Friday, July 31, 2009

Catatan.....Happy Weekend

Salam,

Happy Weekend you all....

Ketandusan idea utk mencoret di sini....

camera dok bawak hari-hari tapi tak cukup tegar nak klik klik...

arrgggh...bila la nak ada mood nieh..

my PMS is getting backkkk.....

huhuhu July is PMS month...i don't know why....

anyway...

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU DENGAN GEMBIRA...

saya sudah terbayang...rumah yang macam kapal karam, kain baju yang menimbun utk dibasuh, dilipat, lantai yang dah berdaki, toilet yang dah ala-ala...huhuhuhuhu.....

duk umah dendiam kerjakan apa yang patut yerr....eheh....

pesanan penaja...

TOLONG KLIK NUFFNANG SAYERRRR... NGEEEEEEE


Thursday, July 30, 2009

Catatan....Permata Hati -Giveaway


Aku tak pernah pun join contest2 dalam blog nieh..lately ni ramai plak yang join contest....tapi entah kenapa......lepas jek join contest MR...teringin pulak aku nak join giveaway nieh...eheh..saja la kot kot la kan ada rezeki utk ku dapatkan beg inieh...ahaksss.....

okey nak join boleh pegi DI SINI

SIAPA YANG BOLEH MENYERTAI?

SEMUA ORANG (tapi yg ada blog sebab saya nak mereka buat entry kat BLOG masing2) .. . Tak perlu jadi follower .. cuma perlu buat komen di sini dan buat Posting di BLOG masing. Beritahu Link anda.

RAMAI YANG COFUSE LAKS .. SOWIIII

1. Beri komen tentang bag nih .. cute ker, tak cute ker, ribbon tak sesuai ke & macam2 lagi
2. lepas tu buat enrty dan ruar2kan tentang giveaway nih
3. beritahu saya link anda tentang Giveaway ini
4. pemilihan RANDOM ORG lah kan .. macam biasa


Pendapat saya berkenaan dengan TOTE BAG INIEH...

Sangat cantik, design ada gak iras-iras beg Anna Sui walaupun bukan la 100%. Beg tue nampak ke Inggerisan (ada ker perkataan nieh eheheh).... Riben tue buatkan beg ni nampak lagi menyerlah...kombinasi warna yang amat kena. Menarik dan tertarik buatkan sesiapa sahaja ingin memiliki beg ini. Riben amat feminin dan bagi mereka yang sukakan design feminin beg ini sesuai sekali utk mereka termasuk sayer...ngeh ngeh ngeh..ayat baik punyer....

Bergaya bagi sesiapa yang memiliknya....

perkh cam iklan lak dah....




Catatan...Pindah Office


Salam,

Hazabnya la haku nak update kisah pasal pindah office.....dari hari selasa nak upload gambar...berejam-rejam jadinya...so hari nie tetiba boleh pulak so kiranya jadik entry tertunggak lah yer...

24hb Julai 2009 haritu start la kita orang berpindah randah ke office baru...

Office lama aku kat Wisma RKT...kat mana? alah kat Jalan Raja Abdullah tue...kat mana? alah jalan nak menghala ke Kg. Baru tue....errr belah mana yer....alah...belakang SME Bank....oo kat kurnia tue yer.....bukan...ala....dekat ngan Wisma Mat Jan....mostly bila sebut Wisma Mat Jan baru la orang tau..padahal building Wisma Mat Jan tue ala-ala bangunan usang jek...gelemer sebab jual senjata api...huhuhuhu...aper hal melalut ke Wisma Mat Jan nieh..

sebelum tue.....gambar kecik hazab...nasib la yer.....ekekeke...

Pagi 24hb tue kita orang beramai-ramai bersarapan pagi di Kg. Baru....yang kelakarnya nyer sepanjang 4 tahun aku kerja kat Wisma RKT tue...sarapan ker lunch ker...tak penah pun ke Kg. Baru tue.....tetiba pagi nak pindah tue pulak sakan berdondon-dondon pegi ke sana.....




ini adalah rakan artis yang sama-sama bersarapan haritue...muakakakakaka....hat lain-lain..tak sampai lagik so hari tue bukan amik attendance pun....so amik kesempatan la sarapan lama-lama.....

balik office..masing-masing sibuk nak pi office baru.....so sebelum ku meninggal.....errr meninggalkan Wisma RKT nie...harus lah kan amik gambar kenang-kenangan di opis lama...



sorry la ku tersalah edit...maleh nak betoikan..itu lah bilik haku dulu...la nie dah tak berbilik so kalau rasa mengantuk tue tak strategik sungguh nak tido...ahahahaha....hampeh ko nie ajimah...



kat atas nie lah Wisma RKT yang kami warga Prasarana dok huni dekat 4 tahun..... masa mula2 dok sini rasa kepayahan...tapi dah lama-lama...aku rasa heaven sangat kat RKT nieh..sebabnya...

