Wednesday, February 25, 2009

Been Tagged



Salam,

eheh.... these few days...asik sad story je kan..enuf la pasal sad sad nieh..... so today a bit free sebab member nak wat asset tagging not around and all the equipment has been kept at her place dan tak ada cara lain nak masuk sebab berkunci...so dari pagi tadi keje haku chatting dan blog hopping sahaja..... dan tak disangka haku kene tagged... rasanya dah lama tak kene tagged..penah kene tagged tapi cam malas nak layan ahakss jahat nyer haku...

So hari nie kira ala-ala baik so ku layan je lah tagged nieh...


1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?

i don't think so

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIed?

dua hari lepas...ku abadikan lagik dalam blog nieh ahakssss cembeng mak nyahhh

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?

oh tidak....haku tak sukakkkkk....

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAL?


tekak melayu....taste melayu ler kan..nasi campur lerrr....

5. DO YOU HAVE KIDS?
yes..

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
mula-mula tak kot..sebab semua orang ingat haku sombong...

7. DO YOU USE SARCASM?

sometimes....

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
err entah lerrr....

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?.
tengok tahap ketinggian...

10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
do i have?? cocoa crunch la kot...

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
no

12. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
crunch

13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
their face...lawo ker tidak (very the hampeh kannn)

14. RED OR PINK?
both

15. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
worried tooo much

16. WHO DO YOU MISS THE MOST?

zaman2 bercinta..... hhahahahaha serius ku gelak guling taip nieh

17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
Kene lerrrr....mana boleh hap hap

18. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
black pants and choc/black sandal

19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
none

20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
blue

21. FAVORITE SMELLS?
Minyak angin cap kapak hahahahahaha...... benonyer ku bendul nama2 perfume nieh...

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?..
dak opis....bagi tau barang2 nak wat keje di simpan dalam drawer dia...

23. FAVORITE SPORTS TO WATCH
none

24. HAIR COLOR?
black

25. EYE COLOR?
black

26. DO YOU WEAR CONTACTS?
long time ago....

27. FAVORITE FOOD
moist choc cake..(perrgghh dah terasa2 kat tekak haku neih)

28. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
Happy ending

29. LAST MOVIE YOU WATCHED?
err do i have time to watch movie???

30. WHAT COLOR OF SHIRT DO YOU LIKE TO WEAR?
balance la..tapi rasanya coklat yang banyak

31. SUMMER OR WINTER?
errrrr,,

32. HUGS OR KISSES?

i would prefer Hug.....

33. MOST LIKELY TO RESPOND TO?

sms's, email

34. LEAST LIKELY TO RESPOND?

phone (unidentified caller)...

35. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?

Novel Ramlee Awang Murshid - Ungu Karmila (bilo nak abih baco nieh..)

36. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?

nothing

37. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?

mmm Lipstick Jungle, Desperate Housewive (tak dapat tengok full punggg)

38. FAVOURITE SOUND(S)?

as long as it sound nice to my ear

39. ROLLING STONES OR BEATLES?

who?? hahahahahaha

40. WHAT IS THE FARTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?

Los Angeles, USA

41. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?

people that i know mention that i can sing... donno what Paul Moss would say...kui kui kui...

42 WHERE WHERE WERE U BORN?

Kuala Lumpur

43. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK

1. Niza Penang (jgn dok ngelat ek...)
2. Janna (tak penah ku tag mu ek)
3. Nieza Ehem (ada masa ekr nak jawab)
4. Kak Kasih (errrr rasa cam takkan dapat jawapan jek)
5. Heze (eehh you dah kene tag kan kui kui kui)
6. Ila (mu memang rajin jawab tag kan???)

saper lagik ekk mmmm

Tuesday, February 24, 2009

New design


Well, i'm trying blogging from my phone. Still not get used to it. Anyhow this is not the latest design but just wanna share. Lately ni mood nak buat tudung amatlah tidak memberangsangkan. Hei buat tudung pun kena ada mood tau. Kalau tak haruslah tudung itu tidak menjadi. Adalah hampeh outcomenya nanti.

