Monday, January 12, 2009

My Iskandar


Salam,

Since last week lagi aku nak update blog nak cerita pasal kaletah Iskandar. Tapi entah kenapa..samada server nie weng ataupun blog yang weng..ataupun haku yang weng.... aku pun tak tau...berpuluh2 kali aku try upload gambar tak gak boleh-boleh. So hari nie aku try upload seketul-seketul baru dia boleh..huwaaaaa sakit jiwa rago den...

Anyway.... lama betul rasanya tak update pasal my beloved hero Iskandar kan...asik dok citer pasal kakak dia jek.. so hari nie... aku nak update pasal Iskandar Muammar b. Hisyam nie ha... yang makin hari makin kaletah dan makin mengeletik hati dan perasaan haku dan bila masa aku kat office teringatkan dia buatkan aku rindu jek nak balik rumah nak gomol-gomol... dan main dengan dia....

Iskandar sekarang nie, dah nak dapat mulut.... perkataan-perkataan seperitiMummy, Abie, Kakak tue memang dah sebati kat mulut dia... paling best..bila dia menjerit panggil semua orang...dan selagi tak dilayan... tune suara dia makin lama makin tinggi....

Ammmie.... buat derk.. ammie...buat derk lagik..high pitch.. ammiiieeeee!!!!! huhuhuhu... rasa nak rakam jek bagi korang dengar bila dia jerit tue.... cam muzik indah jek kat telinga haku nie..hahaha sentimental lak mummy ko nie nak....

Dan yang paling best... Iskandar memang pantang dengar muzik...kalau dengar muzik tue...hamboiiii dia punya joget.... selalu jadi bahan perli Abie "Ikut perangai saper la nieh suka sangat berjoget"...hahahahaha.. rasanya masa mengandungkan dia nieh....haku dok masuk Karaoke Contest jek..tak ada pulak nak joget sakan... kalau tengok dia punya goyang... ekekeke memang gelak je ler... dan oopsss....sama jugak..kalau dengar mummy dia ker or kakak dia ker menyanyi dia pun ikut gak... serupa jugak kalau dengar azan..dia pun sama jugak nak azan..cuma tak ada gaya jek.... suara pun halus jek..cam nyanyi utk diri sendiri... ekekekeke...


"Iskandar...."... "kang...." itu la dia jawab kalau orang panggil dia... puas ajar.. saya...saya..saya...tapi tak nak gak masuk dalam pala tue.. bila panggil jek.. "kang".... dulu memang tak paham...aper benda la dia sebut kang kang kang tue..rupanya dia nyahut panggilan kita... means "kang" dia tue saya la dalam bahasa ibunda dia...eheh....

Dan dia sungguh-sungguh eksyen..makan tak mau orang suapkan..semua nak buat sendiri..kalau orang suapkan..dia sanggup tak makan...tapi bila suap sendiri...adoiiiii..... dia buat main aper seme... tengok je lah budak bujang sorang tue...bukan masuk ke mulut abih muka semua yang jadi mangsa.....

bukan main sedap lagi dia makan Calcium nieh.... dok berebut ngan si kakak..... okey another part... Iskandar... tiger camner... "aummmm........" how cute when he says this... ekekeke... "cat"...."eowwwww...."..bird "chip chip chip" sambil tangan kat ketiak berkepak buat gaya bird...hahahaha.... well entry ni entry pasal haku bangga denga perkembangan Iskandar yerr..so kalau tak mummy dia yang bangga saper pulak nak bangga kan..ngeh ngeh ngeh......

He's crazy about wheel or stering..or aper sahaja yang ada unsur2 bulat dan roda.... pantang sungguh kat driver seat tue kalau kosong..sepantas kilat dia akan duduk situ..sambil berlagak bawak kereta...dan reti sungguh dia mana satu hon....uwaaa memekak..dia tekan hon bertalu-talu...yang kono marah bukannya dia..mummy dia la jugak...abih camno..tak dibagi lagi bingit tinger haku nie dengo dia menjerit....and...geng... suara dia memang high pitch sunggguh....kalau jerit.....


Huhuhuh kalau nak cerita pasal kaletah budak nangoi sorang nie kan memang tak abih rasanya..banyak lagik kelaku-kelaku dia yang mencuit hati.... seminggu nie aku tengok...dia tak leh nak tido malam kalau dia tak baring bawah ketiak aku...yer kawan-kawan..betul2 bawah ketiak nieh.... kalau tak situ dia akan landing pala dia kat perut haku.... mulut ngomel sorang2... kakak dah selamat belayar... dia belum gak lagik...sedar2..dah lena dah....

Dah pandai mintak susu... "ammieee...shuuuuuu" alahaiii..masa memula dia pandai mintak cam gini.... tak sangka betul... ... paling best..dia tau kalau kita tak suka dia buat sepah...tapi Iskandar nie memang penyepah tegar... pembongkar tegar..... so kalau bersepah tue..memang suara tarzan omak dia akan kedengaran lah....so everytime dia sepahkan barang....dia tau..sebelum omak dia nieh.....bising..dia akan.. "ammiieeee...........niehhhh" tunjukkan kat haku tempat yang dia sepahkan tue.... hahahah pandai bodek.....

Bila mana jadi sesuatu perkara yang konon-konon salah dia..dia sendiri pandai.... "aiyokkkk.....awuuuu..." which means... "ayok....tak tau....".... hai... bujang...bujang.......



1 comment:

  1. mmg time gini sronok nengok anak membesar dgn kaletahnya yg pelat gitu...

    ReplyDelete

please be nice to me