Tuesday, June 30, 2009

Catatan... Welcome to the World


Salam,

Tengah hari tadi....dok menyembang ngan ex-kolik dari Rapid KL......tanya pasal wife dia...bila nak due.... sekali tue...dia bagi statement suspen kat haku...

"tulah ko..dari last week aku sms...tapi tak dapat...."

rupanya dia nak inform yang wife dia telah pun selamat melahirkan anak pada hari Khamis minggu lepas 18hb June 2009...awat tak 15hb..leh sama ngan Aunty Imah....

dan yang membuatkan ku bertambah-tambah cemburu...dia dikurniakan kembar sepasang..lelaki dah perempuan..

tengok comel kan..yang belah kiri perempuan..yang belah kanan lelaki...
alahai...jelesnya haku Bad......aku nak jugak kembar...

Welcome to the World
Muhammad Eizz Emran & Nur Eizz Erdina.....
moga-moga menjadi anak yang soleh dan solehah...

and Congratulations to the Happy Parents!!

Bad & Tini


huhuhu haku tertekan...tertekan....

Monday, June 29, 2009

Catatan... Mengubati Teringin

Ingat entry saya pasal Durian sebelum ini..yang saya kepingin sangat makan. Semalam.... setelah seminggu ku merungut nak kan durian.... akhirnya Abie beli jugak tiga bijik durian semalam....ehehehehehe...

Petua Abie pilih durian yang banyak isi....cari durian yang berlengkuk-lengkuk....

Abie nie serba serbi dia tau...ikan tau, sayur tau, pilih durian tau..minik dia jek kurang tau...dan tak mo amik tau...ngeh ngeh ngeh...

tadaaaaa.....



sedapp...nyum..nyum..nyum....haku makan 4 ulas..dah kenyang....sekadar nak menghilangkan teringin tue jek.....eheheheh....


dan jiran sebelah pulak baik hati sedekah rambutan..yang disesah habis-habisan oleh Iskandar......

dan juga manggis yang disesah oleh Izzati....huhuuhuhu...

malam tadi kami dinner durian, rambutan dan manggis...

pagi nie baru teringat..malam tadi tak makan nasi punggg...ekekekekek



Catatan... Transformers-Revenge of the Fallen

Align Center
Salam,

Semalam hari Ahad, company aku organise sesi menonton wayang bersama keluarga. Dan kebetulan Transformer-Revenge of the Fallen screening worldwide....take the opportunity utk grab this movie for our occasion...

Aku cam biasa la kan anak-anak tak ramai..hangkut anak-anak sedara je lah....
semalam sampai pun movie dah start...lambat dok beratur beli makanan..iyelah.. show 10.30 pagi.... dengan tak sempat sarapan haper.... kene la beli something buat isi perut...

Gambar-gambar kat bawah ni pun gambar-gambar lepas tengok movie....




seronok ler kene layan ngan abang-abang yang besar-besar...

entah aper nangoi dua orang tu dok intai pun tak tau ler kan...


kualiti gambar kurang memuaskan..mana ntah baru nak snap si bujang ni asik la nak bergerak sana sini....

Kita orang tengok movie nie kat Berjaya Times Square.... ku tak dapat nak menengok sangat...iye lah..dok layan nangoi2 dua orang tue jek..

Iskandar dah halfway cerita "Mammi..jom alik!!!"... "Abie...jom alik!!!" dah bosan dah agaknya.... nak tak nak Mummy kasi lepas la dia....main kat tangga dalam panggung tue..seronok ler dia...gelap-gelap tue bukan reti takut...

tapi kejap-kejap kang.... "Mummy.....obot..obot..." tengok gak dia Transformer tue...dia panggil robot... sudahnya bila on the way balik nampak jengkaut pun dia panggil obot...

Bagi aku okey la citer Trasnformer nieh...tapi ada scene-scene sexy yang bagi aku..anak-anak tak sepatutnya tengok la.... walaupun tak la obscene sangat...ehehehe... seimbang la....kelakar ada suspen ada...tapi entah kenapa haku tak kenal nama-nama robot-robot nieh..yang haku kenal Bumblebee jek....yang Izzati dah reqeust nak menda alah tue.... hhhmmmm



Friday, June 26, 2009

Catatan........Tag - Ila Cik Puan Rerama


Aku dah lama tak layan tag nie tapi disebabkan petang ini bukan petang dari pagi...free jek....layan la tag si Ila ni yer....

