Tuesday, August 2, 2011

Catatan....Hari Pertama Ramadhan

Alhamdulillah,

Hari pertama, izzati berjaya puasa penuh, 
itupun kul 6.30 dah request nak buka huhuhuu
kasi pujuk-pujuk..suh dia baring rehat kan diri
suh dia sabar..akhirnya berjaya jugak dia menghabiskan puasa semalam...

Aku??
dah masuk program diet harus lah mendiet kan..
diet jadah aper.....
sahur semalam sedap betul makan..siap tambah nasi boleh??
padahal lauk ayam goreng jek bukan ada aper pun
oh ngan ikan pekasam...

buka pulak En. Abie masak kerutub udang....
uwaaa udah la favorite kan..tak makan kan kecik ati..
jadiknya harus la ku makan kan...ekekekeke...

Pagi tadi nak sahur....
Izzati dah mula malas dah...
siap cakap tak mo puasa...ececeh...
mana boleh kakak takkan hari kedua dah give up kot...
cuba lagi dan lagi yer...
malas nak bangun sahur tue...

Lepas makan suh dia tido jek...
dapat la setengah jam..

Aku??
Hahahahaha mentekedarah cam biasa jek...
heran betul...biasa sahur nie mana ada selera kan
tapi aku dua hari nie berselero ajekkk...
uwawawaawa....

Kene carik stok roti ngan susu jek lah...
huhuhuhu....
tak guna join program diet tapi makan pun cam tak diet jek....





2 comments:

  1. mngkin berselera sbb menu nye kot...+ yg kering2x ala rendang, mkn nk +...mia ni buat2x minum..ble x sedap, aduih, cam nak x nak.huhu..demi menjayakan diet...berbuka br nikmati menu ups sikit..hehe..boleh gitu :-)

    ReplyDelete
  2. dapat jugak izati puasa penuh

    abg ajim - dah pukul 5 petang
    balik sekolah agama - dah tak larat
    nak naik tangga umah nenek pun... kena along tolak dari belakang!
    last2 berbuka jugak - nenek nya dah kesian tengok dia melepek atas lantai!

    ReplyDelete

please be nice to me