... previously dah banyak bulan baru dapat....


So confirm ler.. my EDD will be 29th October 2010.... tapi kalau ikut history anak anak sebelum nie... ku akan bersalin awal....tak tau la kali ni..nak serah diri ker ataupun nak naturally birth...hhhmm...ehehe..



iyer...saya adalah berjumpa dengan Dr. Jamil... O&G alamak lupa lak nak amik gambar resit dia... Dr. Jamil charge RM40 sahaja untuk consultation.... dengan medication RM14 so total RM54... murah kan..comparing to other gynae specialist nieh.... haritue masa gi KPJ ku terkena RM142....huhuhu..consultation RM60.... prosedur (dalam erti kata lain scanning) RM60 ubat & lab RM22... huhuhu itu yang tak mo maintain kat KPJ tue...meheiiii.... so wal asal balik asil la..baik la jumpa dengan doktor yang menyambut kelahiran dua orang anak2 ku sebelum nieh...saja gatal nak pi doktor lain kan.... (nak kene carik resit RM142 tue balik nak claim....)

ada orang kalau tak biasa ngan Dr. Jamil ni memang kata dia sombong...iyer..dia memang sangat mahal dengan senyuman.... susah beno nak tengok senyum....tapi sebab dah biasa ngan dia... ku tak kisah pun..rasa nak tanya aper yagn patut ditanya tue tanya jek.....dia akan jawab punyer lah....


my next checkup.....rasa tak lama jek lagik.... huhuhu by that time rasanya dah dalam 13 weeks kot....


my problem arises... biasa lah every pregnancy mesti keluar problem nieh... cyst.... besar gak kan... 4.7cm x 4.3cm...doktor monitor jek dulu....kalau tak mengganggu baby dia takkan kacau cyst tue...tapi kalau cyst lagik besar dari baby..kene buang lerrr.... doktor kata 14 weeks and above baru leh buang kalau nak buang pown....
tapi Doktor Jamil pun dah pesan.kalau ada rasa sakit terus jek jumpa dia...tak yah tunggu tarikh checkup....

senang dah nak jumpa Dr. Jamil..dulu bilik dia kat tingkat 1 skrg dah kat ground floor jek.... orang-orang yang shooting mooting drama  nie suka beno guna KPMC jadikkan sepital....

so kita tunggu next checkup yer..dah buat checkup nie baru rasa confident sikit ...walaupun ku udah alah teruk kan....ntah haper haper la ko azimah....




Catatan....Downgrade



Tiba-tiba rasa macam downgrade sangat....

new year resolusi...i want to be success, productive, good in this office...

somehow...masuk bulan Mac ni aku masih tak berdaya jadi cam gitu...

salah sendiri?? salah orang??


aku salahkan diri sendiri...... aku pun tak paham kenapa aku leh maintain kat sini... ingat awal2 tahun haritue... aku dah nampak focus aku kat mana....tapi now...aku rasa focus aku macam hilang...

and that man dah buat aku rasa sangat-sangat downgrade.... biaq pi la dia punya attendance teruk mana pun....tapi kalau dah jadik orang kepercayaan...aku yang kecik cam semut nieh pun orang tak nampak.... nak nak sekarang aku boleh dikatakan dalam keadaan mabuk yang sangat teruk..... lagi lah...

aper nak buat nieh??...tukar dept?? mana?? sapa nak amik aku??? arrrgggh... tertekan....



Catatan....My Look


Why?? what happen to my look.... nothing happen..cuma sememeh  dan tak semenggah sahaja... segala unsur makeup ataupun bedak buat masa ini tidak lalu utk dilalukan di atas muka ini...makanya muka saya akan kelihatan sembab dan tidak bermaya...

motif citer pasal muka....

sebenarnya nak promote satu search engine My Look nieh...





pi lah join..satu hari lima kali search guna My Look nie..kita akan dapat duit...tak abih study lagik... camner nak cash out... gi la join....bukan susah mana pungg.... selalu search guna pakcik gugel..kali ni kita guna aunty mylook pulak...ek..


