Monday, August 18, 2008

Award

Assalamualaikum,

Well tetiba ada orang bagi award kat blog aku nieh....very honoured...tks pada Niza n Sis Shiela for the award....so i would like to share this award to all my Friends. Sapa nama yang ada kat my link tue..... List yang terlalu panjang....tak dapat nak copy paste....so you know who you area...so this award is for your....



and for Kreative blogger...sorry geng..aku jarang nak melawat2 blog-blog korang...tapi for the Kreative Blogger i would like to give this award to Raihan, Ila, Hairanaz, Bib, Nieza yang lain2 jgn kecik ati ekkkk..... dah bagi teddy bear dah kan kat ataih nun......blog haku pun bukan lawa mana pungggg.... ngeh ngeh ngeh.....

Wednesday, August 13, 2008

Pokok Betik Tumbang

Salam,

Just nak story...kat belakang rumah aku ada sebatang pokok betik. Memang dah lama dia ada kat situ...aku pulak jenis tak makan betik...dulu2 time arwah Ibu ada.... betik tue banyak busuk sebab jatuh dan makan dek burung. Tak sempat nak petik. Tapi merasa jugak la yang fresh dan baru masak. Cumanya aku jarang makan betik.....tak minat sangat naper ntah.....

Baru-baru nie entah kenapa pokok betik kat belakang rumah tue lebat betul berbuah... memang banyak sangat buahnya..orang kata kalau lebat tue tanda tanda pokok tue nak mati..betul ker..entah la.....tapi hari ahad harit 10hb Ogos 2008. Aku balik dari event Citra Club aku tengok belakang rumah uwaaaaaaaaa pokok betik aku dah tumbanggggg..... berterabur buah2 muda dan kecik2 kat belakang rumah. Sebelum aku potong2 daun2 tue lupa pulak nak amik gambar..lepas aku potong daun2 betik tue baru teringat amik gambar...ini la rupa pokok betik aku tumbang.....

Batang pokok tue sampai skrg tak buat pepe lagik berat weeehhh....


apa nak buat ngan betik-betik muda nie ek.... melambak2 kat rumah nieh...


Ini ada lagi sebatang pokok betik kat belakang rumah..yang ni memang tak tanam....aku main campah jek buah betik yang jatuh dan busuk....tak sangka-sangka dia menjadi pulak..nampak gaya cam lebat jugak buahnya.....

All About Iskandar

Assalamulaikum,

Today rasa cam lesu sangat.... idung dah berair....mata pun dok berair jek..sah sah aku nak demam nieh....alahai....jangan la demam sebab rasanya everyweek dok cuti jekkk...

Update pasal Iskandar.... last 3 weeks Iskandar kene admitted kat KPMC...doktor kata dia kene pnemonia (spelling)..... cuak jugak la aku..iyelah Iskandar almost 3 weeks dia batuk teruk sangat...sampai satu stage...aku tengok dia mengah sangat..so aku pun balik awal hari tue.... 28hb July 2008. Aku bawak dia pegi KPJ Specialist. Hajat hati nak jumpa Doktor Asmuni, tapi malangnya bila sampai klinik pakar kanak-kanak dah tutup... aku pulak cam tak koser nak patah balik umah nak datang malam...lagipun pegi tak ada referral letter kan sah sah kene bayo....... tapi gatal gak nak pegi jumpa Dr. Asmuni.... ngeh ngeh....

So aku pun jumpa Dr. GP biasa je lah kat bahagian emergency KPJ Kajang nieh... sib baik la Dr. perempuan melayu..sebab aku dah mark sorang Dr. India lelaki kat situ..menyampah..ada ler kesnyer malas nak citer..... so bila aku story kat doktor yang Iskandar batuk lebih dari 2 minggu dia pun suruh buat x-ray.... bila dah x-ray dia kata nampak cam ada satu spot kat paru-paru Iskandar...seems cam dah kene infection la....dia suruh admit....tapi KPJ nyer wad pulak dah penuh..... nak tak nak kene la pegi hospital terdekat Kajang Plaza Medical Center.