Panjangnya Tag neh ye..ekekkee..

1. Apakah hubungan awak dan dia? (Sesiapa pun boleh)
Dia suami saya

2. 5 impression terhadap dia
-hangin
-kelakar
-peramah
-'rajin' (kenapa ada benda tue..only me yang tau ahaks..)
-sayang saya

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak
o.m.g....i cannot think.....tak ada ker benda memorable awak buat kat saya ek Bie..ekekekke...ada...tapi petang nie mental block..... hhhmmm zaman bujang..... melayan kehazaban hati aku sampai kul 4 pagi....(masa nie bercinta ngan orang lennnn)

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak
"Kalau Imah setuju jek, saya tak fikir panjang dah terus saya masuk minang awak"

5. Kalau dia kekasih awak.. awak akan
helllo he's my husband hoccay..op kos la i sayang dia.... I LEBIU ABIE...

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan
musuh?????..i never make friend with my enemy...(ada ker enemy???)

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan:-
jawapan yang sama seperti no. 5

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana:-
sikapnya yang melawak kadang-kadang tak kene ngan masa....ehehe..haperda merapu nyer jawapan...

9. Overall impression ttg dia:-
kelakar......kawan la ngan dia.....ada je lah lawak dia yang buat...

10. The most desirable thing to do to her/him:-
hhhmmm....romantic candle light dinner....on our anniversary.......surprise thingy with no kids.... with me wearing sexy lingerie....(muahahahahahahahaha..... Abie sengih la tue...)

11. Apakah awak rasa ttg pandangan orang terhadap awak?
first impression orang akan kata saya nie garang dan sombong...... selepas kenal saya adalah manusia yang concern pasal orang sekelilingnya...ngeh ngeh ngeh...

12. The character of you for yourself?
suka bimbang tak tentu pasal......

13. On contrary, the character you hate about you
simpan perasaan....

14. The most ideal person you want to be with:-
ideal person.. Aaron Aziz aka Hisyam b. Zainun..hahahahaha....

15. For people who like you.. tell sumthing about them:-
treasure our friendship you ollssss

16. Ten people you tag: adeh hazabnya 10 orang

1. Adek Manja -
2. Pn. Zalia - ko pun dah start nak jawab tag kan
3. Kak Kasih
4. Janna
5. Heze
6. Asz
7. Eynda
8. Mama Mencah
9. Kak Shiela
10. Kakak Milo

17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
hubungan dengan no. 1 no. 7 no. 8 (ekekekeke hubungan sahabat handai di arena forum memforum)

18. Is no.3 female or male?-
Seme tu Female

19. If no.7 and 10 have a relationship.-
don't know whether they knew each other but i knew them from Cari.Com

20. Mcmmane dgn no.5 dgn no.8?-
tak kenal kot antara satu sama lain

21. No. 4 single kah?-
dah jadi isteri orang......

22. No.1 belajar apa?-
alamak...tak tanya la pulak...

23. Say sumthing about no.9:-
seorang business woman yang kreatif yang suka dengan kraf-kraf nieh...gi masuk blog dia....mesti kagum.... nice2craft.blogspot.com

Catatan... Beg Doremon Saya


Lihat di atas....inilah Beg Doremon saya..yang hari-hari saya guna utk bawa pergi ke pejabat..
beg ini dihadiahkan oleh En. Somi sempena harijadi saya dua tahun yang lepas (dua tahun lepas ek Bie?? lupa lak..ada entry dalam nieh kene carik balik ekekekek..)

Nak tahu apa yang saya isi di dalam beg saya ini.....

mari kita TERJAH!!!!!