Catatan....Macam Dejavu Pulak




3 years back.. PM mai opis nak tengok upacara perjanjian nak beli 4 car train...(ingat ingat lupa)...bukan mai opis la.... ada acara kat Hotel..time tue bulan poser..... aku ingat lagik...aku tengah ngandung kan Iskandar... eh 3 tahun pulak 4 tahun lepas lebih kurang..... dapat la jumpa PM kita nie secara berdepan dekat dekat..... 


Hari ni... PM nak lauching 4 car train pulak starting point kat opis aku gak..naik LRT nak pi Subang Depot.... kebetulan pulak aku ngandung lagik... huhuhuhuhu..cam dejavu pulak... tapi rasanya kali ni tak jumpa dia punggg...duk opis jek....

errr entry tak dak motif...



Monday, March 29, 2010

Catatan....Happy Birthday En. Abie


Teman sebantal, setilam, serumah, sebilik, gaduh, marah, sayang, rindu...

Happy Birthday to Dearest Abie

Tahun ni tak ada hadiah best-best sebab hadiah tengah growing dalam perut Mummy....

My wish for your..have a blessed life.... semoga dimurahkan rezeki dan diberkati Ilahi...

Love from


Mummy, Kakak & Adik




Catatan....Earth Hour


Konon-konon nak support Earth Hour... 8.45 malam baru teringat.... tapi tutup gak la segala lampu semua kecuali tv dan komputer...

tetiba lepas jek bagi Iskandar makan ubat.... dia boleh bantai muntah belahak... makanya bukak la lampu sebab nak menyalin baju dan mengelap muntah bujang ittew...

Misi adalah gagal....





Sunday, March 28, 2010

Catatan....Akademi Fantasia 8


Tahun takkan ada ulasan dari saya rasanya sebab saya macam tak layan sangat AF8 kali nieh... konsert kedua haritu pun tak tengok sampai habis..

Rasanya takkan ada ulasan or kritikan hampeh dari saya...








Friday, March 26, 2010

Catatan.....Teringat.... Al-Fatihah





Gambar-gambar kat atas adalah gambar-gambar terakhir kami beramai-ramai adik beradik bergambar dengan Arwah Ibu... itupun tak cukup dua family.... masa nie kami semua kat KLIA jemput Ibu balik dari buat umrah. 

First day hari raya.... 4 tahun lepas.... masa ni aku dah mengandungkan Iskandar.... start balik dari buat umrah nie lah Ibu dah mula rasa tak sihat.... tak sedap badan...

Pagi tadi masa tengah sarapan...tengah kunyah-kunyah roti canai.... sebelum tue aku dah muntah teruk sangat.... menggigil-gigil badan...entah kenapa masa tengah sarapan tue...aku teringat kan saat-saat aku jejakkan kaki kat rumah Angah masa hari Ibu meninggal....

Bergenang-genang airmata..... aku anak manja...bila keadaan badan tak sihat..memang aku nak sangat perhatian...nak sangat bermanja-manja dengan orang...dan orang yang paling aku nak bermanja adalah Ibu aku.... errkk aku tak leh nak menaip nieh.......tapi aku rasa nak sharekan rasa hati aku kat blog nieh..
Bila keadaan mabuk cam gini aku rasa Ibu lah orang yang paling bising..suruh jaga gitu gini..... macam-macam pantang yang dia suruh aku ikut bila aku tengah mengandung.... Ya Allah....tak berenti pulak airmata nieh...

Iyer..aku anak manja ibu dan ayah.... apa kehendak dan permintaan aku mesti ditunaikan... bila tak sihat memang sangat-sangat dimanjakan....

Rindunya aku......
Al-Fatihah...




Thursday, March 25, 2010

Catatan....Hujan!!


