Wednesday, March 24, 2010

Catatan....Anak-Anak Demam


Salam,

Bak kat Makcik Rehan..udah udah la tue nak berblogging time tengah mabuk-mabuk nieh..... lagi sakit pala ngadap komputer..ehehehe...

Betul pun sebab tue ku jarang hapdet skrg nie....lepak facebook jek skrg....

tapi kali ni nak hapdet jugak la yer..



Semalam ku amik Emergency Leave... permata hati dua orang itu boleh pulak demam serentak... start demam hari Isnin.... Isnin malam tue.... memang rasa panas badan masing-masing.... awal jugak dia orang tido... aku pun tido awal la jugak..tiba tiba dalam kul 1 pagi cam terdengar sayup sayup orang berckp.... eh suara Abie dia... cakap ngan saper..rupanya dengan budak-budak tue...

Rupa kisah dedua bangun tido.... rasa badan masing2 panas kemain...aper lagik berjaram la masing-masing tengah-tengah malam tue.... ubat demam tak ada lak tue..ada la stok dulu..... tapi takut nak bagi....

Sampai kul tiga pagi gak la depa nie dok terkebil-kebil tak tido...haku pun sama la risaukan badan yang makin membahang.... gamble jek ubat demam yang ada tue ku bagi jek dia orang nie makan....baru la panas badan masing2 susut sikit...baru la depa nak tido sikit..

So semalam.... aku terlajak tido sampai kul tujuh pagi.... rasa badan masing-masing panas lagik.... so aku amik keputusan EL je lah...kesian pulak dedua demam kalau salah sorang tak per jugak....


Pergi klinik..mujur Abie off day semalam.... pergi KPMC... Iskandar cam biasa la mulut kaletah jek...nak itu ini kat klinik.... brutal gila.... jumpa doktor.... "dalam hati ada taman" menangis takut.... padahal bukan doktor tue buat aper punggg...


Kakak pulak demam.... memang flat abih.... kat klinik pun baring jek..... penyudahnyer dedua kene masuk ubat bontot.... Iskandar panas lebih dari kakak....

Dan tetiba doktor detect something kat Iskandar..... yang buat Abie ngan Mummy sangat-sangat risau di kala ini.... doktor dah pesan dah... Iskandar baik demam jek kene datang balik klinik utk checkup lagik.... Subhanallah..... dugaaan di awal kehamilan aku nieh..... Aku berdoa tak ada apa-apa yang buruk berlaku.



Seharian budak2 ni mabuk ubat..... tido sepanjang hari..... Iskandar demam tak kebah-kebah.... tapi mujur dia mudah nak makan ubat...nak jaram pun kene pujuk elok-elok bagi dia paham dia okey.. mendengar kata pulak demam kali ini... Izzati memang style haku ler kalau demam.... manja lebih sikit... nak perhatian.... tak larat....

Tido memasing merengek tak selesa...... 

Hari nie....terpaksa tinggalkan dia orang dalam keadaan demam lagik....hai dugaan ibu berkerjaya beginilah kan....






4 comments:

  1. Semoga anak2 mah cepat sembuh...hubby eynda pun demam...jangan la berjangkit kat anak2...tapi dia still pegi keje...

    ReplyDelete
  2. orang tua demam okey lagik kuat la jugak.... kira tahan la tue kebal kononnya..budak budak nie kesian tengok kan kalau demam


    anyway tks eynda...

    ReplyDelete
  3. kan.. risaunya kalau dorg ni demam.. g keja pun tak sepenuh ati.. tp takkan ari2 nk cuti plak...

    ReplyDelete
  4. semoga anak-anak cepat sembuh..kalo anak-anak sakit kiter yg susah hatey lelebey...macam-macam pikir,tido pon tak lena..

    salam kenal dari sayer...kiter xchange link yap.

    ReplyDelete

please be nice to me