Tuesday, August 5, 2008

What I Bought this month??

Assalamualaikum,

Sebenarnya, banyak entry aku nak letak. Bowling tournament, Iskandar main futsal, Iskandar kene admitted. Gambar punya la banyak dah ambik. Tapi entah kenapa cam payah beno aku nak update kat blog aku sendiri. Apa-apa pun for a start meh la aku bagi tau apa yang telah aku perabihkan duit haku utk bulan ini, ngeh ngeh ngeh...... banyak giler duit kan padahalllllll semput.... uwaaaaa bahana lepak Beauty and Fashion Tips ler nie kat Forum Cari..... perabih duit jekkkkkkkk.......

So awal2 aritue sebelum dapat gaji ini lah aku beli. Bb Pact Skin Food. Yang ini gara-gara aku terpengaruh la baca pasal betapa bagusnyer BB cream...macam-macam jenis ada kat dalam internet nieh. Aku berhajat nak beli Skin79 tapi susah sangat nak beli online kan..nak nunggu lagik tak sabar nyer pasal aku pun rembat la Skin Food nie punya dulu. Yang ini dia sekali dengan powder. Tapi aku pakai jenis tak puas kalau tak pakai compact aku letak gak la compact... hasilnyer puas hati dan aku telah berjaya meracun seorang officemate aku (sorang jekkkkkkkkk ahakss) beli this type of BB Pact. For your guys nyer infor BB Cream nie la rahsia pelakon2 Taiwan tue bagi kulit depa nampak flawless giler. Korang google je lah melambak2 ada kat internet nieh... nak tengok muka aku sebelum dan sesudah pakai nanti2 la aku tepek yer... aper-aper pun aku bagi 4 star la utk benda alah nieh....


Yang ini pulak sabun Sara Moon dari Bellina. Memang dah lama sangat aku dok carik sabun bellina nie. Masa sekolah menengah dulu aku pakai sabun Bellina nieh, tapi bila keluar jek Citra Ayu, Ibu paksa aku guna Citra Ayu pulak eh sekolah menengah ker bukan masa awal2 baru start keje. Dan memang aku suka sangat ngan sabun Bellina nie rasa kulit moist jek. Aku baru jek pakai dalam 3 hari. Sabun Sara Moon ni memang utk kulit muka. Kulit aku ala-ala berpasir pastu jerawat halus tak nampak....so far pakai sabun nie rasa la perubahan sikit tak drastik laaa perlahan-lahan aper aper pun memang aku suka...rasa bersih muka.....



Yang ni pulak produk Bellina jugak... yang nie pulak sabun Old Master...lupa lak nak ckp mostly sabun Bellina nie main ingredient dia dari susu kambing, so pada sapa tak gemar bau kambing ataupun susu dia memang ada sikit kureng la...tapi pada haku wangi jekkkk....tak ada pulak kambing jantan nak ngekor..ahakssssss.... okey sabun Old Master nie dikatakan dapat menghilangkan kesan kesan kehitaman kat badan esp. kat underarm ngan celah kangkang tue kan.. aku baru jek guna so, so far tak nampak lagi la perubahan...tapi aku rasa kulit badan haku lembut gak la sikit.....


hah....last but not least...(ada lagik aku beli bulan nieh.......huhuhuhu).... True Match Minerals. Aku beli nie pun masa warehouse Loreal aritue..... setakat nie tak penah lagik miss Loreal warehouse...harga memang murah la... kat luar menatang nie harga dalam RM60++ masa warehouse haritue dapat dalam RM40. Okey la..lagipun produk baru.... so tak ada la dia nak slash price kaw kaw.... komen on this product...entah lerrrrr...aku jarang guna disebabkan aku pakai Bb Pact tue kan... sekali sekala jek....itupun kalau nak keluar rumah tak koser nak berfondesen bagai..... okey laaa kottssss..entah ahaksssss beli for the sake of napsu kah?? huhuhuhuhuhu......

Ada lagik aku beli barang-barang lain. Warehouse Cosway haritue sempat gak pegi. Memang aku memborong bra dan panties sebanyak-banyaknya...memang aku berhajat nak tukar bra pun dah lama tak beli bra setahun ada kotsss... (teruknyerrrrr) so pucuk di cita ulam mendatang tetiba Cosway buat warehouse aper lagik... terjah jek Berjaya Times Square last week. Bra 4 hengget... saper tak nak lawa-lawa lak tue.... perlukah aku tepek gambar di sini oooh tidakkkkkkk........ aku bagi tau jek cukup la....

So lepas nie akan datang rasanya akan bertambah entry aku pasal shopping nieh ngeh ngeh ngeh..why women loves shopping.....ontahhh...bagi aku shopping nie terapi minda....kui kui kui......

daaaaaaa.....

2 comments:

  1. mana nak dpt produk bellina ni ek? aku ada gak pakai dulu.. tp da lupa beli kat ner...

    ReplyDelete
  2. mana nak beli produk ni ye? cari tak jumpa pulak.. hehe

    ReplyDelete

please be nice to me