Tuesday, January 6, 2009

Marble Chocolate Cheese Cake

Salam,

Hari Ahad haritue setelah berhempas pulas mengemas rumah dari pagi membuang segala sampah sarap yang ada kat rumah tue (rumah dah kembali bersepah yer kawan-kawan sekarang ini uwaaaaa).... petang tue tak tau nak wat aper..tetiba rasa datang mood nak buat cake...actually resipi ni dah lama haku dapat tapi tak berkesempatan nak buat.... lagipun tak jumpa cream cheese...rupa kisahnya kat Tesco ada jual daaa..jenama Philadelphia..(ye kerr ontahhh) tapi mahal lerr 250gm RM10 huhuhuhuhu..nasib ler dah nak sangat buat kan...

Annyhow saper2 nak resipi leh cilok kat sini

Oh..sungguh ini lah first time aku masak cake yang ada unsur2 cheese..patutnya dia triple layer...tapi haku buat double layer jek sebab aku buat kek nie pun guna cup jek..tak ada loyang nak buat beso2..lagipun kat rumah tue hantu kek aku ngan Izzati jek... Abie nie tak suka kek-kek bagai... so buat bentuk cup nie senang nak sedekah kat orang...ekekekekke...


adunan yang dah siap di letak dalam cup (gambar tonggang terbalik daaa ekekek )
cheese tue suka hati aku jek nak letak camner kan...ekekeke


adunan kek coklat


cream cheese...err tetiba haku telan ayaq liorrr....

kek yang sedang di bakar dalam oven..waa nampak naik cantik je kan.... gebu giler...ekekekek



first batch.....muahahahah hangussss kooo hamikkkkk..... iye ler tak tengok2 langsung bahana leka ngadap internet..ini ler jadinyer.....ekekekekeke...

second batch..kira okey la tue kan..... tapi bila dah sejuk kek tue jadi cam bantat...
bukan bantat aper lah...bahagian cheese tue jek yang tenggelam....so aku buat konklusi
cheese tue berat...ekekekek alasan..

aper-aper pun rasanya mabelessssss ......dan haku tak sangka.. Abie makan kek daku ini..ngeh ngeh ngeh....ado layi nie extra dalam fridge.... ingat nak bawak opis..lupa lak hari nieh...


4 comments:

  1. huuu rajin btul kak mah kiter nehh....

    ReplyDelete
  2. ahaksss......sebulan tak sekali rajin nyer...

    ReplyDelete
  3. kak..ble kongsi resepi tak??...teringin le nak cuba..cam sedap jeek...huhuhu

    ReplyDelete
  4. ada tue akak bagi link..cuba tengok.... baca dari awal...

    ReplyDelete

please be nice to me