Monday, February 28, 2011

Catatan....Happy Birthday Izzati Maisarah bt. Hisyam!!!!!

Happy Birthday my dearest princess...
anak mummy udah menginjak 7 tahun dah sekarang...
7 tahun dah wajib solat tau kakak...
tapi Mummy nie kejap rajin kejap tidak mengajak kakak solat sama-sama...

Mummy doakan kakak jadi anak yang solehah yer..
yang mendengar kata Mummy ngan Abie...
Mummy sayang sangat kat kakak.... sayang sangat-sangat...

Mummy nak tengok kakak membesar jadi orang yang berguna...

Tahun ni tak ada big celebration utk kakak...
bukan tak nak buat...tapi keadaaan tak mengizinkan..
tak per kakak nanti ada duit kita buat ramai2 dengan adik-adik sekali yer
sekali harung....insya'allah..... nanti buat kek besar-besar.... 4 tingkat terus ehehehehe

cuba utk load gambar tapi cam tak jadik jek tak aper lah kalau publish tak kuar nak buat camner
dah okey nanti upload la balik..







Semalam bawak Izzati gi gunting rambut

kasi pendek sungguh2 pendek...

haish tak tahan tengok telur kutu mengelip-ngelip punya la banyak..
jenuh nak membuangnya..
sudahnya kasi zass pendek....
itupun jenuh nak pujuk dia potong pendek
sekali sekala pendek apa salahnya
bukan rambut tue tak panjang lagik.. kan kakak kan..

tak pe lah birthday with new looks...
comel aper....
senang nak urus..dah laa tak rajin nak sikat rambut lepas mandi ehehehe

i love you kakak...



Friday, February 25, 2011

Catatan....Appreciation!!!


Appreciation to my beloved Sister Angah....
kakak haku ler kan....
nak tunggu haku beli tak taula tahun bila...

Order kek pun alhamdulillah sekarang nie
so its time la beli proper steamer kan...
aku pulak gatal tangan gi sms kakak tersayang 
tanya leh sponsor ker tidak steamer nieh ehehehe


so tanpa bertanya banyak dia kata okey jek
wah!! akak suka taww.....
gambar di atas upacara pecah dara steamer nieh muahahahaha...
dah tak dara dah ko steamer...


ni full steamer....aku memang mintak besar..
tapi tak sangka dapat yang besar 40cm tuue..hamik!!!



bila hakak tengok rega...
terkedu jap..memang kalau nak tunggu haku
tak taula tahun bila leh beli.... 

harga diblurkan... kang kata riak lak kang..
padahal bukan aku yang beli pongg!!


TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT!!!!....







Thursday, February 24, 2011

Catatan....Kisah Anak 1 Anak 2


Malasnya la nak edit image letak watermark segala...
berzaman sungguh la rasanya tak hapdet blog
bulan Feb nie rasanya tak sampai 10 pun entry
malas tahap cipan sungguh la nak hapdet blog tahun 2011 nieh...

Anway dua citer pasal anak-anak...
basi pun basi lah kan...ada ku kesah!!!

Citer pasal kakak dulu....
haish nak masuk bulan ketiga sekolah..udah dapat kecederaan pertama..



tengok la kepala lutut tue...udah luka...
anak dara sorang nie ada satu perangai
kalau dah sakit dia akan act memang sakit sungguh-sungguh
umpama kene masuk sepital admit la...

jenis budak tak tahan sakit gitu la kan...
jatuh hari isnin haritue...
sampai hari nie jalan berjengket jengket...
padahal tengok lutut tue okey jek dah nak baik dah pun....

drama queen sikit....
tapi masa mula2 tengok tu kesian la jugak..jatuh berdarah kan
sampai tak pegi la sekolah agama petang....
letak ubat pun melalak... nak bangun dari duduk pun sampai berpapah kat dinding
adoiyaii memang over the top dia nieh....

tapi tido lasak jugak bila terhimpat tue tak rasa pun sakit eheheheh....

okey go to next story...