Broke Down


Salam,

Last night..... i broke down..... pagi nie pegi office ngan mata bengkak-bengkak.... i hate when i'm having my PMS...semenyer serba tak kena...even small-small thing make you so sensitive. But last night... my heart so touch.... when i cry.... Izzati come and comfort me.... asking...what happen to you mummy...are you alright?? Make me cry harder..... hug her...with my eyes full of tears....and all of sudden i heard she cried to......... oh......

Monday, February 23, 2009

I'm Hurt




Salam,

Hari nie rasa melankolik jek..huhuhu aper makna tue ek..entah aku pun tak tau yang aku tau aku taip jek...tapi rasa-rasa memang itu la aper yang aku rasa. You all pernah rasa terluka ataupun dilukai ataupun melukai tak.

Huhuhu...these few day.... i feel hurt.... sebab Abie ker..bukan.... sebab lain... i just don't feel appreciated...and really-really jauh hati.... pasai aper..entah lerrr... ada la sebab musababnya yang aku sendiri tak reti nak terangkan...dan selagi tak keluar dari tangkai hati nie..selagi tue la aku rasa terluka dan dilukai....dan akhirnya timbul rasa dendam....hush..hush..tak baik kan berdendam...tapi itu la hakikatnya.... aku rasa dendam...dendam sungguh-sungguh...

Aku rasa sungguh-sungguh dikhianati....hahahah bunyi cam berat sangat.... banyak kali gak aku pk..don't bother..don't bother....tapi entah..bila dah terluka biasa la perempuan kan akan teringat-ingat selalu....bila lama-lama menaip nie cakap pun dah merapu-rapu..cukup lah kan... and by the way..this is nothing to do with En. Hisyam (Abie)....this is totally about me...and others.... arrgggh...go away!!!! i hate to feel this way.........

Thursday, February 19, 2009

My new Purse

Salam,

My asset tagging exercise mencapai matlamat. Target 4 hari, 2 hari siap. So dua hari semalam ngan hari a bit free for me...so sakan la ku menghapdet blog...ngeh ngeh ngeh....

Semalam tengah-tengah bizi wat keje dapat MMS dari Abie, Abie tengah outstation ke Utara.... tengok-tengok wahhhhh..... purse COACH gituk..... lawooooo..tks Abie..... bertukar jugak la purse haku kui kui kui...... masa pegi Phnom Penh haritue tak ada purse yang aku berkenan..nama memang glemer-gelemer la jumpa kat sana LV, Burberry...tapi tak menarik minat aku sebab mostly pursenya berzip keliling....leceh....yang Abie beli nie quite nice... kena ngan citarasa aku... anyway aper yang Abie belikan pun...okeh jek..... aku bukan la cerewet.... Abie belikan utk aku pun dah besar rahmat dah tue....kui kui kui...

Tak sabo nak tunggu Abie balik nak melaram purse baru...boleh gitu....hahahahahahahah



Wednesday, February 18, 2009

Kain Getah ku borong utk dibuat tudung

Salam,

ehehehe..inilah antara kain-kain jersey yang ku borong utk dibuat tudung...ada yang dah rembat ada yang belum..ada yang sendiri punya ada yang masih belum berpunya...ekekekkeke


ini Izzati dah chop awal-awal nak buat baju 'Awan Dania'....dan haku pun asik la lupa nak bagi kat Mak Long dia suruh jahitkan..


yang ni pulak asalnya ku beli 2 meter..nak buat blouse haku..tapi dah kene kekah semeter...sebab kawan tue sibukkk nak wat tudung dia..huhuhu so semeter je lah yagn tinggal...tapi ku tetap nak buat baju jugak..

yang kat atas nie ku beli dua meter utk baju haku...no pujuk-pujukkkkkkkk.....nak buat baju ku jugak.....no pujuk-pujuk...







hok bulat2 nie dah ada orang rembat dah..saja nak tayang...



yang lain2 nie seme semeter semeter.....eheh...