Jalan TAR dekat, Jackel dekat, Sogo dekat, Maju Junction dekat, nak borong tudung dekat....nak carik kain dekat...NAK TENGOK WAYANG PUN DEKAT (padahal tak penah pun kute ngok wayang kat capsquare tuh) huhuhuhu..i'm gonna miss my old office....saat-saat aku mengular keluar awal nak pegi merayap ke Jalan TAR....ahaks...

weh Hotmama......lepas nie title Ratu Sogo kene pass kat orang lain la... Layla boleh amik tak title tue....ngeh ngeh ngeh.....

inilah office baru haku...workstation baru haku kat Bangsar nieh..kat mana ek aku pindah...Menara UOA...new building..baru jek siap...mengikut kata orang kami lah orang pertama-tama sekali masuk dalam bangunan nieh...... kat mana Menara UOA nie..exactly sebelah LRT Station Bangsar..... sebelah Dataran Maybank....

bantal bintang itu adalah peneman setia aku dikala susah dan senang...ngeeeeeee......

baru pindah meja dah hazab kan..cam la banyak keje kaedahnya...kikikiki.....



ini adalah antara workstation yang ada kat division haku.....again sorry la gambar kecik....aku rasa kalau korang klik pun dia kecik jugak.....jenuh nak upload banyak2..so ku photoscape kan jek gambar2 ittewww.....

nampak besar ker opis haku tue...ekekek memang besar pun.....compare tu office lama nampak cramp ...tapi ada satu division kat sini memang cramp giler..kesian nengok ehehe.......tak per lah....kita kerja sampai rebah yerrr...


lupa nak kobar.....floor aku di tingkat 22 ..huhuhuhu..tinggi wooooo........ so inilah view dari tingkat 22 tue.....nampak la rail keretapi, rail lrt, jalan telawi, sikit Midvalley....jalan raya sesak tak sesak, jem tak jem......tapi yang pasti..perbelanjaan aku menaiki public transport meningkat.... dari RM2.80 telah naik ke RM5.60, sebab skrg pegi dan balik aku naik komuter....

pagi hazab sikit la nak kejar komuter...balik tue heaven jek tak yah nak menunggu sampai 15 minit nak ke KL Sentral.... 5.30 balik pun leh kejar komuter kul 5.58.

Belum cukup seminggu lagik aku kat Bangsar nieh....so masih panjang lagi perjalanan... Menara UOA ni pun masih belum ramai tenant masuk....

nak tanya korang yang biasa kat Bangsar nie..kot kot ada la orang dari office kat Dataran Maybank or Etiqa..kek mano nak makan best ek....ahakss akan ditanyanyer...

Midvalley dekat wehhhh....tapi yang pasti aku akan merindu BAZAR RAMADHAN di area Masjid India....

huhuhuhuhu...

GOODBYE RKT.....HELLO UOA TOWER...


Wednesday, July 29, 2009

Catatan......Adushh!!

Salam,

Haku tak tau samada aku punya blog yang hazab, ataupun internet kat opis nie yang hazab....

semalam cuma dua entry jek aku berjaya letak gambar....start petang semalam....aku dah tak leh letak gambar...

aku tak tau apasal....punya la lama dia nak loading sampai berejam-rejam...

heiyaaa bosan tul ler tak leh upload gambar nieh...


Tuesday, July 28, 2009

Catatan......Saya, Somi saya, dan Belog Saya


Huhuhu punya la lama tak masuk blog..tak hapdet blog..tak blog hopping blog orang..tetiba Makcik Rehan bukak contest la pulak....huhuhuhu...tetiba teringin pulak Kak Mah Gali nak join contest Makcik Rehan nieh....

Alkisah citernya pasal Saya, Suami Saya dan Blog Saya...

memandangkan blog haku ni pun ala-ala hazab nak masukkan gambar...jadinyer haku nak melayan la dulu contest Makcik Rehan nieh..

oooh...sebelum tue promote blog Makcik Rehan...

sila klik sini

okeh mari kita teruskan...


En. Somi baca tak belog ni?

Masa awal-awal pembukaan blog ni dulu...tak diherannya.....bukan tak penah bagi tau..penah...tapi agaknya dia tak heran kot apa yang Pn. Bini dia dok bebel-bebel dalam nie..dulu tak ada la tegar sangat....la nie jek ala-ala tegar tak tegar....hahahah....ada idea jadik tegar..tak ada idea jadi tak tegar...

Lately nie.....dia masuk blog sayer....eheheheh..camner saya leh tahu...sebab...pada suatu hari...saya terpergi..boleh ek terpergi..office dia...dan masa tue memang nak guna internet...ku ternampak kat tempat addres tue ada blog haku....rupa kisahnya dia baca....tapi dia tak pernah komengg pepe pungg.....

