Friday, October 30, 2009

Catatan....Surat untuk Abie




Assalamualaikum,


Kehadapan Abie yang dirindu dan dicintai.  Adalah surat ini untuk pemberitahuan Abie.


Pada 1hb November ini, saya telah menyertai satu pertandingan online iaitu 99 Hari Tanpa Nasi. Maka dengan ini saya dengan rasa rendah dirinya ingin memohon sokongan dari Abie jangan la masak yang best-best, ataupun kalau nak masak best silalah ingatkan saya bahawa saya didalam pertandingan 99HTN ini. Benarkan saya makan lauk sahaja, tapi nasi tue jangan bagi saya makan yer...



Sesungguhnya sokongan dari Abie amatlah saya hargai.


Lagi satu, di sini juga saya ingin memberitahu pada Abie pada 5hb Disember 2009 ini ada reunion rakan-rakan sekolah menengah saya iaitu Sekolah Agama Menengah Hishamuddin Sg. Berteh batch 89-93. Saya harap Abie dapat melapangkan masa untuk turut serta bersama-sama dengan anak-anak untuk sama-sama memeriahkan majlis ini sebab sesungguhnya isteri mu ini amat lah gedik untuk berjumpa kembali dengan rakan-rakan lama setelah hari hari dok berfacebook dan bercerita hal hal sekolah.


Semoga permintaan ini mendapat kelulusan dari Abie.


Salam Sayang
Mummy...



http://azimahas.blogspot.com





Catatan....Cerita Pagi Tadi



Balik jek semalam suara Iskandar dah sengau..malam sebelum tue memang dia merengek tak leh tido hidung tersumbat... Mummy dok sapu-sapu vicks..pujuk-pujuk dia.... ajar dia hembus hingus..pastue...lalu-lalukan jek vicks kat idung..baru dia lena..

Semalam balik badan dah dedar...tapi aktifnya Ya Allah meroyan gak Mummy jadinyer...

Sayup-sayup pagi tadi dalam kul lima lebih kalau tak silap Mummy dengar Iskandar bercakap-cakap... Dengar Pocoyo dari mulut dia...terdetik gak budak nie mengigau ker dah terjaga...

Pukul 6 Mummy bangun...dengar lagi cam dia bercakap-cakap sorang.... Mummy intai tengok.... Panggil dia..

"Dek".... terus terpatuk jek kepala dia tegak...

"Adek dah bangun ker"..terus dia berdiri..

lah budak ni dah bangun ker dari kul lima tadi...

"Adek dah bashahhhhh....."
 


La..lencun dah tilam dia....rupanya memang basah....

"Kenapa adek tak kejut Mummy...selalu adik kejut Mummy"

tiada jawapan...diam jek....badan tak sedap kot baring2 lagi best...

terus bangun gantikan diapers dia ngan baju dia.... cuci sikit-sikit..rasa badan alahai anak aku demam..panas badannya...

Cergas sungguh Iskandar pagi tadi... ngekor jek mana Mummy pergi... Mummy suruh dia sambung tido...baring sebelah Abie..selimutkan dia..elok jek dia baring...tapi mulut still menceceh...

Lama sangat Mummy tak masuk-masuk bilik dia turutkan Mummy...bising naper Mummy lambat sangat... Pepagi sibuk nak ikut Mummy gi keje....

Kalau tak pasal hari nie ada kene nak buat kat office memang Mummy dah declare cuti dah dek... Batuk, Selsema...Demam.....risau Mummy.. demam-demam pun aktif jugak budak nieh....

Baru kejap tadi call, Iskandar baru nak tido selepas terjaga dari kul 5.00 pagi tadi....

hhmmmm


http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Klik Klik


Salam,


Tetiba jek nak promote kan....well rakan-rakan blogger ku sekelian, alang-alang nak jadi kaya meh kita kaya sama-sama....jadi utk mengkayakan diri sendiri rakan-rakan yang ada nuffnang kat blog tue meh la klik klik nuffnang saya.... bila dah klik klik nuffnang saya tue sila tinggalkan kesan yer..letak kesan ada di shoutbox chatting advert tue..saya akan buat kunjungan balas ke blog anda utk klik nuffnang anda pulak...ngeh ngeh ngeh...


Makcik nak kayo....moh kita kayo ramai-ramai...


Jangan lupa klik nuffnang makcik yer...



http://azimahas.blogspot.com





Wednesday, October 28, 2009

Catatan...Klik Klik....

Alamak gambar adalah kurang jelas....ingatkan clear la sangat...ekekeke....

Seminggu saya cuba promote you klik i klik...cepat jek naik ker RM17.59 (kesiannya ekekek orang lain dah beratus agaknya)....

Tapi kira ada kesan gak la iklan klik klik nie kan..you klik i klik... kalau tak sebelum nie berbulan haku dok maintain RM4.00 jek..ekekekek



 RM32.41 before you get paid...ayok..sila sila la klik nuffnang saya yerrr..... lepas duit susu anak..eheheheh..

 


haku baru tau ada CTR Bonus....menambahkan lagi pendapatan...keh keh keh....

err jangan lupa klik klik yerrr...


http://azimahas.blogspot.com



Catatan....The Faces of Me!!


Assalamualaikum,

Well, don't have any idea what to blog...so i blog my own faces hoccay...

Saya memang perasan saya lawa...jika saya tak perasan saya lawa..saya tidak akan menayangkan wajah-wajah saya di sini..ekekeke...

Kalau saya tidak ckp diri saya lawa..siapa lagi yang nak ckp saya lawa...jadi sesungguhnya sila jangan muntah hijau dengan statement saya ini.

Setiap manusia ini diciptakan lawa dan comel....Kenapa saya kata saya lawa..sebab kalau saya kata saya tak lawa...self esteem saya akan jatuh ke kaki..jadi hari-hari saya kata saya lawa walaupun saya tidak lah lawa macam Nasha Aziz..kikikikiki...

ini statement perasan...kat mana lagi nak ckp diri sendiri lawa kalau tak kat rumah sendiri yer tak...



banyak rupanya gambar yang saya ambil sendiri konon-konon perasan lawa nie yer...ekekekekeke.....



http://azimahas.blogspot.com


Tuesday, October 27, 2009

Catatan....Lelong...Lelong...Lelong

 Assalamualaikum kawan-kawan


SAYA ADA BUAT CLEARANCE STOCK BARANG-BARANG


HARGA MEMANG TAK MASUK AKAL LA


SILA LA MASUK YER....KOT KOT ADA YANG BERKENAN.



http://azimahas.blogspot.com


Monday, October 26, 2009

Catatan....Cara Membasuh CD


Di sini saya tunjukkan macama mana saya membasuh CD-CD saya. 

