Wednesday, March 31, 2010

Catatan....My First Checkup

Semalam...after taking UPT test sendiri....first time checkup.... eh officially lah..sebelum ni dah pergi dah kat KPJ....tapi tak mo la kira itu first checkup sebab tak nampak baby.. aci tak?? Pegi KPJ tue pun sebab pegi KPMC doktor tak ada...so semalam baru dapat jumpa Doktor Jamil...

Kad baru kat KPMC.... simple jek... sebelum ni lagi simple....kali ni awal-awal dah dapat... previously dah banyak bulan baru dapat....


So confirm ler.. my EDD will be 29th October 2010.... tapi kalau ikut history anak anak sebelum nie... ku akan bersalin awal....tak tau la kali ni..nak serah diri ker ataupun nak naturally birth...hhhmm...ehehe..



iyer...saya adalah berjumpa dengan Dr. Jamil... O&G alamak lupa lak nak amik gambar resit dia... Dr. Jamil charge RM40 sahaja untuk consultation.... dengan medication RM14 so total RM54... murah kan..comparing to other gynae specialist nieh.... haritue masa gi KPJ ku terkena RM142....huhuhu..consultation RM60.... prosedur (dalam erti kata lain scanning) RM60 ubat & lab RM22... huhuhu itu yang tak mo maintain kat KPJ tue...meheiiii.... so wal asal balik asil la..baik la jumpa dengan doktor yang menyambut kelahiran dua orang anak2 ku sebelum nieh...saja gatal nak pi doktor lain kan.... (nak kene carik resit RM142 tue balik nak claim....)

ada orang kalau tak biasa ngan Dr. Jamil ni memang kata dia sombong...iyer..dia memang sangat mahal dengan senyuman.... susah beno nak tengok senyum....tapi sebab dah biasa ngan dia... ku tak kisah pun..rasa nak tanya aper yagn patut ditanya tue tanya jek.....dia akan jawab punyer lah....


my next checkup.....rasa tak lama jek lagik.... huhuhu by that time rasanya dah dalam 13 weeks kot....


my problem arises... biasa lah every pregnancy mesti keluar problem nieh... cyst.... besar gak kan... 4.7cm x 4.3cm...doktor monitor jek dulu....kalau tak mengganggu baby dia takkan kacau cyst tue...tapi kalau cyst lagik besar dari baby..kene buang lerrr.... doktor kata 14 weeks and above baru leh buang kalau nak buang pown....
tapi Doktor Jamil pun dah pesan.kalau ada rasa sakit terus jek jumpa dia...tak yah tunggu tarikh checkup....

senang dah nak jumpa Dr. Jamil..dulu bilik dia kat tingkat 1 skrg dah kat ground floor jek.... orang-orang yang shooting mooting drama  nie suka beno guna KPMC jadikkan sepital....

so kita tunggu next checkup yer..dah buat checkup nie baru rasa confident sikit ...walaupun ku udah alah teruk kan....ntah haper haper la ko azimah....




7 comments:

  1. ku suker kak ngn doc jamil..lembut je bt keje..selesa ngn dia...

    ReplyDelete
  2. eheheeh ...akak memula pun ngan dia cuak gak..alamak sombongnyer doktor..dah dua orang anak nak masuk no. 3 nieh maintain je lah ngan dia...dia pun ada history kita bagai...senang kan...

    ReplyDelete
  3. tumpang hepi..jaga diri bebaik ye kak

    ReplyDelete
  4. Seronoknya peknen!!! Semoga selama segala-galanya

    ReplyDelete
  5. terima kasih semua......

    ReplyDelete
  6. aku kan mah, awal2 ni aku pi kinik gomen jer... bukak buku merah. jimat pon jimat...hehehe FREE

    ReplyDelete
  7. heheh han aku claim balik.... nak carikb alik ni resit 142 tue..huwarggghhh....

    ReplyDelete

please be nice to me