Friday, January 30, 2009

Dialog Poyo Anak-Anak

Babak 1

Mummy & Izzati

One fine day, kawan mummy datang rumah...nak belajar one to one nak buat tudung.......

Izzati : Mummy nak gi toilet (dialog diolah bagi sedap sikit)
Mummy : Jom

depan toilet
Izzati : Mummy...
Mummy : yer...
Izzati : Mummy nieh...buat lah air teh utk kawan mummy tue...bagi minum..
Mummy: ???????????? (poyooo anak haku)

Peringatan.... Izzati hanya berumur 4 tahun and this February will become 5 years old.

Disclaimer: Ku dah oper dah sahabat tue awal-awal lagik nak air ke tidakkkkkk...... tapi dia tak mooo...

Babak 2
Abie & Iskandar

(Hp Abie berbunyi)

Abie: Hello.....
Iskandar : eyooooo...... (abie ngan mummy tak perasan lagik)
Abie : Ha..... ada kat rumah nieh (while talking on the phone)
Iskandar : ummahhhh.....(mummy dah start gelak)
Abie : Alah aper lagi hujung minggu layan anak-anak la..
Iskandar : nak lllaaaa...
Abie: ada kat ofis (still talking on the phone)
Iskandar : pissshhhhh.....

until the converstion end Iskandar akan mengajuk ckp Abie dia sampai habis..dengan muka yang teramat2 poyonyerrrr.... Mummy memang tak tahan nak gelak.....

anak...anak......

Melati's Design - My Own Collection

Salam,

Just wanna share with others. This is my own collection of Melati's Design. Ini pun tengah dok tergila-gila lagik nak wat lagi for myself. Nak tambah koleksi, sebab not all colors yang aku ada pun. These couple of days, aku pegi kerja pakai tudung biasa jek..ahaks..dah rasa renyah la pulak...kene gosok kene kelepet.... so pakai tudung cam gini ringkas dan cepat.....

So lihat lah wajah-wajah perasan sang azimah...kui kui kui...











Thursday, January 29, 2009

If You Needed Somebody

Well, have to put something in my blog anyway. Last night, the broadband was in the car and totally forgot to bring it inside and Abie has gone out till i fall asleep. Anyway, this morning while I was listening to Sinar.Fm, this song came out and to tell you all, I just soooo love this song sooooo much. So evergreen. Try to find the mp3 to download and this song gonna be my new ringtones...ahakssss...enjoy..... oooh by the way.... still having the same problem in my office (script problem)....

If You Needed Somebody

Should have told you by now
But I can't find the words
If I could show you somehow
But I don't have the nerve
You don't see me looking at you
How can love be so blind
Somehow you don�t notice me
Sooner or later there will come a time

CHORUS
If you need somebody
The way that I need you
If you needed somebody
The way that I want you

If I could hold you tonight
It would last me forever
But the times never right
When will we be together
If I could make you understand
What you're doing to me
Maybe there wil come a time
Sooner or later I will make you see

CHORUS
If you need somebody
The way that I need you
If you needed somebody
The way that I want you

OOh, If I could tell you now
The way you make me feel
OOh, If I could show you somehow
Don�t you know my lovin' is so real

Wednesday, January 28, 2009

Problem Script

Salam,

Aku teramat-amat la nak update blog. Ada banyak kisah jugak yang nak aku paparkan dalam nieh. Infact, dalam blog bisnes aku jugak ada benda yang aku nak update. Tapi entah kenapa dari minggu lepas lagi, laptop haku kat office nie mengalamai masalah skrip. Ada yang certain-certain web yang aku tak leh nampak ape-ape skrip. Blogger nie pun...form bodoh2 jek aku nampak. Segala button nak tambah image ker, tukar kaler font ker....seme aku tak nampak. So inipun tawakal je lah aku update.

