Thursday, August 19, 2010

Catatan....Update Diary Ramadhan


Diary Ramadhan ni rasa cam nak pupus jek..... huhuhuhu....

Isnin, Selasa dan Rabu (6,7 dan 8 Ramadhan)

Alhamdulillah Izzati dapat puasa penuh..... walaupun dia merengek-rengek nak buka haus la aper la...tapi disuruh tidur lepas tue dia pun okey....tak ada dah nak mintak-minta buka puasa lagik...

Tapi manjanya kemain la pulak... sian kakak first time puasa Mummy tak dapat nak bawak kakak pegi pasar Ramadhan selalu.... yang Mummy perasan kakak suka sangat makan kuih berunsurkan pulut dan donut.... tengok la..weekend nie kalau ada masa nanti kita buat sama-sama kuih donut yer..(iyer iyer jek Mummy ko nieh) macam-macam plan nak buat weekend nieh..

Iyelah dah weekend jek ada masa kan.... Rasa puas hati kalau dapat buat something yang anak-anak suka kan....



Mummy semalam dah kantoi puasa.... uhuks....memang lembik sangat semalam.... pagi-pagi dah siap mandi dah siap pakai baju nak pegi keje.... rasa tak daya sungguh...cakap ngan Abie...Abie kata tak yah la pegi keje..rehat jek...sungguh lepas hantar anak-anak gi umah Mak Long, Mummy rebahkan diri, tengah hari kul 12.00 lebih baru larat nak bangkit..memang tak sedar diri sungguh...tak tau la penat ker aper ker...tapi bangun tidor tue memang rasa lembik lagik...takkan Mummy mabuk lagik kot....

Makan jek apa yang ada kat rumah tue....bukan lalu pun nak makan.....




Hari ni harap-harap berjalan lancar..yang Mummy perasan.... dah seminggu berpuasa nieh..... sahur makin lama makin tak lalu...haritue beria-ia makan..skrg nie..nak abihkan nasi sesenduk pun rasa payah sangat......






1 comment:

  1. da macam diari ramadan rafik plak.. hahahaha


    *** simpan jek baju2 tu.. sweet memory tu

    ReplyDelete

please be nice to me