Biasanya saya membasuh menggunakan Washing Machine.  Saya akan mengumpulkan CD-CD yang telah digunakan.  Agak-agak loading WM saya boleh menampung CD-CD (tidak terlalu sedikit) maka saya akan menggunakan WM. 

Tetapi sekiranya, sekadar membazir letrik, saya akan menggunakan kaedah tangan, eheh....



Gambar di atas adalah kaedah basuhan menggunakan tangan.

Saya akan membilas CD yang telah digunakan.  Kemudian saya akan merendamnya buat seketika sebelum dibasuh.

Sekiranya anak saya poo poo pada CD tersebut, saya akan serta merta terus membilas bagi mengelakkan kekuningan pada CD tersebut.  Tapi sekiranya masih terdapat kekuningan walaupun kita telah membasuhnya, ianya akan hilang apabila dijemur pada cahaya matahari.

Selepas merendam buat seketika baru saya akan membasuh CD tersebut dengan menggunakan sabun.  Elakkan dari menggunakan sabun yang ada unsur pelembut ataupun pelentur bagi menjaga ketahanan CD kita.

Saya gonyoh-gonyoh manja jek sehingga saya berpuas hati dengan tahap bau dan warna dari CD tersebut.  Jika saya menggunakan WM, selepas merendam saya akan terus campakkan ke dalam WM dan biarkan WM melakukan tugasnya.

Dan sidai.  Pada mulanya memang agak renyah, tapi alah bisa tegal biasa. Dah lama-lama memang tak rasa renyah dah.  Kalau CD tue banyak biarkan WM jek yang buat kerja. Tak perlu nak susah2 mengonyoh CD tue.


Ini adalah pengalaman saya menggunakan CD.  Pengalaman orang lain mungkin lain pulak.  Biasanya Iskandar tahan sehingga 3-4 jam bila menggunakan CD nieh.  Dan sebenarnya Iskandar lebih gemarkan CD berbanding disposal diapers.

http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Cara Pemakaian CD

 Sorry lah yer..sebenarnya entry ni pun berguna utk Blog CD saya yang lagi satu tue. Senang saya nak link kan. Alang-alang bercerita biar saya bercerita sekali rap jek terus...senang kan.

Okey saya nak cerita camne cara nak pakai CD nieh.  Tak perlu nak pin pin, tak perlu nak lipat segi tiga bagai.  Benda dah siap. So camni lah caranya.




1.  Kalau dah nama pocket CD sudah tentu CD tue ada pocket betul tak.  Jadi pocket tue adalah kegunaan utk meletakkan insert di dalamnya.

2. Gambar ke dua tue gambar insert yang harus dimasukkan ke dalam pocket CD tadi.  Macam Iskandar, anak saya adalah merupakan seorang heavy wetter, jadi saya memang tak leh guna satu insert, saya kene guna dua insert.  Letak kedudukan insert dengan betul untuk mengelakkan sebarang kebocoran yang akan berlaku.

3.  Gambar ke tiga adalah insert yang telah siap dimasukkan.  Don't worry, ruang pocket tue besar anda boleh adjust insert tue betul-betul.

4.  Gambaran CD yang telah dimasukkan insert. 





Gambar di atas pula adalah cara-cara saya memakaikan CD tersebut kepada anak saya.  Anak saya berumur dua tahun setengah, jadi size L pada CD ini masih lagi muat pada anak saya.  Kalau ketat pun saya masih boleh adjust di bahagian pinggang.

Cara pemakaian CD adalah sama seperti disposal diapers. 

Macammana? Dah dapat gambaran CD.

Jangan lupa ke blog CD saya.





http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Mari Berkenalan dengan Cloth Diapers


Rasanya dah lama saya tidak bercerita pasal cloth diapers kan.  Well sebenarnya saya masih lagi menggunakan Cloth Diapers.  Bukan hot hot chicken shit lagi dah..ke arah pengguna Cloth Diaper (CD) tegar saya nieh.

Mungkin ramai lagi yang tak tau pasal Cloth Diapers nieh.  So saya nak bagi pengenalan sikit pasal CD nieh.  Zaman dulu kala, zaman mak mak kita mesti kita dah biasa tengok lampin kain yang empat segi tue kan.  Konsep CD ni pun sama jek dengan lampin empat segi tue.

Cumanya CD ni telah dimodenkan dan dibentuk sebijik cam disposal diapers.  Jadi cara penggunaannya adalah tidak renyah yer kawan-kawan macam kita guna disposal diapers yang biasa kita beli tue jek.

So sila lihat di bawah...



 
Gambar kat atas ni adalah contoh CD one size.  Maksud One Size di sini adalah kita boleh adjust CD nie mengikut kesesuaian bayi kita.  CD kat atas nie brand Coolababy.  Button Pocket CD ni didatangkan sekali dengan Insert.  Nak tau insert tue tengok gambar yang ada tulisan INSERT.  Insert nie tuk diletakkan dalam CD tue.  Tujuan INSERT ni adalah utk menyerap urine anak kita tue.  Iyelah CD ni CD poket, jadi kalau pakai CD jek harus la bocor dan banjir la rumah tue kan...


 

 okey, gambar kat atas tu pulak, adalah macammana CD ni boleh di adjust mengikut kesesuaian anak kita.  Kalau kurang jelas boleh klik gambar tue.

Okey Next entry saya akan cerita camne nak guna CD nieh....

saya pun nada jual gak CD nie..kalau berminat boleh masuk sini


http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Cabaran 99 Hari Tanpa Nasi


Assalamualaikum,

Ngeh ngeh ngeh tengok tajuk pun sudah tau kan..... Cabaran 99 Hari Tanpa Nasi.  Okey nak tau further sila masuk blog Pn. Zalia . Tak sure dah tutup penyertaan ke belum.  Anyhow...aritue tak sempat nak join The Biggest Loser Blogger Malaysia...sebab konon-konon takut termengandung.