So for those yang regular kat blog aku nie sorry la tak update blog yer bukan tak mo update tapi tak dapat nak update...nak update kat rumah..kene kacau ngan nangoi dua orang tue dan kain-kain tudung ku itew....tapi sebabkan dah jadik cam gini kat opis..nak tak nak terpaksa la haku menhapdet blog di rumah jugekkk...

tensennnnnnnnnn

Thursday, January 22, 2009

oh!!

arrggghhh...teramat-amat laaa nak update blogggggggg.......tapi!!!!!!!!!!!!!! otak beku...tepu....buntuuuuuuuu.....

Thursday, January 15, 2009

Kak Mah Bluesssssss

Salam,

Minggu nie minggu blues bagi haku...huhuhu tak tau ler..rasa cam blur blur jek rasa cam mengong-mengong jek.... hari nie pun cam mengong jek..keje ada..tapi malas teramat nak buat... aper yang aku fikirkan ek..ontah...rasa cam ada benda yang mengusutkan akal fikiran aku nieh... tapi bila aku fikir-fikir...aper benda yang kusut ntah haku pun tak tau..

Huhuhu bluesssssss...... entry without picture teramatlah boringnyer....

lagipun cam aku kata tadi...minggu bluess bagi aku....so tengok laa..tahun bila pulak aku nak update blog ahakssss....

Monday, January 12, 2009

My Iskandar


Salam,

Since last week lagi aku nak update blog nak cerita pasal kaletah Iskandar. Tapi entah kenapa..samada server nie weng ataupun blog yang weng..ataupun haku yang weng.... aku pun tak tau...berpuluh2 kali aku try upload gambar tak gak boleh-boleh. So hari nie aku try upload seketul-seketul baru dia boleh..huwaaaaa sakit jiwa rago den...

Anyway.... lama betul rasanya tak update pasal my beloved hero Iskandar kan...asik dok citer pasal kakak dia jek.. so hari nie... aku nak update pasal Iskandar Muammar b. Hisyam nie ha... yang makin hari makin kaletah dan makin mengeletik hati dan perasaan haku dan bila masa aku kat office teringatkan dia buatkan aku rindu jek nak balik rumah nak gomol-gomol... dan main dengan dia....

Iskandar sekarang nie, dah nak dapat mulut.... perkataan-perkataan seperitiMummy, Abie, Kakak tue memang dah sebati kat mulut dia... paling best..bila dia menjerit panggil semua orang...dan selagi tak dilayan... tune suara dia makin lama makin tinggi....

Ammmie.... buat derk.. ammie...buat derk lagik..high pitch.. ammiiieeeee!!!!! huhuhuhu... rasa nak rakam jek bagi korang dengar bila dia jerit tue.... cam muzik indah jek kat telinga haku nie..hahaha sentimental lak mummy ko nie nak....

Dan yang paling best... Iskandar memang pantang dengar muzik...kalau dengar muzik tue...hamboiiii dia punya joget.... selalu jadi bahan perli Abie "Ikut perangai saper la nieh suka sangat berjoget"...hahahahaha.. rasanya masa mengandungkan dia nieh....haku dok masuk Karaoke Contest jek..tak ada pulak nak joget sakan... kalau tengok dia punya goyang... ekekeke memang gelak je ler... dan oopsss....sama jugak..kalau dengar mummy dia ker or kakak dia ker menyanyi dia pun ikut gak... serupa jugak kalau dengar azan..dia pun sama jugak nak azan..cuma tak ada gaya jek.... suara pun halus jek..cam nyanyi utk diri sendiri... ekekekeke...


"Iskandar...."... "kang...." itu la dia jawab kalau orang panggil dia... puas ajar.. saya...saya..saya...tapi tak nak gak masuk dalam pala tue.. bila panggil jek.. "kang".... dulu memang tak paham...aper benda la dia sebut kang kang kang tue..rupanya dia nyahut panggilan kita... means "kang" dia tue saya la dalam bahasa ibunda dia...eheh....

