Monday, December 15, 2008

Me and Problem

Salam,

Tetiba nak meluah rasa pulak kat sini. Bukan nak luah perasaan pasala aper pun la. Entah lah kenapa hari nie aku rasa macam serabut pulak kepala. Rasa macam, macam-macam benda kat kepala nieh. Kalau tengok meja haku nie berserabut..sama serabut gak ngan kepala aku nieh.

Ada masalah ker?? Entah lerrr.... semua orang aku rasa ada masalah. Sape la kat dalam dunia nie yang tak pernah dilanda masalah. Aku pun tak terkecuali la. Tapi, berat sangat ke masalah aku nieh. Seberat-berat masalah aku, ada lagi yang masalahnya lagi berat dari masalah aku. Nak citer ker tak citer ke tak?

1. Financial!!!

Errrrrr....aku rasa rata-rata semua ada masalah nieh. Seronok jek tengok orang yang berduit, yang keje nya duduk rumah jek tak wat aper.. fulltime housewife...but still everyday.....i repeat yerr everyday...boleh nak shopping-shopping, beli baju sendiri baju anak mainan anak toys anak ape jek yang terlintas kat kepala la...pulak tue beli bukan murah2 lak tue...at least ada nama.... huhuhu when is my time ek kenkawan...laaaaaaama lagi kot orrrr when i'm getting older and older baru merasa kot..older in the sense of having my own grandchildren ler tuh....ngeh ngeh ngeh..... but syukur kepada Allah....sesesak2 aku nie....hutang everywhere and there....aku tak ada la, sampai orang kata....tak cukup makan minum.

Makan pakai aper seme Alhamdulillah tidak ada yang kurang or terlebih-lebih..... huhuhuhuhu...eh korang to be honest walaupun business Melati's Design aku semakin orang tahu, but still apa sahaja business yang kita start of course la memerlukan modal...dan itu ler masalah paling paling utama haku..huwaaaaaa sedeyyy tauuuuu.....semangat tue ada..modal jek yang melenturkan semangat haku sikit... (weh jgn nak promote haku ngan skim skim aper benda nie ek......tak gemo...let me focus with my Melati's Design ngan Alpha Lipid nie jekkkkk...) kui kui kui..... and Alhamdulilah... Abie dah dapat kerja.... these few months..memang rasa sikit sempit.... .. nothing much to share laaa let me simpan diam2 dalam kotak memori nie and hope it will erase in few times....

2. Kerja

Workload haku tak ada la banyak mana punggg....but sikit sikit makin hari makin bertambah...since dapat new boss dari awal tahun haritue and i'm in the new phase of work and new environment I think I can manage what i'm doing right now itupun kalu haku tidak dikaco oleh anasir-anasir seperti YM, Conference dan Forum (muerkekekekekekek who's fault is that....of course la myself......).... not talking about my work la...tapi more to my adhoc work....

Dari bulan berapa ek tak hengat..before raya la...tiba-tiba aku diamanakah oleh big boss division haku ni to handle event for my division...huwaaaaa haku rasa cam nak pencen jek dari buat kerja2 cam gini although I enjoy it very much....tapi kalau one man show...who can manage?? tell me??.... Pening tau.....big boss awal2 dulu mintak buat macam2..suruh buat overnight laaa pegi sana la pegi sini la..dah la budget RM150 jek utk sorang staff, tapi suruh hangkut family member lagik....where got road??.... mana cukup..kalau nak overnight jek koman2 sorang 300 pluss tau...tak campo nak itu nak ini... penyudahnya haku buat Get Together Gathering jek kat Cyeberview Lodge Resort & Spa this coming Sunday...... huh..pening..since this morning nak finalised kan participant jek pening..nak finalised kan ada ker taka da karaoke pun pening..kalau bajet selepul RM10k dalam tangan sedap jugak...ini ada RM7k jek..itupun 80% dah lebur ker Cyberview tue...huh......

Cannot wait laaaaa when this thin end..... lepas nie tak mo dah nak get involve....tak mo tak mo tak mo......fenin (itu yang haku ckp pun haritue...tapi still orang dok suruh gak haku buat...uwaaaaaaaa)....

3. Other things....

"Other things"...eheheheh nak citer ker tak citer ke tak..rasa cam panjang jek entry haku kali nie.... hok things no. 2 tue tak settle lagik nieh...... other things tue aku harap malam nie akan settle semuanya.... this 'other thing' alway make my blood go upstairts since awal-awal tahun haritue..... pening nak hadap dengan perangai-perangai manusia yang tahunya asik mengondem...dan mengeji...dan mengutuk dan tak pernah faham what are we facing..... perrghh....kalau nak citer haku rasa takkan abih... aku tak penah terfikir akan menghadapi masalah sebegini.... masalah2 ala-ala politik, gila kuasa, gila glemer dan gila.......gila aper ntah..lantok lerrrr..... biar lah aku citer sipi-sipi je lah....haritue aku penah meroyan dalam blog nie pasal people attitude....well aku pun tak ckp la aku ni perfect....but i think aku nie jenis considerate jugak la orangnya...... pk apa yang orang lain pk.... kang pk diri sendiri kata selfish...and kelako jugak last week on Thursday.....we all boleh berperang dalam sms....keh keh keh..... kelako kan....Abie tak bagi pun aku nak reply segala posting-posting menyayat hati tue....ekekekekek kelakar lak aku taip cam gini..... kang lagi berpanjangan...tapi memang bila aku baca memang buat aku gatal jek nak mereply posting seko-seko...dan bila aku meletup...hamikkkkk kooooooo....... tapi malangnya kemeletupan aku tu telah disorokkan....nasib la labuuuuuuuu.....when the time come.....everyone will know the true story....

weh udah laaaa ...penat laaaa bebel.... ckp pun dah broken abih...kang ada je lah si lawyer tue ngutuk haku kang...(ekekekekekekeke...)..... cukup2 la tue.... have to get back to point no. 2.....

daaaaaaa

4 comments:

  1. Kena banyak bersabar. Kita nie idup memang macam tu...dah fitrah manusia, mana boleh takde masalah..mesti ada punye. Think positive always.... take care

    ReplyDelete
  2. aha mah..sabar je la..hidup nih byk dugaan..ingat anak2..

    ReplyDelete
  3. ehehe aku citer jek...saja .... tapi memang semalam al kusut kepala...

    ReplyDelete
  4. beb.. aku rasa aku faham apa yg ko rasai skrg. tp ye la, kita ni manusia jer. kadang2 sabar pun ada hadnya. tp lately aku dah bleh handle problem aku. yg penting dekatkan diri dgn Allah. dan tawakal pada DIA 110%. good luck.

    ReplyDelete

please be nice to me