Friday, August 27, 2010

Catatan....Selangor Cuti K.L Hazab Jem!!!!





Biasalah kan..every year pun cam gitu...asal Selangor cuti jek K.L mesti jem teruk..... nak nak every Ramadhan, time Nuzul Quran memang sesak giler la K.L nieh......

Hajat hati tadi sebenarnya memang nak cabut awal sebab ku tahu memang K.L akan jadi sesak giler waktu petang....tapi meeting haku dari pagi continue sampai petang...abih kul 4.45.... camno nak balik awal..... dah la program tengah hari kensel....tetiba meeting abih lambat pulak.... abih meeting jek ku terus cabut balik...

Turun kat LRT Pasar Seni jek bas dah sedia ada...tapi dah penuh.... aku ni naik dengan harapan ada la orang nak bagi tempat duduk kan bila tengok aku dah sarat cam gini....tapi HARAM!!!.... Mat Arab, Mat Bangla, Mat Indon..... seme buat muka toya jek tengok haku tengok perut haku..... sakit jiwa....serius ikut hati aku nak turun balik tunggu bas lain tapi memandangkan ku tau jalam jem memang tak jadi la nak turun...nak tunggu next bas sampai bila pulak kan...so aku doa jek lah sampai satu tempat nanti ramai turun boleh la aku duduk.....

Belum pun halfway....bas baru sampai area Kotaraya jalan dah tersengguk-sengguk.... driver bas dah hilang kesabaran kejenyer asik la hon jekkkk....dah jalan tak bergerak nak buat camner...mula-mula ku sabar jek.... lepas nie okey la kot....aik setengah jam tak ganjak2 jugak...tak leh jadi...kaki dah mula lenguh...pinggang dah mula sakit.... baby non stop gerak bertambah2 ngilu aku rasa perut haku....aku dah tak larat dah nieh.... dok pk alternatif apa yang boleh ku buat....

Sudahnyer....aku cuit drebar bas tue suh bukak pintu.... saya nak turun sini bang..lantak ko la tengah2 dunia ker..dah memang kenderaan tak bergerak..... merengkeh la aku jalan kaki ke LRT Plaza Rakyat.... sapa yang pernah naik LRT kat Plaza Rakyat tue tau la camner jauhnyer..dengan nak panjat tangga aper seme bagai....masa nie serius aku dah rasa cam nak give up sangat....sebab aku sangat-sangat penat dan tak larat...... perut tengah rasa berat sangat waktu tue.....

Dalam LRT tue aku rasa sebak sangat..... sebab memang tengah tak daya kan.... tak daya sungguh-sungguh bukan main-main bukan nak merungut...tapi memang aku tak daya...airmata bergenang...dok cover depan orang aku gosok-gosok jek mata tue..agaknyer kalau tak ada orang memang dah berjurai-jurai dah airmata aku kot...nasib mengandung kali nie banyak dugaan sunguh... Mummy doa baby dalam perut jadi manusia yang kuat dan berdikari la sangat....

Sampai kat Komuter Tasik Selatan....nak beli tiket kene beratur panjang... Allah Maha Mengetahui kan....dalam keadaan tak larat tue datang sorang perempuan ni..offer aku tiket dia...dia kata dia tak sanggup na tunggu Komuter.... tak leh nak naik, sebab ramai sangat orang.... instead kene beratur panjang...aku beli tiket jek ngan perempuan tue..... aku pasrah je lah...lambat ker cepat ker Komuter memang aku berserah jek...

First Komuter memang tak dapat naik la..orang padat giler, sekali tak lama lepas tue...datang komuter shuttle ke Bangi...lenganggggg!!!!..... masuk2 terus jek ada budak bagi aku duduk....

Ikut hati memang aku tak mo nyusahkan adik adik ipar aku....sebab rasanya dah selalu sangat aku mintak tolong dia orang....tapi disebabkan aku memang tengah tak daya.....buat muka tebal aku call jugak la adik ipar aku mintak tolong ambik aku kat komuter Kajang.... kat Kajang....lengang!!!!!!!

Haiiii...bilala K.L nak declare cuti Nuzul Quran nieh.......



6 comments:

  1. ciannye akk
    nasib bek ada gak org yg prihatin dgn akk...klu x ...mau akk cramp ek

    ReplyDelete
  2. sian ko mah...
    tu la, harus KL pun dibagi cuti sempena Nuzul Quran...

    ReplyDelete
  3. Aku pun sebak baca ko nyer entry ni Mah..

    Aku yang berkereta ni kadang2 cam tak reti bersyukur.. Lampu trafik light lambat hijau pun nak marah.. org depan lambat sket pun nak marah..
    Pdahal Tg Malim ni takde laa sesak mana pun..

    Sabar yelah Mah..
    Nanti2 ada laa tu rezeki anak dalam perut ko tu..
    Mana tau menang cabutan bertuah dapat kete ke..

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:14 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete
  5. lin..... malam tue memang cramp pun.... tido tak sedar diri..sampai sahur pun terbabas pagi nieh....

    liena..tue la kan.... declare la cuti Nuzul Quran nih.... orang mesti keluar gi shopping raya...

    Zel....amin masin mulut ko......

    ReplyDelete
  6. aduh mah sian ko ..

    tp takpe la, nanti baby tue .. kuat semangat macam mamy dia ..huhuhu

    ReplyDelete

please be nice to me