Tuesday, February 28, 2006

Hah Minyak Naik!!!

Hadoih!!!! Macammana la aku nak cepat sampai office ek. Apasal dulu awal-awal aku boleh sampai ontime tapi tak sekarang. Aku rasa dah sehabis cepat dah aku keluar dari rumah, tapi tak jugak sampai awal kat office.

Boss dah start bersuara dah tadi, lambatnyer you hari nieh.. hah gua lambat sangat ker..rasanya tak lebih kul sembilan lagi. Adeh...tunggu je lah hr telepon aku karang, aper pulak alasannya aku nak bagi kali nieh. Aku tau tak de alasan aku nak bagi, dah sememangnya aku lambat. Nak bawak kereta?? No..no.. no... aku dah serik nak tempuh jem kat k.l nie. Biarlah aku bersusah payah naik komuter+lrt+lrt. Biar lah aku jem ngan orang dalam tren dari aku jem kereta yang buat aku jadi giler meroyan dalam kereta tue.

Nak nak minyak naik lagi. Terkejut badak gua sesubuh hari, hubby gua telepon. Minyak naik lagi, tiga posen... mak aaaaaiiiii.... aduhai...ini ler yang membuatkan aku dah tak kose nak travel bawak kereta... tak larat..tak larat... tiga posen pun terasa wehhhh..... satu liter (eh satu liter ek) kalau dah sekali tuang sampai dekat 20 liter... adoiiiihhhh.... sakit poket mak nyahhhh...

pepepun nak pi buat air melo dulu.... sarapan tak beli... aper nak buek...padan muka lambatttt...

Thursday, February 23, 2006

Impian Hidup

Pagi nie dengan rasa bangganya aku masuk lambat. Ehehehehe, tetiba rasa malas pulak nak bawah kereta hatta sampai ke Tasik Selatan sekalipun. So gua naik la komuter, boleh sampai on time, tapi terpaksa beratur panjang kat LRT KL Sentral tue. Hadoih, after four tren pass by, baru ler satu tren nie kosong boleh masuk. Dan sesaknya dalam tren tue, orang2 yang menunggu kat KL Sentral tue sahaja.

Entah macammana sambil2 aku jalan tue, aku teringat balik kesukaan aku. Baca novel. Idea business aku nie memang banyak, tapi satu pun tak jalan. Tak jalan sebab apa aku tak tau, tapi yang paling-paling utama sekali ialah NO MODAL!!!. Aku memang minat sangat baca novel, pernah jugak aku sampai bercita-cita nak bukak kedai buku.

Tapi aku nie tak de orang yang nak menggalakkan, mana aku nak carik galakkan nie ek?? Eheh... MARA leh tolong tak??

Kalau la aku berjaya bukak kedai / business. Salah satu impian hidup aku tercapai.

Tuesday, February 21, 2006

Aku dan Blog




Lama betul gua tak update dekat blog gua nieh. Almaklumlah bizi yang tak bizi sebenonya. Ekekekeke. Tengok si unta tue update blog dia teruja pulak gua nak update blog gua nieh. Apehal ler pula bergua-gua nieh. Eheh entah ler..terbiasa la pulak ekekekeke..bahana cakap ngan member2 dalam email nie ler.


Hari nie baru masuk keje, weekend aritue balik kampung, ada kenduri arwah ayah mertua aku. Last time buat aku tak balik hubby balik la so this time tak sedap la pulak kalau aku tak ikutkan. So program yang aku dah sedia buat ari sabtu aritue terpaksa la kansel. Eheh, kalau tak gua dah masuk karaoke contest dah, ekekekeke.


Ish lapar la pulak, dari pagi tadi tak breakpas aper pun. Ingat kul doblas tepat karang nak pegi lunch la merangkap sarapan sekali. Err dah terbalik kut gua cakap.


Lama jugak tak tepek gambar2 kenit sorang tue kat sini. Tak pe lah ini nak tepek gambar dia yang dok pakai tudung, susah tul nak amik gambau makcik sorang nie pakai tudung.



Monday, February 6, 2006

Cuti Panjang weh...

Assalamualaikum.

Wah!! Seminggu lebih aku bercuti. Bila dah cuti lama nie rasa seronok plak duduk rumah jadi surirumah. Kejenyer dok ngulit anak jek. Boring kat rumah hangkut anak pegi jalan-jalan. Heaven betul!! Umur baru 30tahun tapi dah bosan ngan keje makan gaji nie. Bila la agaknya aku dapat berhenti kerja utk selama-lamanya dah bekerja sendiri. Boleh tue boleh tapi mampu ker aku??
Kalau tak bayar duit keta akur asa aku dah berenti dah kot. Tapi disebabkan aku ditugaskan utk membayar duit kereta. Perkh tak boleh ler. Nanti la, silap aribulan kalau aku nekad memang aku berenti kot. No mood dah nak keje jadi kuli orang nieh bosan jek. Bila nak jadi boss ek..ahaksss angan-angan tinggi wehhh...
Cuti panjang aritue tak ke mana pun, cuma ke Port Dickson jek. Itu pun pegi hari Ahad balik hari Selasa. Celik mata laut, petang laut, itu je ler keje aku ngan anak. Mujur anak aku tak kene sunburn.
Melepek jek kat rumah sepanjang cuti nieh. Sabtu lepas, office hubby ada Annual Dinner. Pegi la kita orang adik beradik. Alah bos hubby aku pun abang ipar aku. So family belah dia ngan family belah akak aku seme pegi la ngan anak beranak masing2. Tukar imej malam tue konon2 nak jadi Bienda tapi jadi Bonda ahaksssss... Lantok ler nyah... mak saja jek... dah sound awal2 kat hubby jangan gelak.
Alamak gua terleka pulak dok ralit tengok internet sampai leka nak sambung citer kat blog nieh. Terus blank pala otak aku.
Nanti la gua sambung....
chiowwww..