Tapi kali ni....tak ada nampak tanda-tanda preggy so aku rasa nak join jek cabaran ini.  Wah!! Hadiah adalah sangat lumayan yer... bak kat Pn. Zalia...tak ada tempat kedua ataupun ketiga hanya tempat pertama sahaja....ehehehe..syok syok...macam la boleh menang...



bak kat Mak Mencah.... nasi adalah oksigen...boleh ker hidup tanpa 'oksigen' nieh... ngeh ngeh ngeh..well sejak hari Khamis minggu lepas aku sudah belajar-belajar melupakan nasi...wahh!! boleh ker...ontah..tapi setakat 5 hari nie nampaknya semalam adalah Hari Berdosa yer....aku telah memakan nasi tanpa ada rasa berdosa...ekekeke..

Actually Cabaran ini bermula pada 1hb November 2009 dan akan berakhir pada 7hb Februari 2010...err betoi tak zel..betoi kan... kenapa 99hari..tanya tuan yang wat contest ini...

So 1hb Nov nie haruslah haku mengambil gambar full version berserta timbang berat..tengok ada tak perubahan by 7hb Feb sok ngeh ngeh ngeh..iye iye jek..

Tiada denda...tiada apa-apa pung andai anda termakan nasik..cumanya...rasa berdosa kat diri sendiri je lah...

Kenapa buat cabaran ni...ini adalah cabaran untuk mereka-mereka yang asik laaa dok kata nak diet tapi tak diet-diet..(haku ler tue...) ..... dengan harapan....kurus lah hendaknya...ahaksss....

hhhmmm adakah aku bakal mendapat perut seperti di bawah ini setelah akhir cabaran..ngeh ngeh ngeh...

 

nantikan update berdosa saya sekiranya saya melanggar cabaran yer...confident akan melanggar pantang...

nak join..tanya Pn. Zalia...boleh lagi ker nak join....



http://azimahas.blogspot.com


Thursday, October 22, 2009

Catatan.....Terluka, Dilukai, Melukai





~~Hurt ~~

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today, ooh, ooh

I would hold you in my arms, I would take the pain away
Thank you for all you've done, forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do to hear your voice again
Sometimes I wanna call you but I know you won't be there

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye when it comes to this, ooh

Would you tell me I was wrong? Would you help me understand?
Are you looking down upon me? Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, oh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself
By hurting you


Assalamualaikum,


Intipati entry kali ni tak ada la kene mengena pasal lagu Christina kat atas nun. Mungkin ada la sesikit tapi tidak la keseluruhannya...anyway that song is nice.


Sebenarnya hari nie nak berblog pasal keperasanan diri, tapi entah kenapa tak berblog-blog lagik..esok je lah ek.... dah lama tak buat entry perasan sendiri dalam blog aku nieh...eh eh melalut lak..


Sebenarnya pepetang nie hati aku tersentuh dengan satu entry yang dibuat oleh Kakak Milo.... err dua tiga menjak nie tersentuh jek aku nie kan... entry luahan yang sangat panjang.... tapi aku baca...secara tak sedar airmata aku pun bergenang jugak.... 


Kak, saya memang sangat-sangat respek dengan dugaan yang akak lalui, kalau saya lah...wallahu'alam tak tau la samada saya sanggup nak harung ke tidak dugaan cam gitu.  


Macam yang pernah aku ckp dengan inche suami, aku tak kisah andai dia berniat nak pasang lagi satu. Macam kejam jek bunyinya kan...well kisah tak kisah aku ada syarat aku sendiri kalau dia boleh nak penuhi syarat2 yang aku letak..silakan lah.... bukan pasal nak kejar payung emas ker aper ker....tapi entah la.... aku pun tak tau kenapa aku boleh cakap macam gini. Iyelah tak terkena lagi boleh la ckp macam-macam....tapi bila dah terkena sok tak tau la pulak keadaannya kan....hopefully  kalau Abie ada orang lain terus terang jek...... Cakap macam tak sayang suami kan.... aku sayang suami aku....kalau tak sayang takkan aku boleh hidup dengan dia hampir 7 tahun.... dah macam-macam badai yang melanda....takkan sesenang itu aku nak lepaskan perkahwinan aku.... well i've got my own reason kenapa aku cakap macam gini....tak dapat aku nak terjemahkan dengan kata-kata...cuma hati aku sendiri jek yang tahu...


Cakap pasal orang ketiga nieh..... dulu-dulu masa zaman-zaman belajar....zaman-zaman bujang..aku cuma dengar jek skandal-skandal orang ketiga nie..... dan memang masa tue aku selalu cakap minta dijauhkan dari diri aku.  Alhamdulillah setakat nie aku masih belum diduga dengan kisah orang ketiga...tapi kawan-kawan aku pernah, sedang atau pun mungkin akan diduga dengan orang ketiga nie.  Kisah yang berbeza tapi keadaan yang sama.  Suami berubah hati kepada perempuan lain.  


Kadang-kadang aku terfikir, bila dengar dan baca cerita-cerita cam gini, aku pun masih tak faham kenapa perempuan masih setia menanti suami yang dah memang terang-terang berubah hati.  Macam-macam alasan diberikan, sayangkan suami, kesiankan anak-anak.  Mungkin aku tidak berada ditempat mereka dan aku tidak cukup memahami situasi yang dialami.


Tapi satu yang selalu aku cakapkan pada sahabat yang rapat dengan aku yang mengalami masalah ini.  Bahagia itu bukan terletak ditangan orang lain.  Bahagia itu terletak di tangan kita sendiri, andai kita pandai mencari bahagia itu, Insya'Allah....hati kita akan tenang dan aman.  Wah!! Cakap cam senang kan...tapi hakikatnya...hanya mereka yang merasai sahaja yang mengetahui.  


Andai sayangkan perkahwinan bertindak untuk membahagiakan diri sendiri dan suami.  Hmmm.... setiap orang akan melalui badai perkahwinan yang berbeza.  Aku sendiri diduga dengan dugaan dan permasalahan didalam perkahwinan, dan aku akui, aku belum cukup bijak untuk menangani dugaan yang melanda.


Dan aku juga tidak faham dengan sikap suami, walaupun hak ada ditangan mereka tidak fahamkan mereka dengan hati wanita yang sedang hidup dengan mereka.  Yang sama-sama membina keluarga.  Mungkin betul, manusia nak berubah sekelip mata.  Tapi....kenapa suami nie macam seolah-olah pandang sepi hati dan perasaan isteri.  Tak nampak ke pengorbanan yang isteri tu lakukan.  Tak nampak ke kesusahan dan kepayahan isteri sama-sama menempuh badai perkahwinan. 

