Friday, July 30, 2010

Catatan....Problem lagik!!!




Malas raasnya nak citer insiden yang jadi semalam ngan hari nieh........ sakit hati sakit jiwa....marang perapu sungguh...

Tapi aper nak buat dah pengguna tegar pengangkutan awam kene la terima segalanya...tapi paling kemuncak pagi nieh LRT problem lagik....

Semalam logistik aku macam haritue..kene naik sampai 4 pengangkutan awam....

Pagi ni pulak.... elok2 dah naik tren dari Masjid Jamek, ku perasan tren slow giler ala-ala nak jalan tak jalan tetiba jek emergency break..sib baik la slow..agaknya kalau laju impak dia tue pepaham je lah...dah ler haku berdiri.... dekat 10 kali...asik la gerak emergency break..gerak emergency break....jerk jerk jek lah dalam tren tue....aku pegang tiang kuat kuat kalau tak mau tergolek...

sudah!!....petang semalam dah problem pagi ni pun nak problem lagik.... tren yang aku naik tue yang problem buatkan the whole system problem..... aduih...... memula berdiri tue okey lagik... sekali dari minit ke minit aku dah start rasa lenguh-lenguh.... ekon dari sejuk lelama jadik cam panas...dah rasa stuffy sangat....

Aku dah start nak gelap mata.....dada pun dah start rasa cam nak sesap jek.... sebab dah rasa stuffy sangat..... pejam mata je lah..nak buat camner...berdiri kan..orang memang ramai la dalam tren tue pepagi nak pegi keje....what do you expect kan.... a few people yang berdiri keliling aku nie dah perasan condition aku dah...tapi iyelah dia orang pun berdiri apa yang boleh dibuat pun.... yang duduk tak nampak pun aku berdiri sebab berdiri kat tiang tengah tren tue....

Agaknyer dah tengok aku ni asik pejam jek, darah pun dah start rasa menyerbu naik ke muka.....baru lah dua tiga orang nie bersuara mintak tolong sesapa yang duduk tue bangun bagi aku duduk..itupun selepas setengah jam dok stuck dalam tren tue....

bila tren tue kene towing....seme kene turun kat Pasar Seni...aku bagi semua orang turun dulu..... tak larat nak berebut2 ngan orang..... Customer Service dalam tren tue nampak aku tolong papah haku, mintak maaf segala bagai...aku tak ada la kisah mana pun...aku staff... kot ada orang lain yang senasib ngan aku tak tau la kan...

Aku tunggu tren lain lepas dulu tak sanggup nak berebut2 dengan orang yang ramai..iyelah tren dah delay kan.... agak2 dah lapang...tren dah back to normal... baru la aku naik tren pegi office..... sudahnya ku sampai office dalam pukul 9.45 kot...entah lah...ku dah tak daya dah..sampai office memang rasa lembik..












2 comments:

  1. alamak! harap2 lrt ok la ptg ni yer..nak blk kg ni..uhuk uhuk..

    eh! i rase la bukan u sorang jer yg kena..i pun penah kena..mase preknen, naik bus penuh dgn org..yg duduk tu sume jantan gagah perkasa..sikit pun x nak bagi duduk dkt mak buyung ni..at last pompuan jugak yg bagi..heh! nmpk sangat org lelaki ni lagi hati kering drpd pompuan..

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:59 PM

    If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete

please be nice to me