Hujan petang ini sangat suspen....

Guruh berdentam dentum...

Kilat sambar menyambar....

Bidai semua diturunkan...

Subhanallah.... Subhanallah...Subhanallah....




Catatan.....Mummy Udah Start Dah!!!!!!



Mummy udah start dah...start aper... membelek-belek barang baby..walaupun baru 2 bulan kenapa Mummy udah start...sebab orang kata bulan 10 tue tak lama jek.....huhuhuhuhu....

Mummy berangan jek kalau dapat bagus tak dapat redha je lah...tau ekonomi kureng...

Baru-baru ni kawan opis dapat hadiah...dia top up duit dia lah..then dia hantar email say thank you...hadiah dia dapat adalah ini...




iyer...dari zaman mengandung Iskandar dah berkenan dengan rocker newborn to toddler inieh....tapi Mummy gi beli swing lain yang memang jadi bahan lanyakan Iskandar...huwaaa mana aku nak pi hantar repair swing ittew....

Mummy sudah berkenan sama rocker di atas.....sudah request mau benda yang sama..top up duit sikit pun top up lah..... janji tak bayar full...aci??

lagik aper lagik Mummy meroyan!!


aper tu?? Itu breastpump... Ameda Lactaline...dual pump tawww..harga?? pi carik sendiri ehehehe memang dah start kumpul duit nieh nak beli pump nie..

kenapa beria-ia nak beli pump...well.... hhhhm...biarlah ia menjadi rahsia dulu (rahsia la sangat)...
tunggu lah..kalau ku invest tapi tak menjadi sedih jek doa-doa saya berjaya utk breastfeeding anak saya yer....

lagik...lagik..lagik....


Bottle Warmer....nak buat aper tue..entah dah nama pun meroyan kan.... nak buat aper buat panaskan lah..utk aper....saja buang duit..nama pun berangan..dapat syukur tak dapat redha jek....ini semata-mata kehendak.... korang ada duit sila lah beli...ku dalam tempoh verangan sajork...ngeh ngeh ngeh..

lagi lagi lagi????

hhmmm aper lagik ek...




ohh ini memang napsu semata-mata...aritue dah ada playpen gatal pi jual..... nak beli lagik... rasanya tak kot... sebab anak-anak ku seme jenis tidur bergelimpangan...

ada lagik tak verangan nak membeli....hhhmmmm....ikutkan melambak2...setakat ini itu lah yang dok terpk kan...tiga di atas adalah sangat-sangat teringin...kecuali playpen ittew...ehehehe...

hhhmmmm





Catatan....Update Anak Anak Demam




Alhamdulillah.... balik petang semalam.... budak-budak badan dah sejuk dah tak ada rasa dedar lagik... Iskandar dua hari senyap sunyi semalam start balik mulut kaletah dia tue macam-macam nak macam-macam mintak...

Malam tadi berlawan nak tengok tivi menangis sampai tersedu-sedu dak Iskandar nie tapi Mummy wat derk jek... nak tengok jugak GLEE... boring agaknya tido awal..pagi nie Iskandar dok kejut Mummy kul nam...aik awal bangun...

celik celik mata.... mintak nak tengok kartun... 
tunggu Iskandar sembuh betul-betul baru nak pegi checkup balik....


Wednesday, March 24, 2010

Catatan....Anak-Anak Demam


Salam,

Bak kat Makcik Rehan..udah udah la tue nak berblogging time tengah mabuk-mabuk nieh..... lagi sakit pala ngadap komputer..ehehehe...

Betul pun sebab tue ku jarang hapdet skrg nie....lepak facebook jek skrg....

tapi kali ni nak hapdet jugak la yer..