Dia pun ada cakap....kawan-kawan dia suka masuk belog haku nie sebab nya depa suka baca kisah haku dan anak-anak dalam nieh.....ngeh ngeh ngeh....vangge ler jugokk....


Dia support Pn. Bini blogging tak?

Hmmm...ckp dari mulut tue tak ada la....tapi sejak dia rajin membaca blog haku nie....ada gak la statement-statement dia yang nampak cam dia support..... cam kalau dia masak pepe ker...ambik la gambar..letak dalam blog...

kalau ada hal anak-anak....dia suruh ambik gambar letak dalam blog...kisahnya dia suka la mengabadikan hal hal harian ke dalam belog inieh....

tapi kalau ada certain-certain kisah.....ada jugak yang dia tak bagi cerita....pendeknya bukan la haku kene mintak izin nak bercerita...cuma kalau dia bersuara..kene la hamba menurut perintah...

setakat ini tak ada pulak la dia halang aku belog membelog nieh....eheheheheheh



Ipar-duai sebelah En. Somi baca tak belog ni?

Ekekeke.....ipar duai sepanjang yang ku kenal rasanya tak penah pun masuk internet menet ni bagai....tapi ipar duai haku ada la haku promote blog haku nieh...dan idok ler ku ketahuan depa nie jadi pembaca tetap blog haku ini ker tidak....

Dalam blog nie pun aku put a limit between me and my husband....kalau sekali sekala ku tersentap ker ngan dia...aku just put in general jek ku sentap....tapi tidak pernah rasanya aku cite apa-apa hal pasal kenapa dan mengapa terjadinya adegan sentap menyentap tue...

Well...for me...memang blog ini blog peribadi...tapi bagi aku..hal krisis antara aku dan suami..rasanya cam tak elok jek aku nak war-warkan dalam nieh.... walaupun hakikatnya nak jek aku ckp....tapi bila fikir-fikirkan natijahnya....tak nak lah haku...

Masalah rumahtangga nieh....ironinye....sama sahaja......apa yang MR citer pasal PS..pasal luahan hati MR pada PS..sedikit sebanyak ada jugak la yang terkena dengan En. Somi...

Entahlah...mungkin sebab ada ipar duai haku yang membaca....(belah haku) jadi aku tak mau orang lain tahu termasuk adik beradik haku kalau aku ada masalah dengan En. Somi......

Hal-hal dalaman rumah hal hal 'kerajinan' En. Somi tue biasa ler kan...tapi hal-hal lain..rasanya lum gamak lagik nak reveal kat sini....

So orang lain masuk dalam Blog haku nie mesti ingat haku bahagia la sangat....hahahaha well true..aku bahagia...tapi RUMAHTANGGA SIAPA YANG TAK DILAMBUNG BADAI....ye tak??

Rasanya tanggungjawab aku untuk jaga hati En. Somi jugak....

ngeh ngeh ngeh...

MR.......ekeke bukan nak hadiah..tapi kalau ko nak bagi aku amik jek...ahakssss.....

Catatan....We Love Each Other


Look...we love each other..... i love my sister a lot.....when i lay down beside my sister, i always hug her tightly....

i also love my brother very much.......i like to kiss him whenever i can....

this picture when we just woke up in the morning....

WE LOVE EACH OTHER....

but sometimes....

we love to make our mummy yelling....

ngeh ngeh ngeh...


Catatan....Cloth Diapers


Salam,

Ohh macam lama beno ku tak hapdet blog kan......

pembuka topik hari nie pasal Cloth Diapers...huhuhuhu...

disebabkan kegawatan ekonomi..maka dengan ini terpaksa la haku gagah menggunakan napkin kain inieh....bukan sebab nak go green kaedahnya....

tapi aku masih belum full CD lagik..sebab Iskandar boleh dikatakan heavy wetter jugak...cik mamat nie kene power rangers nyer CD...

tapi walaupun tak full.... alhamdulillah terasa gak la jimatnya sikit....

gambar di atas hasil basuhan CD-CD di hari minggu.....abaikan la semak samun itu yerrr....tak ada saper nak ku kerahkan tenaga clearkan semak ittew...



Thursday, July 23, 2009

Catatan....What do we have last night


Salam,

Malam tadi tetiba lak teringin nak makan KFC kan....so ajak la Abie gi bertandang kat KFC tue.... biasa beli bawal balik this time kami makan beramai-ramai di KFC....

Tak ada apa nak citer..tengok gambar ek....



sementera tunggu Abie gi beli, kami bertiga sibuk ngambik gambauuu
guna camerphone...pencahayaan amat la tidak memberangsangkan menyebabkan gambar menjadi kelam...ekekek..


what do we have....ehehe sebab Mummy lapar kan...mintak key ep cii yang ada nasik...itupun mak aii punya la gedabak ayam dia bagi..peliknya mintak tukar dia tak bagi...how odd.....kenapa tak leh tukar ek....felik lak den..... anak-anak biasa la makan cheeky meal jek...Izzati memang hantu ayam.... Iskandar kureng sikit so dia hanya membaham fries sahaja.


and this is our dessert....eheheh makan kat rumah lerr...lepas makan kat key ep ci tue.... tetiba lak Abie teringin makan durian..beli dua bijik jek jadik lah...