Lihat lah di atas inieh...anda nampak banyak atau sikit di dalam beg doreamon saya ini??
mari kita zooommmmmmmm......



hahahahaha jangan tak tau...cili sos pun ada..... kat rumah yang sos tomato sahaja..cili tak ada..sebab kami jarang makan bersos...tapi kadang-kadang bila goreng telur ker makan keropok ker kepingin jugak nak sos....so haritue makan McD..ku simpan sos ini di dalam beg doremon tue...tapi lupa nak kuarkan letak kat rumah ngeh ngeh ngeh...


kenapa Buku ASB ku bawa setiap hari.....just for a rainy day yang haku rasa..hari hari rainy...ngeh ngeh ngeh....
purse sesungguhnya la kan walaupun isi perutnya hazab...
beg makeup...lagi la harussss...ku kan suka menconteng muka....


chewing gum tue baru beli....harus la ada kan...kot boring-boring leh jugak mengunyah....
wet tissue..alkisah tak mo lupa kot kuar ngan anak-anak....
gelang Izzati pun ada gak ku simpan buat pekasam...
ubat??? ku rajin diserang gastrik dan sakit kepala...hanya bekalan...tapi since bawak bekal ubat nieh.... jarang pulak dia sakit...so kawan-kawan petua tak mo sakit simpan ubat dalam handbag yerr...
kipas...di kala kecemasan ketika aku di dalam komuter.....ekon komuter kekadang ala-ala segan nak sejukkan orang


thumbdrive tue kene simpan walaupun jarang guna banyak gak document penting dalam tue..
kertas sampah, buku nota yang aku tak tau bila nak guna...
kad rawatan masa konon-konon aku jumpa doktor nak kurus dulu tu ler..dok simpan gak lagik..
bisnes kad jakel.....hhhhmmmm kurang arif kenapa ada dalam beg ku inieh...ahakss..


duit-duit yang bersepah di dalam beg...syiling jekkkk...... lepas beli tiket komuter main letak jek dalam beg...malas nak bukak2 purse dah....
kunci rumah..harus lerrrr.....



ntah jadah aper segala macam tok nenek wayar yang ada ni pun aku tak tau...
earphone nak dengar radio guna handphone aku nieh...naik public tranport katakan
usb port utk transfer gambar dari hp ker pc..
usb port utk camera abie....(lupa nak kuarkan daaaaa.....)


mana la ku tak kata beg doremon....selagi boleh isi ku isi..
selagi ada ruang kosong selagi boleh ku isi....

itupun masih banyak ruang lagi tue...
muat nak letak botol susu, diapers anak lagik...ngeh ngeh ngeh

tapi jalan-jalan beg doremon lain yang ku gunakan....ngeeee....

Catatan.... Nampak Tak???


Entry ini khas ku tujukan buat Niza. Nampak no yang haku ni dah ketandusan idea...

tetiba menatang ni muncul buatkan aku ada benda nak ditepekkan kat blog

Niza..walaupun mu sedang di alam percutian..lepas balik kg. tengok-tengok la blog akak nie yer....dedicated nie...mu yang punya apasal akak pulak yang vangge yerr.. ekekekek

nampak tak??...tengok betul-betul.nampak tak???



tak nampak lagik....tengok betul-betulll
yang akak wat arrow tue.....nampak tak???



haaaaaaa ni diaa.....ekekekeke citer zaman bila ku pun tak tau....tetiba keluar kat Nuffnang nieh.... ada gak blog umat yang aku kenal keluar kat Nuffnang tue...keh keh keh keh keh..




yang buat ku kepoci..sebab menatang tue keluar kat blog haku sendiri....blog orang idok ler kesah beno...ngeh ngeh ngeh......

agak-agak kala korang jumpa apa-apa entry kat menatang Nuffnang nieh..

ada tak giler meroyan cam haku nie buat print screen bagai...

keh keh keh ....

