Friday, April 23, 2010

Catatan....Bicara Hati Izzati


Hari itu bicara Iskandar..kali ni Bicara Hati Izzati ler pulak...

Sebenarnya conversation ni jadik malam kelmarin semalam dok ingat nak buat entry...tapi Mummy ni dah terlupa..asal klik New Post otak blank tak tau nak buat entry aper...huhuhuhu..anyway ini conversation dengan Izzati haritue..

Mummy tengah sibuk nak hidangkan Roti Nan utk makan malam... perut tengah lapar dah masuk angin dah start gastrik...ajak anak-anak join sekali...

Kakak : Mami....tadi kat sekolah kakak kene cubit ngan kawan kakak (suara dah sayu)

Mummy : Kene cubit?? (konon tak nak salah kan terus anak orang dulu)..kakak buat apa kat kawan kakak sampai dia cubit kakak..

Kakak : Kakak tak buat ape ape pun..... kakak duduk jek...tiba tiba jek dia cubit kakak

Mummy : Sakit ker?

Kakak : Sakit (suara dah start bergetar)

Mummy : Abihtue...kakak cakap ngan teacher tak??

Kakak : Kakak dah cakap ngan teacher dah....

Mummy : Siapa kawan kakak yang cubit kakak tue...dia cubit kat mana?

Kakak : Nadia.... dia cubit kat sini (sambil tunjuk lengan).... (airmata dah start meleleh-leleh sedih sungguh la pulak dia bercerita)

Mummy : Ish kenapa nak nangis nieh..... dah la tue..tak yah nangis tak baik nak makan nie...tak baik nangis depan makanan.... sakit sangat ker dia cubit kakak...

Kakak : Sakit sangat Mummy (sambil gosok-gosok mata....dengan suara syahdu sambil nangis)

Mummy : Dah kakak.... dah..tak mo nangis dah.... makan makan kakak suka roti nie kan..makan dulu dah tak mo nangis...

Mummy pun cam biol kan..... patutnyer gi la peluk kakak tue comfort dia.... aduiiii dah lepas tue baru terfikir...

Hai lepas nie bila dah sekolah macam mcam la kisah kakak pulak nanti Mummy dengar.....

macih klik nuffnang yer...





4 comments:

  1. siannya kakak...dulu auntie kat skolah pun kena cubit gak..tp auntie sekeh balik kepala dia. cuma kalo teacher cubit je auntie sengih2....errr takkan nak sekeh plak ye.

    ReplyDelete
  2. auntie nakal la tue....

    ReplyDelete
  3. Kulit budak2 kan kalau kena cubit mesti la sakit...kesian kakak...tapi dlm hal macam ni kekadang kita takleh tunjuk terlalu manjakan sangat...nanti bila dah sekolah rendah lagi banyak cabaran...bagi kata2 semangat kat dia...biar dia sedar dia kuat...slowly dia akan jadi "kebal" bila jadi lagi benda macam tu.... ;-)

    ReplyDelete
  4. eynda...betul..... tapi malam tadi dia citer lagik si nadia tue buat dia..aisey..... dah dua kali dah.... nanti wat entry lain pulak ehhehhee

    ReplyDelete

please be nice to me