Iskandar la excited sangat.... "Abie nak akan duyannn...nak akan duyan"

padahal makan pun seulas jek...itupun auta jek lebih..... Izzati sedap makan..ku pun hentam seulas dua jek selebihnya Abie yang perabihkan....

sekain laporan hari ini....
sekiranya berpuas hati sila klik nufnang dibawah sebanyak 5 kali
sekiranya tidak sila klik sebanyak 10 kali..

either way..hangpa kene klik jugak nuffnang haku..ekekeke


Wednesday, July 22, 2009

Catatan......Berbicara dengan Iskandar


tak sempat nak edit gambar......

Iskandar sekarang sudah sangat petah berkata-kata....sampaikan haku sendiri naik kelu nak melayannya...

Iskandar baru berumur dua tahun dua bulan sepuluh hari.....
huhuhuhu...kadang2 sampai geram dengan kepetahan mulut dia tue...nak cubit2 jek pipinyer...

1
Iskandar : Mummy nak tido ker???

Mummy: iyer...

Iskandar: ooohh...mummy nak tido....

2
Iskandar: Mummy nak shushu....

Mummy: tueeee..kat sebelah adik tue...

Iskandar: anakkkkk.....nak mummy amik....

Mummy: ish laaa budak nieh...

3
Iskandar: Mummy....ane otor adek...

Mummy: Mana la mummy tau..adik letak mana...

Iskandar: ooohhh......mummy tak tau ker??? (tonasi dia boleh buat orang geram)

4
Iskandar: Mummy nak uler-uler...(vitamin c)

Mummy: nah..ambik nieh...

Iskandar: Kakak nak tak???

Mummy: Tak tau...pegi tanya kakak...

Iskandar: (menjerit sambil berlari).....kakak!!!!! kakak nak ule-ule tak??? (lagi sekali kalau dengar tonasi dia...memang cam orang tua tua)

5
Iskandar : oh maiii gottttt...

Mummy: hah!!!!.....aper tue dek..

Iskandar: ooohhh maiii gottt....

Izzati: Oh My God la mummy....

Mummy: kakak la ajar nieh.....

Iskandar: (sengehhhhh)....

6
Mummy: Kakak baca doa makan...

Izzati: Allahumma.......

Iskandar: (sambil tadah tangan....) ayahumma ariklana.....ayahumma ariklana.....aminnnn...
(hapal awal2 jek)


dan banyak lagi sebenarnya dialog-dialog busuk...cuma kadang haku terlupa jek..tapi bila dia berckp tue rasa nak rakam jek....tapi tak sempat eheh...

budak umur dua tahun dah boleh sebegini keletah dan banyak cakap ker?








Catatan........Stupid People




Salam,

Have you ever come accross with stupid people...i have...and i hate it.....so very the poyosss wannn....

If everyday you have to deal with stupid people....how do you feel??

I feel stupid also....

They don't even know that their stupid...very very stupid...

40kali aku menyumpah hari nie memang bodoh betul la orang tue...



Tuesday, July 21, 2009

Catatan....Edisi Makan Hati


Salam,

Sebelum ni edisi perasan kan dok tayang gambar-gambar kawin dulu kala...

Hari nie pulak Edisi makan hati...dok la scan-scan gambar dulu-dulu konon-konon nak letak dalam facebook...sekali tue ku buat comparison..mak ooi...dulu memang mak kuwusss nyah..very the...

iye lah dulu-dulu berat badan tak cecah pun 50kg...skrg mak 60kg tauu...ahakss....makan hati sangat......

so untuk buktikan kat korang yang dulu haku kurus..tengok lah gambar2 di bawah...

SEBELUM... zaman-zaman anak dara....




very the kannn....tak ada la kuwus beno pun tapi kuwus laaa....walaupun gambar2 sipi, gambar duduk tapi nampak la kekuwusan haku ittew....ohhh makan hati lagik...itupun kan kalau korang nak tau..masa tue.. dulu-dulu tue....aku still dok rasa yang haku nie chubby and domok...isk...punya la tak bersyukur kan....

and now...

SELEPAS ......beberapa tahun (anak dua)





walaupun duduk...terserlah ketembunan ku yang semakin membuak-buak dan mencanak-canak....

teruk tul haku nie kan dok bising-bising kata gemuk tapi tak ada buat pepe pun....diet pun hot hot chicken shit jek....idok la bersungguh-sungguh.....iyelah Abie lum bagi kata-kata sentap lagik.....kalau bagi harus gak kot...tapi kan kenapa lak kene tunggu Abie bagi kata-kata sentap...baru sibuk nak kuwusss....

alasan...sebab aku nak mengandung...boleh diterima pakai ker tak ek..ehehehe...ini dah 7 bulan dari bulan 1 haritue.....nak preggy2 tak gak preggy2....agaknya kalau dari bulan 1 ku usaha sungguh-sungguh mendietkan diri haruskah skrg aku boleh dpt berat zaman anak dara....ngeh ngeh ngeh...

