Saturday, January 30, 2010

Catatan.... RX LITE - Mahu kurus!!!!


ENTRY MELEKAT






RXLite boleh digunakan sebagai sebahagian daripada diet seimbang harian anda. RXLite akan membantu menambah tenaga, mengurangkan rasa lapar, menambah protein dan kalsium dalam tubuh badan.


RMLite mengandungi L-Carnitine yang membantu menghilangkan lemak dengan meningkatkan kekuatan otot, tenaga dan kecekapan pembakaran lemak.

RXLite berkhasiat dalam:-

  • Membantu membakar lemak
  • Diperkaya dengan vitamin dan mineral
  • Rasa koko yang lazat
  • Mengandungi anti-oksida 


Maklumat Lanjut 
Sila KLIK SINI










http://azimahas.blogspot.com

Friday, January 29, 2010

Catatan.... Gathering Ex-Makyungs


Yeah..its that time again!!! Memang kami rajin berjumpa-jumpaan.....selalu berjumpa kat rumah orang jek kali ni jumpa kat Shopping Complex pulak..

Memang sangat seronok rasanya....bergelak tawa sampai sengkak-sengkak perut... Seoul Garden tue kami yang punya....orang paling awal datang dan sampai restoren kosong pun kami tak pulang-pulang jugak...ehehehe...

Layan gambar orang dulu..gambar sendiri tak sempat haplod...

Waktu berjimba-jimba adalah pada 28 January 2010...eh i amik cuti hoccay..bukan pontengggg...



 

masa ni control lagik...makanan tak amik lagik..ala-ala lupa daratan kan ingatkan orang datang hidang..rupanya buffet da...hahahaha patut la...apasal tak ada orang datang nak amik order nieh...ahaksss...

  


antara makanan buffet yang disediakan....hish tak tau la baper kali ulang.... dapur tue pun sampai tiga kali tukar....kikikikikik...


  


  

ah kak dan Isra...ehehehe.... janji nak merah hitam..sudahnyer kami berdua jek....

  


dah kenyang....masih ceria utk bergambar....ehehehehe

  

  


gambar-gambar dibawah adalah ibu-ibu yang lupa diri ala-ala amik gambar cam zaman muda belia gitu...ehehehehe...

  

  

 



iyer..sangat seronok berjimba-jimba dengan mereka ini...dari citer anak ker citer maid, ker citer kereta sampai ke citer mengacip...semernyer keluar.... gelak sampai tak hengat orang keliling dah.... gegak gempita jadinya....

ada jugak group lain yang makan beramai-ramai tapi tidak segempita kami bercerita...ehehehehe....

bak kata zalia..kami bukan kawan sekolah, kami bukan kawan pusat pengajian tinggi, bukan juga kawan office...kami hanya berkenalan di alam cyber...dan tidak sangka...kami boleh jadi sebaik ini....

ikut perkiraan haku yang tak pandai matematik sangat nieh.... sudah hampir 4 tahun kami berkawan baik...macam-macam cerita dukalara suka duka telah dikongsikan bersama.... (motif feeling feeling)

dan masih ada lagik yang tidak berkesempatan utk berjumpa-jumpaan seperti ini disebabkan.... duduh jauh banaaaaaaaaaa......

iyer..sungguh seronok!!!! ehehehehe... 

gambar kamera sendiri nanti upload kat FB....





http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, January 26, 2010

Catatan....Iskandar dan Baju Baru

Hamikkk...ku pun schedule entry......alang-alan tengah free nie baik buat sekali harung terus...
so minggu ni korang dapat baca entry-entry ni je lah....entah bila dapat hapdet pun tak tau...

Satu perangai Iskandar sekarang nie.... dia tak boleh betul ada label kat belakang baju-baju dia....

Ini baju yang baru dibeli haritue...elok je kan..ada label... alah Jusco brand jekkkk...



 dah selamat Mami dok cabut label tue.... huhuhuhu...

 






dan togel akhirnyerrrr......


