Wednesday, February 24, 2010

Catatan....CROCS Part II

Wah...tetiba ramai pulak...(ramai la sangat kannnn)
yang berkenan dengan CROCS Cyprus yang haku belikan utk akak ipar akut ue kan...

Siap tanya lagik berapa price..siap mintak tolong lagi mau belikan itu CROCS...

Huh CROCS Cyprus..yang mana satu?? jap jap...

CROCS Cyprus yang ini

 

ha..aku nyer CROCS Cyprus nie yang cam kat atas nie lerrr...sebijik sebentuk...masa aku beli time bulan puasa tahun lepas RM80..oh sila percaya yer..saya tak mampu nak pergi butik...
Pastu CROCS yang aku belikan utk akak ipar aku lepas adalah berharga RM59...iyer..sila percaya bulat-bulat saya tarak tipu woooo....... maka bila aku reveal harga ramai lah meroyan nak kirim belikan kasut ini..

Untuk golongan branded beli barang kat butik...entry ini bukan utk anda..(wahhhh.....sangat daring statement ittew)....

So dengan rasa ala-ala hampeh... tetiba aku offer sesapa nak kirim CROCS Cyprus nie boleh la kirim kat aku.... rela haku nak belikan nieh....

warna yang ebelebel yang aku tengok haritue..adalah Hitam + Merah (macam gambar entry sebelum nieh, brown seperti di atas...dan yang dibawah ini... (warna lebih kurang...tapi yang aku nampak kat kedai nun gelap sikit lagik... errr ala-ala turqoise kelabu asap la...hahahaha)



(gambar adalah cilok kat google)

Harga adalah rm59...kalau orang tu naikkan harga....ampun lah yerrrr..akan ku hapdet...

lagi satu CROCS Havana.... yang cam kat bawah nie lerrr....

Yang ni Harga RM35 sila percaya bulat-bulat...

saper saper nak lenjan hari hari boleh la pakai.... sedap tak sedap tue ditanggung sendiri almaklumlah bukan barangan butiksss.. warna ada hitam jek dek non.....

kalau betul2 nak sila letak kat ruangan komen ini..ekekek sekali non hado,....
sekali ngan size yer.... size CROCS nie adalah one size smaller...
means kalau anda size 6 size CROCS adalah 7...addder faham..

motif tetiba nak jadi Personnel Shopper nie kenapa yer??

ko la punya pasal ni mas....kui kui kui...




Tuesday, February 23, 2010

Catatan....Dinner Malam Tadik!!

Semalam Abie cuti..so ada la adegan masak-masak kan.... Abie sms dia masak aper...aduhai..
ku canang kat facebook ekekekeke....

aper Abie masak... sila terliur...


 
 aper tue????

sorry ler ikan goreng dah kene kekah dulu ahaks.. 
ikan kembung masak lemak..... ikan goreng merah... budu....

  
tara... budu.... perkkh lazattttt.....

 

ulaman...sohih En. Abie tak jumpa ulam melayu..jumpa salad...tak per...cecah budu pun sodapppp.....

tak abih pun seperiuk nasik sebab Abie masak banyak...

ish terasa-rasa lak budu kat tekak iii...








Monday, February 22, 2010

Catatan....CROCS

Tengah hari tadi keluar....gi KLCC..gi Bank Rakyat kat Bangunan Angkasa Raya tue...bayau hutang tertunggah setahun..(fuh banyaknyer..... )...

Tetiba teringat Kak Liza pesan nak kasut CROCS.... berkenan beno dengan kasut CROCS haku kat rumah tue....

Dulu kan haku penah meroyan nak beli kasut CROCS tue....beli dah tapi tak citer jek..maleh laa..kang kata RIAK pulek...

So tadik ku rembatkan utk Kak Liza kasut CROCS seperti di bawah ini...

 

  

huhuhuhu..time haku beli aritue mahal weh..la nie dah murah dah...berapa ek?? alah tak yah cakap lah...ini imitation nyer..(imitate kerrrr).... tak mampu nak beli mahal-mahal segala.... 

malu nak sebut..... orang lain beli original kan zel kannnn...

rembat utk kakak ipar..utk aku pun sempat gak rembat tadik...huhuhuhu....

cam kat bawah nieh.... berapa?? alahhh tak mo sebut lerrr...you know i know sudah lerrr...

golongan marhaein harga sohih tak lebih 50 hengget punyerrrr....