What did I Bought at Phnom Penh...huhuhu

Salam olls,

Well, ini lah hasil tangkapan aku semasa berada di Phnom Penh...huhuhuhu...... bukan nak meriak jek...anyway just nak menayang hahahahah hampehhhhh..... nak bagi hadik haku yang bernama Niza itu jeles yang teramat sangat...... lenkali orang ajak ikut tau dakkkk


t-shirt2 dak Iskandar


kemeja kat ataih nei seme Gap...ngeh..merasa gak anak bujang haku pakai Gap








ada lagi sepasang dress Burberry anak dara nie....tak sempat nak ambik gambar..sebab dia dah kekah dulu....ahaksss..



cantik tak blouse nieh..bukan utk Mummy tapi utk Izzati... Mummy jumpa sebijik kain cam gini tapi nak pesan ngan Kak Kasih...haram dia tak ingat design....kui kui kui...


mentara ini sajalah utk Mummy...huhuhu kain pasang jek... dari kiri...cambodian silk hak murah jek..... yang kotak-kotak tue Fine Cambodian silk (mahal wesss saper nak bak mai RM150 sepasang), kain chiffon, dan dua pasang kain jersey utk dibuat baju...kain2 jersey yang nak buat tudung mana??? adoooo haruskan ku tepekkan di sini..... tinggal ciput jek...dah kene rembat ngan orang....ngeh ngeh ngeh...

Going Back.... the trip end

9hb Februari, last day in Phnom Penh eheheh..... free and easy..... haku ngan Kak Kasih pepagi pegi meroyan kat Central Market balik...rembat gak la kain jersey..huhuhuuhu...... memang kali nie satu USD pun ilek pocik tinggal....... sakan....

Gambar-gambar di bawah nie dalam flight dan masa we all dah sampai kat LCCT jek..saja nak meroyan kan....


ahaksss manja tak?? susah bana nak amik gambar mantik-mantik nieh ngan Abie... ngeh ngeh ngeh...



kita orang pergi bawak satu beg jek kongsi tiga orang....balikkk hamik koooo ompek begggggg...
ada sesapa nak beli??? Samsonite tueeeee...tapi dua dah kene rembattttt ngeh ngeh ngeh..


dak manja nieh.....



Mummy dah start rasa tak sedap badan..on the way nak balik rumah..sempat gak la ku mengeluarkan isi perut dalam kereta..... muntah giler2 nyer muntah...dan hasilnya haritue Mummy kene cirit birit yang amat-amat teruk sekali...

SEKIAN.......

Trip to Phnom Penh - Part 4 (Cruising at Sg. Mekong)


End of 8th February 2009. Kami semua naik tuk tuk (gambar cam kat bawah nieh) pergi ke Sg. Mekong. Saja nak cruising naik bot jalan-jalan menyusuri Sg. Mekong. Tengok matahari terbenam.

Izzati memang suka sangat-sangat naik tuk tuk nieh.... tak sabar-sabar dia nak naik...tapi rasanya yang lagi tak sabar nak naik tuk tuk nieh..tue ha Mama Kasih tue ha...dari pagi sampai ke petang dok tanya jekkk bila nak naik tuk tuk bila nak naik tuk tuk...huhuhuhu sabo kak.... nak pegi Killing Field ngan Penjara tue kalau naik tuk tuk harus berkematu bontotku...kui kui kui kui....

Abie amik gambar matahari nak terbenam dari atas bot.... walaupun tak professional...tapi nampak cantik kan matahari terbenam... sib baik laaaa kami nie musafir...leh buat jamak solat maghrib....ehehehe.....



ini perkampungan orang muslim minoriti..... yang aku ingat Tourist Guide (masa first trip duluuuu) pernah ckp..dia orang nie berhijrah dari kampung-kampung...tak ada tempat nak tinggal so dia orang semua berkampung kat sini. Kalau tengok budak-budak tue baya-baya anak-anak aku jek...berlari-lari tepi sungai tue..nak terjun tiruk ker aper ker selamba jek....


ahaksss dan jangan tak percaya petang-petang ini lah aktiviti warga Phnom Penh nieh...siap leh poco poco lagik tue.... kami nie pun cam jakun la pulak kan tengok depa beramai-ramai (memang ramai gilerrrr) berpoco poco di situ....ngeh ngeh ngeh....

sebenarnya ada satu gambar makanan rakyat cambodia nie..tapi mana ntah aku letak...lupa nak collage kot.... huhuhuhu....ada ular goreng, cengkerik goreng, spider goreng huhuhu...macam-macam serangga la.... ahakssss Kak Kasih cam biasa la bukan lalu nak tengok pun jauh larik..... tengok cam sodap jekkk tapi mana boleh makannnnnnnnnnnnnnn