Dalam hal ini siapa yang harus dipersalahkan.  Aku tak boleh nak salahkan sesiapa..setiap orang baik suami, baik isteri baik orang ketiga itu sendiri mempunyai perasaan untuk disayangi, dicintai dan mencintai.... bijak atau tidak kita  melayan perasaan itu terletak pada diri kita...


pada suami....isteri ni kadang-kadang tidak mintak banyak..cukup dihargai sebagai seorang isteri...hargai kasih sayang dan pengorbanan yang pernah dilakukan.... seandainya tidak dapat dielakkan....adil lah pada wanita-wanita yang menyayangimu....



pada isteri...andai pasrah....bukan isteri tidak boleh bahagia.....jalan sentiasa terbuka....bijak atau tidak bijak untuk kita mencari jalan penyelesaian...


pada orang ketiga..... perasaan memang tidak dapat dielakkan......perampas atau merampas..hakikat itu meamng perit untuk ditanggung.... cekal atau tidak....tepuk dada tanya iman..... jangan dinafikan hak isteri itu....



Dalam hal orang ketiga nie....pasti ada yang terluka..pasti ada yang melukai...dan pasti ada yang dilukai....


Aku amat kagum dengan mereka yang redha dan tabah menanggung dugaan sebegini..... Allah sentiasa bersama dengan orang-orang yang sabar....



http://azimahas.blogspot.com





Wednesday, October 21, 2009

Catatan....Andai Itu TakdirNya








Tetiba hari ni nak cerita pasal novel nieh pulak.  Novel  ni sebenarnya dah lama aku beli.  Dan dah berulang-ulang kali ku baca... Kalau ku dah letakkan dalam blog nie maknanya its highly recommend la... cewah cam la blog haku ni glemer seantero malaya....

Gigih buat entry nak ekut Mak Mencah ngan Mak Yayep....ke arah 16k kikikiki....

Siti Rosmizah ni lawyer..dan aku tak sangka sebagai lawyer dia boleh buat cerita yang sangat-sangat meruntun perasaan aku...well you know me.....sangat senang tersentuh hati... Apeng kalau jumpa Siti Rosmizah ni kat court kem salam yer..mintak la otograp on behap haku...ehehehe...

Disebabkan stok novel haku sudah kehabisan makanya memang ku ulang-ulang baca buku yang ku rasa best...so pagi tadi buku ni jadik mangsa.....

PERINGATAN KEPADA SESIAPA YANG MENAIKI PENGANGKUTAN AWAM SILA JANGAN BACA BUKU INI KALAU ANDA MANUSIA YANG JENIS MUDAH TERSENTUH!!!

hahahaha dah la haku berdiri....baca part-part yang syahdu pulak tue.. 10 kali baca pun 10 kali gak nak menangis tersedu-sedu... memang sangat-sangat sedih okey cerita nie, dan memang meruntun kalbu.... dalam komuter hazabnyer nak cover airmata dengan orang yang ramai tue kan...padan muka sapa suh baca dalam komuter...

So pada peminat-peminat novel yang belum baca is highly recommend this book... ku tak buat sinopsis la... baca je lah..i ni jenis tak percaya dengan penulis2 baru nie. oops sorry bukan tak caya takut rugi beli...tapi citer ala-ala jek bila tengok buku ni dah banyak kali ulang cetak....rasanya memang best...kalau tak takkan dah berkali-kali ulang cetak (that is my tips kalau nak beli novel baru ehehe...)....

So sila lah baca yer.... second book Siti Rosmizah ni pun okey.. Cinta Kau dan Aku....kelakar...

tetiba nak kene buat blog baru ker pasal novel...eheheh takut hot hot chicken shit jek....ngeh ngeh ngeh...

anybody can recommend me good books....i pembaca tegar novel melayu....english nie mau berbulan ku nak perabihkan..disertakan dengan kamus disebelah...ekekekekekek




http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Jatuh..

Assalamualaikum

Cerita kali ini agak memalukan haku la jugak....tapi still nak gak dok canang kat orang ek...ekekekek... dah tua bangka pun leh lagi jatuh.... abih apa nak buat...

Masa Open House co. aritue....aku pakai baju yang kiranya kain dia ala-ala susah nak langkah panjang (kain disalahkan...)...

Nak jadik cerita...aku ala-ala terbizi la haritue....aku tengah pegang jug kiri kanan...jalan ala-ala nak control ayu...sekali entah macam mana...kaki aku terpelecok...oh mak kau!!!.... i jatuh melutut you atas jalan tar...huwaaaaa.... lagi best.. i jatuh betul-betul kat tengah-tengah orang yang ramai cam nak mampus...yang mostly keliling nya adalah jantan-jantan....

haku dah malu gilerr...ditambah dengan lutut yang sakit.....mujur laaaa aku tak mandi air sirap...jug masih sedia control ayu.... argggh...... malu malu malu....tengah taip nie pun rasa nak menjerit jek malu.... buat tak reti jek ler...lepas letak jug haku terus lari pergi meja ex boss..menyorok....nak cover malu...

tetiba rasa lutut tue pedih jek...sohih la luka...cek cek kain mujur tak koyak...sekali selak jek kain omak.... memang lukooooo.... ni lah lukanya...gambar adalah kurang jelas.... tapi memang berdarah ler....dah tetua lutut leh cedera lagik...




itu adalah kecederaan pertama....dan selang dua hari...eh bukan dua hari.... aku jatuh lagik.... huwaaa..kali ini jatuh kat station komuter kajang pulak.... betul-betul aku keluar komuter..tue..aku terpelecok lagik...dan lagi sekali jatuh melutut....arrgggh.....orang tengah berpusu-pusu nak keluar komuter time tu la pulak haku jatuh...

cam la tak leh nak tunggu time tak ada orang dia nak jatuh...uwaaa sengalnya kaki tak leh nak cakap la kan.... jalan dah berdengkot...... masuk jek dalam kereta.....terus ckp ngan abie...

"tak tau la siapa yang puaka...kasut nie ker ataupun memang kaki nie puaka....dalam masa dua hari dua kali dah jatuh..."

sakit tauuuu...malam tue abie tampal koyok kat peha..sebab memang sengal gilerrr....

hari senin...urat haku bengkak tauuu..sakittt.... tapi yang pastinyer.... malu haku lagi lebihhhh....

huwaaaa....

