Sunday, March 14, 2010

Catatan....Sickness


Cam ayu la sangat kan gambar kat atas tue..padahal hazabnya Allah Maha Mengetahui....

Saiko kan..time tak tau elok jek sihat walafiat...tak ada pulak nak meloya-loya muntah segala...

Bila dah tau.... macam-macam rasa ada...... resmi aku mengandung...memang cam gini lah..lembik....loya..mual...

Time mengandungkan Izzati tak suka mekap...mual... muntah-muntah adalah wajib..tapi tidak la lembik.... okey lagik...

Time mengandungkan Iskandar.... aku lembik...muntah muntah adalah kurang...tapi lembik giler.... tak larat jek rasa... tapi mekap kemain lagik..
Mengandung sekarang nieh..... muntah ada..lembik pun ada... adushhhh.... hari nie memang lembik sangat..badan gigil-gigil...selera makan pun dah start tak ada...tak leh pandang nasik langsung...mula la asik na menjeluak jek.... Hai la... i na megandung tapi tak mo la lalui sesi lembik muntah loya nie segala...

Patut aku syukur kan dengan rahmat Allah nie ....aku syukur sangat.... tapi nak layan sickness nie adalah sangat tidak lalu...uhuksss...





4 comments:

  1. bykkan minum susu and try ubah time makan ubat.. sbb ada kawan saya dia try makan ubat time malam instead of pagi. saya doakan awak x lama nak kena sickness nie..

    ReplyDelete
  2. salam

    tak terlewat rasanya mengucapkan tahniah.

    sabar ye kak.. saya pernah baca.. walaupun rasa tak selesa.. morning sickness menunjukkan badan ibu tersebut menghasilkan hormon yang cukup ketika mengandung. Itu berita baik..

    :) semoga semua berjalan lancar dan akak diberi kekuatan menghadapinya. amin

    ReplyDelete
  3. thank you.....terima kasih banyak-banyak....

    errr susu adalah tidak lalu.....serba serbi makanan seme tak lalu nak telan....

    ReplyDelete
  4. haih. kesiannyaa sis. huhu

    ReplyDelete

please be nice to me