Monday, July 12, 2010

Catatan....Instant Puff!!


Semalam...tak tau nak makan aper.... Abie pulak keje dari pagi sampai ke tengah malam.... haku ni kalau Abie tak ada memang blank nak kasi bebudak nie makan....nak masak pun tak tau nak masak aper..lagipun ada telur jek dalam peti ais..ingatkan nak buat sambal telur jek ngan telur dadar....

Masak nasik.... call adik ipar tanya leh tolong ker tak..mujur dia leh tolong mintak tolong belikan sardin ngan roti jek... haku hal makan tak kisah janji kenyang....

Sarapan kul 11 pagi..ahaks..roti canai 4 keping mengadap berdua jek ngan Izzati tapi yang galaknyer Izzati ler..haku masuk kepingan ketiga dah nak surrender.... nasik dah masak tapi lauk pulak tak ada..tak per la hold dulu kot kot lapar ker kang ku goreng telur jek...

Kul 4 petang baru makan nasik.... memang pun goreng telur dadar jek..... bebudak nie time haku sibuk menggoreng telur baru la bising lapar..kalau tak kan sibuk main jek.....haish....


Malam dah pening tak tau nak makan aper..... dok godek godek blog orang....termasuk blog Mat Gebu..dok citer citer pasal puff...tetiba haku dok teringat...eh kat rumah ada roti canai segera..... pastue dok teringat sardin yang dibeli pagi tadi..... pastu teringat ada lagik balance sosej bebudak nieh..aper lagik ...6.30 petang..ku beroperasi la buat instant puff nieh...


masak sardin pun tak berbawang segala..main campak jek dalam kuali tambah asam keping..... lima keping roti canai seme aku abihkan..... tau Izzati tengah semangat nak makan sure tak cukup kalau aku main limit2 jek.....


hasil dari lima keping roti canai....errrk nampak dalam gambar cam hangus kan benonyer tak hangus..salahkan cameraphone ahahahahahaha......makan panas-panas..laju...sedap!!! puji diri sendiri...



instant puff sardin....


instant puff sosej..... 

lepas ni kene make sure laaa.... ada stok roti canai segera kat rumah tue...emergency tak tau nak makan aper boleh la buat benda nie jek...bukan susah punggggg.......







5 comments:

  1. sedapnya kak mah......
    sosej roll tu sure habis kat budak2 je kan, nk masak pun senang....

    ReplyDelete
  2. anak dara sorang tue jek yang makan.... iskandar tak mau dia suruh korek nak makan sosej jek...sabar je lah...

    ReplyDelete
  3. ooo kulit tu guna roti canai instant je ke?wah..menarik nih

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhh ...

    aku nak buat esok la, bukan susah benor ekkk guna instant roti canai ...

    yabedabeduuu ...

    ReplyDelete
  5. iyer kulit tue guna instant roti canai tue jek..nak sedap guna brand kawan...

    buat niza..mudah jek...filling dia tue ko nak reka cipta pepe pun boleh....memang utk emergency case jek masak cam gini.....

    ReplyDelete

please be nice to me