Monday, August 30, 2010

Catatan....Register Sekolah Rendah Izzati



Hari nie MC..niat tak baik kan.... konon nak memonteng sebab Abie cuti..sudahnyer memang ku sakit betul... cramp kaki perut huhuhu rasakan penangannya...

Abie balik keje kul 4.30 pagi..... so aper lagik balas dendam la tidur kan....aku tunggu je lah Abie bangkit tidur..... budak-budak dah mak ayah ada..memang tak gi la umah Mak Long dia..Izzati pun tak sekolah....

Tak ada apa planning pun...hari nie memang berangan nak buka puasa kat luar.... aku just ingat nak carik baju melayu Iskandar ngan kasut dia orang nieh.....

Abie bangkit jek siap-siap gedebak gedebuk...kul 12 lebih keluar rumah.... terus nak pegi register sekolah kakak...hari nie tarikh akhir nak register sekolah darjah satu...biasa la kan last minute...... dah omak ayah dia bizi jek..... aku bukan bizi tapi sebab tak ada kenderaan.....

Ini lah bakal sekolah kakak... Sekolah Kebangsaan Saujana Impian Dua... ada satu sesi jek sesi pagi..bagus gak kan.. tak yah anak aku penat2 nak pegi sekolah petang segala.....  besar jugak sekolahnye...yang paling best..nama Cikgu Besar tue sama pulak dengan nama haku...huhuhuhu....


masani aku ngan Iskandar tunggu dalam kereta jek...... Abie ngan kakak jek pergi pejabat sekolah register...kami sampai sekolah budak-budak tengah nak balik sekolah tunggu lapang sikit baru kami masuk kawasan sekolah....


ini la bakal sekolah Kakak yerrr.... Mummy lak cam teruja kakak nak sekolah rendah dah.....


tak tau nak amik gambar aper....amik je ler kan.....



tengok....kagum gak aku....leh tahan besar gak sekolah nieh....satu sesi jek....




abih gak la lebih kurang RM33 masa nak register tadi....dengan file, dengan name tag dengan ntah aper lagik ntah Abie cakap...sib baik sempat...kami sampai jek pejabat dah nak tutup....huhuhuhuhu.....





4 comments:

  1. saay pun baru jer settlekan pasal sekolah muzaffar kamis lepas...jumaat kan selangor cuti...klu tak....sekapal kita...kena gaklah buat arini...

    dah siap bayar macam2 ekkk...saya aritu pi anta jer dokumen iringan...takde lak bayar ape2...

    ReplyDelete
  2. laki aku pun kelam kabut pergi register. tapi bayar rm5 jer. hehe..

    ReplyDelete
  3. mama muaz..tue lah.... suka sangat last minit kan ehehehe

    tue lah....banyak gak kene bayar..file tue file nieh...RM5 jek utk name tag... aku pun ingat tak ada kene bayar pepe.... tapi ikut kata inche somi..nanti ditolak dari yuran pendaftaran sok.....

    ReplyDelete

please be nice to me