Catatan.....MJ Died at 50


kredit to pakcik google pada gambar di atas

Salam,


I think most of us dah dengar pasal kematian Michael Jackson nie kan....apasal la pulak aku nak sibuk-sibuk cerita pasal MJ kat dalam blog haku nie...

sementera memerah otak mencari idea utk diabadikan di blog nieh...tetiba ada pulak berita nieh...

masa memula dengar kat radio....tak sure whether its true or not...pastue bila aku dok gugel gugel....seems like the news is true enough mengatakan MJ telah pun mati disebabkan serangan jantung....

aku memang suka lagu-lagu dia....tapi aku bukan lah peminat fanatik....tapi zaman lagu-lagu Beat It, Billie Jean, Thriller meletup-letup dulu.... aku rasa aku di zaman kanak-kanak lagik...dan sungguh memang waktu tue...aku sukakan lagu-lagu dia dan MJ sendiri..

tapi bila meningkat dewasa ditambah pulak dengan perubahan muka.... minat tue bertukar menjadi biasa-biasa aja...tapi lagu dia tetap aku dengar..malah aku rasa...lagu-lagu dia universal...tak ada la unsur-unsur cinta...banyak unsur-unsur kemanusian dalam lagu dia tue...

well...aku tak tau la patut ke tidak aku sedekah kan Al-Fatihah pada MJ nie...sebab..aku tak pasti berita dia memeluk Islam tue sohih ataupun tidak...

wallahu'alam


Thursday, June 25, 2009

Catatan..... Teringin



Sebenarnya saya bukan hantu durian...dan saya tidak lah berapa gemar sangat dengan durian, melainkan makan roti dengan sekaya durian, ataupun makan roti jala dengan sekaya durian..ataupun bubur kacang durian....saya memang suka makan...

tetapi saya tidak lah hantu durian sehinggakan saya akan melantak habis-habisan bila terjumpa durian...

tapi entah kenapa dalam minggu nieh.... saya amat-amat kepingin makan durian....betapa tekak ini terasa-rasa durian....betapa nak sangat mengulum durian...

hhhmmm....adakah saya harus mendapatkan durian utk menghilangkan keinginan inieh

adakah dengan ini....NIZA...anda didapati bersalah sebab selalu bercerita hal durian!!!!

hhhmmmm



Catatan......Loreal


Semalam ponteng keje.....ponteng keje sebab apa...sebab

1. Pi meroyan kat Warehouse Loreal
2. Temankan seorang sahabat yang ala-ala hazab hati....

Tengok la orang ramai kat LOREAL TUE...huhuhuhu...




Apa yang ku beli.....ini lah dia.....
semua ini adalah untuk kegunaan aku sendiri yerrr.....bukan utk kegunaan sesiapa pun...
terus buat stok..pencuci muka tue.........bedak-bedak tue..sebab bila nak beli kat luar..aku dah rasa mahal sangat-sangat....jadi memang ku tunggu Warehouse Loreal nie jek...

errr masih berjalan Warehouse nie yer..sampai esok....pi la kat Dataran Hamodal tue...



Belikan Abie pencuci muka yang Men expert tue. Saja melawak ngan Abie...

"Lepas ni jadi Aaron Aziz la awak yerrr"

pagi tadi....tengok Abie pakai smart kasual....kemeja lengan panjang ngan slack..biasa jeans ngan t-shirt jek...

"Ai...hemsem-hemsem ni nak pegi mana??"

Abie reply

"Kata Aaron Aziz......"

aaah sudah baru dua kali guna pencuci muka dah transform jadi Aaron Aziz kerr.....
huhuhuhu...adakah cita-cita Izzati mendapat Mummy baru akan tercapai....

hhhhhmmmmmmm


Catatan.....Dialog Busuk Izzati, Abie & Mummy


Salam,

Server dua tiga hari ni ala-ala hazab....kejap okey kejap tidak..udah ler kat rumah internet kong tak berbayo..... harapkan kat opis je lah....jadi bila nak menghapdet macam-macam hal pulak jadik....geram makkkk.......

Anyway..just nak share story mory pasal dialog busuk antara Mummy, Abie ngan Izzati.... Abie memang gelak besar laaa....Mummy tahap bengang.... Izzati pulak tak paham konsep....apa-apa pun baca je lah dialog antara kami nie yer...

Mummy : Kakak.....kakak nak Mummy lain tak selain dari Mummy
(soalan pembunuh kan...dengan harapan..jawapan anak haku tidak lah yerr)

Izzati : Nakkkkk.....kakak suka ada mummy lain.....