Semalam ku amik Emergency Leave... permata hati dua orang itu boleh pulak demam serentak... start demam hari Isnin.... Isnin malam tue.... memang rasa panas badan masing-masing.... awal jugak dia orang tido... aku pun tido awal la jugak..tiba tiba dalam kul 1 pagi cam terdengar sayup sayup orang berckp.... eh suara Abie dia... cakap ngan saper..rupanya dengan budak-budak tue...

Rupa kisah dedua bangun tido.... rasa badan masing2 panas kemain...aper lagik berjaram la masing-masing tengah-tengah malam tue.... ubat demam tak ada lak tue..ada la stok dulu..... tapi takut nak bagi....

Sampai kul tiga pagi gak la depa nie dok terkebil-kebil tak tido...haku pun sama la risaukan badan yang makin membahang.... gamble jek ubat demam yang ada tue ku bagi jek dia orang nie makan....baru la panas badan masing2 susut sikit...baru la depa nak tido sikit..

So semalam.... aku terlajak tido sampai kul tujuh pagi.... rasa badan masing-masing panas lagik.... so aku amik keputusan EL je lah...kesian pulak dedua demam kalau salah sorang tak per jugak....


Pergi klinik..mujur Abie off day semalam.... pergi KPMC... Iskandar cam biasa la mulut kaletah jek...nak itu ini kat klinik.... brutal gila.... jumpa doktor.... "dalam hati ada taman" menangis takut.... padahal bukan doktor tue buat aper punggg...


Kakak pulak demam.... memang flat abih.... kat klinik pun baring jek..... penyudahnyer dedua kene masuk ubat bontot.... Iskandar panas lebih dari kakak....

Dan tetiba doktor detect something kat Iskandar..... yang buat Abie ngan Mummy sangat-sangat risau di kala ini.... doktor dah pesan dah... Iskandar baik demam jek kene datang balik klinik utk checkup lagik.... Subhanallah..... dugaaan di awal kehamilan aku nieh..... Aku berdoa tak ada apa-apa yang buruk berlaku.



Seharian budak2 ni mabuk ubat..... tido sepanjang hari..... Iskandar demam tak kebah-kebah.... tapi mujur dia mudah nak makan ubat...nak jaram pun kene pujuk elok-elok bagi dia paham dia okey.. mendengar kata pulak demam kali ini... Izzati memang style haku ler kalau demam.... manja lebih sikit... nak perhatian.... tak larat....

Tido memasing merengek tak selesa...... 

Hari nie....terpaksa tinggalkan dia orang dalam keadaan demam lagik....hai dugaan ibu berkerjaya beginilah kan....






Monday, March 22, 2010

Catatan....Sickness Part II


Maafkan saya....kat sini je lah saya nak mengadu pungg..bukan mengadu..just nak bercerita..kurang-kurang jadi pengalaman anak-anak saya esok....

Last week MC direct sampai 3 hari.... mula2 dua hari sahaja...hari Jumaat pagi bangun sangat tidak berdaya.... sambung amik MC lagi satu hari..

Hari ni boss saya ckp... 

"Hari ni mc lagi ker?"

aisey.... perli ker aper nie boss...

"Tak..hari ni you ada kat office tak?"

"Insya'allah ada boss"

"Tak ada.... I nak mintak tolong you nanti..."

huhuhuhuhu..... ingatkan perli berani mati punya..rupanya dia pun paham condition aku nieh..

Sedang merewind-rewind kembali...saat-saat mengandungkan Izzati dan Iskandar....pernah ke aku mengalami alahan yang teruk cam gini..... 

Faktor umur jugak kot buat rasa tak daya tue melebih-lebih...




Tuesday, March 16, 2010

Catatan....Alahan, Loya, Mabuk, Lembik...err sama ler tuh..