 



http://azimahas.blogspot.com


Tuesday, October 20, 2009

Catatan.....Open House Co.

 Assalamualaikum,

Wah cam dah lama beno haku tak hapdet blog ek...iye ler..  ala-ala sibuk kaedahnyer...err sibuk ker..ngeh ngeh ngeh..

Hari Khamis minggu lepas 15hb, Kumpulan Prasarana ada buat open house utk company and all his subsiadiry yang ada kat k.l nie lah...

Dengan secara tak sengaja haku pun ikut sekali terinvolve la join AJK bertindak nak organize jamuan nieh..

errrr malas nak citer pasal jamuan nie ler sebab sampai hari masih lagik dok diperkatakan...so aku tak mau citer pepanjang..bior ler..bagi aku, aku seronok sebab aku dapat jumpa kawan-kawan lama masa kerja kat PUTRA dulu....

Mengimbau kenangan lama....walaupun tak dapat jumpa semua jumpa dua tiga orang pun best jugak ngeh ngeh ngeh..



pakwe pakwe kat atas nie yang bangan tolong haku pasal decoration masa jamun raya lepas..kredit to them...sian depa buat keje dalam gelap....

 

antara rakan-rakan lama yang jumpa.... yang pakai baju melayu putih tu ex boss....ehehehe..sempoi nyer boss...

 
ini pun rakan-rakan lama jugak yang pernah sama-sama kerja masa zaman PUTRA dulu.... ex ex the most beautiful secretary..muahahah ex ker..still beautiful maa walaupun alignment lari....hahahaha..

 

gambar yang berdua tue tetiba i rasa sungguh gedik dan sungguh vogeh hoccay....

 

yang kat atas nie mostly rakan-rakan baru kat Prasarana...cewah baru ker...almost 4 years in this company..this is part of the family la jugak.....

 

hahahah jangan tak tau...cik puan ajimah ni sebenarnya suka berkaraoke..tapi haritue..dah petang orang dah tak ada baru la berani nak naik pentas...itupun dok sakan terkinja-kinja baru perasan rupanya Chairman ngan MD tengah makan kat meja betul2 depan pentas...wat tu du wat tudu..... hentam saja la labu....

errr nampak slim lak i pakai baju tu kan...ahaks..sempat lagi tue...hahahahahah





http://azimahas.blogspot.com



Sunday, October 18, 2009

Catatan.... Just For You Pati Perfume

STICKY ENTRY (NEW ENTRY SILA SCROLL KE  BAWAH)




Assalamualaikum,

Memperkenalkan Just For You Pati Perfume.  Pati Perfume yang diinspirasikan dari jenama terkenal.  Permulaan perniagaan kakak ipar saya.

Buat masa ini belum ada packaging lagi.  Dalam rangka promosi memperkenalkan jenama Pati Wangian Just For You.

Antara Wangian yang diinspirasikan dari jenama terkenal.

Women
Chacharel - Amor Amor
Velentino - Valentino W
Estee Lauder - Pleasure W
Lancome - Miracle
CK - Escape
Estee Lauder - Beyond Paradise
C. Dior - Forever & Ever
DKNY - Be Delicious
Paris Hilton - Paris Hilton
Ralph Lauren - Romance
Burberry - Burberry
C. Dior - Jadore
Tommy - Tommy Girl

Men
Giorgio Armani - Aqua di Gio
CK - CK One
Versace - Fraiche
Hugo - Hugo M

Wangian akan ditambah dari masa ke semasa

Terdapat dua size 5ml dan 7ml

Harga (tidak termasuk kos pos dan tanpa packaging)

5ml - RM14
7ml - RM18

NANTIKAN BERITA UNTUK PENCARIAN AGEN BAGI PENGEDARAN 
WANGIAN PATI JUST FOR YOU 



http://azimahas.blogspot.com


Wednesday, October 14, 2009

Catatan....Komuter oh Komuter


Assalamualaikum,

Nasib la kan, dua tiga menjak nie entry tanpa gambar sebab saya sangat malas utk jadik wartawan blogger bergambar..ngeh ngeh ngeh...saja la tue...

Tengok tajuk pun tau haku nak meroyan pasal aper kan.  Lagi-lagi komuter..cam la tak ada citer lain haku nieh.  Kalau Pn. Zalia selalu meroyan pasal TM Streamyx dia...haku pulak selalu meroyan pasal KTM Komuter.

Aper nak buat dah tak ada alternatif, terpaksa la jugak naik Komuter.... nak naik bas haku lagi tak sanggup menanggung hazab walaupun bas tue direct jek sampai depan rumah..(bila fikir-fikir balik naik bas lagi okey...tapi lammmmmbat la nak sampai rumah).  Beginilah nasib pengguna pengangkutan awam macam haku nieh.  Bila la New Line LRT nak start nieh...eh eh....boleh lak nak tanya...tanya diri sendiri la...kah kah kah..

Dey aperda merapu.... So semalam alkisahnya menemankan rakan nak naik LRT aku lajak sampai Masjid Jamek naik STAR Line sampai Tasik Selatan.  Ada geng borak syok sikit tak la lama sangat perjalanan.  Biasanya kalau naik Komuter dari Tasik Selatan ni memang is hazab.  Aku tawakal jek semalam nak buat lagu mana kan.

Sampai-sampai orang tak la sesesak mana, alhamdulillah turun jek kat platform Komuter pun sampai, tapi yang nak aku kisahkan kat sini....aku tersalah masuk koc.... huwaaaa aku termasuk koc SAUNA yer kawan-kawan.  Ekon ada tapi adalah tidak sangat kuat.  Dan bermulanya haku masuk komuter tue, aku sudah sangat berpeluh yer.  Dapat sauna free, dah la aku pulak boleh dikatakan senang nak berpeluh.  Lencun yer..diulang lencun tau baju haku...huwaaaa orang adalah sangat ramai dalam itu Komuter. 

Kiri kanan haku tengok peluh sudah merenik-renik kat dahi.... Kalau Pn. Zalia kepanasan sebab makan durian, haku pulak kepanasan sebab tersalah masuk koc yang ekon hidup segan mati tak mau.  Tapi ayu harus kene control, buat muka selamba walhal kepanasan yang melanda amatlah menyesakkan badan dan minda haku.

