Friday, October 30, 2009

Catatan....Cerita Pagi Tadi



Balik jek semalam suara Iskandar dah sengau..malam sebelum tue memang dia merengek tak leh tido hidung tersumbat... Mummy dok sapu-sapu vicks..pujuk-pujuk dia.... ajar dia hembus hingus..pastue...lalu-lalukan jek vicks kat idung..baru dia lena..

Semalam balik badan dah dedar...tapi aktifnya Ya Allah meroyan gak Mummy jadinyer...

Sayup-sayup pagi tadi dalam kul lima lebih kalau tak silap Mummy dengar Iskandar bercakap-cakap... Dengar Pocoyo dari mulut dia...terdetik gak budak nie mengigau ker dah terjaga...

Pukul 6 Mummy bangun...dengar lagi cam dia bercakap-cakap sorang.... Mummy intai tengok.... Panggil dia..

"Dek".... terus terpatuk jek kepala dia tegak...

"Adek dah bangun ker"..terus dia berdiri..

lah budak ni dah bangun ker dari kul lima tadi...

"Adek dah bashahhhhh....."
 


La..lencun dah tilam dia....rupanya memang basah....

"Kenapa adek tak kejut Mummy...selalu adik kejut Mummy"

tiada jawapan...diam jek....badan tak sedap kot baring2 lagi best...

terus bangun gantikan diapers dia ngan baju dia.... cuci sikit-sikit..rasa badan alahai anak aku demam..panas badannya...

Cergas sungguh Iskandar pagi tadi... ngekor jek mana Mummy pergi... Mummy suruh dia sambung tido...baring sebelah Abie..selimutkan dia..elok jek dia baring...tapi mulut still menceceh...

Lama sangat Mummy tak masuk-masuk bilik dia turutkan Mummy...bising naper Mummy lambat sangat... Pepagi sibuk nak ikut Mummy gi keje....

Kalau tak pasal hari nie ada kene nak buat kat office memang Mummy dah declare cuti dah dek... Batuk, Selsema...Demam.....risau Mummy.. demam-demam pun aktif jugak budak nieh....

Baru kejap tadi call, Iskandar baru nak tido selepas terjaga dari kul 5.00 pagi tadi....

hhmmmm


http://azimahas.blogspot.com


No comments:

Post a Comment

please be nice to me