Ada orang time mengandung... loya, muntah-muntah...alah aper benda tak leh makan lembik tak ada energy..lemah gemalai longlai... malas segala benda tak lalu nak buat..mandi pun tak koser... bau segala bau tak leh bau.... bau yang wangi tak leh busuk apertah lagik..

bau nasik baru masak pun tak boleh nak bau....apertah lagik bau tumis bawang yang dulu dok harum semerbak tue kan..jangan kan kata bau masakan...bau husband baru lepas mandi ....yang baru bersabun tue pun tak leh nak bau..siap kene halau lagik pi main jauh jauh....

ini lah penangan orang yang mengandung kalau ada alahan nie kan....itu haku ler tue....huhuhuhu.....

tapi alhamdulillah dua orang anak-anak aku yang aku mengandung kan sebelum nie..bersalin Alhamdulillah mudah..jaga dalam pantang pun mudah.... dua minggu pertama la kene adapt sikit lepas tue senang.... tido jek keje.....kadang sampai kene kejut nak ajak main.... 3 bulan waktu malam dah tak kene kacau sangat...memang mudah budak budak dua orang tue...tapi makin besar pepaham sendiri lah buasnya...

itu haku....

ada orang.... berlawanan pulak dengan apa yang aku alami...

errrr vice versa la pulak kan..... rezeki masing-masing.... orang kata enjoy the moment time pregnancy nieh..tapi ku tak leh nak enjoy sebab uhuksss..sangat tidak selesa... tunggu masuk 3rd timester kot baru lega..tapi masa tue dah tak larat bawak perut pulak....

for your all info...perut saya besar kalau mengandung..... lima bulan dah cam tujuh bulan..skrg nie baru nam minggu orang dah nampak perut saya...camno???




Catatan....Borak-Borak Anak-Anak



Kakak:  Adik...dalam perut mami ada baby...

Adek: perut mami tak ada baby...

Kakak: ada la adik....perut mami ada baby...

Adek: tak ada....

****************************

Mummy: Mummy panggil adik abang ngah yer...

Adek: tak mauuuu.... adik nak adik.....adik tak mau abang...adik nak adik...

Mummy: Iskandar nak adik tak...nak baby tak?

Adek:  tak mau....adek tak mau baby.....

Mummy: nie dalam perut mummy ada baby nieh

Adek:  tak mauuuu..perut mummy tak ada babyyyy.....

Mummy: Mummy panggil adik Abang yeh..

Adek: adekkk tak mauuuuu...adek nak adekkk....(nangis tak hengat dah)

*********************************




Kakak:  Perut mummy dah macam orang nak beranak dah..

Mummy: pandai la kakak.... mana ada...

Kakak: kakak nak pegang perut Mummy...

Mummy: pegang la...

Kakak: perut mummy ada baby...(sambil-sambil cium perut)

**********************************

Mummy tengah tersadai tak larat..

Kakak: Mummy tak larat ker....orang menandung memang tak sihat...

Mummy: iyer..mummy tak larat.... 

Kakak: Mummy baring la...mummy kan menandung.......

Mummy: Mummy baring la nieh..... 

Kakak: cian mummy....

datang adek terus himpap badan mummy....uhuksss...




Sunday, March 14, 2010

Catatan....Sickness


Cam ayu la sangat kan gambar kat atas tue..padahal hazabnya Allah Maha Mengetahui....

Saiko kan..time tak tau elok jek sihat walafiat...tak ada pulak nak meloya-loya muntah segala...

Bila dah tau.... macam-macam rasa ada...... resmi aku mengandung...memang cam gini lah..lembik....loya..mual...

Time mengandungkan Izzati tak suka mekap...mual... muntah-muntah adalah wajib..tapi tidak la lembik.... okey lagik...

Time mengandungkan Iskandar.... aku lembik...muntah muntah adalah kurang...tapi lembik giler.... tak larat jek rasa... tapi mekap kemain lagik..
Mengandung sekarang nieh..... muntah ada..lembik pun ada... adushhhh.... hari nie memang lembik sangat..badan gigil-gigil...selera makan pun dah start tak ada...tak leh pandang nasik langsung...mula la asik na menjeluak jek.... Hai la... i na megandung tapi tak mo la lalui sesi lembik muntah loya nie segala...

