Tuesday, July 21, 2009

Catatan....Edisi Makan Hati


Salam,

Sebelum ni edisi perasan kan dok tayang gambar-gambar kawin dulu kala...

Hari nie pulak Edisi makan hati...dok la scan-scan gambar dulu-dulu konon-konon nak letak dalam facebook...sekali tue ku buat comparison..mak ooi...dulu memang mak kuwusss nyah..very the...

iye lah dulu-dulu berat badan tak cecah pun 50kg...skrg mak 60kg tauu...ahakss....makan hati sangat......

so untuk buktikan kat korang yang dulu haku kurus..tengok lah gambar2 di bawah...

SEBELUM... zaman-zaman anak dara....




very the kannn....tak ada la kuwus beno pun tapi kuwus laaa....walaupun gambar2 sipi, gambar duduk tapi nampak la kekuwusan haku ittew....ohhh makan hati lagik...itupun kan kalau korang nak tau..masa tue.. dulu-dulu tue....aku still dok rasa yang haku nie chubby and domok...isk...punya la tak bersyukur kan....

and now...

SELEPAS ......beberapa tahun (anak dua)





walaupun duduk...terserlah ketembunan ku yang semakin membuak-buak dan mencanak-canak....

teruk tul haku nie kan dok bising-bising kata gemuk tapi tak ada buat pepe pun....diet pun hot hot chicken shit jek....idok la bersungguh-sungguh.....iyelah Abie lum bagi kata-kata sentap lagik.....kalau bagi harus gak kot...tapi kan kenapa lak kene tunggu Abie bagi kata-kata sentap...baru sibuk nak kuwusss....

alasan...sebab aku nak mengandung...boleh diterima pakai ker tak ek..ehehehe...ini dah 7 bulan dari bulan 1 haritue.....nak preggy2 tak gak preggy2....agaknya kalau dari bulan 1 ku usaha sungguh-sungguh mendietkan diri haruskah skrg aku boleh dpt berat zaman anak dara....ngeh ngeh ngeh...

Abie pernah bagi kata-kata sentap.......tapi sekali tue jek lah pastu tak penah lagi bagi kata-kata sentap....tapi Izzati...selalu laaaa sangat bagi kata-kata sentap....

antara kata-kata sentap dia..

"Mummy nie cam nak beranak jek.."

bermaksud perut haku tue very the buncit ler tue...

"Mummy nie gemuk lah..."

terang dan nyata dia kata haku gemuk..uhuksss...

tapi selalunya dia akan ckp cam gini

"Tak per....kakak pun gemuk jugak...hehehe"

iyerrr...anak dara tue pun ku tengok dah start gendut...huhuhuhuhu.......


kesian kannn..kalau kesian...
klik la nuffnang ku ittew tanda simpati....




4 comments:

  1. ayat last tu yg tak bleh blah tu... kelik2 tanda simpati...kekekeke

    yer mah.. aku mengkelik 2,3 debik nih!

    ReplyDelete
  2. mah try sambil2 nk peknen..sambil diet.. insyaallah ader lak rezeki peknen bile kita exercise...cam aku la..

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:24 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me