Friday, July 2, 2010

Catatan....Bikin ku panik!!!!




Pagi ni memang dah sampai office dah pun......cam biasa..hantar Iskandar gi umah mak long dia..... elok jek tak ada apa-apa pun badan pun tak panas.... tak nampak tanda-tanda budak nie sakit....

Elok jek sampai office...tak sempat nak letak beg pun tak sempat nak duduk pun....dapat call dari Mak Long budak-budak nie, bagi tau Iskandar muntah.... tak mo minum susu.....lembik sangat....suruh minum susu tak mo minum susu....

Aduhai hati ku dah tak keruan..... tak tau mengandung nie memang bimbang over to the max..... tak tentu arah....sampai meleleh-leleh airmata kat office nieh...satu hal malam tadi aku ter lempang dak Iskandar nieh..... geram sangat.... menangis sampai nak termuntah-muntah.... padahal ku dah janji tak mo naik-naik tangan dah kat budak-budak nieh tapi malam tadi tahap kesabaran tue ada sikit nipis.... kene lempang sekali....bila budak tue menangis tersedu...aku pun jadi belas...terus peluk dia kuat-kuat..... cium dia puas-puas....pujuk dia tapi bercakap masih tersedu-sedu....buatkan susu terus dia melayang tido.....

Pagi nie bila dapat call tue dah la rasa bersalah malam tadi tak abih lagik tetiba dengar citer dia tak sihat pulak mana la aku jadi tak tentu arah.... kul 9 pagi aku call Mak Long..tanya Iskandar camner... dia kata Iskandar tido lagik...ish tak bangun2 lagi ker..biasa kalau ngan aku memang dah bangun dah pun.....lagila buat aku tak tentu arah....tak leh jadik nieh...

Cakap ngan boss kata nak balik jek..lantak la..ada kenderaan tak ada kenderaan kalau aku tengok Iskandar tak okey gak nak jek aku terus masukkan dia ke Emergency (ish.... very the kan haku nieh....sungguh over reaction)...

Aku balik pun naik bas....sampai jek kat umah Mak Long dekat kul 11 jugak tadik... tengok2 Iskandar tidur lagik...aduhai anak..... kenapa tak bangun-bangun nieh.... usik usik dia..... dia pun cam mamai2 bangun...tengok aku cam pelik terus peluk aku..... main-main perut aku.... tanya apa yang sakit aper seme diam jek...nak baring jek.....pujuk2 suruh mandi....badan tak panas pun..... pujuk lagik suruh mandi dekat setengah jam pujuk dia..... tanya dia apa yang sakit aper seme..pun mulut tue membisu jek.....hati saper tak bimbang..... puas cakap..... dek cakap la dek.... bangun... mandi....

Dah lama kene pujuk baru la dia nak mandi....lepas mandi baru nampak dia cergas sikit.... baru nampak dia senyum baru dengar suara...... aduhai...tak tau leganya camner........ balik rumah...dia dah okey dia main dengan Thomas dia.....boleh dah gaduh dengan kakak..... Alhamdulillah sangat.....

Uish..kenapa aku cam bimbang sangat-sangat tak tau la..... memang bimbang gila pagi tadi..... ker sebab rasa bersalah malam tadi tak abih lagik!!!







2 comments:

  1. ooo....siannya iskandar...

    ReplyDelete
  2. hah tu la ko kak mah... sabo le sikit.. jangan babap anak...


    *chewah aku membebel macam mak nenek.. haha macam la aku tak penah belasah anak pastu menyesal ekeke... sori kak jangan amek ati..ekeke

    ReplyDelete

please be nice to me