Perjalanan yang amik masa 20 minit aku rasa lama gilerrrr.. eh 20 minit tue lama la jugak kan ngeh ngeh ngeh... dan yang paling best nak dijadikan cerita ada student UKM sudah pengsan dalam itu komuter disebabkan tidak dapat menanggung kepanasan.  Aisey kesian pulak haku nengok...dan aku sebagai warga Malaysia yang prihatin...setakat tengok je lah budak tu ahahahahahaha (hampeh ajimah)...ha la ramai yang membantu takkan la aku nak sibuk-sibuk lagik...kang orang kata menyibuk pulak.


gambar adalah ikhsan pakcik google

Budak tu nak turun kat UKM rasanya tak mampu la nak menanggung lagi walaupun satu stesen jek lagik......ramai advise turun jek kat Kajang dulu amik angin dulu sakit pala tue panas..... alhamdulillah ramai membantu....... aku cam biasa la warga prihatin..tengok je lah.... ish sungguh prihatin kan..ahaksss...

Hai la Komuter....macam-macam lerrrr


http://azimahas.blogspot.com



Tuesday, October 13, 2009

Catatan....What to Update

Assalamualaikum,

Saya ketandusan cerita.  No story to tell everbody.  Errrk...waktu ini dan saat ini saya diserang lagi.  Diserang perasaan melankolia. Adakah ini tanda-tanda Pre Menstraul Syndrom.  Saya sangat-sangat rasa moody.  Memang saya rasa nak marah orang jek.  Muka saya macam dah tak reti senyum jek.  Errk..saya sangat-sangat tidak suka saat-saat ini.

Hmmm....mental saya sudah block.....


http://azimahas.blogspot.com


Monday, October 12, 2009

Catatan....Cerita Weekend

Assalamuakum,

Saya buat entry tanpa gambar lah yer.  Mood untuk mengambil gambar untuk jadi wartawan blog lately ala-ala jek.  Nak share story apa yang jadi weekend baru lepas nieh

Hari Sabtu, pepagi buta aku pergi office sebab kat office ada program Bengkel SPM utk anak-anak staff.  Bukan aku jadi organizer pun tapi sebab 'adik-beradik' nak guna office so aku sebagai 'tuan rumah' kena la pergi jugak.. Dah tanya committee tapi seme tak leh volunteer nak standby, maklum ler musim raya nie weekend sah penuh dengan open house.  Mujur pagi sabtu aku tak ada program, so aku jek pergi, dapat pergi hari sabtu jek hari ahad tak dapat sebab ahad aku pun ada program.

Lepas gedebak gedebuk kejap kat opis, aku pun balik.  Anak-anak dah kene pos kat rumah Mak Long dia, sebab Mak Lang depa nak ajak pegi open house.  Hari sabtu ada member Forum Cari jemput kenduri kawin dia.  Ice Q.  Selamat Pengantin Baru Ice!!.  Aku tak sempat nak amik gambar curi Ice sebab biasalah kenduri kawin sah orang ramai pastu tak bawak camera canggih ku bawak henpong jek..so tak dapat nak ambik gambar dia.  Purple theme.  Comel dua-dua pengantin.  Ice, you are so different when we first know..time-time zaman Ice belajar dulu.  Anyway Ice tetap cantik....Bila pergi kenduri Ice nie teringat zaman-zaman kegemilangan aku masa lepak Forum Cari dulu.  Masa tu bujang, memang hevoc.  Almost every weekend aku jumpa geng geng forum.  Hmm what happen to all of them ek, Pantunman, Deadtadpole, Sesusahjer, Oltromen, Bohjan Gombak, Cipot Cedot, Maximus, Mat Pet, Jukebox, Winterbride, Jebat, ..just to name a few..ramai lagi yang aku dah lupa nicknyer...

Sekarang nie lepak Forum nie lepak tempat mak mak jek..tak pun tempat Rancangan TV. Dah tak ada port dah cam dulu. Memang jarang dah masuk forum kalau nak masuk forum harus kene reset password sebab semedang lupa jek password.

Hari Ahad pulak aku pergi kenduri kawin anak sepupu kat Sementa Klang.  Tak dapat nak pergi open house Eynda.  Iyelah, dah inche somi kijer...aku la ngikut kakak..takkan pepandai jek aku nak arrange perjalanan kan.  Hari Ahad ni pun ada invitation open house member... rumah dekat kan so janji ngan dia datang malam. Sorry la Kak Kasih tak dapat nak join,

Balik-balik dari kenduri bagai. Iskandar dah pakat tido kepenatan...Izzati tak mo tido-tido dah nak maghrib baru sibuk nak tido penyudahnya nak pergi rumah Uncle Apeng terpaksa ku seret Izzati gak.  Takkan nak biarkan dia sorang-sorang kat rumah.  Kalau ada bibik tak per gak.  Sebab dah janji ngan Uncle Apeng kan takkan tak pergi pulak.  Tak bekk....

Adui rasa skema jek bercerita hari nie kan.  Monday blues laaa..badan rasa sakit-sakit..mood ala-ala terbang...asal Isnin jek mesti cam gini...rasa nak tido jek nieh...hhhmmmm




http://azimahas.blogspot.com



Friday, October 9, 2009

Catatan...Promosi Beauty Product (TIA AMELIA)

 Kat blog bisnes pun haku letak sini pun letak saja gatai kan...so sesiapa berminat boleh inform saya.





Harga (SM)
Set Pencerahan :- RM95.00
Toner :- RM17.90

Harga Promosi
Set pencerahan + Toner

RM100

Kegunaan:
 
Selain mencerahkan wajah, set kosmetik ini juga bertindak menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan. Sunblock/Foundation dilengkapkan dalam set ini untuk memberi perlindungan di siang hari.

Kandungan : Set Rawatan Pencerahan Tia Amelia mempunyai Kombinasi berikut :
 
a) 2 Ketul sabun pembersih muka,
b) krim pemutih (5g)
c) Krim Kunyit (5g)
d) Sunblock / Foudation (5g)

Perhatian Penting :

Krim Malam
 (Krim Pemutih dan Krim Kunyit) 
Untuk kegunaan malam sahaja, ia bertindak semasa waktu tidur.

Sunblock/Foundation
Kegunaan siang hari, ia melindungi kulit dari sinar UV.

Sabun Pembersih 
Boleh digunakan pada bila-billa masa.

Panduan Cara Penggunaan Krim Malam:
 
Langkah 1 :
Sebelum tidur, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bilas bersih.