Dan dia sungguh-sungguh eksyen..makan tak mau orang suapkan..semua nak buat sendiri..kalau orang suapkan..dia sanggup tak makan...tapi bila suap sendiri...adoiiiii..... dia buat main aper seme... tengok je lah budak bujang sorang tue...bukan masuk ke mulut abih muka semua yang jadi mangsa.....

bukan main sedap lagi dia makan Calcium nieh.... dok berebut ngan si kakak..... okey another part... Iskandar... tiger camner... "aummmm........" how cute when he says this... ekekeke... "cat"...."eowwwww...."..bird "chip chip chip" sambil tangan kat ketiak berkepak buat gaya bird...hahahaha.... well entry ni entry pasal haku bangga denga perkembangan Iskandar yerr..so kalau tak mummy dia yang bangga saper pulak nak bangga kan..ngeh ngeh ngeh......

He's crazy about wheel or stering..or aper sahaja yang ada unsur2 bulat dan roda.... pantang sungguh kat driver seat tue kalau kosong..sepantas kilat dia akan duduk situ..sambil berlagak bawak kereta...dan reti sungguh dia mana satu hon....uwaaa memekak..dia tekan hon bertalu-talu...yang kono marah bukannya dia..mummy dia la jugak...abih camno..tak dibagi lagi bingit tinger haku nie dengo dia menjerit....and...geng... suara dia memang high pitch sunggguh....kalau jerit.....


Huhuhuh kalau nak cerita pasal kaletah budak nangoi sorang nie kan memang tak abih rasanya..banyak lagik kelaku-kelaku dia yang mencuit hati.... seminggu nie aku tengok...dia tak leh nak tido malam kalau dia tak baring bawah ketiak aku...yer kawan-kawan..betul2 bawah ketiak nieh.... kalau tak situ dia akan landing pala dia kat perut haku.... mulut ngomel sorang2... kakak dah selamat belayar... dia belum gak lagik...sedar2..dah lena dah....

Dah pandai mintak susu... "ammieee...shuuuuuu" alahaiii..masa memula dia pandai mintak cam gini.... tak sangka betul... ... paling best..dia tau kalau kita tak suka dia buat sepah...tapi Iskandar nie memang penyepah tegar... pembongkar tegar..... so kalau bersepah tue..memang suara tarzan omak dia akan kedengaran lah....so everytime dia sepahkan barang....dia tau..sebelum omak dia nieh.....bising..dia akan.. "ammiieeee...........niehhhh" tunjukkan kat haku tempat yang dia sepahkan tue.... hahahah pandai bodek.....

Bila mana jadi sesuatu perkara yang konon-konon salah dia..dia sendiri pandai.... "aiyokkkk.....awuuuu..." which means... "ayok....tak tau....".... hai... bujang...bujang.......



Friday, January 9, 2009

BOIKOT!!!!


(sorry senget lak haku scan...)

Kebelakangan nie, kita disogokkan dengan berita kekejam kaum yahudi nieh... to tell you the truth...aku tak leh tengok, baca or dengar berita pasal kaum laknat yang dah buatkan beratus-ratus rakyat Palestin terkorban...hati aku akan jadi sebak bila teringatkan yang kanak-kanak tidak berdosa menjadi mangsa kaum yahudi laknat nieh....

Apalah kita kat Malaysia nie boleh buat... sambil kutip derma...jom la kita sama2 boikot barang-barang yang ada related dengan puak yahudi nieh... wallahu'alam.... kalau betul la depa ada contribute ke Israel sana..memang celaka la mereka ini...... mari kita sama-sama doakan kesejahteraan rakyat Palestin... jangan merempat di bumi sendiri....




Barang-barang lain Insya'Allah tak jadi masalah kot..tapi Mac D ngan KFC tue alahai...anak suka makan.... bila la Radix Fried Chicken nak masuk K.L nieh...

Aku dulu dan aku sekarang

Salam,


Uhuks..tetiba nak buat comparisan kan AKU DULU DAN AKU SEKARANG...wawawawawawa... walaupun dulu haku tidak lah sekurus mana....tapi bila aku tengok balik gambar zaman dulu kala...weh... kuruih jugak...dulu-dulu berat aku 45kg-48kg.... itupun dulu dok bising gak kata gomok-gomok...la nie bukan gemuk kot..gedempol rasanya...