  

 


total dedua kasut..adalah tidak sampai 90 hengget.....kikikikik...
ini je lah mak mampu pun nyahhhh..... eh eh..kasut kakak ipar i tue dia dah siap-siap bayar yer..

kang kata haku banyak duit pulak baik ati belikan utk beliau...ngeh ngeh ngeh...



Catatan....Bantuan di Perlukan - Updates

Assalamualaikum,

Sahabat saya Asz Kamal memerlukan pertolongan berkenaan dengan anak lelaki beliau,

Adik Ammar Danish, (son of Asz Kamal), age 2, is a special baby (down syndrome) with special needs. He was diagnosed with severe GERD, hyperactive airway disease and PDA (conginetal heart defects).
Maklumat lanjut berkenaan anak beliau sila masuk blog di bawah
NO AKAUN IBU AMMAR

Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)


Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya.

Amin.....


http://azimahas.blogspot.com

Catatan....WIMAX BENGONG!!!


Betul la kata orang kalau still lesen P tue..memang hamsap je lah cara pemanduan nyer....tak expert...
lenkali kalau tak fully establish tak yah la canang kat orang suh POTONG!!!...

Iklan beria-ia... tapi service very the hamsap!!!!

Dah nak masuk 3 minggu!!!! Di ulang 3 minggu!!!!! aku punye connection WIMAX kat rumah macam shilakerrrr...

LED light itue blinking merah...tak kuning tak hijau...memang macam vavi!!!...

Call customer service...we have major problem....not sure when this problem can be solved?? 

What the )(*^(*&%&*%$...

Aku dah tak tau nak cakap aper lagik dah..nak komplen pun tak guna sebab still aku bercakap dengan customer care yang tak well informed...

Last haku call.... pandai lak tue melawan cakap aku....... 

Please laaa takkan management ker orang-orang yang sepatutnye tak informed customer service apa yagn sebenarnya dah jadi!!!! Bebalik aku dengar MAJOR PROBLEM, MAJOR PROBLEM!!!

Dulu yang satu dunia problem connection internet yang pasal gempa bumi tue aku rasa tak ada la sampai masa sebulan nak settle....

Takkan la tak ada backup langsung... SMS reminder suh bayar bill...bertalu2 datang... SMS pasal haram jadah ni tak ada pulak...

Bengong tul laaaa.....

Huh sakit hati tahap tujuh petala langit nieh.....

Memang macam HARRRAMMMMM...... 




Catatan....Cerita Weekend

Idea tak ada tapi tetap nak menaip jugak kan... nasib ler..nak cite weekend...hmm nothing interesting pun weekend aku nieh.... same old weekend...

Hari Sabtu hajat hati nak meronda sorang diri cari barang-barang utk buat birthday Izzati nanti... mujur jek Abie dah start keje Kajang...so leh hantar dia gi keje....

Terlupa pulak ada kenduri adik kawan baik.... so pergi la kenduri dulu.. hangkut la jugak Iskandar ngan Izzati.... janji nak gi ngan Angah.... tapi Angah kata dia lambat.... so ku keluar la kejap hangkut budak-budak dua orang nie gi Saujana Prima cari bahan nak buat kek segala (gigih nak buat kek nieh)...

Tengah syok syok nak bayar..tetiba Abg Adi call kata dah sampai...aiyark..iyelah..dah kenduri tue kawasan perumahan kita orang yang memang dari azali adik beradik haku duduk sah sah la kalau ada jemputan seme adik beradik di jemput kan....

Berdesup ler ku balik......

Petang tue Abang Adi ngan Angah lepak rumah..lama dah rumah tue tak dipenuhi umat manusia...ngeh ngeh ngeh...tak per 28hb nie sok tak larat nak melayan orang nanti...(iye ker....)

Ahad plan yang tertunggak kononnya nak dijalankan la hari Ahad...tapi tak jadik jugakkkkk.. Izzati menangis-nangis pepagi buta pujuk nak ikut.... Iskandar biasa lah..kalau dah kakak sibuk nak ikut dia mana leh tinggal...

Penyudahnya....ku gi Tesco jek.....adush..bawak budak berdua ni kan boleh bankrap tauuuuu... segala tok nenek nak beli....







