Wednesday, February 18, 2009

Trip to Phnom Penh - Part 4 (Cruising at Sg. Mekong)


End of 8th February 2009. Kami semua naik tuk tuk (gambar cam kat bawah nieh) pergi ke Sg. Mekong. Saja nak cruising naik bot jalan-jalan menyusuri Sg. Mekong. Tengok matahari terbenam.

Izzati memang suka sangat-sangat naik tuk tuk nieh.... tak sabar-sabar dia nak naik...tapi rasanya yang lagi tak sabar nak naik tuk tuk nieh..tue ha Mama Kasih tue ha...dari pagi sampai ke petang dok tanya jekkk bila nak naik tuk tuk bila nak naik tuk tuk...huhuhuhu sabo kak.... nak pegi Killing Field ngan Penjara tue kalau naik tuk tuk harus berkematu bontotku...kui kui kui kui....

Abie amik gambar matahari nak terbenam dari atas bot.... walaupun tak professional...tapi nampak cantik kan matahari terbenam... sib baik laaaa kami nie musafir...leh buat jamak solat maghrib....ehehehe.....



ini perkampungan orang muslim minoriti..... yang aku ingat Tourist Guide (masa first trip duluuuu) pernah ckp..dia orang nie berhijrah dari kampung-kampung...tak ada tempat nak tinggal so dia orang semua berkampung kat sini. Kalau tengok budak-budak tue baya-baya anak-anak aku jek...berlari-lari tepi sungai tue..nak terjun tiruk ker aper ker selamba jek....


ahaksss dan jangan tak percaya petang-petang ini lah aktiviti warga Phnom Penh nieh...siap leh poco poco lagik tue.... kami nie pun cam jakun la pulak kan tengok depa beramai-ramai (memang ramai gilerrrr) berpoco poco di situ....ngeh ngeh ngeh....

sebenarnya ada satu gambar makanan rakyat cambodia nie..tapi mana ntah aku letak...lupa nak collage kot.... huhuhuhu....ada ular goreng, cengkerik goreng, spider goreng huhuhu...macam-macam serangga la.... ahakssss Kak Kasih cam biasa la bukan lalu nak tengok pun jauh larik..... tengok cam sodap jekkk tapi mana boleh makannnnnnnnnnnnnnn

No comments:

Post a Comment

please be nice to me