Abie pernah bagi kata-kata sentap.......tapi sekali tue jek lah pastu tak penah lagi bagi kata-kata sentap....tapi Izzati...selalu laaaa sangat bagi kata-kata sentap....

antara kata-kata sentap dia..

"Mummy nie cam nak beranak jek.."

bermaksud perut haku tue very the buncit ler tue...

"Mummy nie gemuk lah..."

terang dan nyata dia kata haku gemuk..uhuksss...

tapi selalunya dia akan ckp cam gini

"Tak per....kakak pun gemuk jugak...hehehe"

iyerrr...anak dara tue pun ku tengok dah start gendut...huhuhuhuhu.......


kesian kannn..kalau kesian...
klik la nuffnang ku ittew tanda simpati....




Monday, July 20, 2009

Catatan....Manik..Manik

Salam,

Wallah..inilah manik-manik yang telah ku borong...borong ker..tak ada la borong....beli la utk projek jahit manik haku nanti...

nampak banyak kan....tapi sebenarnya....yang baru beli sikit jek.....campo ngan last year punya yang menimbun-nimbun tak abih......so mix and match je lah nanti kan...

aku rasa beli sikit jek...iyelah tak reti nak mereka kan..harus la kan guna sikit jek....kalau pandai tue....harus la macam-macam design...

tetiba rasa tak sabar pulak nak start projek jahit manik nieh ehehe...baju siap tengah bulan lapan..sabau..sabau...




yang warna biru-biru tue ngan oren tue baru beli..hijau-hijau segala tue tahun lepas nyer citer..yang dalam bekas-bekas kecik bulat-bulat tue pun last year punyer citer...huhuhuhu...sib baik beli warna ala-ala gold..leh mix and match ngan seme kaler....

Friday, July 17, 2009

Catatan...Jahit Manik

Huhuhuhu tak lama lagi nak puasa.....pastu nak raya..nampaknya...semangat nak jahit manik kembali menjelma dalam diri haku...keh keh keh.....

Baju dah tempah cewahhhh......tapi ada sepasang tue plain..so ingatkan nak buat la hiasan sikit kat baju tue...

aisey lupa pulak nak amik gambar kain sebelum hantar tempah haritue..tak perlah bulan Ogos sok la ku amik gambar baju dah siap yerrr....

cam biasa la kan..mood jahit manik ni pun bermusim..so musim ku minat nak jahit manik kat baju adalah pada waktu hari raya sahaja..ngeh ngeh ngeh...




jangan salah sangka yerr..gambar-gambar di atas adalah bukan haku yang menjahitnyer..terer bebeno mak nak menjahit segala nya cam gitu..itu adalah ku mencilok design2 jahitan manik dari Mari Boutique....

ambik design yang simple2 jek nak buat ilham utk jahitan manik kat baju ku itu nanti.....

harapan yang nyata..jangan la hot hot chicken shit..takut nanti baju dah siap malas yang melebih2.....heheheh cam la tak biasa kannnnn....

hhhmmm kalau dok gugel la pasal jahitan manik kat internet nie..berpinar bijik mata dengan design2 yang ada..pastu start la haku pun sibuk nak belajar kaedahnya...

alkisah..biasa la kan..bukan boleh aku nie.. seme benda nak buat......
nak masuk kelas menghias cupcake la...mengandam la....jahitan manik laaa...

huhuhuhuhu..make up your mind la pn. ajimahhhh......kang haper benda pun tak jadikk...padan kan mukooooooo...kui kui kui...


Catatan.....Mari Berpindah

Salam,

Apasal la dua tiga menjak ni cam hazab sangat la haku nak hapdet blog kan.... nak ambik gambar pepe peristiwa pun hazab jugak...so kaedahnya blog haku dah nak naik sawang dah...

Minggu depan kita orang seme kene pindah opis kek Bangsar.....kat bangunan baru tue...ala bangunan baru tue Menara UOA...betul-betul sebelah station LRT Bangsar tue...