 


selagi tak buangggg....selagi tue dia bising kata sakit sakit sakit..now t-shirt-t-shirt dia abih seme dah kene buang label kat tengkuk tue..

aiyarksss adekkk...tak dapat Mami nak riakkan kan diri dengan brand-brand baju...hahahahahahah

hampeh jek Mami kann..keh keh keh..cam laaaa branded sangat baju baju adek tue kannnnn kih kih kih...






http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Ku Terkena & Desert

Hari Sabtu malam sempat la shopping kat Tesco malam..walaupun Abie keje sib baik ada adik ipar baik hati kan pi hantarkan ker Tesco itupun haku yang drive..ehehehe dia tak berani nak drive lagik...

Mak aii... umat punya la ramaiiiiiii....

Iyer Eynda.... i sudah terkena macam you lahhhh.... sakan dok shopping gitu gini sekali Hari Tanpa Plastik daaaaaaaaa...... masa ni la dok teringat beg recycle kat rumah yg dah pernah beli kat Tesco haritue....tapi asik la lupa nak bawakkkkkk tiap kali gi belanja kat Tesco....padan muka....

Penyudahnya...ku beli la jugak plastik 99sen kat Tesco tue..nak buat camner....barang basah banyak....ayam, daging segala..... busuk la nanti...

hamikkkkk....



beli dua plastik sebenarnya..selagi boleh sumbat ku sumbat....dah terdesak nyer pasal....lepas nie kalau nak plastik cam biasa kat Tesco tue kene bayar 20sen...huhuhu so plastik 99sen ni kene lenjan sampai rosak lah yer..itupun kalau hengat nak bawak.....

sempat la beli stobeli (Iskandar version)...hai saper ntah ajar dia makan stobeli ni pun ku tak tau...tapi dia nampak stobeli kat Tesco tue sibuk nak jugak... Mami pun beli kan je lah...besar-besar stobeli nyer.... tapi alamak masam...ku masam-masam ni bukan boleh sangat nak makan....

tetiba ting!!!!!!!! dapat idea....




eheheh mementang tokey cekelat kannnnn...aper lagik...stok cekelat yang ada tue ku cairkan jekkkk...




heheheheh stobeli salut coklat gitukkkk!!!!!!

Iskandar tak mo salut coklat....dia amik stobeli tue pun...jilat jilat jek..bukan makan pun...sabau je lah...
ada banyak lagik stobeli kat rumah tue.... Izzati tak sempat nak makan stobeli ni ngan coklat sebab masa Mami makan nie.... dia temankan Mak Lang dia kat klinik...so nanti Mami buatkan yerrr kakak....

perkh!! mabeles kan...tak merembes kerrrrrr.......






http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Masak-Masak Ahad

It will be a busy week for me....huhuhuhu.....
start minggu ni sampai minggu depan kotss..

ku tak ada kat opis selalu....huhuhuhu...

so hapdet blog pun caca marba saja lah yer..

masak-masak ahad lepasss..... tengah hari tak tau nak makan aper..mula-mula ingat nak masak ikan keli goreng sambal...sekali nak makan pun budak-budak jek

so ku masak ayam sos tiram nieh jek...huhuu ini resipi hentam.....

ngaku tak sedap...hahahah..tapi zati kata sedap jek..



then buat sup sayur nieh.....huh minyakkk...rasanya letak sikit jek.....

 


okey laaaa...malam tue khas utk en. somi ku masakkan jugak.... ikan keli goreng sambal la jugak.... eheheheheh.....boleh laaaa.... abie tak ckp aper pungg..hok tidak hek pun tidak...ekekekekeke...

 






http://azimahas.blogspot.com

Friday, January 22, 2010

Catatan.... Restoren Hadramawt

Hari Rabu haritue, our department ada makan-makan kat luar...a few staff yang dapat promotion nak belanja makan... well rezeki jangan di tolak...

Kami makan tengah hari kat Restoren Hadramawt kat Jalan Raja Chulan, restoren arab.... ini first time aku makan kat restoren arab nie..tak reti pun style makan orang arab nieh..biasa tau roti jek..ehehehhe




makanan yang mula-mula sampai....fuh... first time nieh..roti dia teramat la lembut dan sedap..patu di cicah dengan tue ha aisey aku lupa la namanya.... kacang tak silap aku tapi sedap la..mabeles rasanya....

 

 

then sampai pulak appertizer seperti di atas....fuh nampak tak putih-putih tue..cheese tue....cedap siot... ish jakun nyer la makan kat restoren arab nieh...ahakss...

