Monday, November 8, 2010

Catatan....Side Income


Haritue... Makcik Rehan meroyan dok pk-pk kalau berenti keje..
Pastu dok pk nak niaga aper..

Sebenarnya...(kang MR kata haku tiru entry dia pullak...ehehe dulikk!!!).... sambung....
Sebenarnya..aku pun dah lama terfikir nak niaga aper..
Nak berenti keje?? Ish lum mampu lagik...
Banyak nak kene fikir kalau aku berenti keje..

Haritue kakak ipar aku datang ziarah bagi tau next year dia nak berenti keje
Nekad katanya....malas dah nak keje office.pressure sangat katanya
Dia nak buat frozen food...

Aku within these 5 years walaupun target dah lari....
Aku memang tak leh berenti keje...
Hidup pun tengah terumbag ambing sekarang nieh...
Nak nak ada lagik satu nyawa bertambah dalam rumah nieh...

So abih pantang nieh aku dok terfikir aper aku nak niaga
Buat side income...income sekarang tak cukup..
Memang ada Melatishopz tue...tapi ala-ala idup segan mati tak mau mau...ehehehe..

Dalam pala otak aku..nak fikir niaga makan...jual kecik2 kat office..cam
Roti (sebelum bersalin haritue dah buat dah..kawan supplykan roti...)
Seminggu leh dapat dalam 30 hengget saper nak kasi??
Pastu aku dok terpk nak buat Choc Moist kek dalam bekas kecik..jual dalam RM5-RM10 ker..
Pastu dok terpk nak buat caramel..ala-ala cam desert kat opis tue...
Ngan nak buat trifle ker..letak dalam bekas2 kecik.... Hari hari lain2 benda..

Hmm mamfukah!! Tak mau jadik projek gajah putih no....
Nak tak nak kene korban macam2...
Korban tido...korban rehat.... hhhm....boleh ker??

Hmmmm..tak cuba tak tau...tapi dengan tiga orang budak kecik esp ada baby nieh...boleh ker aku??









4 comments:

  1. aku, kalo habeh kontrak laaaagi hazabiah mah. hutang keliling buah pinggang neh. kekekeke. aku ckp kat laki aku, saya niaga paso mlm la pasni.

    ReplyDelete
  2. okey gak..kalau ps bagi..
    aku penah cakap ngan inche somi haku dulu
    tapi cam payah nau dia...

    ReplyDelete
  3. akak duk area mana? nak berniaga?
    saya boleh tolong..saya bukan ah long...
    akak buat pape yang bloeh dimakan..jjual kt kolej kediaman(UM) saya
    boleh drop comment kt email ni

    aimanwhd@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. wah...bagusnyer....tapi still dalam perancang insya'allah will contact you....

    ReplyDelete

please be nice to me