Trip to Phnom Penh - Part 3

Oh.... secara serius nya daku teramat-amat lah terlupa apa nama tempat ini.. Tues Long.. Tos Leng... lupa sangat-sangat..... anyway..pada siapa yang nak tahu sejara Regim Khmer Rouge / Pol Pot you all boleh visit this site http://www.historyplace.com/worldhistory/genocide/pol-pot.htm

Lepas melawat Killing Field, kami terus menujuk ke Penjara nieh. Tak banyak ambik gambar pun kat sini... kat sini Mummy / Aku lebih banyak abihkan masa membaca sedikit sebanyak sejarah yang ada. Dan kat sini ada beribu-ribu gambar tahanan yang telah diseksa dan dihukum bunuh...

Dan lagi sekali satu perasaan halus ada dalam diri. Sedih teramat-amat sangat bila tengok ramai kanak-kanak malahan bayi di bunuh sesuka hati tanpa ada belas ikhsan. Kalau tengok ilustrasi yang pelukis lukis cara-cara tahanan diseksa...mesti korang pun akan rasa sedih sangat. Satu gambar yang menyentuh hati aku (lupa pulak nak ambik gambar tue..) seorang wanita memangku bayinya. Mula-mula aku datang sini bersama-sama dengan Tourist Guide...aku tanyakan pada dia... apa yang terjadi pada mereka.... kedua-dua dibunuh.

Memang dalam Penjara nie, gambar-gambar yang dipamerkan semuanya dibunuh.

Antara penjara / tempat seksaan yang sempat Abie rakamkan. Batu bata tue merupakan sel-sel penjara. Kecik sangat tempatnya.... Peta tengkorak.... dan ada satu ilustrati menunjukkan tahanan diseksa. Syukur sangat-sangat kita bertapak di bumi Malaysia yang aman dan damai walaupun penuh dengan perbezaan pendapat. Sekurang-kurangnya kita...tidak hidup di zaman kekejaman Khmer Rouge nieh. (klik kat gambar kalau nak tengok dengan jelas)




Trip to Phnom Penh - Part 2 (Killing Field)


8hb Februari, kali ni memang tak ada la nak menyopping pun...duit dah abih dah.... ku sakan shopping tak hengat dunia kan.... so seharian nie we all melawat la tempat-tempat bersejarah dia.

Pagi-pagi kami pergi ke Killing Field.... tempat nie boleh dikatakan Kubur terbesar la...dimana rakyat Kemboja masa zaman kekejaman Khmer Rouge di tanam kat sini... Satu lubang tue kadang-kadang dekat 100 lebih mayat di tanam...dan we all berjalan atas tulang temulang dia orang yang tak dapat nak dikorek dan dikumpulkan..nampak tulang-tulang tue....apa lah daya kami..terpaksa la...

Ada satu macam perasaan bila melawat ke Killing Field nieh....sedih sangat-sangat.... i wonder if this thing happen in Malaysia... Na'uzubillah..mintak dijauhkan lah..... memang terasa simpati dan meyucuk hati juga bila terkenangkan nasib-nasib rakya Kemboja masa nieh....

Just see the picture yer....tak tau nak cerita aper punggg.... eheh..tak pandai nak bersejarah nieh....







Trip to Phnom Penh - Part 1

Salam,

Uhuhuhu... tak cerita pun kan pergi berjalan.....saja jek.... hanya orang-orang terdekat jek yang tau pun...lagipun tak syok nak kecoh-kecoh...sebab booking nie pun last year ngan Air Asia kejarkan Free Seating tue.... pastue...time nak pergi... i'm brokeeeeee....tak syok aaa nak shopping sangat....

Anyway this is my second time to Phnom Penh..... pergi on the 6th February and we all balik on the 9th February.....lama kan...ahaksss....... this time Mummy pergi dengan Kak Kasih sefamily....asalnya nak pergi bertiga family....tapi lagi sorang tue..tak dapek nak join disebabkan husband nya kene amik exam...ajak dia pergi sorang tak mo...eksen...so Niza...tengok gambar je lah ek...