Ekekek ni gara-gara aku tengok blog rerakan yang sakan nak berdiet ler nieh.... tetiba haku pun rasa nak share gambar haku. Berhajat jugak nak buat blog diet nieh... tapiiiii haku plan nak tambah family this year... haruskan aku jadi pendiet tegar..ngeh ngeh ngeh....... will see...



Masa Graduate..... masa pun haku rasa haku chubby.... tapi bila wat comparisan dengan gambar di bawah iniehhh oohh.....kurus gak konon2 haku satu ketika dulu... masa ni tak silap den aku berat 46kg...la..kot...


and this is me...fresh from the oven nieh..gambar haku hari nieh.... lihat lah... jauh beza woooo.... now my berat is 58kg...uwaaaaa after gave birth to Iskandar..... susah nyerrrr nak turunkan berat badannnnnn........ uhukss sedey tulllll

Thursday, January 8, 2009

Oh ITM - DSS 94-96


Salam,

Saja bagi gambar kecik-kecik.... ekekeke...biar kecik sikit mata masing-masing. Well inilah kenangan-kenangan aku ketika di ITM.. Thanks to Facebook (add mee if you want azi_mah@yahoo.com). Ramai kawan-kawan lama yang haku jumpa dalam FB nieh.. memang tak sangka sungguh dan terbitlah kisah-kisah lama.

How time flies.... huhuhuhu almost 15 years rupanya haku tinggalkan zaman ITM...ahaks...rasa dah tua rupanya haku...masing-masing dah kawin dah beranak pinak dah pun.... bila la kita dapat jumpa buat reunion kan...tak ada saper nak tolong organise ker...ngeh ngeh ngeh.... how i miss the old days....kui kui kui....

Masa kat ITM aku amik Course, Diploma in Secretarial Science...kiranya course yang paling glemer la kat ITM Manjung masa tue...seiring dengan Computer Science..mana tak... asal bebudak couple jek mest DCS ngan DSS...ehehehe what i've heard now there's no more DSS..depa dah tukaq jadik Office Management ke aper ntah... well aku pun no longer jadi secretary....kawan-kawan lain pun dengo2 citernya ada yang ikut suami kat overseas..keje di overseas.... jadi fulltime housewife.... well nasib masing-masing la kan.... eheh... kalau la kita dapat jumpa balik..mesti seronok.....


ini gambar masa aku Pre Dip. Pra Diploma in Secretarial Science...bukan masuk2 terus masuk course secretary nie... 6 bulan tue kami kene belajar ENGLISH semata-mata.... huhuhuhu tapi ENGLISH aku haprak gak.... masa nie gambar we all kene buat presentation...role play... citer Shakespeare lagi youuu....haru nak hapal dialog...sib baik laaa haku jadik judge jek....duduk... so tak yah hapal dialog....dialog depan mata...muahahahahaha.... aper citer shakespeare haku ek... tak silap Merchant of Venice kot... eheh...


i can't remember masa ni...yang haku ingat..one of our lecturer nak belanja makan seafood kat area Teluk Batik.... Pn. Rubi, yang nie seme her student... Pn. Rubi ni ajar shorthand tau..killer subject kononnya masa zaman haku belajar tue....


hahahahahahaha...everytime i look at this picture make me laugh and smile meleret-leret... Sal ko tak ingat ker masa nie Sal... ehehe punya la brutal ko masa zaman-zaman ITM dulu...and tak sangka...ko dah ada anak satu dah Sal.... masa ni time Pre Dip lah... malam penutup minggu orientasi...atau pun Minggu MSR...... orang lain buat dikir barat tradisional punya...tapi kita orang... Moden Dikir Barat with Mentera Semerah Padi song opening by KRU song... huhuhuhu... practice lama tue......


masa nie..lepas Annual Dinner our course.... time nie rasanya haku Part 4 kot... penghujung course nak grad dah... housemate seme satu course... together-gether ngan junior nieh... kalau rasa-rasa ada yang terselit tue gimme a call yerr...... where are you???


my friend.... same batch.... vogeh kan...haku jek tak vogeh....ngeh ngeh ngeh..... gelemer masing-masing....


jamuan bilik la konon-konon nyer..... sakan ngambik gambar...where i am... hahah carik lerrrrr....


graduation day.... how skinny i am at that time.... phewww.... this few days... ITM DIHATIKU ...ahakssss.....