Tengok lerrrrr.... satu motor jek RM5..kalau dua motor tak ker spo hengget?????....

itupun..Iskandar nyaris nak guling2 kat situ nak naik lagikkkk..... Mummy dah ler sorang....dengan troley lagik...adushh.... ku hangkut jugak ler...sib baik laa...cengeng-cengeng kakak nak naik lagik tue leh harap gak...

Suh pegang adik...nak gi ke kereta...jaga adik.... kereta dah penuh dengan segala barang utk jamuan birthday Izzati nieh...

Hmmm..beria-ia nak buat birthday Izzati.. Iskandar bulan lima sok....kene buat jugak ler gamaknyer...

ish lupa nak amik cuti....nak isi borang cuti sattt...


Friday, February 19, 2010

Catatan.... Innalillah - Al Fatihah

Tetiba kat FB status dari Bib...bagi tau anak seorang sahabat yang berumur dua tahun meninggal dunia.

Dah seminggu rupanya anak kawan ni meninggal...

Dan sungguh aku tertinggal jauh menerima berita nie.

Sedih...sebak....

Aku meletakan diri aku ditempat sahabat tadi...

Kalau Iskandar yang 'pergi'....

Kalau Izzati yang 'pergi'
Nauzubillah...tak mampu untuk aku bayangkan....

sedangkan anak orang buatkan aku menangis....

Lagikan pula anak sendiri....

Al-Fatihah buat Puteri Maryam.....

Buat Nurul Hanis...moga tabah hadapi dugaan dari Allah......








Catatan....Tandus

Saya mahu update blog tapi saya ketandusan idea untuk mencatat. Errr sapa-sapa peminat novel....boleh inform saya novel yang sangat menarik utk dibaca.....

terima kasih

sedang dalam perancangan untuk mengadakan Majlis Hari Jadi Izzati Maisarah yang ke 6 tahun
Otak ku blank memikir menu apa yang hendak dihidangkan pada para tetamu...

Dalam kepala ni Laksa....tak kan satu jek main dish? lagi satu??

Lagi sekali...idea...please..pelase...

Memang tandus sungguh....







Wednesday, February 17, 2010

Catatan....14 Feb 2010 Geder-Geder

Assalamualaikum,

Hazabnya la 4 hari cuti tak ada internet kat rumah bosan giler..dah la tivi kene konker ngan itu budak kecik dua orang... Mummy layan movies kat laptop je lah...sampai tak tau citer aper nak layan dah...

14hb Haritue...sempat la bergeder-geder dengan Kak Kasih ngan Niza kat R&R Awan Besar...dah lama tak jumpa...so kebetulan dak Niza kecik nie balik dari Penang...so berjumpa-jumpaan la kami barang seketika...

Ku sampai lambat..iyelah dah En. Abie keje kan... sampai rumah kul 8......Mummy, Kakak ngan Adik dah siap dah tinggal tunggu Abie balik jek...

Abie siap mandi bagai berdesup ler kami ker Awan Besar tue..

Layan gambar je lah yang dicilok dari FB Kak Kasih..

 

 sampai-samapi jek terus belasah satay yang dah ada atas meja..ehehehe...eh nak bayar kat sapa ek malam tue buat2 hilang ingatan pulak yer...


sempat gak Mummy berurus niaga dengan Ummi ehehehe..

Mak- Mak yang makin kembang dan tembun ahaksss...

 
 sesi urusniaga masih berlangsung ketika nak balik..dapat gak la Mummy budu dua botol....nyum..nyum...

  
 tumpang camera orang kan..... ehehe penuh cahaya keimanan muka haku nieh ehehehehhe

  
 peace...Iskandar dah tau peace tue dua jari jek....

  
 ish berlengas-lengas anak-anak haku berpeluh-peluh.....

 


Iskandar comel ker handsome...... "Adek hemsem jekkkk...tak comel" ehehehehe.....rambut baru Iskandar...




Friday, February 12, 2010

Catatan....Apa Mau Update??


Seperti tajuk di atas.... apa mau update??

Sudah la WIMAX kat rumah hazab...still tak betul-betul gak lagik...

Cuti panjang tanpa internet?? arrrgggh..leh hidup kah??

Boleh?? hhhmmm

Apa mau buat weeken inieh...

Arggghh... bosan!!! Internet kong ...