ghuper budak kene hukum malam tadi
bukan hukum aper pun..
asik la nak kacau adik kejenya...
udah tue..ku tinggi suara jek tak angkat tangan pun
cuma tunjuk penggaru kayu tue jek (act as rotan).....
tapi udah melalak

cakap ngan dia pandang dinding tue...
selagi tak suruh toleh jangan toleh...
hhuhuhuhu... sebelum ni pernah kurung dalam toilet gelap dua kali...
kali nie koser ....suruh dia pandang dinding jek..
dengan menangis2 la dia pandang dinding tue kan...
sambil mintak susu...

ai tak la kejam pun...buat kan jugak susu
bagi dia...tapi suh dia pandang dinding lagik
sebab nak amik gambar...hahahahahah....
lepas tue okey dah suh dia pegi baring isap susu ehehehehe...

hish nakal sungguh la budak nei sekarang
tak larat nak melayannya...




Monday, February 21, 2011

Catatan....Ku Seru!!!!

Dok citer citer pasal roh blog kan
ni tetiba aku rasa seram sejuk jek
rasa nak demam tak demam...

Haish roh badan sendiri tak sihat kah ....
huhuuhu

Nak update blog pun tak ada mood la sekarang nieh
nak kene seru lagik ker ek...

hmmm





Friday, February 18, 2011

Catatan....Fanatik!!!

Gud the monin!!

Aku tak ada bahan jadinya dua tiga hari nie harus la entry syok sendiri kan..
blog sendiri syok sendiri la yer...
sila jangan pengsan....ahakss..

On the way nak pergi kerja tadi
dengar hot fm.... katanya KRU dijemput jadik guess artist..
udah 19 tahun anniversary KRU katanya...huhuhu

KRU Dulu


Teringat zaman muda remaja...
hakak memang peminat KRU...dari zaman sekolah menengah..
masa tue... minat giler ngan Yusri muahahaha..hampeh.com
Edry sebaya hakak... Yusri pulak share the same birthday with me..
ahaks itu pun nak citer..

Iyer... masa sekolah menengah manage to get KRU phone number...
sanggup tue gi telepon guna public phone sekolah
alah sekali tue jek pun dapat cakap
itupun gigil cam haper ntah..
hakak dapat cakap ngan Yusri jek pungg...
entah haper diborakkan pun ku tidak ketahuan..
rasa kejap jek pown....

Then, aper jek majalah paper yang ada gambar KRU...wajib beli taww
sampai ada satu file ku simpan khas gambar-gambar depa nieh
punya la minat... rasanya satu satu artis yang ku minat nak giler KRU ni lah..
ku sampai verangan nak kawin ngan Yusri tawww...(overrr!!!!!)

Then, keminatan (perkataan aper nieh) berlanjutan sampai la masuk ITM...
kaset kaset dia (kaset??? helloooo....hahhaha) wajib beli jugak
aper jek lagu yang ku tak hapal.....

Tapi bila meningkat usia nieh...tahap keminatan tue pun udah berkurangan la
malu kat budak-budak kecik...
zaman muda remaja okey ler kan nak melayan tahap mengong tueh....

KRU Sekarang (lebih matang)


Tapi tadi, bila depa jadik guest artis kat Hot FM
hakak sanggup tunggu sampai depa balik
baru ku pergi carik breakfast...
muahahahahahaha.....


Gambar : Kredit Google Search Image





Thursday, February 17, 2011

Catatan....Jr. Masterchef Australia

Haku suka jek tengok citer masak-masak nieh
nak nak citer pasal pertandingan masak masak nie kan
tapi resmi aku tak suka tengok ulang ulang kali
dah tengok sekali abih satu season sudah
kalau ada ulangan jarang la layan melainkan kalau dah tak ada citer sangat..

Now tengah layan Jr. Masterchef....
perrkkhhh...mak 'suspek' betul la ngan budak-budak nieh...
umur 8-12 tahun dah terer masak segala gourmet bagai kan..
dessert aper seme....haku ni masak lemak pun fail...muerkekekeke...




my fav contestant...tak lain dah tak bukan ialah Pierre...
ish...he is so adorable...
cute...coool jekkk.....
ada leader quality la dalam diri dia..

walaupun ku dah tau sapa yang menang kan...
tapi still Pierre is still my fav ehehehe
go Pierre!!!!