Patut aku syukur kan dengan rahmat Allah nie ....aku syukur sangat.... tapi nak layan sickness nie adalah sangat tidak lalu...uhuksss...





Friday, March 12, 2010

Catatan....Kenduri Jiran


Bersiaran dari rumah... amik cuti dua hari konon nak menolong jiran kenduri kawin...tapi biasa lah sedara mara ramai... lepas jumaat baru nak start masak utk majlis nikah malam nieh..

haku pulak dah start tak tahan bau...segala bau dah tak leh bau.....

ada tempahan cupcakes dari kawan sekolah lama dulu...tengah berfikir2 lagik bila nak buat..sebab nak ahad..esok lak kenduri jiran...adush cam suntuk jek kan masa..ehehehe..

alasannnnnn




Wednesday, March 10, 2010

Catatan....Tips

Ada yang tanya..aper tips aku leh mengandung...ish ish ish..

Ah kak tak dak tips dek non..... serius...ah kak pun nak dapat no. 3 nie tunggu setahun lebih baru lekat...

nak kata buat macam-macam tue tak jugak.... pasrah jek dengan ketentuan Allah...

Tapi kan ah kak dapat tips dari kawan ah kak... ah kak tak la ingat... tapi lebih kurang..

after one week period....sila la pulun yerrr..ehehehehe...pulun dengan bersungguh-sungguh...pastue dah sudah pulun tue kasi 'rendam' lama sikit...ish dah cam 18sx pulak...pepaham sendiri udah lah yer..

lagi satu..ah kak makan Jamu Seri Badan..... nak kata rajin makan tue tak jugak....culas jugak..rasanya kalau teringat telan jugak.... agaknya memang betul2 jamu ni menyuburkan rahim kot....

ah kak beli ngan kawan ah kak Issra tue.... nak bagi blog..blog dia pulak cam ader masalah...tapi kalau sesapa nak ah kak boleh la sampaikan pada dia.... 
ah kak tak ada tips dek non..serius tak ada....itu jek yang ah kak perasan.... yang ah kak buat sebulan dua nie....

ah kak sebenarnya dah plan dah pung..kalau bulan ni ah kak tak lekat gak ah kak nak gi urut ngan sorang makcik tue kat puchong..ini pun kawan ah kak Mieja yang cadangkan....baru nak plan nak gi cuti sekolah nie tapi ah kak dah lekat dek non....

aper jek tips akak leh bagi...tak ada dek non...sungguh tak ada... selain usaha dan doa itu je lah.....





Catatan....Insiden di Hari Sanding - Putrajaya


Budak bujang bertuah kat atas nie telah membuat satu insiden yang boleh melemahkan kepala lutut aku dan menerbangkan segala semangat yang ada...

Masa hari sanding belah lelaki kat Putrajaya....biasa la...aku di pihak lelaki sohih la ala-ala sibuk..buat kat dewan lak tue kan... mana ada tempat nak bersantai-santai segala cam kat rumah...

Itupun mujur ada satu bilik VIP yang disediakan...tapi biasa lah..dah nama pun budak lelaki..lasaknya memang tak ingat... padahal ikutkan aku bukan la sibuk mana pun..dok berdiri jek depan pintu tunggu orang masuk..salam salam... suh gi makan itu jek punggg...

Keluar dari bilik VIP...aku pegang tangan Iskandar.... berdiri kat depan pintu utama..sambil-sambil tengok tetamu yang datang.... Iskandar terlepas dari pegangan tangan aku....aku nampak dia ke depan sikit... kiranya dia cross depan aku ler tue... aku nampak dia lagik.... aku toleh kejap jek...sekali pandang depan balik tengok dia dah tak ada...ingatkan dia berjalan-jalan sekitar2 tue jek....aku relaks lagik....

