Wednesday, August 13, 2008

All About Iskandar

Assalamulaikum,

Today rasa cam lesu sangat.... idung dah berair....mata pun dok berair jek..sah sah aku nak demam nieh....alahai....jangan la demam sebab rasanya everyweek dok cuti jekkk...

Update pasal Iskandar.... last 3 weeks Iskandar kene admitted kat KPMC...doktor kata dia kene pnemonia (spelling)..... cuak jugak la aku..iyelah Iskandar almost 3 weeks dia batuk teruk sangat...sampai satu stage...aku tengok dia mengah sangat..so aku pun balik awal hari tue.... 28hb July 2008. Aku bawak dia pegi KPJ Specialist. Hajat hati nak jumpa Doktor Asmuni, tapi malangnya bila sampai klinik pakar kanak-kanak dah tutup... aku pulak cam tak koser nak patah balik umah nak datang malam...lagipun pegi tak ada referral letter kan sah sah kene bayo....... tapi gatal gak nak pegi jumpa Dr. Asmuni.... ngeh ngeh....

So aku pun jumpa Dr. GP biasa je lah kat bahagian emergency KPJ Kajang nieh... sib baik la Dr. perempuan melayu..sebab aku dah mark sorang Dr. India lelaki kat situ..menyampah..ada ler kesnyer malas nak citer..... so bila aku story kat doktor yang Iskandar batuk lebih dari 2 minggu dia pun suruh buat x-ray.... bila dah x-ray dia kata nampak cam ada satu spot kat paru-paru Iskandar...seems cam dah kene infection la....dia suruh admit....tapi KPJ nyer wad pulak dah penuh..... nak tak nak kene la pegi hospital terdekat Kajang Plaza Medical Center.

Bila pegi tue.... kene jugak jumpa ngan doktor GP nieh.... alahai..ini doktor pun aku rasa aku nak pangkah jek..... boleh la bebel kata x-ray tak berkualiti la..dah la sempoi pakai t-shirt ngan jeans jek.... aku pulak dah Iskandar sakit nie cam blurr.....dia cek kata paru-paru Iskandar tak ada la teruk sangat pun..aiseh...tak teruk naper doktor kat KPJ tue suruh Iskandar admitted....boleh pulak doktor tanya aku so camner nak admit ker tak... aku pun dengan muka blur ckp la..dah doktor KPJ suruh admit...admit la.... start la penderitaan Iskandar......eheh bukan la menderita aper..... kene amik darah kene masukkan jarum nak drip.... melalak jek kejenya...ngan haku haku sekali nak melalak kesian tengok dia meraung2 tue....

Dua hari Iskandar kene admitted... bila Paed cek baru la aku rasa puas hati sebab dia explain memang ada infection kat paru-paru dia....uwaaaa sabo je ler haku Dr. GP tadi tue... dua hari kene admit memang Iskandar nampak trauma sangat dengan Dr. dengan nurse dengan termometer tue pun dia trauma....stetoskop doktor pun dia trauma..... paling kesian dia kene sedut kahak..... masa tue memang aku ngan Abie doktor tak bagi tengok...so dengar la Iskandar dok meraung dari luar..... menjerit jerit...aku nie memang dah susah hati la sangat-sangat.....

Dah keluar hospital Iskandar kene follow up gak la...batuk dia tak kurang gak bagi aku..selsema still ada..... tapi doktor kata memang lambat sikit nak pulih.... Hari Ahad haritue 10hb Ogos 2008 tiba-tiba temperature Iskandar naik tinggi.... kebetulan haritue aku ada program ngan Citra Club.. memang saja aku tak amik lagik Iskandar kat rumah Kak Na sebab balik rumah aku memang flat giler so ingat nak layan tido la kejap. Bila sampai rumah Kak Na nampak Iskandar melepek. Rupanya dia demam alahai risau lagi hati mummy ni nak.... batuk tak elok lagik demam pulak dia. Terus bawak Iskandar pegi KPMC lagik.... again.... kali ni Dr. GP lain...tapi yang haku hangin nyer tue administration dia pulak wat hal...boleh lak jump nombor..dah la aku sampai giliran aku...tapi nak menunggu punya la lama...bila keluar no. no. selepas aku pulak tue...hampeh aku pun aper lagik buat muka la kat nurse-nurse situ.....boleh pulak rupanya kad Iskandar terselit kat bilik doktor...alahai...bikin aku hangin je lerrrrrr..... Dua hari jugak Iskandar demam Isnin kelmarin aku terpaksa amik mc sebab cuti dah tinggal sikit..... kali ni dia demam memang tak aktif...melepek jek asik nak berperap jek..dah la Abie tak ada.... susah hati aku jaga anak sakit nieh....anyhow ini la gambar2 Iskandar masa admitted....


kesian bila tengok tangan dia kene cucuk tue...tapi dalam pada tue melasak tak ingat tue bila kat hospital


Iskandar tengah wat treatment nebulizer...masa nie memang dai tak suka sangat...tapi nak buat camner nak sihat kene la amik nak oii.... melalak tak ingat time nieh..


Gambar-gambar kat bawah nie pulak saja jek nak share ngan you all...Iskandar main futsal...seronok dia ikut Abie main futsal dia pun ikut sama main kat bawah....ada gaya tak jadi pemain bola pro akan datang...ahaks..aminnnnn.....

No comments:

Post a Comment

please be nice to me