Hari Selasa haritue dah pegi dah wat ala-ala site visit ke opis baru...
entah lerr..sebab nampak berserabut lagik kan..tak tau ler nak kato...



so minggu nie ala-ala hazab jugak la nak berkemas bagai..sebab minggu depan dah start barang-barang di hangkut ke opis baru....

disebabkan semalam unplaned coti..hari ni la baru ku berkemas serba sedikit....atas meja dah hampir nak clear dah nieh...


bilik aku dah penuh dengan kotak-kotak dah bagai...huhuhu...bersepah-sepah dah rasanya...huhu...kelakarnya stationery pun aku dah start kemas..minggu depan nak nulis camner...ahakss..nasib laaaa....tak larat nak tengok semak dah...seme ku masuk sikit2 dalam kotak...


ni pagi tadi nyer ruperrrr..tengok laa..beg aku terletak jek bawah meja kan..ekekeke..... segala tok nenek barang atas meja nieh...yang kelakarnya..bila kemas-kemas nieh..... personal belonging lagik banyak dari barang-barang opisss...huhuhuhu.....haper benda la sampah sarap yang ku simpan selama nie yer...ngeh ngeh ngeh...



Thursday, July 16, 2009

Catatan...... Teman


Salam, bersiaran dari KPJ Kajang Specialist. Belakang Abie sakit balik. Dari pagi tadi ada kat sini. Abie kena wat MRI nak tau apa silapnya lagi kat tulang belakang tu. Sekarang tengah tunggu doktor nak tau result. Mami dah sangap dah nie.

Wednesday, July 15, 2009

Catatan.....My Wedding


Salam,

Adakah hari anniversary saya telah tiba?
Oh tidak.....

Cuma saya adalah sangat-sangat ingin perasan sendiri dan ingin menayangkan gambar-gambar perkahwinan saya untuk tatapan umum

aci tak?? ehehehehe...

sila jangan muntah darah melihat gambar-gambar ini...sesungguhnya hari nie hari saya mahu perasan sendiri.....keh keh keh...




rasa-rasa zaman sekarang masih ada lagi tak sesi tukar-tukar baju...amik gambar segala...sebab tengok sekarang....majlis kahwin more simple..... tapi zaman 2002 dulu masih ada lagik....

my favourite baju kat atas tue lah Puteri Perak....ala-ala serikandi melayu zaman dulu kala tak..ngeh ngeh ngeh....



ini pulak baju Puteri Jawa..... arwah Ibu cukup tak suka dengan menatang yang melekat kat dahi tue....aper nak buek..dah adik andam tue yang dok tampal kat dahi....dah la aku berdua jek ngan dia masa time mekap2 ngan tukar2 baju nie..orang lain tak ada...so tetau bila dah siap....marah tul Ibu tengok menatang tue..what tu du....


ekekekeke..tak ada rupa jepun langsung kan..... sebenarnya kan...aku suka bergaya..tapi entah kenapa tiba hari tukar-tukar baju tue..rasa kekok beno pulak haku nieh..iyelerrr...dah depan ramai orang...nak posing2 bagai..sudahnya mak statik jek nyahhh...


ehehehe.....sarat nooo aku pakai baju hindi nieh...dengan aksesori segala.....tengok tak yang lekat kat idung tue...berair-air mata aku masa tue dok memakai mende alah tue.... huhuhuhu...

anyway...segala baju bajan dan mekap adalah dari Dzull Classique Kajang yer kawan-kawan..kot kot la ada yang bertanya..... tak sangka i.. Dzull Classique ni rupanya gelemer di kalangan artis....(baru tau je pun....ekekekeke)...so kira-kira adakah saya macam artis...ahakssss....


makan beradap....antara rakan-rakan artis yang hadir...hahahahahaha.....

well gambar bahagian atas tue mostly rakan-rakan office....
yang bahagian bawah...adalah rakan-rakan dari FORUM CARI yang otai-otai belaka...yang aku tak tau citer dah dia orang nie mana hilang..melainkan Ice Q sahaja..yang lain-lain entah la...lost contact sudah.....


malam nikah...aku collage jek seme gambar-gambar ni yer..nak tengok puas-puas klik la kat gambar tue.... malam nikah i biru..time sanding pun i biru pelamin pun biru..sudahnya....pengantin ngan pelamin dah cam melekat jek..ekekeke....



hari persandingan..... untuk makluman anda semua...baju adalah disewa dari Sayang You Semua House.....ku tak amik dari Dzull Classique sebabnya...aku dah lama aim baju nieh.....zaman ni dah start dah sanding guna kain lace jek....tapi aku tetap menggunakan songket.......bagi aku...masa tue lah.. songket masih tetap menjadi pilihan untuk bersanding..nampak klasik dan unik....


bersama en. somi terchenta........ errr ada muka aku tak? orang kata mekap tue menjadikan muka aku berubah 100%...ontah lah nyah..dulu2 lepas2 kawin tengok gambar nieh rasa lawa sangat.....selepas 6 tahun rasa cam topekong cina pulak....



atas permintaan ramai..sempat gak i dok berkaraoke masa hari sanding i...hahahahaha....gilosss..tapi time tue kenduri dah nak selesai dah pun..... tak sangka lak cameraman leh snap gambar tue.....kenangan la jugak....

SEKIAN TERIMA KASIH SESI PERASAN SAYA HARI INI.

untuk pengetahuan....saya bernikah pada

21hb Disember 2002

kiranya tahun nie adalah tahun ke 7 kami sama-sama melayari bahtera perkahwinan.....