Langkah 2 :
Setelah muka dilap kering, sapukan krim pemutih secara nipis pada keseluruhan muka dan disusuli dengan krim kunyit (juga dengan secara nipis dan rata ke seluruh muka.)

Panduan Cara Penggunaan Sun Block/ Foundation
 
Langkah 1 :
Di waktu pagi, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bila bersih.

Langkah 2 :
Setelah muka dilap kering, sapukan Sunblock/Foundation Secara nipis pada keseluruhan muka untuk perlindungan dari sinar UV, dan sebagai alas bedak.

Toner
Digunakan selepas membersihkan muka.Tujuannya untuk menutup liang-liang roma yg terbuka semasa mencuci muka.

Hanya RM100 sahaja!!!!




http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Hilang Suara



Assalamualaikum,

Titik tolak dari haku batuk memang semalam aku betul-betul hilang suara. Hari ni pun tak pulih lagi

Semalam sempat gak pos budak2 tue kat rumah Mak Long dia, nak bagi mummy rest puas-puas kat rumah.  Bukan dapat tido pun kepala weng sangat.

Petang Abie dok jemput budak-budak tue balik, Izzati first time dengar suara Mummy dia rock and roll.  Mengekek-ngekek dia gelakkan Mummy dia.  Kemain seronok lagi dia main-main kan Mummy dia.  Asal Mummy cakap jek dia ajuk-ajuk. Mujur la Iskandar tue tak reti lagik.

Hai puas Izzati dok kenakan Mummy dia malam tadi.  Abie-Abie pun pakat join sekali.


http://azimahas.blogspot.com



Thursday, October 8, 2009

Catatan....Batuk



Assalamualaikum,

Hari ini saya MC...sebab saya batuk dan badan tak berapa sihat kepala pun weng.  Tak pernah-pernah hayat saya, kalau saya batuk saya akan hilang suara...

Baru semalam bercerita dengan kawan office.  Allah Maha Adil kan...petang semalam saya dah start hilang suara...hari nie suara saya makin teruk....arrggh..nak bercakap ngan orang pun susah..

Nak marah anak pun main bahasa isyarat jek...malam tadi anak-anak saya menguji kesabaran saya lagik....

Next entry lah saya cerita yer...

kong kong kong...


http://azimahas.blogspot.com


Tuesday, October 6, 2009

Catatan....Mummy dan Anak-Anak

Mummy tak tau nak cerita aper....tapi rasanya Mummy suka nak share gambar Mummy dan anak-anak.  Mummy memang suka beno ngambik gambar sendiri ngan anak-anak...

Izzati lak memang kaki posing... Iskandar dok pujuk ckp tenyum..tenyum dia okey jek...maka rajin lah Mummy amik gambar sendiri ngan anak anak

Gambar-gambar nie seme masa raya kedua..... guna cameraphone Mummy..naper ntah Mummy suka jek tengok gambar-gambar nieh...walaupun muka macam-macam ghuper...ekekeke...



 





 

 

biasalah kan..kalau dah guna camerphone mesti la kualiti ala-ala je kan...


http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Manik Baju Anak


Assalamualaikum,

Ingat tak masa bulan puasa lepas, saya ada bagi tau pasal projek jahit manik saya.  Lagi seminggu nak raya baru la saya ambik baju-baju yang ditempah dari sebelum puasa lagik.  So sakan la pulun dok jahit manik baju anak dara sorang tue.

Baju saya tak sempat nak jahit manik, ini pun puas la dok mencari idea camne la nak jahit manik kat baju anak dara tue... banyak kali tetas la jugak..

Sila jangan gelak yer..ini adalah jahitan amatur...tangan ngan leher tak sama design, sukati den yo nak jahit.  Itupun anak dara tue puji marbeles...ehehehe...siap suruh jahit kat baju mummy dia sekali..tapi tak sempat-sempat lagik nak jahit....

selepas laptop saya di format kembali saya tak dapat nak install photoscape sebab IT sudah block kalau nak download kene panggil depa..huhuhuhu...gimana cara nya yer saya nak edit gambar... rasa susah pulak bila tak guna photoscape nieh...hhmmmm



 

 
http://azimahas.blogspot.com



Monday, October 5, 2009

Catatan.... Anak




Nak cerita pasal anak pulak.  Entah kenapa lately ni saya semakin hilang sabar dengan seorang budak nakal yang bernama Iskandar Muammar nieh.  Ya Allah memang menguji kesabaran sungguh la Iskandar nie.  Garang tak bertempat, kakak tue asik la jadi mangsa dia...

Kadang-kadang kakak tue elok jek tengok tivi tetiba boleh dia datang di lepuknya dengan benda-benda keras kat kepala kakak dia..dah la melalak....aduhai kakak tue pulak dah la jenis cengeng dan cembeng...sampaikan kadang-kadang saya naik rimas dengar dia mengongoi tue...

Tapi kalau dah bergurau berdua...pun boleh buat saya jadi hilang sabar jugak.... kadang-kadang dah lewat malam....masih lagik bergurau senda berdua...kalau jenis bergurau mulut diam (ada ker orang bergurau senyap??? )... tak apa la jugak ini dengan jerit dengan gelak.... kuk kik kuk kik ketawa....aduhai...hilang sabar lagik saya...

Mungkin saya ni bukan emak yang baik, lepak lepuk bebudak tue bila hilang sabar memang dah selalu la. Orang kata tak elok tapi bila syaitan dah merasuk memang kene jugak budak-budak tue. Kadang-kadang saya nak tidor, nak tengok tv rancangan kesukaan diganggu dengan karenah budak-budak nieh.  Sungguh saya amat pentingkan diri sendiri kan...huhuhuhu...

Yang saya heran budak-budak nie asik nak melekat dengan saya jek, dengan Abie dia tak mau pulak.  Saya duduk bawah dia orang ikut saya naik atas dia orang ikut.  Lompat2 atas katil, bergurau bermain....ish rasa tak aman sungguh.....

Tapi...sungguh pun cam gitu, budak-budak ini tetap nyawa saya.... kadang-kadang bila saya rasa menyesal marahkan dia orang, waktu dia orang tidur, tengok muka suci masing-masing, saya akan rasa sedih sebab dah hilang sabar pada mereka.  Saya akan cium masing-masnig dan peluk.

Macammana la saya nak hilangkan rasa amarah ini.  Kasihan anak-anak saya.  Saya tak mau jadi singa kepada anak-anak saya.  Alahai....tapi saya tetap rescue dia orang bila dia orang dimarahi oleh Abie..ngeh ngeh ngeh....