(Abie sudah gelak besar)

Mummy : hah!!!! Kakak tau tak..Mummy lain tue nanti tak sama cam Mummy nie tau...
(haku telah menyampaikan bidaah palsu pada si kakak)

Mummy: Iyelah...tapi kakak suka ada Mummy lain.....

Abie: Kakak nak la ada Mummy lain ek...

Izzati : iya...

Mummy : Kakak, nanti Mummy lain tue jahat..dia pukul-pukul kakak..tak sayang kakak....
(lagi bidaah aku sudah serap dalam kepala si kakak nieh)

Izzati : Tak ada laaaa Mummy..... Mummy lagi satu tue baik....apa la Mummy nieh tak elok la cakap cam gitu...

Abie : Haaaaa...hahahahahahaha (gelak bertambah-tambah besar)

Mummy sudah bengang.....

Abie: Kan kakak kan...nanti Mummy lagi satu tue sayang jugak dengan kakak kan....sama cam Mummy ni kan....

Izzati : Ha ah...iye...betul.....kakak suka ada Mummy lain....

dan haku terus bengang...dan Abie terus gelak...dan Izzati terus menceceh suka nak ada Mummy baru....


hhhhhaaaaammmpppeeehhhhhhh


Tuesday, June 23, 2009

Catatan..... Khas buat Irtiyah

Salam,

Lambat lak entry haku hari ni yer... lambat sebab hari nie makan gaji buta kat office nieh...iyelah orang lain sibuk buat keje..haku sibuk la pulak menggodek, mengedit gambar-gambar utk jualan dalam blog haku lagi satu tue..

ohhh lupa....saya dah upload baju-baju baru di blog bisnes saya yer..sila-sila la melawat...

Entry kali nie aku nak tujukan khas buat rakan Blogger saya.. Irtiyah...aku lebih suka panggil Irtiyah ni Cikgu...sebab dia memang cikgu...ehehehe...

Aku memang rajin masuk blog dia, membaca luahan hati dia... well aku pun nak share something kat sini dengan rakan-rakan sekelian.

Selagi bergelar manusia yang boleh bercakap (iyelah orang bisu guna bahasa isyarat ye tak)....selagi tuela kita akan diaju dengan soalan-soalan ala-ala cepu emas gitu....

Irtiyah, ini pengalaman saya sendiri....saya boleh dikategorikan sebagai salah seorang umat Nabi Muhammad yang ditakdirkan mendapat jodoh lambat...kira lambat la...sebab umur 23 tahun Ibu den dah bising-bising tanya...tak ada boyfriend ker...tak ada pepe ker...lotih nak jawab...

Saya ditakdirkan berkahwin pada umur 26 tahun...akhir tahun 2002 saya berkahwin ... masa saya sekolah menengah, belajar di ITM....saya nie tak reti nak berpakwe-pakwe bagai, gatal tue ada lah....jangan tak tau..masa kat ITM....rasa tertekan jugak (cewahh tertekan tuee...teruk nya lah) kawan-kawan lain setiap weekend dok la bergendut dating kat Lumut kat Setiawan kat Manjung...eheh saya belajar di ITM Manjung.

Sehinggalah saya bekerja saya tidak mempunyai teman lelaki yang boleh dikatakan steady...dapat pun buang masa tiga tahun..... dapat mamat yang takutkan komitmen...

Yang saya nak share di sini..masa saya bekerja....umur semakin meningkat, kawan-kawan sebaya sorang demi sorang telah melangsungkan perkahwinan..... tinggal lah saya yang masih tidak mempunya teman.... ada pulak tue yang dah beranak pinak.....

saya masih enjoy masih happy dengan keadaan diri sendiri sebab saya percaya kepada Jodoh....tapi saya akui saya masih tidak dapat mengelak soalan-soalan cepu emas... well Irtiyah..kalau Cikgu diajukan dengan soalan "Bila nak dapat anak" saya pulak diajukan soalan "Bila kau nak kawin nieh?"

