Monday, May 16, 2011

Catatan....Bulan Mei Bulan Hari


Naper haku kata bulan Mei bulan Hari
iyer aku rasa bulan Mei yang banyak sambutan Hari kan
Hari Ibu
Hari Jururawat
Hari Guru...

Haritue mood hari Ibu aku tak ada mari la..naper ntah
tak rasa nak wish diri sendiri pun.....
sebab bila pk-pk rupanya bulan 4 haritue 
arwah Ibu dah 4 tahun tinggalkan kami....

Baru 4 tahun kan aku dah terlupa....
Astaghfirullahalazim.....
yang buat aku teringat...bila sampai tarikh lahir Iskandar.... 
hhmmmm tengok nak wish Iskandar dalam blog birthday dia pun aku tak sempat
aku salah kan opis gak..sebab block segala benda...
biasa kalau aku terfikir nak buat entry terus jek buat..
sekarang nieh... tak dan...

Hari ni kebetulan jek masuk office awal...

eh aper aku melalut...

Hari Jururawat....aku tak ada kawan yang jadik jururawat...
Hari Guru.....hidup aku dikelilingi dengan cikgu..
Arwah Ayah aku Cikgu, Kakak aku Cikgu
Makcik Abie Cikgu
Jiran sebelah Cikgu, Jiran depan rumah pun Cikgu
Kawan-kawan aku raaaaaaamai yang jadik Cikgu
kepada aku tak jadik Cikgu ek??

Eh cita-cita aku sebenarnya memang nak jadik Cikgu
entah kenapa tak kesampaian pulak...
cam tersalah langkah..(tetiba kan salah langkah)....
mungkin ini lah perjalanan hidup yang aku kene tempoh kan..
aku tak dijanjikan utk menjadi Cikgu...
aku dijanjikan utk kerja di pejabat.....
tapi ikutkan jauh disudut hati...
aku masih lagi berniat nak jadik Cikgu

Tapi umo dah banyak dah wehhh...
tak ada maknanya nak jadik Cikgu....ehehehehe

Okeh!!! Aku rasa belum terlambat utk aku Wish!!!














SELAMAT HARI SEGALA HARI SEMUA......


Nota kaki: semua gambar songlap pakcik google.


1 comment:

  1. pepun yg berlaku dlm hidup kak mah kini,pasti ada hikmah allah....setiap hari kte tetap jd pendidik pd anak2x...gd luck kak..

    klik all nuffnang-c iklan

    ReplyDelete

please be nice to me