Ish bila cerita cam gini rasa cam teruk beno pulak saya nieh...hhhmmmmm



http://azimahas.blogspot.com



Catatan....Bencana Alam

Assalamualaikum,

Hari ni terasa macam nak cakap hal serius, hhmm tak ada la seserius mana tapi kira serius la jugak.  So entry kali ini tanpa gambar.  Journal tanpa gambar pun rasanya kalau siapa-siapa yang rajin membaca harus tercapai jugak intipati yang kita nak sampaikan pada pembaca kita betul tak.

Macam yang kita tau, Indonesia baru-baru ni dilanda bencana alam.  Gempa bumi, tak dinafikan kesan gempa bumi pun turut di rasai kat sesetengah tempat kat Malaysia nih.  Tapi aku tak rasa pun, Abie rasa.

Aku cuma terfikir kalau lah Malaysia dilanda bencana cam gitu camne la agaknyanya kan.  Dua tiga hari nieh, bila baca suratkhabar, murah sangat rasanya airmata nieh.  Terutama bila melibatkan kanak-kanak.  Sayu sangat rasa hati. 

Aku tak leh bayangkan kalau musibah ni melanda keluarga aku. Nak nak pada anak-anak aku yang masih kecil. Macammana mereka menanggung kesakitan dan kesusahan waktu tu.  Tak sanggup rasanya nak fikirkan.  Fikirkan jek buatkan aku jadi sebak.  Bila fikirkan musibah-musibah yang melanda kat negara-negara lain, aku bersyukur sangat Malaysia tidak dilanda musibah-musibah macam tue.  Tapi tak mustahil, dunia nak akhir zaman nieh, satu hari nanti Malaysia dilanda musibah cam gitu.

Tengok je lah tsunami, banjir besar, hujan lebat, landslide yang terjadi kat negara kita.  Setiap apa yang berlaku pastu aku akan kaitkan dengan anak-anak aku.  Mampukan aku menanggung musibah-musibah ini jika ia melanda anak-anak aku... Nauzubillah hi min zalik... Ya Allah jauhkan lah segala musibah ke atas keluarga ku Ya Allah. 

Semoga rakyat Indonesia, Filipina, Vietnam, Samoa akan terus tabah menghadapi musibah ini.  Yang pasti rakyat Malaysia sangat prihatin walaupun jiran tetangga bersikap biadap pada kita.

hmmmm...


http://azimahas.blogspot.com



Thursday, October 1, 2009

Catatan...Karenah Iskandar

Assalamualaikum,

Citer raya dah abih rasanya..unless kalau ada sesiapa yang ajak saya pergi open house dia orang mungkin akan ada la lagi citer raya....

Lappy office ku masuk ICU lagik..kali ni sejak pindah office baru dah tiga kali dah lappy tue dimasukkan ke ICU..memang nazak sangat dah kot...aisey nak jek mulut nie sebut ngan IT...bagi je lah pc baru sonang...

So nak tak nak harus la Mummy berblogging dari rumah kan..so satu hari satu entry je lah yang dapat....



berbalik pada citer dak Iskandar nieh....saja nak citer pasal celoteh dia yang makin kaletah dan kadang-kadang menggelikan hati... alahai anak Mummy nie hari hari rasanya ada jek benda baru yang membuatkan kita nie rasa happy dan teruja la sangat...

Nak update sikit pasal Iskandar

1.  Dia dah boleh bercakap..lawan borak ngan dia pun dah okey dah....
2.  Banyak nau soalan yang datang dari mulut budak sorang nieh
3. Sangat-sangat obses dengan kereta atau apa saja yang ada unsur tayar... kalau dia nampak kereta rosak lagi la dia sangat-sangat teruja
4.  Gangster....kakak tue kadang-kadang tak wat aper pun...abih kene lepuk (ni aku tengah dengar kakak dia jerit..kena sakat ngan adik ler tue)
5.  Walaupun gangster...tapi jiwa Tomok....ahaksss... marah Tomok kalau dia baca...err dia baca ker...aper tu jiwa Tomok...sentimental minah nieh....
6.  Sangat-sangat comel (omak mana tak puji anak sendiri kan).... kiikikiki...

Dialog 1

Dalam kereta...Mummy report kat Abie pasal adik malam tadi melalak sebab sibuk nak pakai baju raya...padahal time tu nak tido dah....tetiba adik nyampuk


Iskandar:  Mami.....haaaa..


Mummy: Naper...


Iskandar: Adik cedeyyyy.....(first time dia sebut sedeh tue...)


sibuk la orang nak bercerita dia menangis dia pun sama jugak...siap nak mereport lagik ngan Abie dia....


Dialog 2

Iskandar : Ashal Mami makan?


Mummy: Mummy lapar la.....


Iskandar: Ashal mami lapar?


Mummy: Mummy tak makan lagi


Iskandar: Ashal mami tak makan lagi?


adeeehhh..jenuh nak jawab soalan sampaikan haku terkedu..itu baru pasal makan..kalau pasal aku pakai baju ker tudung ker pun sama..kalau pasal kereta rosak ker...pun sama...sampai terkedu nak jawab...


Dialog 3


Iskandar: (separuh merayu)...Maaaammii...tolong adek jap...


Mummy: tolong aper?


Iskandar: Adek nak shushu...


Mummy: ok..


beberapa minit (tak ada lama sangat pun..)


Iskandar: Mami!!!! (jerit nieh) aner shushu adekk...


Mummy: Iyela nak buat la ni..


Iskandar: Mami luper ker?? Aperla Mami nieh?? (fav words)..


aik...sesuka hati jek...


Dialog 4


tengah golek-golek...mood malas... ala-ala nak manja giler-giler.. botol susu kat kepala jek...



Iskandar:  Mami...adek nak shushu...


Mummy: Tue kat kepala adik tue kan susu adik tu...


Iskandar: Tolong amik kan jap...


Mummy: alahai.... ngader...

Hai la Iskandar...tiap hari ada jek benda-benda baru...nak citer pasal dialog, banyak dialog nak citer...tak teringat jek...kalau teringat kang ku sambung balik...ehehehehe...

Entry ni dah dibuat malam tadi..tapi entah kenapa internet hazab..tak dapat nak publish..so publish dari opis ku pinjam pc orang la...sedeh tul tak ada pc nieh...


http://azimahas.blogspot.com