Wednesday, August 13, 2008

Pokok Betik Tumbang

Salam,

Just nak story...kat belakang rumah aku ada sebatang pokok betik. Memang dah lama dia ada kat situ...aku pulak jenis tak makan betik...dulu2 time arwah Ibu ada.... betik tue banyak busuk sebab jatuh dan makan dek burung. Tak sempat nak petik. Tapi merasa jugak la yang fresh dan baru masak. Cumanya aku jarang makan betik.....tak minat sangat naper ntah.....

Baru-baru nie entah kenapa pokok betik kat belakang rumah tue lebat betul berbuah... memang banyak sangat buahnya..orang kata kalau lebat tue tanda tanda pokok tue nak mati..betul ker..entah la.....tapi hari ahad harit 10hb Ogos 2008. Aku balik dari event Citra Club aku tengok belakang rumah uwaaaaaaaaa pokok betik aku dah tumbanggggg..... berterabur buah2 muda dan kecik2 kat belakang rumah. Sebelum aku potong2 daun2 tue lupa pulak nak amik gambar..lepas aku potong daun2 betik tue baru teringat amik gambar...ini la rupa pokok betik aku tumbang.....

Batang pokok tue sampai skrg tak buat pepe lagik berat weeehhh....


apa nak buat ngan betik-betik muda nie ek.... melambak2 kat rumah nieh...


Ini ada lagi sebatang pokok betik kat belakang rumah..yang ni memang tak tanam....aku main campah jek buah betik yang jatuh dan busuk....tak sangka-sangka dia menjadi pulak..nampak gaya cam lebat jugak buahnya.....

2 comments:

  1. betik muder...leh wat aper yer...?
    kalau betik muder yg dah ada kaler2 merah skit tu sedap jugak makan ngan kuah petis tu kan....alamak...leleh air liur la plak...

    ReplyDelete
  2. kalau me, rebus jer makan dgn sambal belacan...

    or buat ganti bendi masak asam rebus...

    sedapnya betik muda...

    ReplyDelete

please be nice to me