 

ha hamikkkkk..... dia punya nasik....dalam tue ada lauk.... ayam dia lembut giler..nasi dia okey la..nice....arrgh memang hancur ranap diet haku haritue...





ini teh arab....bau mint dia kuat gak..mula-mula ingatkan berangin jek minum sekali minum eh sedap la teh nie..tak yah order air lain pun tak aper...minum jek air nieh.....

so konklusi nyer sedap laa makan kat restoren arab nieh..... iyerlah dah orang blanjer sedap ler..ngeh ngeh ngeh....







http://azimahas.blogspot.com

Wednesday, January 20, 2010

Catatan....Saya dan RX Lite



Yer kawan-kawan saya consume air nie, bukan setakat jual jek tapi consume sekali sebab saja la nak tengok berkesan tak kat diri sendiri..

Kat orang lain nampak ramai yang berkesan so saya pun sangat-sangat teruja nak menerai nak nak rasanya memang lazat berkrim disukai ramai...

Huhuhuhu.....

Saya tak janji saya akan update hari hari berkenaan RX Lite nieh tapi saya cuba la...

Oh sila jangan ikut resmi dan cara pemakanan saya yang tidak mabeles...sebab saya main sukahati jek hentam...so kalau anda memang nak sangat kuruskan badan dengan RX Lite....sila kurangkan karbohidrat dalam portion makanan anda....

Hari Pertama (Isnin 17.1.2010)

Alamak lupa timbang...haish nak kene beli digital scale lah..
Sarapan : RX Lite
Snack : Tiada
Makan Tengah hari : Nasi Kerabu
Snack Petang : RX Lite
Makan Malam: Nasi juga

kiranya hari pertama saya banyak kantoi


Hari Kedua (Selasa 18.1.2010)
Sarapan: RX Lite
Snack : Cracker + Tuna
Makan Tengah Hari : Sushi
Snack Petang: RX Lite
Makan Malam: RX Lite + Daging

kenapa saya ambil tiga kali RX Lite.... saya cuba nak selang seli kan pengambilan RX Lite sebanyak tiga kali satu hari. So maknanya bukan lah hari-hari saya ambil 3 sachet.

BMI  Saya dalam kategori overweight...malam tadi timbang dengan penimbang hazab kat rumah tue 60kg.... kita tengok dalam sebulan ni ada tak penuruan dengan pengambilan RX Lite nieh...

Ada orang tanya saya...apa pantang larang kalau minum RX Lite...setakat yagn saya tahu tiada pantang larang yang membebankan..cumanya kurangkan pengambilan karbo, lebihkan minum air,

Siapa yang ada diabetes dan darah tinggi ambil satu sachet sehari sudah cukup..

Ibu mengandung dan menyusukan adalah tidak digalakkan mengambil RX Lite ini....

Kesan yang saya rasai selepas dua hari (hari ni tak leh kira lagik) ialah saya kerap ke bilik air sebab asik laaa rasa nak terkucil....perubahan badan yang lain belum lagik maklumlah lemak saya lemak tepu ehehehe...

Testimoni yang pernah saya terima...
15 hari turun sebanyak 9kg....wowwwwww sangat marbelesss...

last sekali...
kalau dapat bersenam itu lebih baik.....ehehehehe

siapa-siapa berminat dan nak dapatkan barang segera...











http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, January 19, 2010

Testing

TESTING MESSAGE!!







http://azimahas.blogspot.com

Catatan....Clown di Birthday Party



Hari Sabtu haritue Abang Adi buat birthday party Nabila, la nie En. Abie dah kerja weekend so patah kaki gak la nak bergerak....Jumaat malam dah suh Abie hantar umah Acik kat Puchong... kami anak beranak berkampung kat situ senang sikit esok nak gi umah Abang Adi, tumpang Acik jek sambil-sambil buat coklat utk birthday party Nabila nieh.....

Biasa la..Kak Liza kakak ipar haku ni suka jek panggil clown datang buat show bila ada birthday party nieh.... Izzati nampak seronok la.... dia tak kisah nak kawan ngan orang besar pun dia main kawan jek..

 

oh gambar hazab sungguh...... sakit parkinson tul haku nieh.. Iskandar tak nak join sangat tengok clown nie dia lagi suka wat hal dia sendiri..... naik tangga turun tangga..nak nak Iskandar tak sihat sangat.... demam....