Wednesday, February 16, 2011

Catatan....Red Velvet Cake!!



Kredit Pakcik Google.


Tergoda tak? haku tak tau la kalau korang tak tergoda,
tapi aku memang tergoda sangat-sangat..
resipi pun dah salin dan dah tampal kat pintu esbox...
tinggal nak buat jek lagik
tapi tak terbuat-buat...
rasa cam takut jek nak buat...

tapi ku sangat2 tergoda dengan warna merah ittew...
dengan frosting yang sangat menggiurkan...

serius..hakak sampai termimpi2 tau dek non
buat red velvet cake nieh...

hmmmmm bila la yer nak buat...
oh roh red velvet..kemarilah kau kepada ku...

ceh cam seru aper jek.....








Catatan....Cita Cita Saya!!

Ed....masuk ni dalam list ek...hahahaha....
Kak Mah memang penuh angan-angan tawwww....
sila paham dan jangan dengki...
kang aku cakap ngan laki aku kanggg....ehehehe...

Aku ni benonya kan banyak sangat cita-cita..
cita-cita nak ada butik sendiri
cita-cita nak ada kedai buku
cita-cita nak ada kedai bakery

banyak nauuu cita-citanya..
tapi aku ada satu passion..yang dari zaman budak2 sampai la dah jadi mak budak
aku suka sangat baca novel...
yer nokss..novel... macam2 novel aku ada..
dari zaman kanak-kanak sampai ler dah jadi mak kanak-kanak
tapi tue la kan jenis tak reti jaga reta benda kan
entah kemana novel2 haku tue pun haku tak tau..
bersepah-sepah hilang pun ada...ada orang pinjam tak pulang2 pun ada..

Jadi bila dah rajin membaca novel nie kan
start la angan-angan (dari kecik nieh) nak jadik novelis..
muahahahahhaha Ed ko jangan gelak.... tikam ko kanggg...
jangan tak tau..hakak pernah buat cerpen tawww...(itu pun nak vangger ker??)
tapi kan bila hakak carik balik tak jumpa2 mana hakak simpan cerpen2 tue..
dulu2 kan guna disket...hilang kemana disket tue pun hakak tak tau..
sedeh wehhh..... (sedeh la sangattttttt)....

Anyway... tima kasih pada Kak Ana Sofiya sebab sudi sangat melawat blog saya...
iyer saya sangat bangga akak jengah blog saya...
Novelis tue.... nak tau mana satu...akak sofi (aku selalu panggil dia kak sofi ehehehe)...
dah buat novel dan dah keluar kat pasaran....
now dah addicted dengan blog dia...sebab baaaaaanyak citer citer yang best best..
tapi meroyan nak tunggu next bab..hahahah jangan marah Kak Sofi... 
cerpen pun besttt gilerzzz...





ni la novel pertama Kak Sofi nieh.......
pi la carik...... pendapat aku pasal novel nieh
so so jek... mungkin sebab first novel Kak Sof nie jadik kureng kick sikit..(sorry yer kak ikhlas cakap nieh)...
tapi kalau baca next next novel Kak Sofi yang ada kat blog dia
memang meletups yer oll nak nak citer Abang Mekanik... hakak jatuh chenta ngan Adham ahaksss..
anyway novel Tak Mungkin Ku Hindar nie...
tak rugi pun beli..... serius... leh buat koleksi....




Monday, February 14, 2011

Catatan....Sisterhood


gambar raya last year...tengah preggy lagik ehehehehe


Tetiba ada motif pulak nak update blog

Alah sorry la Ed..gua tiru tajuk entry lu...
gua pun nak citer pasal sisterhood jugak ngeh ngeh ngeh.... 
alamak jap jap..lagu Anuar Zain kat radio....

Okeh lagu dah abih...ehehehe..sempat lagik tue...
bila baca entry Ed pasal sisterhood ku pun nak citer gak pasal sisterhood.

