Monday, December 19, 2011

Catatan....Dialog ngan Kakak


Jap sapu sawang mana yang patut....
bilanya la momentum nak hapdet blog nie datang balik...
asik dok hapdet status kat FB jek...
baik haku hapdet kat blog kan

tapi tue lah..malas dan mood langsung tak ada la skrg nie nak hapdet blog


Gambar kat atas gambar kakak kat Melaka..ikut Ibu dia berjalan...
nak harap aku ngan Abie dia..tak berjalan la bebudak nieh....

Nak citer pasal dok borak ngan dia petang semalam...

Mami: Kalau kakak dah reti sidai kain leh la tolong mami sidai kain kan

Kakak: tue lah...kakak kene carik kerja dah besar nanti..kalau ada duit boleh bagi mami sikit...kalau tak ada keje terpaksa la kakak jadi pelukis, jual kat orang.... bukak galeri ker (galeri tawwwww....).... tak pun kakak kene pegi paris jual lukisan kat sana..... (pariss tuuuuu)

Mami: dalam hati....tinggi nya cita cita anak dara aku nieh.... motif suh sidai kain ngan jadik pelukis...tak tau mana link dia ehehehehe...

Benonya.... aku cam terkujat dengar dia sebut galeri tue.... dan paris tue...
mana pulak dia tau galeri dan paris, mana dia tau paris ada ramai pelukis...

Dah dua kali dia sebut pasal nak jadik pelukis nie..
eh dia tak kata pelukis tau dia kata artist....
wah!! Mami pun lupa yang artist tue memang pelukis sebenarnya...eheheh..

So far bakat dia dalam lukisan nie aku nampak dari segi mewarna jek lah
lukis betul2..belum lagik...... kalau sungguh dia nak jadik artist nie..tak per lah kan
kalau dah itu minat dia...tapi banyak nau cita-cita dia..

nak jadik doktor la..nak jadik cikgu la...ni nak jadik artis pulak..
tak per..layankan jek....





No comments:

Post a Comment

please be nice to me