Ada ketika, soalan ini saya anggap terlalu sensitif.... manusia....kononnya nak mengambil berat tapi mereka tidak faham..sebenarnya dalam tidak sedar mereka telah membuat hati kecil ini terusik dan terasa....ada pernah suatu ketika..memang saya mengalirkan airmata...saya gembira dengan hidup saya tapi kenapa orang lain sibuk-sibuk dengan kehidupan saya...

Irtiyah....tekanan, dilema dan emosi Cikgu....saya rasa saya faham.... walaupun situasi kita tidak sama...tapi hakikatnya kita mengalami satu perasaan yang hampir serupa.... tiada kata yang boleh saya cakapkan untuk menenangkan perasaan Cikgu, hakikatnya hanya Cikgu sendiri yang boleh memujuk hati sendiri... macam kejam jek bunyinya kan.....sungguh..orang lain hanya boleh mendengar selebihnya perasaan sebenar hanya kita sahaja yang faham dan lebih mengetahui.

Cikgu....orang lain memang takkan faham dengan apa yang mengalir dihati nurani kita...orang lain takkan faham dengan apa yang kita lalui..orang lain memang takkan faham dengan derita yang kita tanggung..... tapi Cikgu....Cikgu tidak keseorangan di dunia ini, masih ada insan lain yang menerima nasib yang sama seperti Cikgu.....

Macam yang pernah saya katakan sebelum ini Sabar itu sebenarnya adalah satu anugerah penghargaan yang Allah berikan pada kita...andai kita mampu bersabar.... hasilnya pasti lumayan Cikgu........

Untuk saya menyuruh Cikgu memekak kan telinga dengan kata-kata manusia, mustahil rasanya...percayalah....andai satu hari Cikgu dikurniakan zuriat pasti Cikgu akan hargai dengan erti kesabaran yang telah Cikgu tempuh selama ini.

Cikgu....selepas bernikah, 6 bulan baru saya 'berisi'....6 bulan pun cukup saya merasai apa yang Cikgu rasai....

Soalan manusia tidak akan berakhir Cikgu.......

1. Bila kau nak kahwin? dah kawin
2. Bila nak ada anak? dah ada anak
3. Takkan sorang jek bila nak tambah? anak dah besar
4. Bila anak ko nak kawin? anak dan kawin
5. Bila nak bercucu nieh?

anak kita pula menerima nasib yang sama

Putaran hidup....... selagi bergelar manusia...soalan-soalan in pasti tidak akan lupus.....

Nasihat saya...pada rakan-rakan lain...andai ada rakan keliling anda mengalami situasi ini, cubalah fahami perasan dan hati nurani mereka.....andai sukar utk kita fahami....letakkan diri kita di tempat mereka...andai itu juga sukar utk kita lakukan..biarkan mereka dengan kehidupan mereka......jangan sampai kita pulak melukakan hati mereka.....


Saya tak reti nak nasihat...hanya sekadar berkongsi pengalaman dengan Cikgu.


Monday, June 22, 2009

Catatan..... Saya Minat Kereta



Saya sangat minat apa sahaja yang beroda melainkan Motorsikal, sebab saya adalah sangat phobia dengan bunyi motorsikal yang sangat bising dan membingitkan..jadi dengan itu setiap kali bunyi motorsikal saya akan berlari dah memeluk sesiapa yang berdekatan dengan saya.

Tapi saya sangat minat dengan kereta.... saya sangat suka tengok racing....tak kira F1 ataupun racing kereta lain sebab saya sangat-sangat suka kereta...

tengok lah aksi-aksi saya melihat F1....dua hari berturut saya melihat F1 berasama Abie.... memang mata saya tidak boleh lepas dari tidak melihat racing kereta itu..


dan setiap kali saya keluar dengan abie dan mummy saya...pasti saya akan terjerit-jerit menyebut nama-nama tuan punya kereta......iyelah saya tak kenal lagi nama-nama kereta tue..saya cuma kenal orang yang bawak kereta tue jek...setakat ini saya telah kenal kereta abie, kereta ibu, kereta pakcik...tetapi saya paling suka menjerit BAS STOLAH!!!!!!

walaupun saya suka dengan kereta dan menonton racing, tetapi apabila saya nampak mummy saya pergi ke dapur untuk membasuh pinggan...saya lagi suka mengacau mummy saya membasuh pinggan kerana saya sangat suka membantu mummy saya membasuh pinggan.....saya sangat suka dengan air..... dan mendengar mummy saya menjerit marahkan saya.... he he he he....