Benonya aku ada sorang jek kakak kandung...
tapi ada tiga orang kakak ipar....
kita orang nie boleh dikatakan kepala ting tong gak la
asal jumpa jek borak tak abih-abih
ehehehe...dulu time arwah Ibu ada lagik
rumah tue kira cam kampung gak la..
bila balik memasing kumpul ramai-ramai
ada gak la sampai pagi tak tido tido..dok borak

Yang kelakarnya..bila kita orang ada gathering kat ruma sesapa kan
bila dah kata nak balik tue...kene amik masa sejam yer.....
dah salam-salam....berdiri..borak kat hall ada la 10 minit
pastue teringat eh nak balik
jalan la masing2 ke pintu rumah pulak...ehhhh sambung borak lagikkkkk....
ada jugak dekat 10 minit tue.... then teringat lagik eh nak balik!!!
keluar la masing dari rumah...sambung pulak kat gate...hahahahaha
camtue la resmi memasing.....
sampai kene marah la ngan abang-abang haku ahaksss.....

Over kan perempuan perempuan nieh...
Yang paling best..acapkali jumpa
citer paling hot adalah..masing2 nak buat business...
macam2 business dah diangan-angankan..
konon nak jadik rakan kongsi segala....
tapi SATU PUN TAK JALAN...hahahaha
siap kene perli ngan abang2 aku lagik ehehehehehe...

Susah weh nak dapat kakak / ipar cam gini kan...
kamcenggggg.....







Catatan....Tak dak motif

Bila tak hadap laptop nie kan
idea tue macam banyak nau nak berblog
tapi bila dah hadap...
bukak dashboard...tekan new post
terus haku blank...

Ish roh blog nie memang tak mari mari la
apasal ek...
patut awal tahun semangat waja la kan
tapi entah la..
cam bosan jek..

Rasa cam benda yang sama jek nak citer...
padahal kalau nak citer pasal anak tue macam-macam..
agaknya sebab tak ada camera canggih kot
dok la guna cameraphone yang cuma 1.3megapixel nieh
asik la blurrr jek bila hamik gambar...

camera konon-konon DSLR tue...(bukan DSLR punggggg Rehannn)
bateri dah kong..kene beli batere chargeable yang baru
yagn reganya pun haruslah puluhan ringgit kan...
duit tarak.... nanti2 la...

Nak hamik gambar kek kek haku pun cam haram jek rupanya..
tak aper la...edit la mana yang patut..janji ado gambarnya kan..

Benonya aku nak citer benda lain dah bebel kelain..
aaaah sudah!!!!





Wednesday, February 9, 2011

Catatan....Kawan ker Lawan....


Okeylah...mungkin cara aku tak betul kan..
mungkin cara aku salah...
tapi rasanya apa yang aku tulis dan apa yang aku taip aku mengingatkan semua orang
terutama diri aku sendiri..

Tak leh ker ko amik itu sebagai satu teguran membina....
aku tau...ramai yang jadik nasi tambah...aku pun jadik nasi tambah gak....
tapi ko amik la intipati nasi tambah nasi tambah tue...
bukan aku sorang yang bercakap...ramai..
dan aku yakin ramai lagik kat luar nun bercakap benda yang sama..

Ko pk pk kan la.... kenapa orang bercakap...
bila ko bagi benda yang buatkan orang lain bercakap
maka memang suka la orang bercakap pasal ko...

Aku pernah baca....kawan yang yang memuja muji nie
sebenarnya adalah kawan yang boleh mendatangkan kemusnahan pada ko...
well aku admit...aku memang jahat...aku tak baik.....
sebab tue style aku cam gitu....
iyer aku tau aku salah.... tak cakap depan-depan kan...
tapi aku rasa aku tak mention pun nama sapa-sapa...
macam aku cakap tadi.... koman koman pun semua orang leh amik intipati apa yang aku tuliskan...

Tapi aku tak gamak la pulak nak putuskan kawan...
walaupun aku meluat dengan cara ko tue....
aku sentap ker.....eh tak aku tak sentap..
itu hak ko kan..ko buat la aper yang ko nak buat....
saper la aku ni nak sentap2 ngan ko kan.....
aku nie maknosia biasa-biasa jek...yang tidak ada apa-apa pun....