Tanya-tanya orang nampak Iskandar tak? Memasing tak nampak....aku dah mula rasa suspen.... nampak Abie dia...tanya Abie dia pun Abie dia buat relaks jek...padahal masa tue aku dah cuak gilerrr....

Ish tak leh jadik nieh.... jenguk-jenguk dalam dewan tak ada..masuk dalam bilik VIP tue pun tak ada... tanya Abie dia lagik...sampai Abie dia pulak yang marah kat aku...haish...anak hilang nieh.... dia boleh buat relaks dia jek...

Aku dah buat muka panik....dah start kalut.... tapi masih control sebab majlis orang kan takkan nak kecoh-kecoh..keluar..ke tangga depan...masuk dalam dewan...ke tepi dewan...ke tempat orang amik makanan...hampir ke pelamin pun tak ada....ish....Mummy dah betul-betul lemah lutut dah masa tue.....

Dekat 10 minit jugak la mencari dia...ish mana lah anak aku nieh..... tetiba dari jauh nampak Abie dia dukung Iskandar.... aduhaiiiiiiiii...... rasa terbang melayang semangat aku....

Rupanya dia keluar..ke tepi dewan yang ada mini taman permainan dan ada kolam renang... mujur ler pagar berkunci aku tak leh bayang kalau anak aku tetiba jatuh dalam kolam renang tue.....

Iskandar menangis-nangis nak mandi kolam...haku tak kuasa nak marah sebab dah jumpa dia takkan nak marah..biarkan je lah..layan je lah dia.... bawak je lah jalan-jalan keliling dewan tue..ikutkan jek....itupun still menangis merayu-rayu nak mandi kolam....

nanti-nanti lah dek... mummy dok lemah semangat tak hilang lagik..ada masa kita pegi mandi kolam yer....

ish Iskandar...Iskandar....




Tuesday, March 9, 2010

Catatan....Kenduri Paksu Mika & Maksu Lyana


Okey enuff pasal my pregnancy.... 

ini antara gambar-gambar yang sempat diambil sempena majlis perkahwinan 
Paksu Mika & Maksu Lyana...

Maksu muda dari i you...ehehehe..


sekitar majlis pernikahan.... sempat gak mummy dok sakan posing dalam keta masa on the way nak pergi majlis tue...ehehehe..biasa la...gedik pulak nak bergambar sakan.... perasan tak my cupcake ada dalam gambar di atas...ehehehehehe...keypoh tulllll....


sekitar majlis sanding belah perempuan..... gambar mummy tak banyak..huhuhuhu.....nyampesss....


sekitar majlis sanding belah lelaki...belah kami ler tue....you look green... ehehehehe....terasa tul haku mok mok bila tengok gambar-gambar nieh huhuhuhuhu....



the big family..with the cousins...and uncle and aunts.... belah en. abie nie mummy memang terasa muda sebab cousins seme baya-baya anak anak sedara belah i gituk...ehehehe..seme panggil kakak.... masa majlis nie mak jadik mak andam terjun utk bebudak nieh....ehehehehhe...


my small family... Iskandar anti camera...payah tul nak bergambar ngan dia.....


dan orang inilah yang kami sefamily dok tunggu sepanjang majlis...ehehehehe....dia datang pun dah nak ujung2 majlis...mujur..kalau tak abih pengantin kene tinggal...saper tue... alah Wardina lah...tak dapat I nak ambil gambar berdua ngan dia...ehehehe tak per lah jadik ler..berdiri sebelah pun hoccay aper... ngeh ngeh ngeh..

anyway...

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT
MIKA & LYANA

Semoga kekal ke anak cucu Insya'Allah...




Catatan....Its Positive


Setelah mendapat restu En. Abie...

well just to inform....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sorry la gambar blurrr....tapi layan je lah...

tau baca kan.....






doakan kesejahteraan saya selamat sampai akhirnya..... 
Insya'Allah