Catatan.... Kawan ku ada Taska

Hari Sabtu 20hb Jun kelmarin, aku dijemput oleh kawan lama dari Putra Sdn. Bhd. Ex-Kolik la kiranya. Dapat sms malam tu..paginya baru baca..

JEMPUT KE MAJLIS KENDURI KESYUKURAN SAYA DI bla..bla..bla..

Fuh ingatkan dia buat kenduri apa...kebetulan...memang haritue mood Abie pun tak ada nak masak agaknya dan kebetulan kenduri pun di tengah hari, dan kebetulan dokek la pulak ngan ghumah... apo layie..serbu je lah kenduri tue...dah makan free kan..takkan nak tolak...

sampai-sampai..ish ini TASKA.... call kawan aku nie..weh ko buat kenduri kat TASKA ke? Ha ah kata dia...wah kagum kagum...

masuk-masuk memang tak tunggu aper lagik terus aku interview wife dia merangkap kawan haku jugak la kan...



budak-budak seronok la...main ...dalam rumah kan lapang.. aku memang kagum la ngan kawan haku nie senyap-senyap jek dia amik kursus aper seme then tetiba jek terus naik TASKA...dapat rumah pulak corner lot.... aku interview gak lagi la...baper abih buat TASKA nieh... lebih kurang dalam RM20K la jugak...fuhh...tak ada la mahal iyelah TASKA kan..bukannya KINDY....

dia amik kursus tue kene bayar dalam RM4++....tak ada la mahal sangat kan... then sewa rumah tue dalam RM800 lebih...kalau korang tengok memang besar la rumah tue..corner lot pulak..pastu kawasan tepi tue memang lapang la...tinggal tambah permainan jek lagi nak bagi budak-budak nie fun...


gambar kecik...besarkan la kalau nak tengok yer.. Iskandar memang lupa diri jap.... kakak dia pulak jadi ketua kat budak-budak tue... huhuhuhu..... kawan aku nie memang resign dah la for good ngan Rapid KL. Memang tak ada orang tau pun hajat dia nak bukak TASKA nieh...borak-borak ngan dia... bukak TASKA nie kiranya cam kaki ko bertambat lah ek... gitulah...tapi kalau dah minat..apa ada kisah yer tak....

jauh di sudut hati....cemburu gak... sebab orang lain berangan jadi kenyatan..haku berangan jadi mat jenin..ngeh ngeh ngeh.....


ha..tue lah dia.. TASKA NURUL FATIHAH.... pada sesiapa yang duduk disekitar Sg. Kantan, Desa Seri Jenaris, Saujana Impian Kajang.... boleh la register anak-anak korang kat sini... nak tau no. telepon leh klik kat gambar tue..utk melihat no. telepon ngan jelas...alamat pun ada kan.... TASKA ni kat PUNCAK SAUJANA....kawasan perumahan baru bersebelahan ngan TAMAN KANTAN PERMAI..... (promo free nieh..ngeh ngeh ngeh)



inilah TASKA dia...corner lot...comel jek gambar2 lukisan tue kan..... rumput pun lum tumbuh rata lagik.... saper2 berminat leh la call situ..dengar citernya 22hb nie akan mula beroperasi....

akhir sekali tahniah buat AHMAD & LINA......senang ek..anak-anak sendiri jaga...huhuhuhu

Catatan.... Jumpa Artis Indonesia

Salam,

Well ini cerita tertunggak, hari Khamis 18hb Jun 2009 haritue..... biasalah kan..balik keje aku naik komuter...kebetulan pulak la kat KL Sentral tue ada promosi Pesta Malam Indonesia 3.

Mula-mula heran jugak aik takkan Fara Fauzana datang lagi sekali tengok kali ni orang dua kali ganda lagi ramai....aku pun jenguk2 la..laaaa rupanya Group Indonesia ada datang buat promo, jumpa peminat dengan sesi otograp.

