Wednesday, February 18, 2009

Trip to Phnom Penh - Part 2 (Killing Field)


8hb Februari, kali ni memang tak ada la nak menyopping pun...duit dah abih dah.... ku sakan shopping tak hengat dunia kan.... so seharian nie we all melawat la tempat-tempat bersejarah dia.

Pagi-pagi kami pergi ke Killing Field.... tempat nie boleh dikatakan Kubur terbesar la...dimana rakyat Kemboja masa zaman kekejaman Khmer Rouge di tanam kat sini... Satu lubang tue kadang-kadang dekat 100 lebih mayat di tanam...dan we all berjalan atas tulang temulang dia orang yang tak dapat nak dikorek dan dikumpulkan..nampak tulang-tulang tue....apa lah daya kami..terpaksa la...

Ada satu macam perasaan bila melawat ke Killing Field nieh....sedih sangat-sangat.... i wonder if this thing happen in Malaysia... Na'uzubillah..mintak dijauhkan lah..... memang terasa simpati dan meyucuk hati juga bila terkenangkan nasib-nasib rakya Kemboja masa nieh....

Just see the picture yer....tak tau nak cerita aper punggg.... eheh..tak pandai nak bersejarah nieh....







No comments:

Post a Comment

please be nice to me