Bila pegi tue.... kene jugak jumpa ngan doktor GP nieh.... alahai..ini doktor pun aku rasa aku nak pangkah jek..... boleh la bebel kata x-ray tak berkualiti la..dah la sempoi pakai t-shirt ngan jeans jek.... aku pulak dah Iskandar sakit nie cam blurr.....dia cek kata paru-paru Iskandar tak ada la teruk sangat pun..aiseh...tak teruk naper doktor kat KPJ tue suruh Iskandar admitted....boleh pulak doktor tanya aku so camner nak admit ker tak... aku pun dengan muka blur ckp la..dah doktor KPJ suruh admit...admit la.... start la penderitaan Iskandar......eheh bukan la menderita aper..... kene amik darah kene masukkan jarum nak drip.... melalak jek kejenya...ngan haku haku sekali nak melalak kesian tengok dia meraung2 tue....

Dua hari Iskandar kene admitted... bila Paed cek baru la aku rasa puas hati sebab dia explain memang ada infection kat paru-paru dia....uwaaaa sabo je ler haku Dr. GP tadi tue... dua hari kene admit memang Iskandar nampak trauma sangat dengan Dr. dengan nurse dengan termometer tue pun dia trauma....stetoskop doktor pun dia trauma..... paling kesian dia kene sedut kahak..... masa tue memang aku ngan Abie doktor tak bagi tengok...so dengar la Iskandar dok meraung dari luar..... menjerit jerit...aku nie memang dah susah hati la sangat-sangat.....

Dah keluar hospital Iskandar kene follow up gak la...batuk dia tak kurang gak bagi aku..selsema still ada..... tapi doktor kata memang lambat sikit nak pulih.... Hari Ahad haritue 10hb Ogos 2008 tiba-tiba temperature Iskandar naik tinggi.... kebetulan haritue aku ada program ngan Citra Club.. memang saja aku tak amik lagik Iskandar kat rumah Kak Na sebab balik rumah aku memang flat giler so ingat nak layan tido la kejap. Bila sampai rumah Kak Na nampak Iskandar melepek. Rupanya dia demam alahai risau lagi hati mummy ni nak.... batuk tak elok lagik demam pulak dia. Terus bawak Iskandar pegi KPMC lagik.... again.... kali ni Dr. GP lain...tapi yang haku hangin nyer tue administration dia pulak wat hal...boleh lak jump nombor..dah la aku sampai giliran aku...tapi nak menunggu punya la lama...bila keluar no. no. selepas aku pulak tue...hampeh aku pun aper lagik buat muka la kat nurse-nurse situ.....boleh pulak rupanya kad Iskandar terselit kat bilik doktor...alahai...bikin aku hangin je lerrrrrr..... Dua hari jugak Iskandar demam Isnin kelmarin aku terpaksa amik mc sebab cuti dah tinggal sikit..... kali ni dia demam memang tak aktif...melepek jek asik nak berperap jek..dah la Abie tak ada.... susah hati aku jaga anak sakit nieh....anyhow ini la gambar2 Iskandar masa admitted....


kesian bila tengok tangan dia kene cucuk tue...tapi dalam pada tue melasak tak ingat tue bila kat hospital


Iskandar tengah wat treatment nebulizer...masa nie memang dai tak suka sangat...tapi nak buat camner nak sihat kene la amik nak oii.... melalak tak ingat time nieh..


Gambar-gambar kat bawah nie pulak saja jek nak share ngan you all...Iskandar main futsal...seronok dia ikut Abie main futsal dia pun ikut sama main kat bawah....ada gaya tak jadi pemain bola pro akan datang...ahaks..aminnnnn.....

Tuesday, August 5, 2008

What I Bought this month??

Assalamualaikum,

Sebenarnya, banyak entry aku nak letak. Bowling tournament, Iskandar main futsal, Iskandar kene admitted. Gambar punya la banyak dah ambik. Tapi entah kenapa cam payah beno aku nak update kat blog aku sendiri. Apa-apa pun for a start meh la aku bagi tau apa yang telah aku perabihkan duit haku utk bulan ini, ngeh ngeh ngeh...... banyak giler duit kan padahalllllll semput.... uwaaaaa bahana lepak Beauty and Fashion Tips ler nie kat Forum Cari..... perabih duit jekkkkkkkk.......