Heheh cam biasa nak nyibuk gak la....dah la guna cameraphone jek..kualiti gambar puna la kureng sebab dah nak malam cahaya kurang cukup... so ini je lah hasilnya...







kat bawah nie lah band-band yang datang buat persembahan kat Bukit Jalil.

ada Gigi, ada Andra & The Backbone


Ada Dewa 19, ada Sheila on 7


ada Padi.... pastu bebudak kecik tue tak kenal saper ntah (tak amik gambar pun)



dan yang paling best sekali... SORANG PUN HAKU TAK KENAL....kuang..kuang kuang...hampeh kan...yang aku kenal penyanyi Sheila on Seven ngan Gigi jek.... ekekekekeke... nama pun tak tauuuu... kalau korang pandai namakan la sape2 yang ada termasuk dalam gambar kat ataih nun...



Friday, June 19, 2009

Catatan.... Ku bosan


Salam, server ofis ala-ala hampeh, tak stabil. Padahal macam-macam nak citer. Internet hampeh ku pun jadi hampeh. Tak ada keje abih gambar ku godek. Arggh..cepat la ok. Boring ni. Updated dari hp.

Thursday, June 18, 2009

Catatan... Result Periksa Izzati

Nilah result periksa anak dara ku Izzati Maisarah.

Boleh la ada yang nampak okey ada yang still kene improve...tapi pepepun Mummy tak nak pressure Kakak sangat....

Tapi tengok soalan dia, memang nampak susah jugak utk age dia. Mewarna tue dia memang suka la. Err, ada rasa risau jugak sebab till now dia masih belum boleh membaca....hhmmm nak buat camner yer...



nak nampak keputusan dia klik kat gambar tue...nanti besar la image tue...apa-apa Kakak, Mummy tetap bangga tau sebab tue Mummy publish result kakak kat sini. Ada lagi satu test Computer..lupa nak amik gambar...

TAHNIAH KAKAK!!!!


Catatan.... Am I a Fashion Victim??

orang nak bermaxi..haku pun nak jugak...
orang beli haku pun beli...

errrr pelik tak aku pakai maxi nieh??






wajah rahsia hati....ngeh ngeh ngeh...



Catatan..... Jumpa Fara Fauzana


Salam,

Ada cerita baru leh update blog. Tak ada cerita tak ada yang boleh ku merapukan. Semalam, masa nak balik sampai jek kat KL Sentral dengar la suara riuh-riuh. Tengok ramai orang pulak berkumpul kat tengah-tengah tue, ingatkan apa dia rupanya ada artis daaa... Fara Fauzana, Adam Corey ngan Bob Lokman datang untuk promosi filem Jin Notty

Sib baik Mawi tak ada kalau ada harus gak la penuh ruang legar kat KL Sentral tu kot, err ada lagi ker minat Mawi..ahaks..ayat....tak hengat!!!



Asalnya aku amik gambar dari jauh jek for the sake of nak letak dalam blog jek. Tak ada pulak rasa nak bergambar bersama or nak amik autograph ke. Malu sebenarnya rasa cam bukan time haku yang umur dah ala-ala nie nak sakan ngan artis-artis bagai..ekekekek


bila tengok que tak panjang...haku pun amik kesempatan la jugak..terjah... saja nak amik gambar ngan Fafau...otograp tue still alasan jek nak amik gambar ngan dia..ngeh ngeh ngeh..leh caya ker?? Aku lah orang terakhir yang mengambil otograph mike dan bergambar dengan Fafau... Fafau kat luar comel...see.... tengok je lah gambar aku ngan dia tue...nampak nau aku tembam..ekekeke


aku pun berhajat gak nak amik gambar dengan Adam Corey ngan Bob Lokman...tapi tak sempat..so amik je lah gambar dia orang bertiga nun..jadi ler kannn...


tue lah otograp dia orang tue..... penyudahnya kene simpan kat bonet kereta sebab tau mesti nangoi dua orang itu akan berebut dan penyudahnya 'tangan' tue akan koyak dan abih la otograph tue..... errrr...ada orang buat kenangan..sampai kat aku....harus lah entah hilang kemana...so amik gambar terus jadi memori kannnnn....