 

ni le clownnyer..okey la shownyer..budak-budak seronok laaa...ada gak certain-certain game parents involve...ahakss..haku pun join...saja suka suka...


 


birthday Izzati coming this February...seingat haku dua tahun tak buat birthday party utk dia....biasa celebrate family jek.... last year lagi tak ada....

wondering...nak buat ke tidak.. sebab 28hb Februari tue jatuh hari Ahad...

arrggh..dilema...sebab... most probably Abie keje hari Ahad...uhuksssss...



http://azimahas.blogspot.com

Monday, January 18, 2010

Catatan....Muka budak tak dapat tengok kartun

Kadang-kadang Mummy dengki gak nak menyakat budak-budak nieh...

saja tukar siaran....sekali dah tukar..ha hambik..melalak tak hengat...

sila lihat muka budak-budak tak dapat tengok kartun...





 

marah orang nak ambik gambar dia.....menjerit tak mau....
"tak nak kawan adekkkk".....
tak reti nak sebut tak nak kawan mami lagik....




itu dah ada ghuper nak muntah dah tue.....punya la sakan melalak tak puas hati tak dapat tengok kartun...



 

kakak pun tak mo kalah..mengada-ngadanya mengalahkan adik....

 


saja gatal kan....selagi tak puas....ehehee


tapi akhirnya dapat jugak tengok kartun....Mummy jaki...





http://azimahas.blogspot.com

Friday, January 15, 2010

Catatan....Mood Today!!!!






Marah.....sakit hati....bengang.....

semua tercantum satu!!!!



http://azimahas.blogspot.com

Wednesday, January 13, 2010

Catatan....Terfikir???





Apa yang korang akan buat bila korang kat opis..masuk toilet ataupun pantry...tetiba terserempak ngan officemate korang..yang kita nampak tengah menangis....nak tegur ker nak amik berat ker..tak...

haku??? biarkan dia melayan perasaan sendiri orang tengah sedih......tapi dalam hati nak gak tegur tanya...tapi rasa cam bizi body pulak...hhhmmm


pernah tak korang rasa ada satu hari tue korang rasa hari biol korang sedunia....

hehehe pernah sebab serba serbi tak kena... pagi tadi ada nyonya nak pergi Taman Bahagia tanya arah mana...haku leh jadi biol tak tau jawab..padahal hari hari naik LRT...

dan terserempak pulak ngan officemate lama...tapi jadik cam biol tak tau nak senyum ker tidak....


pernah tak korang rasa..... pagi-pagi mood korang baik jek..tetiba entah camane.... korang rasa mood korang bagai terbang melayang entah kenapa....

pernah dan sedang merasainyerrrr....arggghhhhh!!!!










http://azimahas.blogspot.com

Tuesday, January 12, 2010

Catatan....My New Novel

Novel terbaru dari saya..cewaaaah cam la haku tulis novel...
Novel yang baru dibeli.....



tengah baca yang nie sekarang nieh...tak abih-abih gak lagi.... i'm fond of Aleya Aneesa.... boleh terima otak la novel novel dia..eheheh..kasarnyer..

 
since zaman sekolah menengah lagi memang Samsiah Mohd Nor merupakan penulis kegemaran saya...belum sentuh lagik buku ni...tak sabar nak baca..tunggu buku di atas itu habis dulu.... rasanya ini novel terbaru Samsiah Mohd Nor. 

 
dah abih baca....my review... KELAASSSS!!!!!!!!... memang RAM tidak pernah menghampakan...lama gak tunggu 9 Nyawa nie..tunggu novel baru dia pulak CINTA SUFI tak silap...ngeh ngeh ngeh....sambungan Trilogi Laksamana Sunan

 


after a while Bikash Nur Idris kembali lagi dengan novel baru.... kesinambungan salah satu watak dari novel dia Ria Qistina...kelakar novel nieh..tapi kadang-kadang ada yang tak berapa faham dia nyer ayat...kene baca betul-betul.... nice story...

nak more review about this books...

i'm thinking to create a new blog (again!!!!!)

hahahahahaha....fikir jek......aiyooo...lek aaaa



http://azimahas.blogspot.com