Homemade Grill Chicken Chop with Mushroom Gravy

Salam,

Monin eberibadiii....... heheheheh weh tak rajin pun.... pemalas tahap naga sakti jawa barat haku nieh....tapi tue la bila sekali sekala nak membuat tue....mesti nak carik yang canggih-canggih nyer masakan...

So malam tadi....dengan jaya nya aku menghentam keromo resipi sendiri yang bertajuk Homemade Grill Chicken Chop with Mushroom Gravy.....ekekekekeke sebenarnya kan dalam beno haku teringin nak makan Chicken Chop nieh...tapi tak berkesempatan jek nak pegi. Nak pegi mesti la tempat yang betul-betul sedap menikmati Chicken Chop kan...so malam tadi aku buat keputusan baik la aku buat sendiri... bread crumb pun ada kat rumah...so aku pun shopping barang semata-mata nak buat Chicken Chop nieh...

Sampai rumah..aku terus chop ayam nie.....ekekek alah aku beli ayam yang dah siap slice tue...yang tak bertulang tue....yang memang dua keping jek tue... my tips...jangan susahkan diri anda....ngeh ngeh ngeh..... aku marinate ayam nie dengan oyster sos ngan garam sikit...huhuhu bahan lain tak ado....dah nama pun resipi hentam keromo kan.... aku guna apa yang ado je lah kat rumah tue.... konon-konon nak goreng dengan bread crumb asalnya...tapi tak jadik...better haku grill dah tentu-tentu ada oven kat rumah tue kan fully utilise lerrr..... tapi kan... ayam haku sedikit masin..oyster sos tue terletak banyak kot..... dah la letak garam letak oyster sos lagik so lepas nieh....bare in mind..no oyster sos..carik la sos khas utk marinate tue...

Aku beli la sweetcorn, brocoli...konon2 nak bagi penuh pinggan.... aku steam jek depa-depa nieh...dan aku amat berterima kasih dengan rice cooker haku yang serba boleh..ngeh ngeh ngeh... buat kek boleh, steam boleh..masak nasi laaaagi la boleh...



nilah rice cooker haku...hadiah pemberian dari Angah kakak aku pada arwah Ibu dan dengan jayanya aku mengambil alih ini rice cooker..... best..... aku dah masak kek dalam nieh..masak nasik selalu la dan malam tadi aku steam jagung pulak dalam nieh...


vallah...... kojap yo steam punggg...iyelah jagung nak steam lama-lama wat aper punggg.....
cepat masak kan jagung nieh.... brocoli aku dah amik siang2..kang hilang khasiat pulak kalau steam lelama... cewaaahhh..


ni lah oven yang dah banyak berjasa ngan haku..ngendeng2 ngan Abie nak kan menatang nieh... RM99 je pun...tak ada la canggih mana...tapi merasa la aku nak membakar ayam, kek dan aper-aper yang aku suka terpk last minute...ngeh ngeh ngeh..


ini lah rupa Homemade Grill Chicken Chop with Mushroom Gravy. Weh lupa nak citer... gravy tue haku beli serbuk dah siap jek kat tesco....salad-salad tue pungggg.... ekekeke so sebenarnya... chicken chop ni ready made jek....haku tukang chop ayam jek ngan bakar..selebihnya....tabur jek kan pinggan tue..nampak la cam kat kodai kan.... so very healthy tak makanan aku tue..ekekek salad tue beria.....