Wednesday, February 10, 2010

Catatan....Korean Drama IRIS


Gara-gara terpengaruh dengan Cik Puan Zalia asik dok bercerita pasal Korean Drama nie...haku pun mintak dia copykan haku tiga cerita.

Coffee Prince
You're Beautiful
IRIS

Coffe Prince ngan You're Beautiful ku tengok main lompat lompat jek...nanti kene follow satu episod demi satu episod.... tapi IRIS...huwarrggggh...ku tak leh lompat2..sebab every episod yang ku tengok....sungguh mendebarkan...huhuhuhu...

Baru jek sampai Episod 5 ada lagik 15 episod nak terjah.... 

Mak dah jatuh chenta ngan Hyun Jun.... huhuhuhuhuhu..... stok stok sempoi stok stok tak hemsem sangat jadik pilihan hati ahakssss..... 

Tapi kan zel...Episod 3 ngan 4 aku tak leh baca subtitle sebab nama file tak sama...uhukssss....

tapi serius beb...cite IRIS nie memang best...tak yah la nak tengok citer omputeh pasal tembak tembak nie kan... Korean Drama ni pun setanding ngan citer omputeh.... bila Mesia nak buat citer cam gini ek...huhuhuhu...

Dan aku telah menempah sebeban lagik citer korea kat Cik Puan Zalia....huhuhuhuhuhu...





Catatan....Hangin ngan Wimax


Dari hari Jumaat malam minggu lepas pukul 11.25 malam..sampa la ke hari ini

Line WIMAX kat rumah tue cam hamsappppp...

Hari hari call customer care pun tak dak jawapan pasti

Tak well informed what happenned..

Adui laaaa tak kesah ke depa nie kalau hilang customer ek...

Boleh pulak down sampai berhari-hari paling koman pun setengah jam or satu hari laaaa...

Ini dah masuk hari ini... dah hari keberapa....

"Once the connection is okey we will inform you via sms"

Haprak je lerrrr... down pun tak sms camner??

ngok ngek tul laaa...

diam!! aku tau...entry bebel tak tentu arah lagik.....ngeeeeeeee




Tuesday, February 9, 2010

Catatan....Menyampah


Ini kalau ikut kata geng geng Hotmama blog haku tak ada la citer lain..

Menyampah, tension, haper segala...abih dah memang punggg...


Arrggh..haku ni dah menyampah..bukan memyampah dah sampai tahap benci dah...

Boring segala rasa seme ada...eeee benci...(astaghfirullahalazimmmm)...

tapi tak leh nak elak la rasa nie..memang rasa menyampah tahap tujuh petala langit ngan mamat sorang nieh...

eee alergik betul.orang kata jangan benci benci sangat nanti sayang..piiirah mabuk..sayang jadah haper.....

aku dah sampai tahap tengok muka dia pun tak mo.... dengar suara pun menyampah....

sms dia pun rasa nak lempar jek handphone...(rasa jek tak lempar lagikk)..

email dia masuk pun rasa cam nak hantuk pala kat meja jek...

arrrgggh bila la ko nak berambus ek..

orang cam ko tenang jek idup kat sini ek....mementang laaaaaaa...

cesssss....





Monday, February 8, 2010

Catatan....Akhirnya!!!!

Akhirnyer....barang yang ditunggu telah pun sampai.....huhuhuhuhu.... tunggu dari bulan 12...patut dapat bulan 1 tapi bulan 2 baru dapat..

Tak kisah la lambat pun janji dapat.....



 

apa bendanya???


ni dia..
*

*

*
*

*

*

*

*

*




  

hehehehehe I kan hantu novel....so....ini lah dia..dah mengikuti novel ni dari blog Hanni Ramsul..so dah tau kisah mesti la nak tau ending kan....


  

dapat signature dari Hanni lagik.....macih Hanni....



 

dapat la cenderahati dari Penulisan2u.....okeh ler tuh!!!

tak sabar nak baca....

Sekarang tengah baca...

BAJU PENGANTIN MAK ANDAM....ehehehe...








Catatan....Jom Sauna




Setelah sekian lama sauna haku ni bermastautin kat rumah Angah, maka pada hari Jumaat haritue..kembalilah dia ke tempat asalnyer iaitu rumah haku ler...

