Monday, February 22, 2010

Catatan....Cerita Weekend

Idea tak ada tapi tetap nak menaip jugak kan... nasib ler..nak cite weekend...hmm nothing interesting pun weekend aku nieh.... same old weekend...

Hari Sabtu hajat hati nak meronda sorang diri cari barang-barang utk buat birthday Izzati nanti... mujur jek Abie dah start keje Kajang...so leh hantar dia gi keje....

Terlupa pulak ada kenduri adik kawan baik.... so pergi la kenduri dulu.. hangkut la jugak Iskandar ngan Izzati.... janji nak gi ngan Angah.... tapi Angah kata dia lambat.... so ku keluar la kejap hangkut budak-budak dua orang nie gi Saujana Prima cari bahan nak buat kek segala (gigih nak buat kek nieh)...

Tengah syok syok nak bayar..tetiba Abg Adi call kata dah sampai...aiyark..iyelah..dah kenduri tue kawasan perumahan kita orang yang memang dari azali adik beradik haku duduk sah sah la kalau ada jemputan seme adik beradik di jemput kan....

Berdesup ler ku balik......

Petang tue Abang Adi ngan Angah lepak rumah..lama dah rumah tue tak dipenuhi umat manusia...ngeh ngeh ngeh...tak per 28hb nie sok tak larat nak melayan orang nanti...(iye ker....)

Ahad plan yang tertunggak kononnya nak dijalankan la hari Ahad...tapi tak jadik jugakkkkk.. Izzati menangis-nangis pepagi buta pujuk nak ikut.... Iskandar biasa lah..kalau dah kakak sibuk nak ikut dia mana leh tinggal...

Penyudahnya....ku gi Tesco jek.....adush..bawak budak berdua ni kan boleh bankrap tauuuuu... segala tok nenek nak beli....







Tengok lerrrrr.... satu motor jek RM5..kalau dua motor tak ker spo hengget?????....

itupun..Iskandar nyaris nak guling2 kat situ nak naik lagikkkk..... Mummy dah ler sorang....dengan troley lagik...adushh.... ku hangkut jugak ler...sib baik laa...cengeng-cengeng kakak nak naik lagik tue leh harap gak...

Suh pegang adik...nak gi ke kereta...jaga adik.... kereta dah penuh dengan segala barang utk jamuan birthday Izzati nieh...

Hmmm..beria-ia nak buat birthday Izzati.. Iskandar bulan lima sok....kene buat jugak ler gamaknyer...

ish lupa nak amik cuti....nak isi borang cuti sattt...


No comments:

Post a Comment

please be nice to me