So awal2 aritue sebelum dapat gaji ini lah aku beli. Bb Pact Skin Food. Yang ini gara-gara aku terpengaruh la baca pasal betapa bagusnyer BB cream...macam-macam jenis ada kat dalam internet nieh. Aku berhajat nak beli Skin79 tapi susah sangat nak beli online kan..nak nunggu lagik tak sabar nyer pasal aku pun rembat la Skin Food nie punya dulu. Yang ini dia sekali dengan powder. Tapi aku pakai jenis tak puas kalau tak pakai compact aku letak gak la compact... hasilnyer puas hati dan aku telah berjaya meracun seorang officemate aku (sorang jekkkkkkkkk ahakss) beli this type of BB Pact. For your guys nyer infor BB Cream nie la rahsia pelakon2 Taiwan tue bagi kulit depa nampak flawless giler. Korang google je lah melambak2 ada kat internet nieh... nak tengok muka aku sebelum dan sesudah pakai nanti2 la aku tepek yer... aper-aper pun aku bagi 4 star la utk benda alah nieh....


Yang ini pulak sabun Sara Moon dari Bellina. Memang dah lama sangat aku dok carik sabun bellina nie. Masa sekolah menengah dulu aku pakai sabun Bellina nieh, tapi bila keluar jek Citra Ayu, Ibu paksa aku guna Citra Ayu pulak eh sekolah menengah ker bukan masa awal2 baru start keje. Dan memang aku suka sangat ngan sabun Bellina nie rasa kulit moist jek. Aku baru jek pakai dalam 3 hari. Sabun Sara Moon ni memang utk kulit muka. Kulit aku ala-ala berpasir pastu jerawat halus tak nampak....so far pakai sabun nie rasa la perubahan sikit tak drastik laaa perlahan-lahan aper aper pun memang aku suka...rasa bersih muka.....



Yang ni pulak produk Bellina jugak... yang nie pulak sabun Old Master...lupa lak nak ckp mostly sabun Bellina nie main ingredient dia dari susu kambing, so pada sapa tak gemar bau kambing ataupun susu dia memang ada sikit kureng la...tapi pada haku wangi jekkkk....tak ada pulak kambing jantan nak ngekor..ahakssssss.... okey sabun Old Master nie dikatakan dapat menghilangkan kesan kesan kehitaman kat badan esp. kat underarm ngan celah kangkang tue kan.. aku baru jek guna so, so far tak nampak lagi la perubahan...tapi aku rasa kulit badan haku lembut gak la sikit.....


hah....last but not least...(ada lagik aku beli bulan nieh.......huhuhuhu).... True Match Minerals. Aku beli nie pun masa warehouse Loreal aritue..... setakat nie tak penah lagik miss Loreal warehouse...harga memang murah la... kat luar menatang nie harga dalam RM60++ masa warehouse haritue dapat dalam RM40. Okey la..lagipun produk baru.... so tak ada la dia nak slash price kaw kaw.... komen on this product...entah lerrrrr...aku jarang guna disebabkan aku pakai Bb Pact tue kan... sekali sekala jek....itupun kalau nak keluar rumah tak koser nak berfondesen bagai..... okey laaa kottssss..entah ahaksssss beli for the sake of napsu kah?? huhuhuhuhuhu......

Ada lagik aku beli barang-barang lain. Warehouse Cosway haritue sempat gak pegi. Memang aku memborong bra dan panties sebanyak-banyaknya...memang aku berhajat nak tukar bra pun dah lama tak beli bra setahun ada kotsss... (teruknyerrrrr) so pucuk di cita ulam mendatang tetiba Cosway buat warehouse aper lagik... terjah jek Berjaya Times Square last week. Bra 4 hengget... saper tak nak lawa-lawa lak tue.... perlukah aku tepek gambar di sini oooh tidakkkkkkk........ aku bagi tau jek cukup la....

So lepas nie akan datang rasanya akan bertambah entry aku pasal shopping nieh ngeh ngeh ngeh..why women loves shopping.....ontahhh...bagi aku shopping nie terapi minda....kui kui kui......

daaaaaaa.....