Thursday, November 11, 2010

Catatan....Cucuk Iqhram


Patutnyer gie cucuk Isnin haritue...tapi memandagkan Abie bizi semedang....
Susah nak lari dari store..
Susah nak coti..
Nak nak baru naik pangkat ni ha....
So cucuk Iqhram ditangguhkan ke hari semalam.....



uiksss gambar sensored.....





Uwaaa sudah lalak...budak ini sangat tidak suka sejuk....






Okey okey dah abih dah....

Everything okey...cuma Dr. Afifah kata...
1. Puteri lilin - tak tahan panas..abih meruam kat muka..ada tanda-tanda ekzema.
2.  Tak suka sejuk....ngikut mak dia lerr...senang nau nak allergik idung tersumbat..
3. Kenaikan berat adalah tidak memberangsangkan...

No. 3 tue yang ala-ala risau...dari lahir hingga semalam dia cuma aik 600gm sahaja... meaning 3.6kg berat dia semalam... Membebel-bebel Dr. Afifah dengan aku....memang Iqhram sejak lahir kurang menyusu...berpaksa nak suruh dia meyusu.  Dr. Afifah advise...kene force drink guna shringe kalau dia tak mau menyusu...have too la..

Dah la susu badan pun kaput...ini nak makin kering..(aduh sedih).......aduih.... tapi balik dari klinik semalam..dari malam tadi... 2oz minum abihhhhhh....huhuuh takut kene marah ngan doktor ker dekk...

Hopefully 2 bulan sok berat dia naik ke 4.5kg... Dr. Afifah bagi susu sample Frisolac...huwa huwa huwa..susu mahal tue dek....... doa-doa la berat dia naik dengan memberangsangkan....





4 comments:

  1. MasyaAllah...hensemnya Iqhram ko ni kakkk:)
    bikin menantuu:)*tapi gegel lom keluar*

    ReplyDelete
  2. dh lama x jupe doc afifah..

    ReplyDelete
  3. chloe...tak per..masa masih panjang..ekekeke..

    illa tue la akak pun dah lama tak bawak bebudak jumpa dia... puas hati sungguh kalau jumpa dia...

    ReplyDelete
  4. nk buat cmne cucu...kalau dah sygkan anak..bagi la susu mahal pun..asal puas hati tengok anak sihat..atok pun suka..tp mama atok ckp, dulu atok x minum susu haiwan ni..sbb allergic..samapi skrg pun muntah lau minum susu haiwan..

    ReplyDelete

please be nice to me