Tuesday, July 14, 2009

Catatan....Hapdet Blog

Salam,

Lama betul rasanya tak hapdet blog.....
entah kenapa tiba-tiba i'm lack of story....
tak tau la apasal...rasanya banyak benda leh distory morykan...

takkan PMS haku tak abih lagik kot...hhhmmm....
otak tak berfungsi....ehehehe...

bagi idea nak cite aper....hhhmmmm


Friday, July 10, 2009

Catatan....Video Anak-Anak


Salam,

Eheh otak den topu layie laaah...

kita layan video anak-anak den yolah ek...

galak ek..berjoget main bagai...

abaikan la sogho den yang ala-ala ghimau kek blakang tue...



video



video


Thursday, July 9, 2009

Catatan... Welcome to the World 2


Salam,

Tulusnya wajah itu...
Suci nya wajah itu
Mulusnya bibir mongel itu...
Comelnyer bayi itu....

Selamat Datang ke Dunia ini cutie....

Tahniah buat Isra & Mamat di atas kelahiran bayi lelaki semalam....

dan aku...terus terasa rindu.......
rindu nak kendong baby....eheheh...

Semoga menjadi anak yang soleh buat mama dan papa yer.....

Iss....cuti panjang lah yer lepas nieh....3 dah lelaki....


CONGRATULATIONS!!!

AND

WELCOME TO THE WORLD!!!!!



Wednesday, July 8, 2009

Catatan.... Saya sangat Malas

Salam,

Maafkan saya.....

saya sangat malas....

maafkan saya....

saya tengah malas...

maafkan saya...

saya memang sangat-sangat malas....

nak hapdet blog...

ada cerita...ada idea...saya hapdet yer....

jiwa kacau...otak kusut........

hati sedeyyy....

sebelum tue....kesian kat saya...

tolong la klik nuffnang saya yer....ehehe

SESUNGGUHNYA SAYA AMAT-AMAT PERLUKAN MASA UTK BERFIKIR....


Tuesday, July 7, 2009

Catatan.....Jiwa Kacau



Antara Hujan Dan Airmata

selebat hujan yang turun
mencurah membasahi bumi
tidak selebat hujan
di dalam jiwaku
sehebat halilintar
membelah langit yang kelabu
tidak sepanas petir
yang membakar jiwa ku
ohh hujan diantara air mataku
menitis laju bersama pilu-pilu
ku cuba menghapuskan
kenangan waktu silam
namun bertambah membara
rindu yang kusekamkan
*semakin aku mencuba
semakin terasa siksa
inikah yang kau tinggalkan
untuk diriku oooo kasih*


arrgggh jiwa ku kacau.......

i need food..to recharge.....food..food..food...food...



Monday, July 6, 2009

Catatan.....Sarapan di Mana?

Gara-gara dok terbekenan kan resipi shortcut Eynda...terus jek haku carik bahan nak buat...jenis tak menyabo kan....eheheh...

Sabtu pagi haritue sarapan pagi budak-budak nieh pizza shortcut...sukahati jek bagi nama ek...

tadaaaa....

Bahan-bahannya..
Roti Pita
Sosej Ayam / Ham Ayam
Mozarella
(eheh gatal kan...cheese biasa tu pun boleh)
Sos spageti...

Taburkan seme menatang tue atas roti pita tue pastu bakar.... ngeh ngeh ngeh...




ini version sosej ayam...


ini version ayam deli (chicken ham)...


Izzati suka sangat..... Iskandar...hhhmm..dah nampak kat bawah nieh..tak mo dah benda lain....stok kene sentiasa ada..kalau tidak...

Mummy..nak popok.....
huhuhu dia sorang satu tupperware leh layan...





Catatan.... Mari makan Supplement

Salam,

Sebelum tue....abaikan link blog yang ada kat gambar-gambar di bawah..sebenarnya...aku nak letak dalam blog lagi satu....tapi sebelum tue ku tepek dulu di blog inieh..

Semenjak jadik member eCosway nie haritue...sakan la aku membeli supplement utk haku ngan anak-anak....iyelah aku dengar supplement dari Cosway ni banyak good review walaupun tidak la digahkan sangat cam produk-produk lain..

sebab Angah (kakak aku...) dia memang rajin amik supplement dari Cosway dan dia pun banyak bagi review okey...plus kawan-kawan dari office pun ramai gak yang amik pun seme kata bagus-bagus pasal supplement Cosway nieh...

so disebabkan haku ni hanya makan Jamu Mak Dara sahaja..haruslah ku pun nak ngambik gak supplement-supplement...sebab nya...aku nie cepat penat...letih..tak bersemangat....dan asik la senang nak kene penyakit bagai....