Lagi sekali aku tau cara aku salah.... maafkan la aku nie yer....
tapi secara tak langsung memang aku nak menegur cara ko tue....
aku harap ko boleh la sedut sikit-sikit kan...
muhasabah balik diri ko tue....
aku pun muhasabah balik diri aku.....

Keringkan hati tue sikit...memang kita takkan suka kepada sesuatu kebenaran
memang kebenaran itu menyakitkan....
bukan nak pengaruh ker aper ker....
kalau asik rasa nak kene puji jek.... tak kemananya kita....
sekali sekali kena gak gurau gurau kasar tahap langit ketujuh....

Bukan tak ada orang tegur...aku tau ada....tapi camner ko terima teguran tue...
ko kata ko tak kisah  kene kritik....tapi cara ko tue ko teramat la kisah kene kritik
aku tau ko ramai kawan-kawan...aku pun ramai kawan-kawan....
tapi kan kawan2 yang puji puji ko tue ko sure ker ikhlas puji???
ker belakang2 pun sama  cam aku jugak..
aku rasa aku pernah gak bagi komen komen membina....tapi entah lah... tak baca kot ehehehehe...

Okey la...aku tak tau la ko baca ker tidak kan.... tapi memang dah lama aku tergerak hati nak buat entry nie
sebenarnya cuma dua tiga hari nie...tahap meroyan aku melampau2 kan...
pk la naper orang seme cakap pasal ko......
kalau aku sorang boleh ler orang kata aku dengki..
tapi kalau dah lebih 10 orang pk benda yang sama aku pk...
aper ko pk ek???

yang mana yang baik tue ko amik la nokkss..
yang buruk tue ko buang laaaa...
memang kami gurau tahap tujuh petala langit nyer kasar......
so aku mintak mahap la kat sini yer.....

tak yah tanya naper aku tak bersemuka ngan ko
sebab aku memang tak nak....sebab tue aku buat special entry cam gini eheheheh
aku pengecut ker...iyer aku pengecut aku udah ngaku itu....
okey ler kan...

Okey la sahabat...eh..kawan.... go on with your life..
hope you always be happy with your family.....
mintak mahap la yer....

macam entry orang bersalah jek kan...
memang aku bersalah pungggg..... hahahahahahahahahaha.....












Monday, February 7, 2011

Catatan....Roh Tada Mari!!!

Oh yer... mood nak update blog memang terbang entah ke mana
padahal setiap kali ada pepe mesti aku ada amik gambo
tapi bila dah log in dah masuk new entry
terus kensel sebab roh tada mari!!

Dah baper minggu tak hapdet blog..
ini pun sebenarnya roh tue dah hilang...
tapi gagah jugak dok menaip blog...

Jiwa kacau ker..
iyer..memang jiwa kacau..celaru keliru...macam-macam ru lah...
aku tak pernah pun share hal jiwa kacau kat dalam blog nieh
sebab rasanya tak perlu pun aku nak canang seantero malaya
permasalahan aku nieh
tapi bila tak terluah...haku pulak jadik tension kan..
bengang.....sakit ati..lama2 leh sakit jiwa..
kalau tetiba dengar citer aku masuk sepital bahagia tue jangan terkejut lah kan...
huhuhuhuhuhu

Kacau sungguh jiwa ko Kak Mah...
kacau laa..tak kacau aku tak heboh!!!!

Nak layan jiwa kacau nieh..memang takkan abih....
I need a break la....
break dari aper...break keta tue tak makan makan..
dah tekan..dah tarik handbreak pun dia berjalannnnn jugak
aper ko merapu daaa Kak Mah..

See..see... kecelaruan fikiran betul la ko nie Kak Mah...

Ke arah pendapatan pasif 12k nampaknya memang tak ado ler
awal2 tahun nieh.... rasa nak cuti kejap la dari berblogging...
cuti yer....bukan RESIGN terus
eh tapi kalau aku resign pun ada ker orang kisah...
TAK ADO LA KAK MAH!!!! KO SAPER!!!!...

huhuhuhu........

blah la.... kang lagi merapu haku merepek...
kalau ada lagik entry lepas nieh...sila abaikan kecelaruan fikiran aku yer...