Friday, August 20, 2010

Catatan....angan angan saya



Arggh...badan makin berat..... baru tujuh bulan setengah..uhukss...... nak gi shopping pun tak syok sebab badan dah berat tak leh jalan jauh-jauh kang ada jel ah haku sakit itu sakit ini....

Hmmm...weekend nie dalam pala otak macam-macam aku nak masak...larat ker..mampu ker..tercapai kah impian..... huhuhuhu.....angan-angan kene ada..jadi ker tak jadi belakang kira...



Hari Sabtu nie ingat nak wat nasi tomato la..... di gu kan dengan ayam masak merah ngan acar timun...ngeh ngeh ngeh...macam la pernah masak..tak pernah masak langsung pun nasi tomato nieh...




pastu ingat nak buat shepherd pie...bahan-bahan dah ada..tinggal nak lebur jek......ini pernah buat...okey la dah pernah masak sekali second time main resipi campak-campak jek....nak ikut sangat.... parah ler.....




pastu ingat nak buat bubur sum sum pulak...hahahahaha...itu hari sabtu hari ahad nak buat aper...


hhhmm...fikir...fikir...fikir.....




nak buat sago gula melaka...nyum nyum..dapat makan sejuk2 nie sedapnyer.....dah lama teringin nak buat..iyer nak buat..bukan nak makan..nak buat.... masa awal2 puasa haritue....bahan-bahan pun mudah jek......bahan mudah aku jek yang payah nak mencari bahan...argggh pressure pressure.......





pastue buka puasa ingat nak buat kari ayam.....izzati suka sangat gulai nieh (dia panggil gulai dah mak menakan dia orang kedah kan....apak dia pun kedah gak...)...kene buat tak pedas punya la.... kalau rajin nak menjala sekali.......hahahahahaha tinggi pun angan-angan ko kak mah..sekali tue ko melepek melepap..gie menonong buka puasa kat rumah mak long bebudak nieh....hehehehe

cam aku cakap angan-angan kena ada..jadik tak jadik belakang kira...tunggu je lah entry aku next week..kalau senyap tue maknanya tak ada la tue...kalau ada ku canangkan kat sini...ehehehehe....

(errk gambar seme cilok jek....dari bermacam2 blog dan page....hampunnnn)








6 comments:

  1. ke-teliuran ko memasak sama menu dgn haku ...teliur masak tp tak terliur makan ... huhuhu

    aku pujuk adik-beradik aku mai buka kat rumha sbb nak masak nasi tomato semua busyyy ..mencikkkkkkkk. Mau tak buat sudahnya huhuhu

    kita nengok apa jadik ???
    apa yang kita masak ???
    ahakssss ...

    ReplyDelete
  2. yg pntg ada planning suda menu apa mo d masak..
    adeh..
    ;)

    ReplyDelete
  3. terliur ok kalau kata nk menjala tu.. hahaha dapnye.... kalau buat pos g jb sket.. ahakss aa

    ReplyDelete
  4. ya niza..mari kita tengok apa yang jadik weekend nieh...rasa cam angan-angan tinggal angan-angan jek lah..a.hakss..

    adrenelisya.... plan jek buat nyer entah...

    del....hahaha jala tue dah lama berangan buatnyer entah...

    ReplyDelete
  5. Hmmm.... roti jala - blum rasa lagi untuk berbuka nie... yeaah... dah dapat idea nie...

    ReplyDelete

please be nice to me