for starter..aku amik la Spirulina nga Chlorella nieh....pada sesiapa yang ala-ala nak menguruskan badan..these two things can help you know....haku cuma amik setiap satu lima bijik setiap hari...kalau utk kuruskan kan badan amik 10 bijik setiap satu...alah kecik2 jek...bendanya..sekali telan jek..lagipun aku ni memang terkenal hazab nak menelan ubat-ubat....


yang dua di atas..adalah utk kurus...keh keh keh.... tapi aku tak telan lagik..kenapa aku tak telan adalah sebab aku terlupa....kenapa aku lupa..adalah sebab minggu lepas konon-konon puasa....benda nie kene makan sebelum sarapan....dan yang hijau tue, kene makan lewat petang berserta segelas air...aku dapat makan sekali jek haritue.....

err hijau tue dtox yer...yang putih tu fibre...kalau dah dtox ngan fibre tu..rasanya the rest of you all tau la pasal aper ek....

nak tau lebih lanjut ..nanti ku upload penerangannya kat blog lagik satu...


ha..yang chlorophyll nie...aku dah amik dah...campo ngan air...tak rasa aper pun..payau tidak aper pun tidak cuma air tue jek nampak warna hijau.....tapi bila telan memang cam minum air masak jek.......



yang dua diatas adalah utk anak-anak ku...... Mix Berries Plus tue utk mata.... DHA tue pulak utk otak budak-budak tue....tapi DHA tue ala-ala hazab bebudak nie nak makan...haku try sebijik....aku pun hazab gak..sebab minyak ikan kan..memang ada rasa oren...tapi bila dah kemam lama-lama memang ada kureng sedap....still boleh telan lagik laaa tak ada la teruk benooo......tapi Mix Berries tue tak cukup-cukup dia orang nie nak makan.... DHA tue pun elok utk pregnant woman and breastfeed woman....utk otak bayi...


Selalu kita tengok vitamin C cam tablet kan..yang nie cam gummy bear gitu... Rehan..kalau Mencah susah nak makan vitamin....kalau ko bagi nie aku rasa mesti dia okey kot..sebab ala-ala cam gula-gula...advisable pada sapa-sapa anak-anak mereka yang susah nak telan vitamin-vitamin nie...haku pun suka... Iskandar laaaa gi suka.. Izzati..mengada-ngada....tak suka...padahal kalau dibagi telan jek..

Testimoni aku....tak sampai seminggu makan lagik..so tak ada la apa-apa perubahan kot..cuma aku rasa....aku senang berpeluh, iyelah dah macam2 supplement masuk dalam badan kan... aku rasa sebab cholorphyll tue kot...entah ler..mak pun tak tau nyah...

Penerangan lanjut pasal produk..kalau ada free time nanti akan ku terangkan di blog lagi satu...

la nie sampai la hujung bulan tujuh..... ku sibuk nak pindah office.......


Friday, July 3, 2009

Catatan....Anak ku Cedera Lagi

Salam pembuka bicara..

huhuhu..semalam tak hapdet..hari nie pun nyaris-nyaris tak hapdet gak...

gara-gara bizi nak pindah ngan bizi menggodek blog lagi satu...

penyudahnya blog yang ini ku tak kemas..ngeh ngeh ngeh..

Iskandar ku cedera lagik!!!!

kali ini dengan kulit durian la pulak.... hai la anak..tue lah.jenis budak tak tahan sakit...ada je lah kecederaan yang bakal menjelma....dah la lasak..mana tak macam2 tanda kat dia...

si kakak pulak jenis tak tahan sakit.... memang la jarang sangat mengalami kecederaan...hish anak-anak...

masa dapat sms dari Abie kat office ingatkan sikit jek..sekali haaa hamik ko.....

tengok...




cam biasa...aku balik keje bebudak tue memang mengeko Abie dia ambik aku kat komuter station....

Mummy: hhhm...adik adik..(sambil tengok kaki dia yang bercalar tue)
tak tanya pepe pun kat dia nieh..

Iskandar : Along tak bat....(Along letak ubat....)

Mummy : Ohh... along letak ubat..... sakit ker??

Iskandar: aki dek ene oyannnn...(kaki adik kene durian)

Mummy: ha kene durian...sakit tak.....

Iskandar: Tak delah......

hhhmmm......tak sakit katanya....eheh..

ni ha gambar kat bawah nieh..kesan lebam setelah beberapa hari mengalami kecederaan pertama....


bulat jek kat bawah mata dia tue..hijau dah jadinya....

dalam keta dok usik dia....sambil sentuh perlahan la kat bahagian mata dia tue...

"sakit tak dek?" dia leh jerit kat haku sabo je lerrr...

saja sakat lagik tanya banyak2 kali....pastu dia tak puas hati...abih haku kene lepuk....

ish sensitif ker soalan Mummy ni dek??


korang..dah lama haku tak pomot kan..

klik la nuffnang ku di bawah iniehhhhh....ngeeeeeee