Monday, July 4, 2011

Catatan....Result Peksa Kakak


Jumaat lepas hari men sain report kad anak
plannya Abie sorang jek pegi...
ku pegi keje..

Last last minit Abie tanya, nak pergi tak
harus la nak pergi kan sebab hal anak
nak nak baru anak sorang nie jek yang bersekolah...
Iskandar lagik dua tahun nak masuk sekolah betul pun..

So tiba hari kejadian dup dap dup dap jantung Mami nak pi amik report kad



Kakak memang kami dah hantar dulu awal-awal....
kami memang saja jek pegi lambat...
sampai2 tengok rupanya ramai dah parents yang dah balik dah pun eheh
Izzati ralit main ngan kawan dia dalam kelas..

Sampai giliran kami... berdebar2 jantung nieh
ewah macam la anak aii amik UPSR kan..
baru darjah satu jek pongg..

Tengok result dia semua A alhamdulillah
percentage dia 87%..boleh tahan gak tinggi
sekali tengok kedudukn dalam kelas no. 19
Huhuhuhuhu.... Abie tanya cikgu dia...
budak yang dapat no. satu percentage dia 94%..
fuh!!!! memang terer2 la budak budak kelas kakak nieh..

Cikgu cakap....dia lambat menyalin...
masalah disiplin tak ada pun..
cuma tue lah kuat menyembang...
hahahah ikut sappaaaaaa la nieh!!!!






6 comments:

  1. Hadoiiiiiiii!!!
    macam mana lah anak aku esok nehhh!!
    huhuu!!

    ReplyDelete
  2. Amna pun cikgu dia cakap, salin apa pun mesti tak habis. end up homework jarang yg lengkap.

    tak per izzati, next exam buat yang lebih baik.

    ameen.

    ReplyDelete
  3. xpe kak..no brape pun xkesah tp yg penting percentage dia..syaza thn ni menurun peratus tu w/pun no 3 msh dlm tgn...
    dia cuai terutama matematik.

    ReplyDelete
  4. baru darjah satu kan azi... ok lah tu!

    ReplyDelete
  5. salam

    tahniah.. :) kakak dapat hadiah tak?

    ReplyDelete
  6. illa.....tunggu anak mu...

    ed...hopefully dia maintain lah....

    lin..tue lah tengok percentage tinggi tapi memang compete la..bebudak darjah 1 nie...

    kaka milo.... tue lah...kami pun tak ada la marah....saja dok usik dia pasal kuat nyembang tu..

    cikgu...huhuhuhu.... hadiah aper??

    ReplyDelete

please be nice to me