Aku terpaksa collage laaa.... banyak sangat nak tepek so amik gambar-gambar yang tertentu sahaja.

So on the 7th February tue memang sehari suntuk we all dok shopping jek..tak berjalan ke mana-mana pun.... shop til you drop...but then again...teramat la tidak bestnyer sebab USD haku teramat lah ciputnya....ngeh ngeh ngeh...


First trip shopping we went to Russian Market, cam kat atas nie.... kat sini mostly best shopping baju budak la....and satu lagi kain-kain pasang..... you can get cheap price.... and worth it la... well Mummy kan dah berkecimpung dalam arena Tudung menudung di kan...so target ku hanya nak beli cambodian silk jek utk awning tudung.....tapi sudahnya....ku terjumpa kain jersey...huwaaaa........ aper lagik..meroyan sakan la Mummy membeli kain jersey.... uhukss.... kalau la duit ribu riban...harus lah Mummy memborong segala jenis design printed jersey di situ.....

Dan kat sini Abie ngan Mummy borong sakan baju-baju anak-anak kami..... huh setahun tak abih pakai kot..... sebab dapat branded baju tapi below RM10...okey ler kan...material pun teramat la berkualiti cuma kedai jek orang yang ada-ada tengok nie kureng selera sikit..ngeh ngeh...tapi Mummy belasah jekkk.......

Second trip pulak we went to Olympic Market..... haku first time datang sini masa first time dulu dalam schedule tak ada pun Olympic Market ini...ikut kata Abie disini lah pusat pemborong...peniaga-peniaga datang sini ler... so aku tak tau nak beli aper pun kat sini.... Abie jelah dok sakan menyopping handbag dak dak opis dia kirim..aku pulak tak berapa teruja nak membeli handbag sebabnya..... kat rumah tue dah melambak-lambak handbag ada...dan tak guna-guna pun.... tapi aku ada berkenan dengan satu beg Burberry tue....huhuhu jangan tak tau...seme kat sini branded tauuuuu.....harga teramatlah berpatutan.... tapi aku tak rembat pun Burberry tue.....koso den.. mak kan pengshopping berhemah ahakssss.....iyo ler tueeeee...


At the end of the day... kami pergi ke Central Market pulak.... actually masa pergi nie..Central Market tengah under renovation...so tak best sangat la nak berjalan....tak tau dah mana hala nak tuju..... tapi tue lah.... Central Market ni syurga pada pencinta-pencinta batu batu permata.... you all kalau nak datang sini..... kene pandai carik kedai dan tawar tau... ada certain kedai claim batu original...tapi sebenarnya tidak....mostly original dia orang tak display...bila kita tanya baru dia display..... sempat gak la Izzati pau Mummy rantai ngan gelang.... beli hok tak ori jek murah sikit..original tue...umangaiiiii mahal nak mampussssss..... kat sini Mummy meroyan beli dresses Burberry utk anak dara tue.... memang lawa-lawa....kat Mesia tak nampak punggg... and harga.... berpatutan laaa.... Mummy ngan Izzati bergaya pakai shades.... Izzati nyer shades tue dua kali beli tauuuuu....satu hilang satu patah..sib baik Abie belikan satu lagi without my knowledge...ada la harta dia di bawak balik kalau tak sibuk nak pau shades Mummy.....


Tuesday, February 17, 2009

I MISS YOU!!

Salam,

Huhuhuu... I MISS YOU my dearest BLOG.... huwaaaa banyak sangat-sangat yang nak ku updatekan tapi agaknya INTERNET nie teramat-amat la cemburukan haku rasanya nak update pun sosah benoooooo...huhuhu... very the kesian...... sabar noooo insya'allah when the time is come of course la akan ku update berentry-entry..... huhuhuhu...banyak cerita terpendam nieh...

dong poget miiiii....

Thursday, February 12, 2009

Not Well



Salam,

I'm back....since yesterday nak update blog tapi tak berkesempatan. Banyak jugak yang nak distorykan tapi tue lah...these few days...aku tak sihat..mengalami cirit birit yang amat teruk...badan pun rasa lemah sangat-sangat.....

Hari nie aku mintak exemption dari boss tak nak wat asset tagging..... lemah laaa rasa nak muntah jekkkkk....erkkk...