Tuesday, November 8, 2011

Catatan....Citer lama yang dibarukan

Ntah haper haper jek kan tajuknya..
harus la...baper bulan la pulak tak hapdet blog
citer raya pun tak ada...
raya haji pun tak wish...

susah tul nak dapatkan balik momentum nieh....



iyer..citer lama yang dibarukan....
lama tak lama pun raya puasa haritue lah....
si kecik comel sorang nie....kisahnya kene admit kat sepital
pecah rekod betul....
tak ada sorang pun yang tak pernah kene admit 
seme mesti kene admit..

punca kisahnya...si bujang nieh...batuk ngan selsema..
tapi tengok dia tak ada la teruk sangat..
ku pun tak ada la pulak dengar dia wheezing ker aper ker..

seminggu sebelum raya saja gatal la pegi sepital sebab iyelah
dah lama batuk ngan selsema tak bebaik kan
risau jugak rasa hati...
terus pegi jumpa Mak Afifah kat KPMC tue kan...

huhuhu doktor tak cek pun dengar jek deru nafas bujang kecik nie..
doktor dah start bebel kat haku..huhuhuhu....

mama....anak you ni wheezing nieh....
camner nie mama.... okey kita buat nebulizer..kalau tak okey gak kene admit..
ah sudah..lagik seminggu nak raya..
masa nie ku memang ada amik tempahan buat kuih raya....adoiiii
camno nie boleh ker nak hadap anak masuk sepital ngan nak buat kuih raya nieh...


Abie pulak kata..ikut mana yang terbaik..
sebab kalau duduk rumah 6 jam sekali memang kene buat neb...
so nak tak nak....kene gak la admit...utk  buat neb dua jam sekali...

okey... masuk senin....rabu keluar...
keje mami sepanjang duk sepital nie....
once anak2 dah tido..(seme berumahtangga kat sepital yer)...
mami lari balik rumah buat kuih raya...
perkkh superwoman betul mami masa tuh...

siap kuih raya mandi siap2 bagai sebelum subuh balik sepital balik....
sahur ngan abie, ngan izzati...
then abie ngan izzati balik rumah.... abie gi keje..izzati gi sekolah mami hadap anak2 kat sepital
iskandar tak leh berenggang ngan maminya...



Dak Iqy mujur tak kene drip ker aper ker..
sekadar neb jek masuk ward tue..
kalau kene drip pengsan mami nak jaga...

masa duduk sepital pun melasak tak ingat bujang kecik sorang nieh...




muka budak kene buat nebulizer...
ini masa first day gi klinik sebelum kene masuk ward...
lepas tue asal nak neb jek melalak...
tengok mood...rasa2 okey dia tak nangis
kalau tak melalak tak renti-renti...

treatment sampai la lepas raya....
doktor siapkan bekalkan inhaler lagik
bukan utk prolong use
tapi doktor kata raya nie macam makan takut dia batuk non stop...

alhamdulillah.....lepas raya
cek balik.... wheezing seme dah hilang......
baru la boleh dikatakan discharge from the hospital....
kalau tak harus lepas raya kene admit lagik...

okey lepas nie jangan sesapa admit lagik yer (eceh macam la boleh di agak-agak)..
compassionate leave mami udah abih!!!!




No comments:

Post a Comment

please be nice to me