Note to myself:

1. Not so much oyster sos when marinate the chicken - or lepas nie kene carik resipi lain nak grill ayam....dan resipi hentam keromo kureng....ekekekekek
2. Don't use dressing fruit salad..instead use thousand island or mayonese should be okey - penyudahnya haku tak makan pun salad tue malam tadi sebab very the tak sedap....
3. Oooohh Asz....really need you resipi on this menu lerrrr....haku nak kan gravy tue..nak wat sendirik..... kui kui kui... tengok ko buat last week very the shedapppp.... ngan mashed potato
seme bagi.......so jangan luper yerrrrr.... ngeh ngeh ngeh...

dan sungguhpun tekak ku kurang sikit atas hasil usaha pertama ini.... tapi Izzati...mak aiii sedap betul dia makan..sekeping tue dia sorang....laju jek.... Iskandar biasa lah..main jek lebih...haku dua tiga suap rasa full..... lepas nie dah promise ngan Abie kene buat utk dia pulak.....malam tadi Abie tak ada..so kami akan anak beranak je ler....

Tuesday, January 6, 2009

Izzati dah sekolah

Semalam memang saja ambik cuti. Orang lain ambik cuti anak sekolah darjah satu, tapi aku ambik cuti sebab anak sekolah Tadika. Dah seminggu aku dok remind Izzati dia akan pergi sekolah. Seems dia pun excited..selalu cakap.. "Mummy, kakak tak pandai belajar, camne nak pegi sekolah" hohoho dia dah salah interprate pasal sekolah nieh..ehek.... Nak pegi sekolah sebab nak belajar laaa.....nanti lama2 pandai la belajar..kan...

Kul 5.30 pagi alarm aku dah menjerit....aku pulak mandai2 pi offkan sebab pala otak tu set hari nie cuti..lambat sikit tak aper....waaah kebetulan anak sedara haku tersalah tekan agaknya tercall hp haku...terus terjaga..tengok2 jam wahhh dah kul 7.00 pagi biar betul....terus kejut Izzati.... miracle.....senang betul nak kejut cik kak nieh.... senang sangat-sangat... suruh mandi.... okey mummy, hari nie pegi school tau.. okey mummy..waaahh....eheheh excited sungguha nak dara ku ini....

Aku pulak yang berdebar-debar gila nak hantar dia pegi Tadika.....sungguh... tak caya jek eh anak ku dah Tadika... well..di sebabkan ekonomi tak berapa nak stabil dan setelah aku fikirkan masak-masak dan setelah aku puas tanya pada Pakcik Gugel.... makanya aku yakin dengan keputusan utk menyekolahkan anak aku kat Pusat Asuhan Tunas Islam atau lebih dikenali denga PASTI. Itupun lepas Abie masam-masam muka gak la ngan Mummy sebab Mummy konon-konon nak sekolah kan Zati kat tadika mahal-mahal....hehehehe.... tapi bila Mummy dah tanya Pakcik Gugel banyak-banyak.... ramai yang bagi good review pasal PASTI nieh...so Mummy pun pasti nak sekolahkan Izzati di PASTI...tak per la nak..biarlah tak dapat tadika glemer-glemer pun yang penting Izzati seronok kat situ kan....

Memang dia seronok pun..sampai2 jek... Cikgu terus tarik tangan dia..jom kita masuk kelas....uwaaa mummy ngan abie dia dah lupakan...sempat gak la Mummy snap gambar Zati dalam kelas tue..memang nampak sangat dia suka..... Mummy ngan Abie registerkan kakak dengan cikgu kat luar...dapat uniform terus Mummy bawak Zati tukar baju.... oh syahdu sungguh Mummy rasa.. well zati...ingat nie tau..Zati tadika jek Mummy dah rasa terharu sangat...... belum lagi kalau Zati berjaya dapat Ijazah..harus banjir agaknya....ehehehehhehe



nak pegi register..mummy nie pening pala tak tau nak pakaikan Izzati baju aper... so pakai la baju raya (izzati ckp) mujur la ada tudung utk dia...


cik kak sorang nie tak kalah gaya...





aksi-aksi kakak dalam kelas...mula2 cam tercengang jugak...tapi lama2 rasa dia boleh cope dengan keadaan kelas tue...


dah pakai uniform pun... huihs..terharu nya mummy... belajar pandai-pandai yer nak...