Hehehe ini pun lepas haku dok fikir-fikir...dah la payah nak keluar peluh..dok makan RX Lite dah nak dekat sebulan still sekg, pun tak kurang (salah diri sendiri sebab makan tak jaga..dan tak exercise)...

So alternatif nak berpeluh kene la bersauna....

Sauna haku memang sebijik sebentuk cam kat atas tue..masa beli haritue harga dalam RM4++ la..tak hengat dah... rajin gak sauna dulu2....

Testimoni haku sendiri bersauna..lepas bersalin Izzati memang selang sehari haku bersauna.... masa tue tradional nyer sauna la...tangas kan orang kata.... sekali ngan rempah ratus bagai....mak bidan nyer barang....

Memang turun berat i sampai 20kg tawwww....

uhuksss..tadi dok main la kira kira berat ideal..ku adalah 42kg yer....adusssh biar betul..... now berat haku 63kg...berapa puluh kg nak turun nieh.... huhuhuhu...

RX Lite disertakan dengan sauna agak-agak menjadi tak.... Sabtu dah sauna...Ahad skip so hari nie kita sauna lagik....

huhuhu....asik la meroyan nak kurus tak gak kurus2...





Catatan....Losyen Mustajab Pati LImau & Halia


Baru lepas lunch, hari nie pergi lunch kat foodcourt KL Sentral, makan yong tau fu,...well sepanjang pagi ku tak makan..dok telan RX Lite semata-mata...

On the way balik.... ada pulak booth Dunia Herbs nie jual Losyen Mustajab nie...haku dah lama nak beli sebab katanya leh kempiskan perut...so tadi gi la beli menate ateh tue....

Huh..sungguh ko...leh kempih peghuk...

tak saba nak teraaa...

sapu hok ni pastu sauna.... molek dok?? harus pijaaaa.... ..

huhuhu...dok gheti kecek kelate....kelate ko ganu?? hahaha...

ada testimoni tak?? leh share???



http://azimahas.blogspot.com


Catatan....Mari Belajar Deco Cupcakes

Salam,

Ntah haper haper kan...nak deco cupcakes pun nak belajar ngan orang haper daaa Azimah nieh...

Mesti sesapa yang follow blog haku nie mesti ckp..dak ni kejenya asik la pi belajar sana sini....ehehehehe...

well....i love to learn hoccay....tambah skil aper salahnyer.... mana tau akan datang berguna kan....

Terima kasih pada Cikgu Ayu... SILA MASUK SINI kerana sudi mengajar haku yang ala-ala keras tangan inieh..

Malu weh comot.... ayu buat comel jek...


 

  

  

 


sebenarnya kan ada sejarah tawww cuppies haku nieh..uhuksss..tiga ketul tergolek doggggg....uwaaaaa...sib baik Cikgu Ayu baik hati ganti yang lain...tapi tak besh lah...sebab bukan wat sendiri...

Mujur laaaa...sebelum tergolek tue sempat amik gambar..yang mana satu??....tak yah citer lerrr..ehehehe


http://azimahas.blogspot.com

Friday, February 5, 2010

Catatan....Kempen Charity for Adik Ammar from Nuffnang

ENTRY DI BAWAH SAYA COPY PASTE DARI BLOG
Selepas perbincangan antara Blogger We Care dan pihak Nuffnang pada 28 Januari 2010 tempoh hari maka secara rasminya Nuffnang telah mengeluarkan post istimewa di blog Nuffnang tentang adik Ammar dan juga membuat Charity Ads untuk iklan Nuffnang di setiap blog yang menggunakan perkhidmatan pengiklanan nuffnang. 

ammar at nuffnang

Sehubungan dengan itu, saya meminta semua Blogger mengaktifkan “Charity Ads” ini melalui langkah berikut:
  1. Login ke akaun nuffnang anda
  2. Klik pada ikon Blog Manager
  3. Pada Ads Preference, pilih “Show Charity Ads”
  4. Selesai!
Anda boleh lihat serta-merta di ruangan iklan Nuffnang di blog anda yang akan menunjukkan gambar adik ammar.

Ayuh semua Blogger, ayuh kita terus semarakkan kempen Blogger We Care adik Ammar ini.
p/s: Ternyata kempen Blogger We Care tidak sia-sia. Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya!
p/s/s: Terima kasih Nuffnang kerana menyokong kempen ini!



http://azimahas.blogspot.com