Jalan-Jalan di Alamanda Putrajaya

Lepas berhempas pulas kemas rumah, masak kek..ekekek cam la teruk beno buat keje-keje tue seme..... tetiba Abie ajak pegi Alamanda Putrajaya.... so haku pun bersiap la ala kadar... sebab tak ada la jauh mana pun saja jek bawak anak-anak keluar....dok la terperap jek kat rumah. Iskandar tue cepat bosan..... dia siap paling awal..menjerit2 ajak keluar cepat..

jom laaaaa jom laaaa...... ammiiii!!!!!! jom!!!!!!!! huhuhu la nie dah reti ckp sikit2....dia punya sound system bikin bingit ini telinga......







cam biasa la kan..... pegi Alamanda tue tak sah kalau budak2 nie tak perabihkan syiling mummy ngan abie dia...tapi muju kali nie dia ngabihkan syiling Mak Lang, Uncle ngan Mak Long dia...ekekekeke depa rajin layan sungguh anak-anak ku ini.....

Lepas tue we all gi dinner kat foodcourt dia jek.... nak makan kat Johnny tue sah sah la berpuluh-puluh ringgit...so makan apa yang ado je lah kat foodcourt tue...


haku pekena Teppanyaki Salmon Grill (betoi kaa aku main sebut jek nieh..ekek sebab Abie yang pi beli punggg..) sodap makan.... Iskandar dia belasah semua tembikai yang ada...sup tue abih dia makan sorang...bagi nasik tak mau...hantu sup dak Iskandar nieh...

Izzati awal-awal dah ckp ngan kan waffle nieh.... sedap kan..aritue tak sempat nak ngendeng..sebab Izzati duk jauh dari mummy dia....dia duk sebelah Mak Lang dia...tak dapek la mummy nak cilok waffle nieh...huhuhuhu...


Ini Teppanyaki Abie...memang kalau pegi memana foodcourt... Abie suka order Teppanyaki jek..... lama tak makan Teppanyaki yang masak depan mata nieh...eheksss...

Marble Chocolate Cheese Cake

Salam,

Hari Ahad haritue setelah berhempas pulas mengemas rumah dari pagi membuang segala sampah sarap yang ada kat rumah tue (rumah dah kembali bersepah yer kawan-kawan sekarang ini uwaaaaa).... petang tue tak tau nak wat aper..tetiba rasa datang mood nak buat cake...actually resipi ni dah lama haku dapat tapi tak berkesempatan nak buat.... lagipun tak jumpa cream cheese...rupa kisahnya kat Tesco ada jual daaa..jenama Philadelphia..(ye kerr ontahhh) tapi mahal lerr 250gm RM10 huhuhuhuhu..nasib ler dah nak sangat buat kan...

Annyhow saper2 nak resipi leh cilok kat sini

Oh..sungguh ini lah first time aku masak cake yang ada unsur2 cheese..patutnya dia triple layer...tapi haku buat double layer jek sebab aku buat kek nie pun guna cup jek..tak ada loyang nak buat beso2..lagipun kat rumah tue hantu kek aku ngan Izzati jek... Abie nie tak suka kek-kek bagai... so buat bentuk cup nie senang nak sedekah kat orang...ekekekekke...


adunan yang dah siap di letak dalam cup (gambar tonggang terbalik daaa ekekek )
cheese tue suka hati aku jek nak letak camner kan...ekekeke


adunan kek coklat


cream cheese...err tetiba haku telan ayaq liorrr....

kek yang sedang di bakar dalam oven..waa nampak naik cantik je kan.... gebu giler...ekekekek



first batch.....muahahahah hangussss kooo hamikkkkk..... iye ler tak tengok2 langsung bahana leka ngadap internet..ini ler jadinyer.....ekekekekeke...

second batch..kira okey la tue kan..... tapi bila dah sejuk kek tue jadi cam bantat...
bukan bantat aper lah...bahagian cheese tue jek yang tenggelam....so aku buat konklusi
cheese tue berat...ekekekek alasan..

aper-aper pun rasanya mabelessssss ......dan haku tak sangka.. Abie makan kek daku ini..ngeh ngeh ngeh....ado layi nie extra dalam fridge.... ingat nak bawak opis..lupa lak hari nieh...